Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Tungepiercing

Piercinginformation

Helingstid: 2 - 6 uger
Trådtykkelse: 1,6 mm.
Længde: 16 mm.
Smerte (1 - 10): 2

Tungepiercing

En tungepiercing, er som navnet antyder, en piercing i tungen. Den kan laves på flere forskellige måder og man kan også have mere end en piercing i tungen. Det mest normale er dog at få en piercing, placeret på midterlinjen på tungen og så ca. 2 cm. inde eller lige foran strengen (frenulum) under tungen. Der skal naturligvis laves en individuel inspektion af tungen hver gang, da alle mennesker er forskellige og da der i tungen sidder to store blodkar, som man ikke gerne skulle ramme. Disse blodkar kan du selv se, hvis du foran et spejl kigger på undersiden af tungen. De sidder på hver side af midterlinjen, så der skulle ikke være den store fare for at ramme dem, hvis man går til en professionel piercer. Tungen er det organ i hele kroppen, som heler hurtigst. Du kender det sikker fra, hvis du har bidt dig i tungen. Det gør fandens ondt, men der går ikke lang tid før du ikke kan mærke smerten mere. Når det kommer til en tungepiercing gælder det også her, at det heler hurtigt. Vær dog opmærksom på, at din tunge kan hæve op til dobbelt størrelse i helingsperioden.

Jeg vil pierces i tungen

Har du besluttet dig for at få en tungepiercing, er det med at finde ud af hvem der skal lave den. Der er ofte en piercer tilknyttet det lokale tattoostudie, men der er også butikker, som ikke laver andet end at pierce. Vælg derfor en piercer du ved laver et godt stykke arbejde. Få ikke din far til at finde hammmer og søm frem. Med andre ord, gå ikke til en amatør. På tungen findes millioner af smagsløg og tusindvis af nerver samt de føromtalte blodkar. En piercer der kender til tungens anatomi er helt klart at foretrække. En piercer kan og vil også give dig gode råd mht. efterbehandling af din tungepiercing. Bliver tungepiercingen lavet forkert og får du ikke korrekt information omkring efterbehandling, kan det resultere i en inficeret tunge. Så betal det det koster og gå til en professionel piercer.

Et af de spørgsmål vi ofte får, er om det gør ondt. Du har med garanti prøvet at bide dig selv i tungen. Smerten er kortvarig og det samme gælder for en tungepiercing. Mange synes at det er selve tangen der bliver sat på tungen der gør ondt og ikke selve det at få piercingen lavet. Men igen, smerte er individuelt, så det er lidt svært at svare på, om det gør ondt. Også her, er det vigtigt at du har valgt den professionelle piercer, da pierceren kender tungen og ved hvor han skal stikke. Samtidig vil en piercer gøre alt for, at tale din nervøsitet fra dig, hvilket har utroligt meget at sige, når det kommer til smerten.

Kan den sidde skævt?

Ja, det kan den sagtens og flere piercere gør det med vilje. Der er dog stor forskel på hvilken vej den sidder skævt. Forstået på den måde, at smykkets top- og bundkugle skal være lige over hinanden, når du kigger dig i spejlet. Men ser man en person fra siden, må smykkets topkugle gerne sidde længere tilbage mod ganen, hvor smykkets bundkugle sidder en anelse længere fremme. Smykket må med andre ord gerne være "tilbagelænet", da det hjælper til med at skåne dine tænder. Den må altså gerne være skæv når man ser den fra siden, men ikke skæv når man ser den forfra.

 

Får jeg en længere stav i starten?

Ja, det gør du. I introen til denne tekst, skrev vi, at en nylavet tungepiercing kan hæve sig til dobbelt størrelse. Forestil dig at du fik et normalt smykke i og at din tunge bagefter hæver op. Det kan umuligt være behageligt. Så du får et såkaldt startsmykke i, som du efter helingsperioden kan skifte ud med et normalt piercingsmykke. Et standard piercingsmykke måler 16 mm. i længden og 1,6 mm. i tykkelsen. Ikke alle har dog lige tykke tunger, så derfor foretrække nogle at bruge kortere stave som f.eks. 14 mm. eller helt ned til 12 mm. Vær dog opmærksom på, at hvis du vælger en for kort stav, kan kuglerne grave sig ned i tungen, hvilket ikke er behageligt. Her på shoppen har vi dog en lille billig løsning til smykker der graver sig ned i tungen. Det er en beskyttelsesplade, som måler 7 mm. i diameter og den er dermed større end kuglerne på tungen.

Titanium er 100% fri for nikkel og det er for det meste også det din piercer vil bruge til at pierce dig med. Her er der tale om den fineste grad af titanium, den såkalde titanium G23, som også kun vejer det halve af hvad kirurgisk stål vejer. De fleste smykker der bliver solgt her på shoppen er dog enten lavet af kirurgisk stål (da de er billigere end titanium) eller plastik, som f.eks. PTFE eller akryl (da de både er billigere end titanium og samtidig skåner tænderne ved slag). Det kommer også meget an på hvad man er til. Hvis man gerne vil kunne mærke, at man har noget i tungen skal man gå efter kirurgisk stål. Vil man gerne skåne sine tænder, skal man gå efter plast. Valget er med andre ord dit, så længe du bare beholder dit titaniumsmykke i under helingsperioden.

Bemærk dog, at vi ofte ser at nye piercinger bliver lavet med kirurgisk stål. Tag fat i din piercer og hør vedkommende ad, hvad der bliver brugt til at pierce med.

Valget af piercingsmykker

Størstedelen af de tungepiercingsmykker vi sælger, er som skrevet længere oppe, 16 mm. lange og 1,6 mm. tykke. Tykkelsen er faktisk altid fast og ændres ikke, hvorimod nogle gerne vil bruge en længere eller kortere stav. Her på shoppen sælger vi løse stave i forskellige længder. Husk også at købe løse kugler til. På den måde får du et smykke der passer 100% til din tunge og med et design du selv har valgt. Der findes tusindvis af forskellige designs. Den meste simple, er en almindelig stav, med to helt normale kugler - En i hver ende. Den i bunden er ofte 5 mm. i diameter og topkuglen er for det mest 6 mm. tyk. Der behøver dog ikke at sidde runde kugler på en tungepiercing. Man kan også få kugler der er formert som f.eks. en terning, et hjerte, en stjerne eller en pille. Mulighederne er mange og du sætter selv dine grænser for hvordan dit smykke skal samles. Husk dog bare, at du ikke må bruge en stav der er for kort.

Efterbehandling af din tungepiercing

Efterbehandling eller aftercare, som vi kalder det, skal du tage lige så seriøst, som det at få selve piercingen lavet. Mange oplever at tungen bliver betændt og ikke vil hele ordentligt. Derefter tage de ned til pierceren, for at klage over det. I de fleste tilfælde viser det sig at de ikke har fulgt piercerens råd mht. aftercare i helingsperioden. Det vil svare til at købe et stykke tøj, gå rundt i det og ikke vaske det, for derefter at gå ned i butikken og klage over at det er beskidt. Det er med andre ord, dit job at holde din piercing ren og sund. Hos nogle piercere får man en mundskyllevæske med i prisen. Andre steder kan man tilkøbe den for få penge. Vi anbefaler at du bruger klorhexidin 0,05% mundskyllevæske eller isotoniske saltvand morgen og aften.

Som udgangspunkt skal du altid følge din piercers råd, når det kommer til aftercare. Det er pierceren der har lavet den og også pierceren der stiller garantien ved eventuelle fejl. vi vil dog alligevel lige stille et par gode råd op, som kan hjælpe til med at få tungepiercingen til at hele godt op.

 • Undgå rygning i helingsperioden. Er du ryger, så skyld din mund med alm. postevand efter hver cigaret.
 • Undgå alkohol. Indtager du alkohol, så skyl da munden med alm. postevand jævnligt.
 • Undgå stærk mad.
 • Undgå fremmede kropsvæsker. Dvs. undgå kys etc. med andre mennesker.
 • Undgå at lege med din nye piercing i helingsperioden. Giv den ro.
 • Indtag gerne kold postevand, for at mindske en evt. hævelse.
 • Er din tunge meget hævet, kan det være en fordel at køle den ned med en isterning.
 • Køb en ny tandbørste, din gamle er en bakteriebombe.

Hvilke slags tungepiercinger findes der?

