Størrelser på piercingsmykker

Indlæser...

Mål dit piercingsmykke

Har du allerede en piercing og ønsker du dig et nyt smykke, men er i tvivl om hvilke mål du skal vælge, så kan du herunder måle dig frem til dit nuværende piercingsmykke. Hold blot et kreditkort eller et andet plastikkort op foran skærmen og træk i slideren, så dit kreditkort matcher størrelsen på kreditkortet på skærmen. Derefter kan du trykke på de forskellige ikoner og finde ud af hvilke mål du skal bruge.

Trådtykkelse

Her på Bodymod er alle vores mål (Både diameter, længder og trådtykkelser) opgivet i millimeter. Men på mange andre webshops, mest de udenlandske, er mange mål opgivet i "gauge", som er det vi på dansk kalder for trådtykkelsen.
Trådtykkelsen er selve tykkelsen på staven, så hvis du f.eks. har en tungepiercing er trådtykkelsen 1,6 mm.

Længde

Længden på vores smykker er altid angivet i millimeter, medmindre andet står skrevet. Længden på et smykke måles fra indvendig ende til indvendig ende. På f.eks. et tungepiercingsmykke er det  fra den ene ende af staven, hvor staven går ind i kuglen til den modsatte ende af staven, hvor den går ind i kuglen. Ved buede smykker, som f.eks. øjenbrynspiercinger og navlepiercinger måles ikke langs buen, men i "fugleflugtslinje" fra indvendig kugle til indvendig kugle. Altså altid det synlige stykke.

Diameter

Når man taler om diameter kan der være forskellige mål at hentyde til. Det er ofte kuglediameter og stretchdiameter der bliver brugt i denne sammenhæng.
Det kan for nogle virke lidt underligt at man ved kugler snakker om to tal; henholdsvis diameter og trådtykkelse. Men det er fordi trådtykkelsen angiver hvilke stave kuglen kan sidde på. Er trådtykkelsen (gevindet) 1,6 mm. på kuglen, vil den passe perfekt på en tungepiercing. Er den kun 1,2 mm. vil den være for lille til en tungepiercing, men passe perfekt på de fleste labrets
Ved stretchdiameter giver det lidt sig selv, at det er diameteren på det udvidede hul i øret. På smykkerne måler man altid det tyndeste sted, som ofte er midt på smykket. Man kunne her godt ønske sig at man også angav længden på smykket. Altså hvor "langt/bredt/højt det er. Men da denne størrelse varierer meget alt efter hvor stor diameteren er, er det svært at angive på vores plugs, tunnels og tapers. Du skal dog være velkommen til at tage kontakt til os hvis du vil vide hvad længden er på et specifikt smykke.

Herunder kan du visuelt se hvad vi har beskrevet ovenfor. Under billederne kan du læse mere om hvad standarderne er for de forskellige piercinger.

Længde

Trådtykkelse

Kuglediameter

Længde

Trådtykkelse

Kuglediameter

Kuglediameter

Trådtykkelse

Længde

Diameter

Trådtykkelse

Kuglediameter

Diameter

Trådtykkelse

Kuglediameter

Diameter

 

 

Tommelfingerregler

Der findes nogle enkelte standarder når det kommer til piercinger. Bl.a. siger man at alle piercinger i hovedet er 1,2 mm. i trådtykkelse. På nær tungepiercingen som er 1,6 mm. Dette er dog heller ikke altid 100% korrekt, da nogle har mere fyldige læber end andre og derfor også kan bruge en labret på 1,6 mm. i læben. Nogle bruger også 1,6 mm. til øjenbrynspiercinger. Men som udgangspunkt er alle trådtykkelser i hovedet 1,2 mm..
Herunder vil vi prøve at liste de mest almindelige mål, hvor T = trådtykkelse og L = længde:

  • Tungepiercing: T: 1,6 mm. L: 16 mm.
  • Navlepiercing: T: 1,6 mm. L: 10 mm.
  • Læbepiercing: T: 1,2 mm. L: 8 mm.
  • Øjenbrynspiercing: T: 1,2 mm. L: 8 mm. - 10 mm.
  • Næsepiercing: T: 1,0 mm. L: 8 mm.
  • Brystpiercing: T: 1,6 mm. L: Varierende alt efter størrelse på nipple