Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Tunnels

Smykkemål

Trådtykkelse: Varierende
Længde: Varierende

Tunnels

Plugs og tunnels er to meget almindelige ord, når det kommer til stretching. Både plugs og tunnels er smykker, som man sætter i øret efter man har stretchet en størrelse op. Det bruges altså ikke til at komme op i størrelse med, men til at bibeholde den ønskede størrelse. Vil du op i størrelse, bruges en taper til dette formål.

Hvad er en tunnel?

En tunnel betyder det samme på dansk, som på engelsk - En tunnel. Her kommer navnet af at man kan "se" direkte gennem smykket, som man også kan ved en tunnel man kører igennem.
Tunnels findes i forskellige former og materialer. Dog finder man mere variation ved plugs end ved tunnels, da der ved plugs er en større overflade at dekorere. Samtidig er en plug også nemmere at lave, da man ikke har et hul at tage hensyn til. Af samme grund finder man kun tunnels i de mest gængse materialer, som f.eks. kirurgisk stål, akryl, silikone og træ. Glas og sten ser man ikke så tit. Til gengæld er det rigtig let at bore et hul i et stykke træ, så tunnels af træ, horn og ben ser man ofte. Træ og generelt organiske materialer er også rigtig gode at bruge som smykke, når et stretch er helet op, da den nye hud man har fået kan ånde gennem materialet. Det kan det f.eks. ikke i akryl og metal på samme måde og det vil lettere komme til at lugte indelukket og fælt. Så hvis du har problemer med lugtgener, bør du overveje om ikke træ var en mulighed. Husk dog ikke at bruge træ i et nylavet stretch, da træ opsuger sårvæsker, hvilket kan være en smertefuld affære, når smykket skal ud igen.

Hvad laves tunnels af?

Som skrevet herover, laves tunnels sjældent i så mange materialer som plugs, da det kræver lidt mere arbejde at lave tunnels frem for plugs. Ved materialer som kirurgisk stål og akryl kan man lave gevind i smykkerne. Dette gøres som regel i bagenden af smykket, så man kan skrue den af. På den måde kan man lettere isætte smykket i øret, uden at skade den nygenererede hud ved at skulle flå og rive i øret, for at få den ekstra store kant igennem. Ved materialer som silikone og træ kan det af naturlige årsager ikke lade sig gøre at lave et gevind. Med silikone kan man bøje og presse, så det er let at få i øret. ved træ kan man tage sig et langt varmt bad og samtidig give sit øre en omgang massage, for at gøre det mere elastisk. På den måde kan du lettere få smykker uden gevind lettere i øret.

Vi får jævnligt mails omkring hvordan man får smykkerne i ørerne, da det strammer for meget. Derfor tilbyder vi også et smørende middel til alle vores produkter. En enkelt pakke er nok til flere gange, husk dog på at den ikke er steril længere, når den har været åben. Se evt. vores aftercareprodukt til stretching, kaldet Holey Butt'r. Flere af vores kunder har også haft stor succes med at det fjerner grimme lugte ved stretching.

Hvad er forskellen på plugs og tunnels?

Som skrevet, betyder tunnel en tunnel, da der er hul igennem. Det er forskellen på plugs og tunnels. En plug er solid og den kan man ikke se igennem, det kan man ved tunnels.

Har du fået mod på at strethce dit øre, så har vi lavet en guide til stretching, som beskriver alt omkring stretching. F.eks. kommer vi forbi ordet fistula, som er godt at vide hvad betyder, når man snakker om stretching. Hent guiden og bliv klogere...

Skriv et svar