Udover den almindelige tungepiercing, som vi mere eller mindre har refereret til i teksten herover, findes der også andre tungepiercinger man kan få lavet. Der er f.eks. en tungepiercing der hedder venom bites, som er to smykker der bliver placeret side om side på tungen. Så har vi en frenulum piercing, som giver sig selv, hvis man har læst hele denne tekst. Det er en piercing gennem strengen under tungen. Til sidst har vi snake eyes, som er en stav der går horisontalt gennem tungens spids.

Vigtig info

Som skrevet ovenfor, er tungen kroppens hurtigsthelende organ. Du vil derfor opleve at du ikke kan få dit smykke i tungen, hvis du har haft det ude i nogle timer. Dette er naturligvis individuelt fra person til person, men ønsker du ikke at miste din tungepiercing, så lad være med at tage smykket ud af tungen.

117 kommentarer til “Tungepiercing”

 • Nikita
  Nikita
  6. april 2013 kl. 01:24

  Hvad er symptomerne på betændelse i en tungepiercing?
  Min Piercer solgte mig en piercing med og sagde jeg kunne skifte den efter 2 uger. Kan jeg godt gøre det selv?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. april 2013 kl. 15:48

   Hej Nikita,
   Symptomerne på en betændt tungepiercing er hævelse i tungen, gullig væske og ømhed. Pas dog på ikke at forveksle symptomerne med almindelig sårvæske.
   Når den kun er 2 uger gammel, er den endnu ikke helet 100% og der kan derfor godt være en gullig væske etc., som kan forveksles med en betændelse. Det er dog helt normalt og er en del af helingsprocessen.
   Efter ca. 3 uger er tungepiercingen overfladehelet og du kan derefter skifte dit smykke. De fleste klarer det selv, men nogle går også til pierceren for at få det gjort.

   Svar
 • Jasmin
  Jasmin
  24. juni 2013 kl. 01:11

  Jeg vil rigtig gerne ha lavet en tungepiercing, men jeg er virkelig bange for at det gør ondt... Kan man ikke forklare smerten på en anden måde end ved at bide sig i tungen? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juni 2013 kl. 16:11

   Hej Jasmin,

   Smerten ved en tungepiercing er så lille, at den ikke er noget man skal være bange for. Overhovedet. Den forsvinder lige så hurtigt igen som den kommer. I gennemsnit scorer denne piercing kun 2 ud af 10 på smerteskalaen, hvilket er helt så lavt som et almindeligt hul i øret. Så med mindre du virkelig er en bangebuks, så er det bare at få bestilt en tid ved en dygtig piercer og så ellers få dig et hul i tungen :)

   Svar
 • Michelle
  Michelle
  6. juli 2013 kl. 16:19

  Hej. Jeg fik lavet min tunge piercing for to dage siden, den er stadig meget øm, og kan kun spise yoghurt osv uden at det gør ondt. Har dog tvunget mig selv til at spise lidt ordenligt mad.
  Skyller min mund flere gang om dagen, med noget jeg fik fra min piercer. Men hvor mange dage cirka går der før den ikk er øm længere og jeg kan spise helt normalt igen? Mvh

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juli 2013 kl. 13:58

   Hej Michelle,
   Nu er det et par dage siden du stillede spørgsmålet, så jeg håber det går bedre med den. Men et svar skal du nu alligevel have.
   Tungen er det organ i kroppen der er hurtigst til at hele, så der bør ikke gå lang tid før smerten og ømheden forsvinder. Nogle mærker knap nok smerten og andre mærker den i flere dage. Så det er lidt svært at komme med et eksakt antal dage for hvornår din tunge ikke er øm mere.
   Pas også på at du ikke er for ivrig med at rengøre den.

   Svar
 • Louise
  Louise
  31. juli 2013 kl. 22:08

  Hejsa.
  Jeg skal have lavet min tungepiercing imorgen. Så jeg har lige et spørgsmål.
  Jeg hørte engang noget fra en ven om at der var et bestemt materiale der ligefrem sugede bakterier til sig.
  Så ville høre hvilket materiale der er bedst at bruge, og måske endda er af noget der ikke kan skade tænderne?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. august 2013 kl. 15:55

   Hej Louise,
   For at skåne tænder og tandkød er det bedste materiale helt klart PTFE, som er et blødt plastmateriale.
   Det bakteriesugende materiale må vi desværre melde pas på.

   Svar
 • Christina
  Christina
  3. august 2013 kl. 13:02

  Hej. Jeg har fået lavet tungepiercing for 4 dage siden og har købt mundskyl til at rense med. Nu har min far købt nogle øjendråber/ saltvandsopløsning uden konserverindmidler, det sagde de inde på apoteket var godt til at dyppe omkring piercingen.. Er det rigtig? Kan det anbefales? :) bare for at være på den sikre side :)
  Christina.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. august 2013 kl. 13:03

   Hej Christina,
   Som udgangspunkt skal du følge din piercers anvisninger mht. efterbehandling af piercinger. Vi har desværre ikke nogle erfaringer med øjendråber, så der må vi være dig svar skyldig.

   Svar
 • Anne L.
  Anne L.
  6. august 2013 kl. 14:44

  Hej. Jeg fik lavet min tungepiercing for cirka 6 dage siden, det er gået rigtig godt, uden betændelse eller noget. Men jeg har undret mig over noget... har ikke fået skiftet staven endnu, så den er jo meget lang, og så ''ligger'' selveste kuglen og ''hviler'' på min tunge, så jeg har fået sådan et slags ''hul'', der hvor den har ligget. Er det normalt? og går det væk, når jeg får en mindre stav i, så den ikke 'hviler'? Lige ét spørgsmål til.. Selvom jeg børster tænder grundigt og skyller min mund med mundskylle flere gange om dagen så er min tunge blevet meget sådan hvid og lidt gul i det.. Er det normalt? og går det væk igen?
  - Anne L.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. august 2013 kl. 13:20

   Hej Anne,
   Det er desværre et kendt fænomen, at kuglerne kan forme et lille hul på tungen. Med tiden kan kuglerne også grave sig ind i tungen, det sker dog oftest hvis staven er for kort eller hvis man "leger" meget med den. Altså tager den ene kugle ud mellem tænderne og river rundt i staven.
   Vi har dog et rigtig godt produkt til at holde kuglerne væk fra selve hullet, det er vores beskyttelsesplade af silikone, som kort sagt er en lille plade du kommer på staven, som forhindrer kuglen i at komme til hullet. Den kan både kommes på toppen og bunden af tungen.
   Mht. din misfarvede tunge, så prøv at læse emballagen på din mundskyllevæske. Ofte kan længerevarig brug af mundskyllevæske misfarve tænder og tunge, som dog forsvinder igen efter brug.

   Svar
 • Line
  Line
  27. august 2013 kl. 00:46

  Hej,
  Jeg fik lavet min tungepiercing da jeg var i Alanya her for en ca 2 uger siden, kun grundet at jeg var for utålmodig til at vente til jeg kom hjem, og det var et rigtig lorte valg. Den sad alt for langt i højre side som både kunne ses og mærkes, og den sad alt for langt fremme, så jeg havde svært ved at snakke, og læspede konstant. Så nu valgte jeg at tage den ud her igår, for jeg ved hullet heler hurtigt, så om ca 3 uger vil jeg jo kunne få lavet den igen..
  Her dagen efter kan jeg overhovedet ikke se tegn på et hul på min tunge, men under tungen er der kommet.. Ja jeg ved ikke hvad man kan ikke, det er ikke ligefrem en byld for der kommer ikke noget ud, det ligner mere en bums jeg har fået under tungen..

  Er det normalt? I så fald, hvornår forsvinder det?
  Jeg skylder efter med vand hver gang jeg var spist og røget, for at der ikke kommer bakterier i hullet.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. august 2013 kl. 16:23

   Hej Line,
   Buler ved tungepiercinger kan enten komme fordi du ikke kan tåle materialet (nikkelallergi) eller fordi der er opstået en form for betændelse.
   Prøv at skylle munden med en mild klorhexidin og se om det ikke skulle hjælpe på problemet

   Svar
 • Hævelsen
  Hævelsen
  17. september 2013 kl. 09:31

  Hej! Jeg fik lavet tungepiercing for 3 dage siden. Lige nu er min tunge så stor at den hviler oven på mine tænder, og jeg må konstant have munden lettere åbnet. Samtidigt med det ligner det min tunge er ved at "sluge" kuglen??? Er det normalt eller skal jeg gøre et eller andet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. september 2013 kl. 16:29

   Hej,
   Nej, det er ikke normalt. Noget kunne tyde på at din tunge er hævet så meget at staven er for kort og derfor graver sig ind i tungen.
   Du bør opsøge den piercer der har lavet piercingen på dig, for der skal gøre noget ved din piercing.

