Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Zirkonguld

Zirkonguld minder til dels, om både ægte massiv guld i 14 eller 18 karat, men også utroligt meget om almindelig guldbelagt kirurgisk stål.
I denne artikel, vil du kunne læse mere om hvad der forstås med dette og hvad det er som gør materialet så utroligt godt i piercinger.

Zirkon eller 14/18k guld?

Ren guld, selvom det er i f.eks. 14 eller 18 karat, indeholder spor af nikkel. Faktisk skal man helt op på +18k før at det kan anbefales at bruges ren guld i en nylavet piercing.
Men hvorfor så bare ikke 24k guld? Foruden at guld er ved at blive godt og grundigt svinedyrt, pga. stigende guldpriser, så bliver rent guld også mere og mere blødt, jo højere karat det har.
En piercingring i 24k, vil f.eks. ikke kunne holde særligt godt fast om en kugle, da materialet simpelthen er for blødt og med tiden vil give efter for det konstante pres, som der typisk er på piercinger.
Zirkon har i modsætning til ren guld, både en lav pris, ingen nikkel og materialet er utroligt stærkt.

Zirkonguld og blackline

Et zirkonguld piercingsmykke er blot en beskrivelse af et smykke, der er lavet af tre helt essentielle ting. 1. et smykke af ren titanium. 2. En guldfarve af zirkonium nitrid og sidst men ikke mindst. 3. En PVD-belægning. De tre ting, er hvad der udgører et zirkonguld smykke. Ved blackline, er den eneste forskel trin 2, hvor zirkonium nitrid byttes ud med en sort titaniumbelægning.
Har du gode erfaringer med blackline, kan du derfor roligt også benytte dig af zirkonguld.

Slidstyrke

En af de største fordele ved zirkonguld er belægningens utrolige slidstyrke. I modsætning til almindelige guldbelagte piercingsmykker, er zirkonguld næsten ikke til at slide op.
Man finder zirkonium nitrid belægninger i bl.a. medicinalindustrien, samt ved belægninger på værktøj. Her vælger man denne belægning pga. dens utrolige slidstyrke.
Der er med andre ord, tale om et smykke som virkelig holder på farven og derfor er et godt økonomisk valg.

BodyMod.dk Shop anbefaler

Vi anbefaler altid brugen af zirkonguld hvor det er muligt, frem for en almindelige guldbelægning. Desværre er det ikke altid lige let at opdrive zirkonguld og der findes ikke særlig mange piercingsmykker med denne belægning.
Hos BodyMod.dk Shop gør vi dog hvad vi kan, for at tilbyde dig et stå stort udvalg som muligt.

Skriv et svar