Danmarks yndlingsshop til piercingsmykker
TRACKED LEVERING KUN 39 KR. GRATIS FRA 299 KR.
KUN 1-2 dages levering
Piercing Aftercare Piercing Aftercare

Piercing Aftercare

Løft dit look med vores piercing-aftercare, der sikrer dig den reneste piercing

Indlæser...
Filtrer
Filtrer efter

18 varer

Sorter efter
  1. Tetræolie mod betændte piercinger
    79,00 kr
  2. Jojobaolie
    79,00 kr
pr. side

Piercingefterbehandling

At få en piercing er mere end et hurtigt besøg i piercerens studie. Hvis du har prøvet det før, ved du allerede, at den rette piercingefterbehandling er essentiel. Her finder du alt, hvad du behøver for at udføre korrekt efterbehandling af dine kropspiercinger, imens de heler, så du opnår de bedste resultater med dit nye fashion-eventyr. Og takket være vores hurtige levering behøver du ikke vente længe på disse nødvendige produkter.

Vi anbefaler altid, at du rengør din nye piercing to gange dagligt, så længe den stadig heler. Én rengøring er med vand og en fin sæbe, dvs. uden parfume, farve eller stærke kemikalier og heller ikke en antibakteriel sæbe. Den anden rengøring er med en saltvandsopløsning. Udfør disse på forskellige tidspunkter på dagen.

I begge tilfælde begynder din efterbehandlingsrutine med at vaske hænder grundigt, før du rører ved noget som helst, inkl. din piercing og dit smykke. Dernæst påfører du sæben eller saltvandet. Skyl godt efter for at undgå, at rester bliver siddende. Afslut med at tørre piercingen ved blidt at duppe den med rene stykker køkkenrulle - ikke ved at gnubbe eller bruge et stofhåndklæde, som kun ville irritere piercingen og potentielt udsætte den for bakterier.

Vær opmærksom på ikke at røre ved din piercing eller dit smykke, undtagen når du rengør piercingen. Under rengøringen skal du stadig efterlade smykket i og ikke rykke rundt på det, da bevægelsen kun ville forstyrre såret, og det er alligevel ikke nødvendigt for rengøringen.

Som du kan se, har efterbehandlingen flere vigtige aspekter, og derfor er der forskellige slags piercingefterbehandlingsprodukter. Først og fremmest er det nylavede piercinghul et sår, der har brug for at hele, så det primære formål med efterbehandlingen er at sikre, at det ikke rammes af infektion. De fleste piercingtyper er mere eller mindre blottede, hvilket betyder, at piercingsår er særligt udsatte. Det er svært helt at undgå kontakt med tøj, hænder, hår, briller osv., men hver gang noget rører ved den helende piercing, bliver bakterier indført i såret.

Derfor er det ekstremt vigtigt at rengøre såret grundigt på daglig basis med den rigtige sæbe. Hvis piercingen bliver inficeret, forsinker det helingsprocessen, og du skal til at være endnu mere tålmodig og forsigtig. Det er også klogt at være forberedt på uforudsete uheld ved at have disinficerende servietter på dig i hverdagen, i tilfælde af et pludseligt behov for at rense din piercing nu og her.

Efterbehandling Af PiercingEfterbehandling Af Piercing

Ud over at rengøre piercingen hver dag er det lige så vigtigt at bruge en saltvandsopløsning. Saltet udtrækker overskydende væsker fra såret, så det heler hurtigere. Selvom sårvæsken er en helt naturlig og nødvendig del af kroppens helingsproces, har et alt for væskende sår svært ved at ‘ånde’. At bruge saltvand hver dag er essentielt for at bevare den rette hygiejne.

Når det er sagt, bør du ikke bruge sæbe eller saltvand til en tungepiercing eller indersiden af en piercing i læben eller kinden. Brug i stedet en mundskyllevand uden alkohol eller hydrogenperoxid. Du kan overveje antiseptiske vatpinde, som du trygt kan bruge uden at røre din mundpiercing med fingrene. Generel mundhygiejne er også påkrævet, så husk at børste tænder og bruge tandtråd efter hvert måltid. Brug en blød tandbørste, der opbevares væk fra andre tandbørster. Disse piercinger kan forårsage plak på dit smykke, så det er også en del af din efterbehandlingsrutine at rengøre det.

Sidst, men ikke mindst, ønsker du nok at undgå lugten og alt andet, der er utiltalende ved et helende sår. Nogle piercingefterbehandlingsprodukter er specifikt designet til det. En ny piercing er naturligt tilbøjelig til hævelse eller inflammation, imens den heler, hvilket er en smule ukomfortabelt, så vi tilbyder en glimrende tetræolie til at imødekomme det. Den er særligt brugbar til stretchings, da stretching-processen ofte er ret stressende for huden.

Piercingefterbehandling - dos and don'ts

Vi kan ikke sige det nok: Vask dine hænder, før du rengør din piercing, og lad den være på alle andre tidspunkter! Det indbefatter at lade være med at bruge nogen personlige plejeprodukter på eller omkring din piercing, såsom hudcreme eller make-up. Hvis du har brug for at fugte huden, er jojobaolie et sikkert valg, som emulerer hudens naturlige fugtighed (bemærk: ikke sikker til mundligt indtag).