   Svar
 • Mia
  Mia
  18. september 2013 kl. 21:42

  Hej. Jeg har haft min tungepiercing i ½ år ca ( et år til marts måned ) og jeg har først nu skiftet smykke. Jeg havde før en lidt kort stav i tungen, da jeg ikke er så vild med de lange, da jeg er bange for, at kuglen går op og laver et mærke i ganen ( har hørt at nogen fik det ) og jeg har så fået en piercing der er 16 mm, og jeg er ca nede på 14-12 mm, og jeg vil virkelig gerne have kuglerne fra mit nye smykke over på min gamle stav da den har den rigtige længde, men jeg kan ikke få den nederste kugle af. Det er ligemeget hvilken vej jeg drejer, så gir' den sig ikke. Jeg kan dreje lidt på den, men jeg kan ikke dreje nok til at hive kuglen af ligesom på den øverste kugle. Hvad skal jeg gøre??? Har ingen penge til at få min stav afkortet eller købe ny stav.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. september 2013 kl. 12:33

   Hej Mia,
   Der er ikke andet at gøre end at prøve igen. Prøv evt. med gummihandsker eller en tang (Husk at beskytte smykket, så du ikke laver mærker i det).

   Svar
 • Jesper
  Jesper
  21. september 2013 kl. 18:40

  Hej.
  Jeg har fået lavet en tungepircing igår, og jeg fortryder kan jeg tage den ud nu og hvad vil der ske hvis jeg gør det hvor lang tid går der før det er helet? Og hvornår må jeg så spise normal mad? Med venlig hilsen Jesper :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. september 2013 kl. 15:34

   Hej Jesper,

   Har du fortrudt, så kan du blot pille den ud. Din tunge vil allerede have lukket hullet inden for det første døgn, men der kan godt gå en uges tid før din tunge er kommet sig helt.
   Efter et par dage vil du kunne spise normalt igen, men muligvis før.
   Hold dig dog gerne fra stærk mad i de næste par uger.
   OBS: Hvis du har betændelse i din tungepiercing, må du ikke pille smykket ud, før din betændelse er væk igen.
   Held og lykke med tungen.

   Svar
 • John C
  John C
  26. september 2013 kl. 14:43

  Hejsa :)

  Jeg har nu, lige præcis for 2 minutter siden, valgt at tage min tungepiercing ud, efter 7 års tro tjeneste ;)
  - Så spørgsmålet:
  Du skriver ovenover at tungen er "helet" helt efter en uge ca., men det gælder vel kun på "nye" piercinger?
  Jeg har ladet mig fortælle, at hullet allerede har dannet hinde inden der er gået to timer, passer det?
  Og vil jeg kunne spise normalt allerede i aften fx?

  Damn, det føles mærkeligt den ikke er der mere :D

  På forhånd tak.
  Ha' en god dag!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. september 2013 kl. 12:38

   Hej John,

   Det er lidt forskelligt fra person til person, hvordan det heler, så det er næsten dig der bør fortælle os, om hullet er groet sammen eller om det stadig er der, her et døgn efter du har taget den ud :)

   Svar
 • John C
  John C
  27. september 2013 kl. 12:41

  Hullet var lukket indenfor en time :)
  Men mange tak for svar ellers ;)

  Svar
 • Mette
  Mette
  4. oktober 2013 kl. 21:50

  Hej, jeg har en tungepiercing og har vovet mig ud i at købe nye stave til at skifte med i hhv acryl og bioplast men hvordan desinficerer man dem uden at skade dem inden jeg skifter?
  På forhånd tak.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2013 kl. 17:35

   Hej Mette,
   Du kan med fordel skolde smykkerne. Bruges der metoder der indeholder alkohol, kan smykkerne blive porøse og gå i stykker, så hold dig til varmt vand :)
   Men jeg formoder at din tungepiercing er 100% helet, så det er som udgangspunkt ikke nødvendigt for selve piercingen at desinficere smykkerne. Det skal udelukkende være for, at du ikke tager udefrakomne bakterier i munden, altså for din egen samvittigheds skyld.

   Svar
 • Mette
  Mette
  15. oktober 2013 kl. 00:35

  Hej, jeg fik lavet min tungepiercing for tre dage siden, nu er der begyndt at komme sådan noget gulligt væsket omkring staven, og nogle hvide pletter omkring drøbelen, hvad betyder det ? Burde jeg gå til lægen eller pille piercingen ud(som jeg er meget imod). Jeg renser min mund konstant i colgate mundskyld .. Håber i kan hjælpe.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. oktober 2013 kl. 10:51

   Hej Mette,
   Overdrevent brug af mundskyllevæske kan godt misfarve munden, så lad være med at rense konstant - Gør det kun morgen og aften eller efter behov.
   Skift evt. over til en milkd klorhexidin eller prøv vores "alt i én"-væske, som også kan bruges i munden.
   Så et lægebesøg er ikke nødvendigt :)
   Held og lykke med rensningen.

   Svar
 • Christina
  Christina
  15. oktober 2013 kl. 02:37

  Kan ALLE få lavet tungepiercing? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. oktober 2013 kl. 10:43

   Hej Christina,
   Som udgangspunkt, ja. Men når det er sagt, så er vi alle jo forskellige. Hvor ligger dine bekymringer da? :)

   Svar
 • Christina
  Christina
  15. oktober 2013 kl. 12:44

  Min bekrymring er at jeg tror min tunge er for kort. Altså at mit tungebånd vil være for langt ude, så der ikke er plads til piercinger, hvis det giver nogle mening? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. oktober 2013 kl. 14:09

   Ahh... Det kan din piercer hurtigt fortælle dig om den er.

   Svar
 • Mette
  Mette
  17. oktober 2013 kl. 23:57

  Hej, jeg fik lavet min tunge piercing fredag d. 11 oktober 2013 og skal opereres d. 14 november og må derfor ikke have piercingen i, vil hullet vokse sammen ? Det er ikke flere dage jeg skal have den ud men nogle timer.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. oktober 2013 kl. 16:28

   Hej Mette,

   Det er forskelligt fra person til person hvor hurtigt hullet vil gro sammen. Så det er en chance du må tage.
   Der er set tilfælde hvor hullet er groet sammen på få timer. Se evt. et par kommentarer over denne fra "John C".

   Svar
 • Christina
  Christina
  19. oktober 2013 kl. 01:02

  Hej. Jeg fik lavet min tungepiercing her for tre dages tid siden. Og nu er kuglen begyndt, at hvile rigtig meget på tunge, så det ligner kuglen bliver lidt dækket, da der er kommet et "hul" eller en "ring" omkring piercingen. Er det normalt, eller skal jeg kontakte min piercer og hører om jeg kan få en længere stav i? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. oktober 2013 kl. 16:36

   Hej Christina,
   En tungepiercing blvier ofte lavet med en længere startstav, så tungen har lidt plads at arbejde på. En normal stav er 16 mm. og en startstav er typisk 19 mm. eller derover. Så om der skal en længere stav til, er op til pierceren at vurdere. Viser det sig at staven er lang nok, kan du med fordel benytte en af vores beskyttelsesplader, som sørger for at kuglen ikke vil grave sig ned i tungen.

