Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Tragus

Piercinginformation

Helingstid: 3 - 4 måneder
Trådtykkelse: 1,2 mm.
Længde: 6-8 mm.
Smerte (1 - 10): 5

Tragus Piercing

En tragus piercing er hurtigt blevet en af de mest populære piercinger i Danmark. Det er den lille piercing i øret, som er placeret i den lille bruskflap, lige før øregangen. En af de nok største grunde til at netop den piercing er blevet så populær, er at det for mange slet ikke anses for at være en "rigtig" piercing. Det er for mange "bare" en ørering. Af samme grund tror mange også at man uden problemer kan få den lavet med en almindelig ørepistol, men det har hurtigt mange smertefulde konsekvenser.

Hvordan bliver en tragus piercing piercet?

Når man skal have lavet tragus piercinger, vil vi altid anbefale at man får den lavet ved en professionel piercer og ikke med en ørepistol hos en sølv- eller guldsmed.
Grunden til det, er blandt andet at måden en ørepistol trykker en hurtig stift gennem øret, skaber en del traume i brusken og den får svært ved at hele. Mange oplever derfor en masse unødvendig smerte efterfølgende, da der går betændelse i piercingen. Man får derefter svært ved at sove på øret, det gør ondt når man kommer til at røre ved den, man kan ikke bruge høretelefoner til musik og meget andet trist.

Derudover er der også aspektet med piercingsmykkerne. En ørepistol bruger nemlig de forkerte mål til en tragus piercing, og du kan derfor forvente ikke at kunne få særligt mange flotte smykker til din nye piercing. Men mere om det senere.

Sådan laves den let og sikkert

Ved en professionel piercer, bliver der gjort et stort arbejde ud, af at du får den lavet sikkert og ikke mindst helt rent. Dvs. at dit øre bliver desinficeret op til flere gange, der bruges kun sterilt værktøj og en steril engangsnål, som er vanvittig skarp. Den er faktisk så skarp, at du ikke skal forvente en særlig stor smerte og den glider hurtigt igennem kroppen. Det er derfor hurtigt overstået.

Når du sammen med din piercer har valgt hvor din nye ørepiercing skal placeres, bliver området desinficeret og markeret med en steril kuglepen eller lignende. Derefter gøres en lille tang klar. Pierceren tager fat i din tragus med tangen og gør nu klar til at lave det lille prik.
Du tager en dyb ind og udånding og så er det hele overstået. Nu skiftes nålen ud med et ønsket smykke og derefter er du så godt som færdig.

Hvordan skal man passe sin tragus piercing?

Når det kommer til pleje af sin piercing, er det vigtigt at man først og fremmest følger de råd ens piercer er kommet med.
Det er din piercer, som har givet dig garantien og det er derfor hans råd og vejledning du skal følge.

Men skulle det ske at du har glemt hvad din piercer fortalte dig, så er der heldigvis en anden mulighed. Du kan nemlig her hos BodyMod.dk Shop få tilsendt en gratis guide, til hvordan du passer din nye piercing. Det gør du via linket her.

Hvad skal man passe på?

En tragus piercing er ikke en super kompliceret piercing, men det er trods alt en piercing der er lavet igennem flere lag brusk. Når en piercing går igennem flere lag brusk, er der nogle ting man skal være opmærksom på. Blandt andet vil en tragus piercing tage lang tid om at hele. For i modsætning til andre piercinger, som går igennem ren hud, skal denne piercing hele i flere lag. Når en piercing tager lang tid om at hele, er en infektion lige rundt om hjørnet. Du skal derfor passe godt på med at udsætte din nye piercing for ting så som, hårlak, make-up rester, ørevoks, hovedtelefoner, beskidt hovedpudebetræk osv. i pieroden hvor den heler.