Hold dig til en fast rengøringsrutine. At gøre for meget kan være lige så slemt som at gøre for lidt. Vi ved godt, at elsker din nye piercing og bare gerne vil behandle den godt, men du irriterer kun såret, hvis du er for ivrig efter at rengøre det konstant. Husk, at en helende piercing er meget følsom, så behandl den altid forsigtgt.

Brusebade er at foretrække frem for karbade, da badekar har det med at samle bakterier. Og lad helt sikkert være med at svømme, hvad enten i pools, søer eller havet, i det mindste ikke uden et vandtæt plaster over din piercing.

Vær opmærksom på renligheden af din seng. Hvis du har en ørepiercing, så sov på den modsatte side, eller overvej at bruge en rejsepude med et hul i til at holde piercingen væk fra alt stof. Til øre- og ansigtspiercinger generelt er et godt tip at pakke din hovedpude ind i en ren t-shirt og så vende den til en ny overflade hver aften - det giver fire nætter per t-shirt.

Nogle piercinger sidder på steder, der bevæger sig meget, hvilket forstyrrer helingsprocessen, såsom navle og nipples. Det er en god ide at tage et stramt dække på, f.eks. en sports-bh, for at skåne dem for dagligdagens turbulens. Hvis du har en dermal (som kan sidde hvor som helst på din krop), er et lille plaster en fleksibel løsning på det problem.

Vi vil gerne hjælpe dig med at tage godt vare på dig selv. Så vi dækker din ryg til det essentielle såvel som nogle af de mindre vanskeligheder, som du måske kommer til at møde i løbet af din piercings helingsperiode. Vi kan ikke vente med at se din nye stil i aktion!

FAQ

Hvad er de bedste piercingefterbehandlingsprodukter?

Selvom du kan bruge produkter til generel behandling af hudsår, er der ingen grund til ikke at gå efter specialiserede produkter til piercingefterbehandling. I vores butik finder du mange varer, som er produceret med din piercings behov i tankerne. For eksempel anbefaler vi ikke, at du blander dit eget saltvand, da det skal være sterilt og kun have en lav koncentration af salt for ikke at udtørre din hud. Så det ideelle valg er at købe en isotonisk saltvandsopløsning, der er lavet særligt til din piercing.

Hvordan rengør jeg min piercing?

Du bør rengøre din piercing to gange om dagen igennem hele helingsperioden. Rengør den en gang med vand og en sæbe til følsom hud, såsom babysæbe eller intimsæbe. Rengør igen senere på dagen med en saltvandsopløsning ved at påføre den på piercingen - eller hvis du kan, ved at dyppe din piercing i opløsningen - i et par minutter, før du skyller efter med vand. Sørg for at vaske dine hænder før hver rengøring, og rør aldrig ved din piercing på noget andet tidspunkt, hverken med hænder, tøj eller noget som helst andet.

Hvor længe skal jeg udføre piercingefterbehandlingen?

Din piercingefterbehandlingsrutine begynder den dag, din piercing bliver lavet, og skal opretholdes, indtil piercingen er fuldt helet. Så vær tålmodig, og spring aldrig en rengøring over. Du og din piercing fortjener kun den bedste behandling for at undgå problemer med helingsprocessen, så du skal være over den hver eneste dag.

Hvor længe tager piercinger at hele?

Helingstiden varierer meget mellem piercingtyper. Øreflip- og septum-piercinger er typisk meget hurtige til at hele, men selv de kan tage 2-4 måneder. Mange typer kan tage op til 12 måneder, f.eks. nipple- og navlepiercinger og de fleste ørepiercinger. Selvfølgelig afhænger din piercings helingstid rigtig meget af din indsats med efterbehandlingen. Så gør dig selv en tjenese, og gør dit bedste for at pleje din nye piercing korrekt, så helingstiden bliver så kort og problemfri som muligt.

Hvordan ved jeg, om min piercing er helet?

Som med ethvert andet sår ved du, at det er helet, når det ikke længere gør ondt overhovedet, selv når man trykker på det, og huden er helt tilbage til sin normale blødhed og fleksibilitet uden nogen rå områder, hævelse eller inflammation. Når det er sagt, virker vores kroppe sådan, at det første trin i helingen er at lukke såret for at undgå infektion, hvilket betyder, at selvom din hud er fin igen på overfladen, kan vævet stadig være i gang med at hele. At holde øje med din ømhed hjælper med at afgøre, om helingsprocessen stadig er i gang. Hvis du er i tvivl, er det bedre at være på den sikre side og fortsætte efterbehandlingen lidt længere, eller du kan rådføre din piercer.

Når din piercing endelig er fuldt helet, skal du selvfølgelig stadig rengøre den, som du ville rengøre enhver anden del af din krop. Og behold smykket i hele tiden, da selv en gammel piercing kan vokse sig strammere eller lukke helt sammen på få minutter, hvis den overlades til sig selv.