   Svar
 • Christina
  Christina
  22. oktober 2013 kl. 00:49

  Hej. Jeg fik lavet min tungepiercing for 5 dage siden og har 2 spørgsmål.
  1. Mine fortænder (primært de nederste) er blevet meget følsomme på det seneste, men jeg har også lagt mærke til at mit tandkød omkring mine nederste fortænder er kommet længere bagud i forhold til mine tænder(og virker lidt hævet) og det virker underligt. Er det noget jeg skal bekymrer mig over eller falder det i sig selv igen?
  2. De sidste 3 nætter er jeg vågnet, op til flere gange på grund af smerte i tungen og det fortsætter i op til 10 min f'ør jeg kan holde det ud og prøve at sove igen. Så igen, er det noget jeg skal bekymrer mig over?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. oktober 2013 kl. 11:40

   Hej Christina,

   Vi vil anbefale at du opsøger din piercer hurtigst muligt. Noget kunne tyde på at din stav enten er for lang eller at din piercing er placeret for lagt ude. Det vil vi mene i og med at du nævner problemer med tandkødet, hvilket typisk kun sker hvis smykket hviler på tandkødet - Hvilket det ikke bør gøre.
   Så afsted og ned til pierceren med dig. Så vil han/hun bedre kunne vurdere smykkelængden.
   Mht. smerten, så er din piercing stadig meget ny og du må forvente at den kan opføre sig lidt underligt. Men få fixet det første problem her og nu og se derefter om det ikke også afliver problem nr. 2.
   Held og lykke med din tungepiercing

   Svar
 • Sara
  Sara
  11. november 2013 kl. 00:30

  Heej.. Jeg vil vildt gerne Ha lavet en tungepirecing.. Men har lige nogen spørgsmål,
  1. Når du i helingsperioden har renset din piercing og fulgt dine pircers råd.. Osv, hva så? Hva med om er halvt år, tænker bare om den ikk stadig har meget godt af at blive renset en gang i mellem selvom den ikk er ny.. (Specielt hvis man ryger) ???

  2. Mine forældre er ikk helt overbevist om at give mig lov.. Har flere andre piercinger men de er virkelig bange for at det ville ødelægge mine tænder (selvom jeg enlig har ret "stærke" tænder) ville høre om du havde er råd til hva jeg kunne sige til den som måske kunne berolige dem lidt, har fortalt dem at det kun er i helingsperioden det er nødvendigt at have en "metal" kugle som jo er uden nikkel og jeg derefter kan skrifte til en plastik.. (Men de er ikke helt overbevist)!!!/:
  På forhånd tak for svar?..<3

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. november 2013 kl. 13:25

   Hej Sara,

   1. Når din piercing er helet, er der ingen grund til at pleje den yderligere. Det vil svare til at gå og puste på et gammelt sår/ar flere år efter det er forsvundet.
   Du kan dog med fordel rense smykket i ny og næ eller skifte det ud, når der kommer for mange madrester i smykkets kroge. Så det er mere smykket end hullet du skal tænke på.

   2. Der er mange der er en anelse bange for tungepiercinger, netop pga. tænderne. Det er dog ikke korrekt at man SKAL benytte kugler af metal i helingsperioden. Du kan med fordel benytte en stav samt kugler af plastik i helingsperioden også. Bemærk dog at de fleste tungesmykker af plastik er 16 mm. lange og at man ofte får en længere stav i hos pierceren. Så om din piercer kan skaffe længere stave af plastik må du lige forhøre dig om, hvis ikke, findes der denne model: Gennemsigtig retainer perfekt til gravide (Tag dig ikke af navnet, målene passer også til en tungepiercing). Alternativt skal staven bare være af metal og så kan du sætte akrylkugler på. Plastikstave er dog at foretrække, men det kan du jo skifte til, når peircingen er helet op.
   Mange der har en tungepiercing, leger ofte med staven, så selvom kuglerne er af plastik, kan tænderne stadig blvie skadet. Rigtig mange har det med at tage topkuglen ud mellem fortænderne, så staven få ind mellem tænderne. Det kan på sigt danne et rundt hul mellem fortænderne i over- og undermunden.
   Der findes også små silikonehætter, som kan kommes over kuglerne, for at skåne tænderne endnu mere. Du kan se et eksempel på sådan en piercing her: Tungepiercing med blød ticker i fire farver

   Svar
 • Nadine
  Nadine
  30. november 2013 kl. 01:10

  Hej
  Jeg vil helt vild gerne have en tungepirecing, men
  1. Hvad er bedst at have på kuglerne + stang, hvilket martriale?
  2. vil man altid snakke lidt underligt når man har fået en lavet eller forsvinder det på et tidspunkt?

  - Nadine Pedersen

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2013 kl. 16:45

   Hej Nadine,

   Det bedste for dine tænder og dit tandkød er helt sikkert smykker af plast - Både stav og kugler.
   Nogle har dog kun kugler af plast på en stav af metal.

   I starten skal du lige vænne dig til piercingen og samtidig vil den være en smule øm, så der vil du automatisk snakke lidt underligt. Men det forsvinder meget hurtigt.

   Svar
 • Stine
  Stine
  2. december 2013 kl. 12:44

  Hej, jeg fik lavet tungepiercing for 4 dage siden nu, og den er stadig ligeså hævet som efter jeg fik den lavet.
  Jeg undgår at snakke for at den ikke bliver belastet, spiser kun flydene kost og renser den som jeg skal.
  Ved du om det er helt nomalt at den stadig er så hævet? Eller skal jeg være bekymret?:-)
  Hilsen stine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. december 2013 kl. 11:57

   Hej Stine,

   En tungepiercing vil i starten være hævet og der kan i nogle tilfælde gå op til 14 dage før hævelsen forsvinder. Så hvis den ikke allerede er forsvundet, så gør den det med stor sandsynlighed snart ;)
   Så nej, du skal ikke være bekymret.

   Svar
 • Josefine
  Josefine
  3. december 2013 kl. 13:56

  Hey, jeg vil så gerne have en tungepiercing, men er rigtig bange for at det går galt, altså i den forstand at der går infektion i tungen eller at den hæver forkert eller der sker et eller andet der ik måtte ske. Da jeg har haft navlepiercing og øreringe, og der helede såret ikke som det skulle, så er bange for at det vil ske med tungen også, og tungen er jo et " farligt " område hvis man kan sige det sådan. Smerten er jeg også rigtig nervøs for, kan man købe noget så man evt kan bedøve tungen inden eller? har meget dårlige tænder pga min sukkersyge så vil i fraråde at få en ?? eller er der et bestemt smykke der er ekstra beskyttende? Og hvad hvis tungen hæver unormalt meget og der skule ske at komme en infektion eller ømheden ik vil forsvinde?? kan man så bare age den ud, og vil der være efterfølgende skader / bivirkninger på tungen?

  Håber i vil svare på mine spørgsmål

  Hilsen Josefine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. december 2013 kl. 12:22

   Hej Josefine,

   Det var lidt af en mundfuld du kom med der.
   Men kort sagt, gør en tungepiercing ikke i nærheden af så ondt, så det er nødvendigt med bedøvelse og det er nok den piercering som er lettest at få til at hele ordentligt. Munden, det vil sige kroppens eget immunforsvar, klarer nemlig langt det meste selv. Du skal altså heller ikke være nervøs for selve helingen. Det eneste du som sådan skal sikre dig, er at du vælger en dygtig piercer som kan vejlede dig ordentligt.
   Han/hun vil kunne pierce dig så det stort set ikke kan mærkes og vil kunne lave piercingen så du ikke oplever de store bivirkninger. Din helingstid vil dog højst sandsynligt være lidt længere end normalt, grundet din sukkersyge, men det bør ikke skræmme dig fra at få en lavet. Se evt. den grønne infoboks i toppen af siden her.
   Men mht. til dine tænder, bør du skifte til kugler lavet af akryl hurtigst muligt efter den er lavet. Få evt. din piercer til at give dig nogle med. De beskytter nemlig tænderene så meget som muligt og gør det ved at de knækker før tænderne gør det, hvis man altså kommer til at tygge i dem.

   Så vi vil anbefale at du finder dig en dygtig piercer og får dig en snak med ham/hende. Evt. forhør dig om du kan få lov at se en tungepiercing blive lavet først, hvis du er meget nervøs - For det er slet ikke så slemt som mange går og tror.
   Derudover vil din piercer bedre kunne vurdere dine tænder og om din tunge er egnet til en tungepiercing, end vi kan her over internettet :)
   Forhør dig evt. også hos din tandlæge om han/hun mener at dine tænder er for skrøbelige.

   Held og lykke med den - Vi håber svarene kan bruges.

   Svar
 • Liv
  Liv
  8. december 2013 kl. 14:11

  Hej.
  Jeg fik lavet en tungepiercing for 3 dage siden. jeg har renset den med noget colgate mundskyld og børstet tungen morgen og aften. Jeg har sørget for at drikke en del vand både mens jeg spiser og efter. Min tunge er self. Hævet, men mest i en bule omkring piercingen. Er det normalt eller skal jeg gå til pierceren? Det er desuden titanium jeg harbi. Håber at i kan hjælpe!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. december 2013 kl. 17:40

   Hej liv,
   Det er meget normalt at tungen er hævet de første dage. Der kan ved nogle gå en uge eller to, inden hævelsen forsvinder, så hvis du bare passer den efter din piercers anvisning, så opstår der ikke problemer.

