Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

 • Ægte materialer
  Alle vores varer er 100% ægte.
 • Gratis fragt
  Ved ordrer over 299,- kr. Ellers fragt fra 29,- kr.
 • Dag til dag levering
  Forventet leveringstid er én hverdag
 • Største udvalg
  Altid over 600.000 varer på lager.

23 vare(r)

pr. side

23 vare(r)

pr. side

 • 30 dages returret
  Få smykket i hånden og vurder selv
 • Trustpilot
  Over 600 gode bedømmelser ().
 • Dansk kundeservice
  Telefon og email, alle hverdage fra 10-15:30.

Tungepiercinger af plast og metal

Når du vælger en tungepiercing af både plast og metal, får du ganske enkelt det bedste fra begge verdner. En tungepiercing af plast og metal er typisk konstrueret således at staven er lavet af metal, mens kuglerne er lavet af plast. Vi vil nedenunder komme lidt nærmere ind på årsagerne til at denne kombination er så fordelagtig som den er, samt hvilke specifikke materialer og egenskaber der kan være tale om, når man kombinerer plast og metal i en tungepiercing.

Staven af metal

Ved at vælge en stav af metal, vælger du samtidig et meget stærkt og holdbart smykke som ikke lige knækker så nemt, som hvis den havde været lavet af plast. Staven vil her typisk være lavet af enten kirurgisk stål eller titanium. Begge disse metalmaterialer er både hårdføre og stærke men titanium er et meget rent metal som derfor også er fuldstændig fri for nikkel. Titanium koster lidt mere end kirurgisk stål grundet den renere kvalitet, men begge metalmaterialer egner sig fortrindeligt til tungepiercinger.

Ren optisk er der også lidt forskel på de to materialer. Hvor kirurgisk stål er skinnende blank, og af samme grund også en rigtig fryd for øjet, så er titanium lidt mere mørkt og skinner heller ikke på samme måde. Det burde måske være omvendt eftersom titanium uden tvivl er af den bedste kvalitet, men som det gamle ordsprog siger, er det ikke altid det der skinner som er af guld. I dette tilfælde er ordsproget helt spot on for bag titaniums lidt kedelige facade, gemmer der sig altså et af de reneste og mest allergivenlige materialer der findes, indenfor metalkategorien. Titanium er derfor et af de sikreste materialevalg når det kommer til piercingsmykker, som jo ikke kun er i kontakt med huden, men med huller som er piercet gennem huden.

Kuglerne af plast

Når der er tale om en tungepiercing af både plast og metal, er det stort set altid kuglerne som er lavet af plast. Ulempen ved at bruge en tungepiercing kun lavet af plast, er at den knækker meget nemmere end hvis den er lavet af metal. Men når det kun er kuglerne som er lavet af plast, så er det at man virkelig kan begynde at tale om at få det bedste fra begge verdner. For mens en stav af metal har den store fordel af den næsten umuligt kan gå i stykker, så har en kugle af plast den næsten endnu større fordel, at den netop går i stykker før tænderne gør.

Plastkugler på tungepiercinger er stort set altid lavet af det materiale som hedder akryl. Det er et allergivenligt materiale da det ikke indeholder nikkel så hvis det bliver kombineret med titanium, har du et super allergivenligt smykke i topkvalitet. Akryl er dog et porøst materiale og derfor har stave som er lavet af akryl også forholdsvis nemt ved at knække. Kugler er dog som form i sig selv, noget mere holdbare, end stave, da det altid vil være nemmere at knække en stav end en kugle, uanset hvilket materiale der er tale om. Så når akryl er blevet formet til en kugle, er det både stærkere på grund af formen i sig selv, samtidig med at det stadig er porøst nok til at det knækker før dine tænder gør. Hvis en metalkugle f.eks. slår mod tænderne når man har den i munden, så kan man godt risikrere at slå en flig af en tand for metallet er lavet af et meget stærkere materiale end tænderne er. Men når en akrylkugle bliver slået imod tænderne, så er det nu tænderne som er det stærkeste materiale, og akrylkuglen vil sædvanligvis gå i stykker, før tænderne gør det. Det gør sig dog narturligvis kun gældende når der er tale om almindelige sunde og raske tænder.
Her skal du dog passe på ikke at skrue din akrylkugle så godt fast at staven flækker den - Det er noget vi ofte ser. Akrylkugler skal kun lige spændes blødt og ikke hårdt.

Den perfekte sammensætning

Som konklusion på ovenstående kan det kun siges at tungepiercinger med stave af metal samt kugler af akryl, er den helt perfekte sammensætning når det kommer til materialer. Du får en stærk og holdbar stav samt smukke kugler som findes i et hav af forskellige farver og designs, og som er topskånsomme mod dine tænder - Og hvis du også vil følge den allergivenlige trend, så kan du yderligere slå to fluer med ét smæk, ved at vælge en titaniumstav med kugler af akryl.