Materialer til piercingsmykker

Til en ørepiercing som denne, kan du bruge mange forskellige materialer. Materialerne som vi anbefaler, kan du finde listet herunder:

Det er de smykkematerialer du kan bruge, når din piercing er færdighelet.
Indtil den er færdighelet, bør du beholde det smykke som din piercer satte i for dig. Du bør undgå at skifte dette ud i perioden.

Du bør dog for alt i verden altid undgå at bruge et piercingsmykke af ren sølv i denne piercing.
Med sølv risikerer du hurtigt en sort misfarvning i øret, som kan være nærmest umulig at fjerne igen. Derudover er der meget nikkel i sølv, så hvis du lider af nikkelallergi, bør du absolut holde dig til andre materialer.

Valg af piercingsmykker til tragus piercing

Til denne type piercing, er det mest almindelige piercingsmykke en labret eller en lige stav med to kugler.
Begge smykker gør sig godt i en tragus piercing og der kan fås mange forskellige motiver, farver og materialer, når man vælger enten en labret eller lige stav. Bemærk at en labret er foretrukket af mange der ønsker et simpelt design, da disse er lettere at sætte i og holde rene pga. den lille plade bagpå. ønsker man dog et piercingsmykke med et f.eks. et vedhæng, så skal man bruge en lige stav.

Enkelte benytter også en piercingring og det er der ikke noget problem i. Husk at vælge trådtykkelsen 1,2 mm. og at diameteren skal være enten 6 mm. eller 8 mm. alt efter om du ønsker en meget lille eller middel piercingring.

 

Et smart trick til din tragus piercing

Mange får et problem med valg af piercingsmykker hvis de har fået deres piercing lavet med en ørepistol. Det er er der dog et godt råd for, når det kommer til en tragus piercing. Du kan nemlig vælge at bruge en næseskrue.

Som du kan se på billederne herunder, kan man med fordel bruge en næseskrue og stadig få et super sødt lille smykke. Grunden til at det er en fordel at bruge en næseskrue, er simpel. Den passer i trådtykkelsen og den har igen lås bagpå. Dens spiralformede design gør at den sidder godt fast, helt uden brug af en lås. At der ingen lås er i vejen, betyder også at man uden problemer kan bruge høretelefoner og at man ikke skal være bange fora t der samles skidt i låsen.

Antitragus piercing

Nu hvor du har helt styr på hvad en tragus piercing er, bør du også kende en antitragus piericng.

En antitragus har egentlig ikke noget at gøre med selve tragus, men den er derimod placeret lige overfor selve tragus, i den lille fold der er i øret.

En antitraugs er langt fra lige så populær som en tragus, men der er dog stadig enkelte som får disse lavet.

139 kommentarer til “Tragus”

 • Pernille
  Pernille
  27. marts 2013 kl. 23:53

  Hej! (-:
  - Har lige nogle spørgsmål!

  Hvis man får en tragus piercing, kan man så godt høre musik med høretelefoner (ikke de store, dem der går ind i øret), når piercingen er helet?

  Og I skriver: "Den er faktisk så skarp, at du ikke skal forvente en særlig stor smerte og den glider hurtigt igennem kroppen. Det er derfor hurtigt overstået". - Men hvorfor er smerten så helt oppe på 5? Synes nemlig 5 er ret højt.

  Hilsen Pernille.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. marts 2013 kl. 17:52

   Hej Pernille,

   Du kan sagtens høre musik med en traguspiercing. Der er dog et par begrænsninger mht. smykkevalget. Nogle smykke til tragus har en låsekugle bagpå, som ofte er 3 eller 4 mm. i diameter, så der vil det nok give et mindre problem hvis du hører musik gennem earplugs. Du kan dog med fordel anvende en labret eller en næseskrue i en traguspiercing. På labretten sidder der en flad plade bagpå, som ikke vil irritere når du hører musik. Næseskruen er også meget lille bagpå, så det er heller ikke noget problem.
   Du kan også vælge at bruge en mindre låsekugle, hvis dit smykke skulle have en stor kugle. Denne guldbelagte kugle findes f.eks. ned til 2,5 mm.