   Svar
 • Liv
  Liv
  11. december 2013 kl. 09:24

  Hej!
  Jeg har fået lavet min tungepiercing for 6 dage siden, og der har ikke været nogle problemer med infektioner osv. Min tunge er dog stadig meget hævet, og i går lidt efter jeg var stået op begyndte min tunge at bløde ret voldsomt. Jeg har været nede ved pierceren og få min tunge tjekket osv. og jeg fik afvide at det var nok fordi at jeg havde lavet nogle bevægelser med tungen mens jeg sov. Problemet ligger i det at jeg igen er vågnet op i dag, men denne gang havde det blødt om natten, og jeg havde en ret stor plet på min pude af blod, og jeg havde blod omkring piercingen og på læberne. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for jeg vil meget meget gerne beholde min piercing, og sidste gang jeg havde den var der ingen problemer med den overhovedet. Nu er den ret øm, pga. at jeg åbenbart ikke kan finde ud af at ligge stille i munden med den mens jeg sover. Har i nogle råd til hvad jeg skal gøre, for jeg ved det virkelig ikke! Håber virkelig at i kan hjælpe mig!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. december 2013 kl. 11:05

   Hej igen Liv,

   Vi vil anbefale at du opsøger din piercer igen og beder ham isætte et smykke af PTFE som er mere fleksibelt. Måske dette vil kunne afhjælpe den traume du udsætter din tunge for om natten.
   Derudover bør du gøre hvad du kan, for at du sover mere roligt om natten. Dertil finders der mange teknikker, men her får du mere ud af at google det end at spørge os til råds.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din tungepiercing.

   Svar
 • stine
  stine
  12. december 2013 kl. 23:59

  Hjæææælp!!
  tror der er betændelse i min tunge piercing, fik den lavet for CA 14 dage siden, og der har ikke rigtig været nogen problemer, den var rimelig hævet de 3 første dage, og så i dag opdager jeg at der er noget hvidt "slim" agtigt noget, og min tunge er lidt hævet igen :-( min tunge er ikke rød eller øm, den er bare hævet og har det der slim ved selve piercingen, ved i hvad det evt kunne være?:-( vil jo ikke ha den pillet ud, så er meget bekymret :-( på forhånd tak!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. december 2013 kl. 13:16

   Hej igen Stine,

   Ved de symptomer du beskriver bør du umiddelbart ikke være bange for en betændelse. Hvis du dog ikke allerede har fået skiftet din tungestav til en kortere model, vil vi anbefale at du opsøger din piercer og får ham/hende til at vurdere om et skift er muligt. For det kan meget vel være stres fra en stor stav som er skyld i at din tunge nu igen hæver en smule.
   Vi håber svaret kan bruges og beroliger dig.

   Svar
 • Rikke
  Rikke
  18. december 2013 kl. 13:00

  Hej.
  Jeg har fået tid hos en piercing i jule gave, men når vi så kommer til nytårsaften skal jeg så helt holde mig fra alkohol eller er det nok bare at skylle min mund med vand ? og hvor ofte skal jeg så det ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. december 2013 kl. 12:53

   Hej Rikke,

   Det er desværre ikke til at sige, da vi alle heler i forskellig tempo. Men hvis din hævelse ikke har lagt sig endnu, bør du holde dig helt fra det. Men generelt bør du undgå det, selvom det er en festlig aften man gerne vil fejre. Så vores råd er at du holder dig tilbage, men hvis du ikke kan, så skyld godt efter!
   Du bør generelt skylle efter for hver gang du indtager mad, røg eller væske.
   Så det optimale må næsten være at du venter til efter nytårsaften.

   Held og lykke med den!

   Svar
 • Celine
  Celine
  27. december 2013 kl. 03:18

  Hejsa. Jeg har skrevet før, men uden svar tilbage, så håber at få hjælp nu. For 4 måneder siden fik jeg lavet min tungepiercing, og det går fint mht ingen hævelse og sådan. Men den gør simpelthen ondt i perioder, så sviger den rigtig nederst under tungen i hullet når jeg bevæger den og spiser. Min tunge er ikke hævet og der kommer intet væske ud af den, den gør bare ondt. Det kan behjælpes med mundslyld i et par dage, men efter stop af dette kommer det igen. Hvad gør jeg forkert???? Hilsen en meget fortvivlet pige :-(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. december 2013 kl. 01:19

   Hej Celine,

   Hvorfor du ikke har fået svar før skal vi ikke kunne sige, men vi svarer som hovedregel altid alle spørgsmål vi får ind. Nogle bare hurtigere end andre.
   Men hvis du fra tid til anden oplever smerte i din tungepiercing, man det meget vel skyldes stavlængden. Hvis du har en for lang eller kort stav, kan den til tider komme til at rive eller presse tungen. Så hvis du har et meget kort smykke vil vi anbefale at du prøver med et der er 2 mm. længere og omvendt hvis din tungepiercing er meget lang.
   For efter 4 måneder bør du ikke opleve disse smerter længere.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din tungepiercing.

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  10. januar 2014 kl. 01:01

  Hej. Jeg fik lavet tunge piercing for 2 dage side, pierceren sagde at jeg kun skulle skylle min mund i postevand, men jeg valgte at gå ned og købe noget klorhexidin. Jeg skylder min mund hver gang jeg har indtaget noget spiseligt. Men selvom det kun er 2 dage siden så kommer der noget gult agtigt slim ud fra huldet under tungen..
  Hvad gør jeg?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:43

   Hej Nanna,

   Du lader klorhexidinen stå og skyller din mund i rent vand, som du fik at vide af din piercer.
   Her i starten er det meget almindeligt at der kommer lidt "slim" osv. fra det nye hul. Det varer ca. mellem 14-21 dage.
   Hvis du gerne vil fremskynde helingen, kan du skifte det rene vand ud med isotonisk saltvand, som du selv blander op i helt rene ½-liters flasker.

   Held og lykke med din tungepiercing :)

   Svar
 • Trish
  Trish
  21. januar 2014 kl. 02:15

  Hey.
  Jeg fik lavet min piercing for 6 dage siden og passer den som der står på jeres side.
  Jeg var desværre dum og fik lavet min piercing i en shop der burde brændes!! Knægten der stod i kassen var fuldstændig blank og hende som lavede piercingen forklarede intet og lavede piercingen på under 1 minut fra jeg kom ind selvom jeg tydeligvis ikkr var klar. De har intet forklaret mig om halvdelen af de ting der står her og er så glad for jeres side :)
  Meeen, et par timer efter den var lavet følte jeg at der var noget under min piercing og fandt en lang tyk tråd af kød hængede fra hullet, er det normalt? Den døde selvfølgelig og faldt af men har bare undret mig.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. januar 2014 kl. 10:43

   Hej Trish,

   Det var da ærgerligt at du har haft en så uheldig oplevelse, med en forretning som tydeligvis blot er ude på at tjene nogle hurtige penge. Men du har ikke noget at være nervøs for.
   Det kan godt forekomme og du skal blot forsætte med at rense den som normalt.
   Held og lykke med den og tak for de rosende ord om siden :)

   Svar
 • Trish
  Trish
  28. januar 2014 kl. 08:01

  Hey igen og tak for svaret.

  Ved hullet i min piercing er der en form for gullig luns siddende fast. Lunsen går ned i hullet men der er intet problem på undersiden. Den irriterer piercingen og den spytter slim ud fra tid til anden. Og der er en bule rundt om piercingen.

  Jeg skyller mund i saltvant hver gang jeg ryger eller drikker og skulle mund i klorhexodin hver gang jeg spiser.

  Det er over 3 uger siden jeg fik den lavet. Hvad gør jeg (vil gerne beholde den, men er det klogt)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. januar 2014 kl. 14:39

   Hvis den stadig volder dig problemer, vil vi anbefale at du opsøger en piercer hurtigst muligt. For han/hun vil kunne hjælpe dig af med din "luns".

   Svar
 • Christine
  Christine
  5. februar 2014 kl. 00:07

  Hej.
  Jeg fik lavet min tungepiercing for omkring 4-5 måneder siden men i perioder gør den ondt og det føles som om der dannes en rund hård ring om staven under tungen. Når disse perioder kommer gør der ret ondt, men kun i den ene side af tungen. Det ser ud til at piercingen er lidt skæv når man kigger forfra. Kan det skyldes at det kun gør ondt i den ene side i perioder, fordi den er skæv eller skal jeg rense den noget mere? Eller kan jeg ikke tåle piercingsmykket?
  I de perioder er min tunge ikke noget videre hævet, i så fald, meget lidt på undersiden af tungen.

  Jeg læste mig til at det muligvis kunne skyldes stavlængden, men synes nu ellers bare hvis jeg tager en længere i, så hænger den fast alle steder, og bliver alt for lang.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. februar 2014 kl. 16:13

   Hej Christine,

   Vi vil råde dig til at prøve to ting, hvis du allerede har eksperimenteret med længden af staven.
   1. Skift renseteknink. Få tilsendt vores gratis renseguide her og følg den i 14 dage, som om din piercing var ny.
   2. Prøv at sætte en beskyttelsesplade på staven, på den side hvor du oplever problemer. Derefter bør du ikke pille smykket ud de næste 14 dage.

   Prøv de to ting - Meget gerne på samme tid og se om det ikke virker for dig.
   Hvis ikke, vil vi råde dig til at opsøge en dygtig piercer (Gerne en anden end den der har lavet den) og få ham/hende til at kigge på den og fortælle dig hvad der er galt.

   Vi håber du kan bruge svaret og ønsker dig alt held og lykke med din tungepiercing

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  14. februar 2014 kl. 00:54

  Hej. Jeg fik lavet min tungepiercing for omkring 2 måneder siden og jeg har ikke haft problemer med den før. Men jeg har fået en slags hul/udhuling forrest i ganen. Hvad kan dette skyldes ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. februar 2014 kl. 18:12

   Hej Nanna,

   Vi har lidt svært ved at forstå hvad du mener med et hul i ganen. Umiddelbart vil vi også opfordre dig til at opsøge din piercer, med den slags, idet det kan være svært at svare på da vi ikke kan se din gane her over spørgeformularen :)
   Så afsted ned til din piercer med dig. Det er sikkert ingenting, men få det hellere tjekket alligevel.

   Svar
 • Janni
  Janni
  14. februar 2014 kl. 13:14

  Hej. Jeg vil rigtig gerne have tungepiercing, men jeg har lige nogle spørgsmål.

  1: Jeg har bøjle (togskinner) og det skal jeg have i noget tid endnu. Kan jeg godt have tungepiercing når jeg har bøjle, og vil det ikke blive svært at "rense" min bøjle, det gør jeg jo med tungen?
  2: Er det muligt, at jeg køber en tungepiercing i plast, som jeg tager med ind til pierceren og får sat i som startpiercing, bare den er lang nok? Jeg vil gøre alt for ikke at ødelægge mine tænder.

  På forhånd, tak for svaret.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. februar 2014 kl. 17:30

   Hej Janni,

   Det vil blive mere kompliceret for dig at rense din bøjle med tungen. Specielt i starten hvor din tunge vil være hævet og staven vil være lang.
   De fleste piercere vil ikke tillade at du selv dukker op med et smykke. Det er både fordi at pierceren normalt selv vil forlange en højere pris end den vi tager, men også fordi at smykket skal steriliseres med en autoklave inden brug. Langt de fleste plastiksmykker kan ikke tåle en autoklave. Derfor vil pierceren gerne være sikker på at det han/hun skal bruge på dig er i orden.
   Men prøv at ringe ned til din piercer og forhør dig om de tilbyde at lave en tungepiercing med plastikstav.
   Vi håber du kan bruge svaret og held og lykke med din kommende tungepiercing.

   Svar
 • Liza
  Liza
  23. februar 2014 kl. 10:14

  Hey.
  Jeg fik lavet tungepiercing i går og lidt af spidsen på min tunge er lilla i dag.
  Skal jeg få det tjekket nu og her eller se om det går væk?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. februar 2014 kl. 09:50

   Hej Liza,
   Du skal få det tjekket, ja. Det kan være din piercer har ramt et blodkar i tungen - Så tag til pierceren hurtigst muligt, hvis du ikke allerede har været der :)
   Det kan dog også bare være et "blåt mærke" fra piercerens tang. Men få det kontrolleret for en sikkerheds skyld.

   Svar
 • Simone
  Simone
  6. marts 2014 kl. 21:50

  Hej jeg har fået tungepiercing idag og har fået at vide af min piercer at jeg allerede kan få en kortere stav i efter 2 dage. Så ville bare lige hører om der sker noget ved det og om det er normalt at få en kortere stav i allerede efter 2 dage? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. marts 2014 kl. 10:17

   Hej Simone,
   To dage er måske lige lidt for kort tid, men det kommer alt sammen an på dig og din tunge. Hvis du mener at staven er for lang, kan du roligt skifte den.
   Normalt skifter man efter ca. 10 - 14 dage.
   Husk dog stadig at rense den efter du har skiftet smykke.

   Svar
 • Peter
  Peter
  11. marts 2014 kl. 16:40

  Hej.
  Jeg prøver at vurdere sikkerheden i at have en medarbejder med en tungepiercing i produktionen hos en fødevarevirksomhed. sidder piercingen godt fast? er den f.eks skuet i med et gevind, eller hvorledes samles den? er der stor risiko for at den falder ud? vi vil helst ikke have at der falder noget utilsigtet ned i vores fødevarer. således er alle ydre smykker, så som øreringe, ure, armbånd og fingerringe forbudt at bære når man er på arbejde hos os. Men som i selv skriver, så kan man jo ikke bare tage en tungepiercing ud, og lade den være ude i op til 8 timer. håber at i kan hjælpe mig med at blive afklaret

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. marts 2014 kl. 09:37

   Hej Peter,
   En tungepiercing skal kunne skilles ad, for at kunne komme i tungen. Det kræver altid et gevind mellem kugle og stav. Ved nogle modeller kan både top- og bundkugle skrues af. Man kan så med fordel benytte et smykke hvor kun den ene kugle kan skrues af, så der kun er én kugle der har en risiko for skrue sig løs. Den anden kugle sidder så permanent fast med enten gevind + lim eller med gevind + svejsning.
   Om der er stor risiko for at den falder ud, kommer an på et par ting. For det første er chancen for at hele smykket falder ud ikke særligt stor. Når et smykke går fra hinanden er det fordi der er så meget bevægelse i tungen at kuglen løsner sig af sig selv. Her vil man enten sluge kuglen eller den vil falde ud af munden. Staven og den anden kuglen vil i langt de fleste tilfælde stadig sidde i tungen.
   Materialet har også lidt at sige. F.eks. vil et tungesmykke af ren plast ikke være lige så let at skrue ordentligt sammen som et smykke af stål. Ved smykker af plast kan man let overskrue gevindet, så det er defekt. Det kan man naturligvis også ved metal, men man kan skrue det langt bedre fast inden man skruer det i stykker.
   Så vores umiddelbare konklusion er, at der skal benyttes et smykke af metal, hvor kun den ene kugle kan skrues af og hvor man så strammer den så godt man kan. Her vil det være en fordel at benytte en stav uden sten og diverse tilbehør, da vi også har oplevet at stenene på kuglerne kan falde af. Så for at mindske risikoen for fremmedlegemer i fødevarerne bør man holde det så simpelt som muligt - En stav med fastkugle samt en afskruelig kugle.
   Samtidig kunne det være et krav, at medarbejdere med tungepiercinger skal bære et finmasket skægnet.

   Svar
 • Maria
  Maria
  20. marts 2014 kl. 09:32

  Hej.
  Jeg fil lavet min tungepiercing for 3 uger siden, den startede med at falde efter en uge, men her de sidste tre dage er den næsten lige så hævet igen, jeg skyller med vand mange gange dagligt og med saltvand efter hvert måltid, morgen og aften med mundskyld. Den er ikke øm eller noget bare hævet, det ser ikke ud til den væsker, men omkring hullet på øverst og nederst er der en lille hvid ring omkring staven, er det fordi den ikke er helet endnu eller hvad kan det skyldes ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. marts 2014 kl. 13:55

   Hej Maria
   Det kan tænkes at den stadig hæver op fordi staven er for lang og går i mod rundt omkring i din mund.
   Så jeg vil anbefale at du tager til din piercer og får ham/hende til at kigge på den, så de evt. kan tilpasse stavlængden og se på om der skulle være andet galt.
   Held og lykke med tungepiercingen.