   Mht. smerten, så har vi sat den så højt ud fra andres erfaringer og derefter taget gennemsnittet. Smerte er jo individuelt, så nogle mener det gør ondt og andre synes ikke det gør så ondt. Men det er hurtigt overstået, så det er bare at bide smerten i sig i de få sekunder det tager at prikke hul.

   Jeg håber det kastede lidt lys på sagen :)

   Svar
 • Julie
  Julie
  15. april 2013 kl. 18:20

  Hej med jer! Jeg står i et kæmpe dilemma med min elskede tragus, jeg har nemlig fået et job på Mac Donalds, hvor alle synlige piercinger er forbudte pga hygiejne forhold og sådan!

  Jeg har en lige stav, med 1 kugle på hver side.

  Så mit spørgmsål er: Er det muligt at tage tragus ud selv, og kan den sættes i igen? Og i så fald hvordan gør jeg? :-)

  Håber I kan hjælpe!!!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. april 2013 kl. 16:47

   Hej Julie,

   Tak for dit spørgsmål.
   Desværre er det et dilemma som mange står i når man skal til at arbejde med fødevare. Mange større fødevarevirksomheder har disse krav til piercinger, da de kan miste forskellige certificeringer, hvis deres medarbejdere ikke fjerner deres piercinger.

   Men om du kan tage din piercing ud og sætte den i igen, efter en lang arbejdsdag, er der ingen som kan svare på.
   Er din traguspiercing dog færdighelet, er der dog stor sandsynlighed for at du kan. Men der er kort sagt ingen anden mulighed end at forsøge og hvis det går, så går det.
   Måden du gør det på er lige som når du skifter dit smykke. Du tager det blot ud og sætter det i igen, når din arbejdsdag er færdig.
   Husk dog at vaske både dine fingre, men også dit smykke og øre godt før du sætter smykket i igen.
   Prøv evt. at gå i et par timer, uden smykket i din tragus, hjemme i privaten, så du er øvet inden du starter på jobbet.

   Anbefaling: Når du nu skal til at tage dit smykke ud og i igen så ofte, vil vi anbefale at du skifter til et smykke uden gevind. Det vil gøre sandsynligheden for at du får en rift langt mindre. Du kan f.eks. skifte til en labret af PTFE eller noget så simpelt som en næseskrue. Begge slags kan fint bruges i tragus.

   Held og lykke med det.

   Svar
 • Malene
  Malene
  27. april 2013 kl. 00:57

  Hej!
  Jeg vil gerne lige komme med en rettelse:
  Alle jeg kender, inklusive mig selv, har oplevet et helingstid på 9-12 måneder :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. april 2013 kl. 15:49

   Hej Malene,

   Mange tak for dit indlæg. Alt efter hvordan den bliver lavet, så kan en tragus godt hele op på 3-4 måneder. Laves den f.eks. med pistol, så kan helingstiden sagtens tage +9 måneder.
   Men det er meget forskelligt fra person til person. Så det er dejligt at få et indlæg fra en som dig, som personligt har oplevet en længere helingstid.
   Alt det bedste herfra, til dig og din traguspiercing.

   Svar
 • Annemette
  Annemette
  4. maj 2013 kl. 16:05

  Hej med jer. Jeg har lige så sent som igår fået lavet en tragus piercing, ved en rigtig dygtig piercer. Vil så bare høre om det er normalt at den er svær at dreje på i starten? Har nemlig fået et råd fra en veninde, som selv har en, at man skal dreje et par gange på den om dagen, men jeg synes jeg prøver og prøver, men kan ikke rigtig mærke om den drejer sig, og føler jeg gør et eller andet forkert. Men er det måske kun fordi den stadigvæk er "hævet" eller noget? :)

  Hilsen Annemette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. maj 2013 kl. 19:28