   Svar
 • Andersen
  Andersen
  26. marts 2014 kl. 23:18

  Hej. Jeg fik d. 24 feb. i år lavet en tungepiercing og der har egentlig ikke været problemer med den, jeg kunne spise normalt efter fire dage og sådan. Men er det normalt, at der her efter en måned stadig kommer en smule sårvæske? Jeg fik at vide at jeg måtte skifte staven efter 14 dage, men butikken hvor jeg fik den lavet lukkede ned, så derfor har jeg købt to piercinger herinde på denne side. Må jeg skifte nu selvom der stadig er sårvæske engang i mellem og hvordan renser jeg piercingerne så de er sterile når jeg skifter?
  Mvh

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:47

   Hej Andersen,

   Du må gerne skifte ned nu, så længe din tunge ikke er hævet. Det kan sagtens tænkes at der kommer sårvæske fra din tunge, netop på grund af den alt for lange stav. Så et skift vil være vores anbefaling til dig.
   Af de to smykker du har bestilt hos os, vil vi anbefale at du starter med det af titanium. Skru begge kugler af og skyl staven med kogende vand eller brug en spritserviet til at rense med. Kuglerne renses blot med lidt sæbe og ikke andet.
   Skru så en kugle på, kør staven gennem tungen, monter din beskyttelsesplade og derefter skru den sidste kugle fast. Skyl derefter munden med enten en mild klorhexidin eller isotonisk saltvand.
   Husk at have helt rene fingre inden du går i gang. Det er nemlig på fingrene de værste bakterier er placeret. Så vask dem gerne et par gange inden skiftet.

   Held og lykke med din tungepiercing.

   Svar
 • sara
  sara
  4. april 2014 kl. 05:00

  heej, har hørt om jeres "beskytteleses plader" som ummidelbart virker meget fornuftigt, men er rigtig bange for kuglen kan gnave i selve huldet, både oppefra og nedefra, hvor er det bedst at bruge beskyttelses pladen oven på tungen eller neden under, og kan man evt bruge den både oppe og nedenuder og hvis man gør det skal man så ikke have en længere stav?
  på forhånd tak!..<3

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. april 2014 kl. 18:55

   Hej Sara,
   Du kan sagtens bruge den over og under tungen og også på samme tid. Pladen er 0,9 mm. tyk, så bruger du den over og under på samme tid, vil det frie stykke mellem kuglerne blivbe 1,8 mm. mindre. Så er det jo op til dig selv at vurdere om der skal en længere stav til.
   Langt de fleste bruger den dog kun oven på tungen.

   Svar
 • mette
  mette
  9. maj 2014 kl. 23:21

  Hej jeg fik lavet tunge piercing for 2 år siden. Og tog den ud for 1 år siden da jeg blev træt af kalksamlinger.
  Jeg har her i dag prøvet at stikke min piercing igennem igen men der er kun halvt hul igennem tungen.
  Og det er selvfølgelig helt fint Ville bare prøve, men kan hele tungen ikke vokse sammen igen? :D
  Og vil en tunge gro sammen uanset hor lang tid man har haft tunge piercing?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2014 kl. 16:35

   For et noget kan gro sammen, kræver det at der er noget frisk væv til stede. Vævet vil så fungere som en "lim" og få det til at gro sammen. Er hullet først helet, vil det ikke gro sammen af sig selv. Det er dog forskelligt fra person til person hvordan man heler, men uanset hvad, skal der være væv mod væv for at noget gror sammen. Det ville jo være ærgerligt, hvis ens hånd gror fast til kinden fordi man sover på den en enkelt nat :)

   Svar
 • Line Frölich
  Line Frölich
  27. juli 2014 kl. 19:59

  Hej jeg har fået lavet min tungepiercing for 3 uger sidden, den er helet fint, men det undre mig lidt, fordi der sidder en lille hudlap ved hullet. Kan man fjerne den?
  En anden ting det er, når jeg spiser så falder en af kuglerne af. Hvorfor og hvordan? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 13:19

   Hej Line,
   Det er helt normalt, du skal bare lade det være. Det forsvinder efter en lille periode.
   Al bevægelse kan få kuglerne til at løsne sig. Sørg for at skrue dem godt fast. Er det akryl, så pas på at du ikke skruer dem så godt fast at de flækker. Hav også altid en kugle eller to i reserve.

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  4. august 2014 kl. 18:46

  Hej
  Fik lavet tungepiercing for 3 dage siden og ville høre om det normalt at spidsen af min føles som når man brænder tungen på varmt kaffe eller lignende hilsen Nanna

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 20:26

   Hej Nanna,
   Vi har hørt om problemet før og det opstår ofte efter man har spist. Prøv evt. at skylle munden grundigt efter du har spist og vær sikker på, at der ikke sidder nogle madrester omkring hullet.

   Svar
  • Nanna
   Nanna
   4. august 2014 kl. 22:44

   Mange tak for svaret :)
   Skyller munden efter hvert måltid. Min piercer sagde jeg bare skulle skylle i mundskyl kan det passe
   Hilsen Nanna

   Svar
   • BodyMod.dk Shop
    BodyMod.dk Shop
    5. august 2014 kl. 11:40

    Det er også den løsning vi har set virker bedst på problemet, så det passer meget godt, ja :)

    Svar
 • Nanna
  Nanna
  6. august 2014 kl. 21:22

  Hej igen :)
  Har lige et spørgsmål mere :)
  Nu det 4-5 dage siden jeg fik lavet min tunge piercing også er mit spørgsmål er det normalt at man stadig ik kan spise normal mad for jeg kan stadig kun spise flydende kost

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. august 2014 kl. 12:35

   Der kan godt gå en lille uges tid før du kan spise normalt igen :)

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  9. august 2014 kl. 03:43

  Ja nu har jeg så et spørgsmål igen hehe :) min tunge er blevet sårn helt hvid artig selvom jeg har renset og passet den som jeg skulle. Læste så på nettet og ud fra det kunne det lyde som svamp på tungen, også læste jeg at hvis man havde tunge piercing skulle man tage den ud med det samme. Mit spørgsmål er så er der noget jeg kan gøre for undgå at skulle tage den ud da jeg helt ikke vil det da jeg har ønsket mig en i snart 6 år har bare været for bange før nu. Så ville blive meget ked af og tage den ud, håber virkelig i kan hjælpe.
  Fra den meget bekymrede:(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. august 2014 kl. 13:35

   Hej Nanna,
   Til det spørgsmål vil jeg anbefale dig at du går til en piercer, som kan tage et nærmere kig på din tunge.

   Svar
 • Kira
  Kira
  14. august 2014 kl. 21:52

  Hejsa :)
  Jeg vil meget gerne have en tungepiercing, men mine forældre er ikke begejstrede. :( Jeg har tænkt mig at vise dem denne side, og har fundet mange relevante ting på siden.
  Jeg har hørt meget om hvad der kan ske hvis man rammer forkert, som at tungen kan hæve helt vildt, bløde og at man kan miste føle/smagssansen. Er det sandt? Og hvis det er hvor stor er risikoen?
  Jeg håber på respons :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2014 kl. 11:08

   Hej Kira,
   Så længe du tager til en professionel piercer, som har styr på tungens anatomi, så er der ikke noget at være nervøs for.

   Svar
 • Denice
  Denice
  27. august 2014 kl. 21:00

  Halløjsa. Jeg har nu haft min tunge piercing i 3-4 måneder tror jeg. Idag opdagede jeg at der nede fra hullet stikker noget arvæv op ikke bare lidt men temmelig meget. Der er ingen betændelse og det gør ikke ondt overhoved meeeen det ser ikke særlig pænt ud.. Jeg er næsten sikker på at det er tunge kød/arvæv men jeg ville lige hører om det er noget i har hørt om før og måske kender noget til.. Gode råd er velkommene.. :-) mvh Denice

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2014 kl. 17:31

   Hej Denice,
   Vi hører det ofte og det er ikke noget du skal være nervøs for. Det er dødt væv og er noget der vil forsvinde med tiden.

   Svar
 • Fie
  Fie
  3. november 2014 kl. 22:12

  Hej, jeg vil rigtig gerne have en tungepiercing, men min far er bange for at jeg får betændelse i, fordi at næsten hvergang jeg har fået lavet en piercing i øret, har fået betændelse i, men der har jeg ikke renset den. Hvis jeg renser min tungepiercing hver dag morgen og aften, hvor stor en risiko er der så for at jeg får betændelse i tungepiercingen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. november 2014 kl. 11:51

   Hej Fie,

   Tungepiercinger og ørepiercinger kan slet ikke sammenlignes. For de bliver typisk lavet på to forskellige metoder og har du fået dine ørepiercinger skudt i, ja så vil der i langt de fleste tilfælde altid gå betændelse i.
   Men ved tungepiercinger er chancen meget lille. Men selvom den er lille, så skal du virkelig være god til at rense den. For går en tungepiercing galt, så kan det gå virkelig galt! Så hvis du bare er i det mindste i tvivl om du er moden nok til at huske at rense den to gange dagligt + skylle munden med isotonisk saltvand efter hvert måltid, så vent til at du med sikkerhed ved at du kan overholde dette.
   Men som sagt, så er tungepiercinger en af de mere sikre piercinger at få lavet, da den er bestykket fra bakterier i munden og fordi at vores egen mund er fantastisk til at rense sig selv. Derudover bliver den lavet på en langt sikre måde, hvis du går til en professionel piercer.
   Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Kimi
  Kimi
  16. november 2014 kl. 16:24

  Hej jeg fik lavet min Tungepiercing igår og den er hævet og jeg kan ikke snakke så godt, den sidder lige i starten af strengen, men jeg ville hører om det er fordi min tunge er hævet jeg ikke kan snakke så godt eller om det er fordi den sidder for langt ude? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:22

   Hej Kimi,

   Langt de fleste får taleproblemer lige efter en tungepiercing er lavet. Det skyldes kort og godt, at din tunge er meget hævet efter den har fået en piercingstav igennem sig. Så det er ganske normalt og for de fleste er det helt aftaget i løbet af 7-14 dage. Dog kan de fleste allerede begynde at tale normalt efter bare et par dage, hvoraf kun de første 24 timer er meget svære.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig tillykke med din nye piercing.

   Svar
 • Line
  Line
  16. november 2014 kl. 17:58

  Hej.
  I dag er det min 3 dag med tungepiering. Jeg har fået en bydelignende ting, lige foran kuglen som væsker lidt. Er det normalt der kommer en knop foran smykket? eller er det betændelse jeg har fået i min tunge?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:23

   Hej Line,

   Ja det er faktisk ganske normalt. Men vi vil dog anbefale dig, at du tager forbi din piercer og lader ham tage et kig på den. Better safe than sorry.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig tillykke med din nye tungepiercing.

   Svar
 • Frederik
  Frederik
  27. november 2014 kl. 22:46

  Hejsa!

  Jeg kunne virkelig godt tænke mig at få lavet en tungepiercing, men er meget bange for at det skal gå galt, altså voldsomt galt. Jeg har lige nu en Industrial, snakebite og septum. Der har ikke rigtig været problemer med dem, har kun haft lidt betændelse i min industrial. Men det er ikke relativt i den her situation, da der jo er forskel på piercingerne som i siger. Men det jeg er bange for, er følgende, at der skulle komme voldsomt betændelse i min tunge, så jeg vil have vejrtrækningsproblemer og lignende tilfælde. Jeg vil, hvis jeg skulle få den lavet, købe almindelig Colgate mundskyld. Derefter vil jeg skylde den morgen, eftermiddag og aften. Drikke vand, hvergang jeg har røget en smøg eller spist noget flydende kost. Tror i, at hvis jeg gør følgende, at så skulle der ikke ske noget som helst med min tunge, hvilket jeg har lidt frygt for? Jeg vil få den lavet hos en professionel piercer, hos Artistic Tattoo, i Aalborg. Håber i kan besvare mit spørgsmål, da jeg som sagt frygter de værst tænkelige konsekvenser ved en tungepiercing :-).

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:14

   Hej Frederik,
   Der er ikke så meget at være nervøs for, selvom jeg sagtens kan forstå din tankegang mht. vejrtrækningsproblemer. Vi har endnu ikke høre om nogen der er blevet kvalt pga. beændelse i sin tungepiercing.
   Det er godt at du har undersøgt emnet inden du bevæger dig ud i at få den lavet. Du skal dog bare passe på at den mundskyl du bruger ikke er for skarp. Renser du piercingen for ofte kan det nemlig have den modsatte effekt af hvad du ønsker. Du fjerner simpelthen de nygenerede celler og piercingen er dermed længere tid om at hele.
   Hold dig til en mild mundskyllevæske og rens den efter din piercers anvisning, så går det ikke helt galt :)

   Svar
 • Michelle
  Michelle
  7. januar 2015 kl. 16:27

  Kender i nogen steder der laver snake eyes piercingen, helst i Kbh, kan slet ikke finde nogen der laver den o.o

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 14:36

   Hej Michelle,

   Har du prøvet at kontakte Copenhagen Body Extremes? Vi vil tro at de er nogle af de bedst egnede til at lave denne piercing. Kontakt dem via deres hjemmeside her.

   Svar
 • Natasja
  Natasja
  30. januar 2015 kl. 23:41

  Hey tror du jeg kan få lavet en venom piercing?
  Jeg har fået afvide jeg ikke kan få alm piercing i miden af tungen fordi min tungestring er for lang

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. februar 2015 kl. 14:41

   Hej Natasja,

   Det er umuligt for os at bedømme her over internettet. Du må til en piercer og stikke tungen ud, for at du kan få svar. Men får du et nej, bliver du nødt til at forholde dig til det, da det ellers kan gå meget galt hvis du vælger at ignorere dette.
   Men vi krydser fingre for dig.

   Svar
 • Janni
  Janni
  23. maj 2015 kl. 03:37

  Hej...
  Kan tungen blive følelsesløs af en tungepiercing...??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. maj 2015 kl. 17:20

   I teorien ja, men det er ikke noget vi har hørt om.
   Hvis du bare sørger for at få den lavet ved en piercer der kender til tungens anatomi, så er du allerede der rigtig godt stillet ;)

   Svar
 • Mads
  Mads
  31. maj 2015 kl. 22:50

  Hej jeg har fået lavet en tungepiercing men jeg ved ikke hvad mundskyllevæske jeg skal bruge er det noget i kan hjælpe mig med? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juni 2015 kl. 18:19

   Hej Mads,
   Du kan med fordel anvende isotonisk saltvand eller en mild klorhexidin.
   Det er dog noget din piercer burde have rådgivet dig omkring, da du fik den lavet. De fleste piercere sælger normalt også en væske, som er beregnet til efterbehandling af piercinger.

   Svar
 • nicoline
  nicoline
  29. juli 2015 kl. 03:52

  Hvor gammel skal man være?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. juli 2015 kl. 11:04

   Hej Nicoline,
   Det er forskelligt, men ofte skal man være 15 år for at få lavet en tungepiercing uden at medbringe en mor eller far. Men ring til din piercer, måske har vedkommende nogle andre retningslinjer.

   Svar
 • Smagssans
  Smagssans
  12. august 2015 kl. 02:36

  Hej
  I går fik jeg lavet en tungepiercing og i dag har jeg virkelig svært ved at smage når jeg spiser - jeg er virkelig bange for at jeg har mistet smagssansen, er der en mulighed, eller er det normalt under heldning?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. august 2015 kl. 15:29

   Hej,

   Det er ganske normalt at det kan forekomme i en kort periode. Men det aftager hurtigt igen :)
   Der er ingen risiko for at mindste smagssansen ved en tungepiercing.
   Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • C
  C
  15. februar 2016 kl. 03:55

  Hej.
  Fik lavet min tungepiercing for 6 siden og den er stadig øm omkring piercingen, og hævet. Skal jeg være bekymret eller er det normalt?
  Kan endnu ikke spise helt normalt og alm. mad. Hvornår kan jeg det igen, og hvornår kan man skifte sin piercing? Hvornår forsvinder hævelsen?
  Hilsen C

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. februar 2016 kl. 11:47

   Hej C,
   Jeg formoder du snakker om 6 dage og ikke måneder eller år :)
   Helingstiden for en tungepiercing er forholdsvis kort, men du bør lige give det nogle dage mere inden fanden bliver malet på væggen. Det er individuelt fra person til person hvor lang tid der går før hævelsen forsvinder og man kan spise normalt, så det kan jeg desværre ikke give dig et præcist tidspunkt for. Men som du ser øverst på siden her, er helingstiden for en tungepiercing mellem 2 og 6 uger.

   Svar
Skriv et svar