   Hej Annemette,
   Det er korrekt at det er en god idé at dreje på den en gang eller to om dagen. Du skal bare være opmærksom på, at du ikke "overbelaster" den. Altså at du ikke piller ved den mere end højst nødvendigt.
   Du kan evt. gøre det når du går i bad om morgenen eller om aftenen, hvor du alligevel giver smykket en masse opmærksomhed - Det er noget lettere at dreje den når den kommer under varmt vand eller hvis den får en gang neutral sæbe.
   En tragus sidder i ren brusk og brusk heler indefra og ud og er samtidig lang tid om at hele, så det er vigtigt at du passer og plejer den efter din piercers anvisning og at du har 100% rene hænder når du drejer/renser den.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Trine
  Trine
  8. maj 2013 kl. 02:34

  Hej bodymod. Jeg fik lavet en tragus i fredags og den har ikke gjord sådan vildt ondt før her til aften hvor den virkelig brænder og bare bliver ved med at gøre ondt og være hævet Selvom jeg har lagt kolde klude jeg har kogt inden de blev taget i brug . Har badet den i det der saltvand også siden jeg fik den lavet og jeg har fået næste. 39 i feber nu. Aner ikke hvad jeg skal gøre ved den :( mvh trine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2013 kl. 18:49

   Hej Trine,

   Vi kan desværre ikke nå at svare på akutte henvendelser her via vores info-blog. Oplever man akutte problemer, bør man straks opsøge sin piercer. Hvis det ikke er muligt, så ring til pierceren eller kontakt din læge.
   Men når det er sagt, så håber vi at det går dig bedre. Hvis du er begyndt at få feber, så er der højst sandsynligt gået betændelse i den. Da du ikke skriver noget om at du bruger andet end isotonisk saltvand, så er det lidt svært at vurdere om du bør skifte taktik. Vi vil i hvert fald anbefale dig at du får kontaktet din læge eller piercer omgående. Lægen vil eventuelt kunne give dig en recept på f.eks. fusidin eller din piercer vil kunne fortælle dig hvad du gør forkert mht. din rensning. For noget må der være galt, siden den pludselig er blevet betændt.

   Alt held og lykke med den her fra os i kundeservice.

   Svar
 • Astrid
  Astrid
  31. maj 2013 kl. 23:59

  Hej BodyMod.
  Jeg vil utrolig gerne have lavet en traguspiercing!
  Jeg har bare et lille problem. Jeg spiller fodbold næsten hver dag og der må man faktisk ikke have øreringe i. Men jeg skal ikke træne i sommerferien dvs. at jeg har ledig i 2 måneder, så jeg tænkte at jeg kunne få lavet tragus piercingen nu. Men er 2 måneder nok til at den heler? Kan man så godt bare lige tage den ud i 2 timer og så sætte den i igen uden der sker noget? Jeg håber i kan hjælpe :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. juni 2013 kl. 21:39

   Hej Astrid,

   Det spørgsmål er ikke sådan lige til at svare på, da vi alle heler forskelligt. Det er dog ikke noget vi vil anbefale dig at gøre. Din tragus vil højst sandsynligt ikke være helet nok, efter bare to måneder. Derfor kan du risikere at skade den meget, hvis du tager den ud og i igen efter et par timer. Vi vil hellere anbefale dig at få et smykke af PTFE i din tragus og så bryde reglen med ingen smykker i kroppen. Det er trods alt "kun" en tragus, så chancen for at du kommer til skade med den er enormt lille. Ja med mindre i render rundt på banen og stikker hinanden syngende lussinger. Et smykke af PTFE vil nemlig være eftergiveligt, hvis der skulle opstå et hårdt tryk om det. Derudover vil det være svært at se, da det ikke "stikker i øjnene" som et smykke af stål gør.
   Vi håber du kan bruge svaret og du finder en mulighed for at bryde reglen om smykker i kroppen, så du kan få en piercing i din tragus.

   Svar
 • Karina
  Karina
  25. juni 2013 kl. 02:32

  Hej jeg har lige fået lavet en tragus idag og den gør ikke ondt og har også renset den 2 gange idag men vil så lige høre når man nu går i bad og skal have vasket hår, skal den så være pakket ind, altså så der ikke kommer sæbe i såret??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. juni 2013 kl. 22:37

   Kære Karina,

   Det bør ikke være nødvendigt at pakke den ind. Det kan hurtigt gøre mere skade end gavn.
   Du skal blot passe på at komme shampoo etc. i din nye piercing. Så tag den med ro når du er i bad, pas på din nye piercing og prøv at minimere dine hårvask.
   Vi håber du kan bruge svaret.
   Held og lykke med din nye piercing i tragus.

   Svar
 • Julie
  Julie
  26. juni 2013 kl. 17:39

  Kan jeg godt skifte min tragus til en ring eller et andet smykke, efter kun 3uger? Da min tragus falder meget nemt ud, sådan som den er nu. Har fået den lavet uden lås på

  Hilsen Julie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. juni 2013 kl. 16:00

   Hej Julie,

   Når man snakker om traguspiercinger generelt, vil rådet typisk være at du bør vente lidt længere. Men nu hvor du står i den situation at smykket alligevel falder ud, så kan du lige så godt skifte. Bare husk at rense smykket, øret og dine fingre grundigt inden du skifter.

   Svar
 • Astrid
  Astrid
  6. juli 2013 kl. 21:46

  Må man godt bade i havvand, altså saltvand, når man lige har fået lavet en tragus piercing?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juli 2013 kl. 13:55

   Det er helt op til dig selv, men vi anbefaler det absolut ikke. Der kan være rigtig mange bakterier i saltvand og det har en nylavet piercing ikke brug for. Den skal passes og plejes efter alle kunstens regler. Vent til den er helet helt op.

   Svar
 • Astrid
  Astrid
  12. juli 2013 kl. 01:30

  Hvor lang tid går der før at man må bade i havvand (saltvand) efter man har fået lavet tragus piercingen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juli 2013 kl. 13:53

   Hej Astrid,

   Du skal vente til din piercing er helet. Der er svært at komme med en eksakt tidsperiode, men man siger ca. mellem 3 - 4 måneder. Den kan dog godt være overfladehelet efter kortere tid.

   Svar
 • Hilal
  Hilal
  13. juli 2013 kl. 20:54

  Hej jeg har fået lavet en tragus piercing for 3 måneder siden, men den begyndte at hæve så jeg tog den ud og rensede den med klorhexidin. Efter jeg har renset den har jeg stukket øreringene i, men kan ikke få låsen på fordi mit øre er hævet. Hvad skal jeg gøre??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. juli 2013 kl. 18:49

   For det første må du aldrig tage et smykke ud af en betændt piercing. Du kan risikere at lukke betændelsen inde i selve hullet.
   Sørg for at passe og pleje piercingen efter piercerens anvisninger, så går det ikke helt galt.
   Du kan evt. bruge et længere smykke, så staven og gevindel kommer hele vejen gennem øret, hvorefter du kan skrue låsen på.

   Svar
 • Anette
  Anette
  14. juli 2013 kl. 19:39

  Hej jeg har fornylig få lavet en tragus piercing og er rigtig glad for den, det tog mig ca 1 års tid at tage mig sammen, da jeg har hørt mange historier på godt og ondt og var derfor lidt nervøs, men det gjorde slet ikke ondt, men har også en høj smerteterskel :o)
  Mit spørgsmål er må jeg gå i svømmehal (klor vand) eller hvor lang tid skal der gå? Nu skal det siges at jeg fik den skudt i, ved ikke om det gør en forskel?
  Hilsen Anette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. juli 2013 kl. 19:02

   Hej Anette,
   Du skal vente med at gå i svømmehal havet til den er helet. Der kan være mange bakterier i badevandet, som kun vil sænke helingstiden for din piercing. Sørg for at rense den to gange dagligt og vær meget opmærksom på en evf. betændelse. Huller der bliver lavet med en pistol har langt lettere ved at blive betændte en piercinger lavet med en nål. Så ja, det gør en rigtig stor forskel at den er blevet skudt i. For det første er værktøjet ikke sterilt og for det andet flækker det huden frem for at lave et pænt rundt hul. Så hold gerne et ekstra øje med om det heler ordentligt op.

   Svar
 • Rebecca
  Rebecca
  24. juli 2013 kl. 00:53

  heej jeg har fået lavet en tragus piercing her for en uge siden. og jeg syntes overhovedet ikke det gjorde ondt. jeg syntes det gjorde mere ondt at få lavet normale huller i øret. den blødte lige til at starte med og et par timer efter fik jeg lidt ondt i hovedet i den side jeg fik den lavet i, men det gik hurtigt væk. og jeg havde ikke problemer med at sove på den så længe jeg havde en blød pude og lagde mit hoved langsomt ned. men at få lavet selve piercingen gjorde overhovet ikke ondt. Jeg sad i stolen og regnede med at jeg skulle skrige af smerte og blev super overrasket over at det ikke gjorde ondt. jeg tror det tog 15 sek også var det overstået så hvis i sider og overvejer om i skal have sådan en lavet så gør det!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juli 2013 kl. 13:16

   Hej Rebecca,
   Det er super dejligt at høre, at det gjorde mindre ondt end du havde frygtet.
   Normalt tror jeg også, at man sætter sine forventninger til smerten for højt, hvilket kan holde nogle fra at få lavet en piercing.
   Stort tillykke med din nye tragus...

   Svar
 • Maria
  Maria
  29. juli 2013 kl. 14:19

  Hej BodyMod.dh Shop
  Jeg har fået lavet en tragus piercing, for 7 uger siden, og har intet problem haft med den, og den er helet fint. Jeg ligger ikke mærke til at jeg har den, den er overhovedet ikke øm. Jeg vil nu bare gerne prøve at få den ud, og se hvordan det ser ud, og prøve at rense det uden piercingen sidder der, men jeg kan ikke få kuglen skruet af, har i en ide til hvordan jeg kan få den af? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. juli 2013 kl. 12:38

   Hej Maria,
   Det kan være svært at skrue kuglerne af selv, specielt når de sidder i øret, hvor der ikke er meget plads og kuglerne er små, så du kan evt. få hjælp fra en anden. Husk at kuglen skal skrues mod uret.
   Du kan med fordel bruge gummihandsker når du skruer den af, det giver et bedre greb.
   Der er ikke nogen "rigtig løsning" på at skrue en kugle af, det er bare at tage fat, selvom den kan sidde godt fast.

   Svar
 • Karoline
  Karoline
  2. august 2013 kl. 01:17

  Hej BodyMod.dk Shop
  Jeg har lige fået min tragus piercing lavet i dag sammen med en veninde. Jeg tog ind til den smykkebutik, hvor jeg har fået lavet alle mine piercinger.
  Manden som lavede piercingen gjorde det med en ørepistol, så nu er jeg meget bange for at der kommer betændelse i, da den nemlig gør lidt ondt.
  Jeg har også er spørgesmål: Hvornår er det bedst at skifte piercingen? Manden der lavede min, sagde at jeg skulle komme om en uge og få den skiftet. Men min søster har også fået lavet en, men med en nål, og hun fik at vide, at hun ikke måtte skifte den før der var gået en måned.
  Hilsen Karoline.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. august 2013 kl. 15:52

   Hej Karoline,
   Piercinger og pistoler er et stor no-go. Pistolerne kan ikke steriliseres og der er derfor større chance for at der går betændelse i den. Lyt ikke til guldsmeden eller hvem der lavede den. Smykkeskift efter en uge er alt for kort tid, specielt ved en traguspiercing. Vent til den ikke er øm, hævet og rød mere.

   Svar
 • Carola
  Carola
  5. august 2013 kl. 21:03

  Hej BodyMod.dk Shop.
  Jeg overvejer at få mig en tragus piercing men det er en hage ved det, er at jeg går til svømning 2-3 gange om ugen, så jeg tænker på hvordan vil det påvirke helingstiden? Og hvad slags smykker som er godt for sport?
  Mange hilsner
  Carola

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. august 2013 kl. 13:37

   Hej Carola,
   Kloret i en svømmehal dræber bakterier, men det er stadigvæk et sted der er utroligt bakteriefyldt, så overvej om der ikke er mulighed for at få den lavet på et tidspunkt hvor du ikke dyrker så meget svømning, for det vil påvirke din helingstid.
   Ang. smykkevalg, så drop alt med pålimede sten og belægninger. Limen kan blive opløst af sved og vand og belægningen vil også forsvinde med tiden af samme årsag.

   Svar
 • Anna
  Anna
  18. august 2013 kl. 00:41

  Hej BodyMod.dk
  Jeg fik lavet min tragus piercing i februar, havde mange problemer med den eftersom jeg fik ørebetændelse, skiftede den for hurtigt og andre ting. Det endte med at den en nat faldte ud og da den ikke var helet, groede hullet hurtigt sammen.
  Jeg fik skudt den i med en pistol, men mit spørgsmål er: Kan jeg godt gøre det igen, samme hul osv.? Vil virkelig gerne igen, men ved ikke hvor sundt det ville være for min tragus..
  Hilsen Anna :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2013 kl. 18:16

   Hej Anna,

   Vi vil anbefale at du opsøger en dygtig piercer og får ham/hende til at vurdere om din tragus er egnet. Og så for guds skyld få den piercet i og ikke skudt i. Det er langt mere sikkert, specielt nu hvor din tragus allerede har haft lidt problemer.
   Vi håber det var svaret du søgte.
   Held og lykke med det.

   Svar
 • Annemette
  Annemette
  22. september 2013 kl. 19:31

  Hej BodyMod.dk,
  Jeg har gået og pønset på og drømt om at få lavet en trangus piercing i flere år, og tror nu endelig jeg er ved at have samlet mod nok til at få gjort noget ved det. Mit spørgsmål går på, ligesom et par andre herinde, hvor stort et problem det er at gå i svømmehallen med en ny piercing i den stil? Jeg har i forvejen - foruden "almindelige" huller i ørerne - en navlepiercing og én i brusken i toppen af øret (den man kalder helix, måske?) Denne har jeg haft en del bøvl med, og har stadig indimellem til trods for, den er i hvert fald seks år gammel, men den er også skudt i, så det har jeg selv bedt om, og har forhåbentligt ikke noget at gøre med min krops måde at reagere på piercinger på..?
  Men jeg svømmer altså en del - en til to gange om ugen - og vil høre, hvor store problemer, det kan medføre for en trangus, der vel og mærke bliver piercet i? Hvis det udelukkende handler om forlænget helingstid, så tror jeg, jeg vil kunne acceptere det, men er der meget større risiko for betændelse, og måske ligefrem smitsomme sygdomme? - og findes der nogen måde at undgå kontakt med vandet på - vandtætte plastre eller lignende fx eller?
  Mvh. Annemette :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. september 2013 kl. 15:41

   Hej Annemette,

   Når en piercing bliver skudt i, og specielt i brusk, kan det give problemer meget lang tid efter.
   Grunden til at man skal holde sig fra svømmehallen er pga. de bakterier der er i vandet, hvilket kan give alvorlige problemer med betændelse. Smitsomme sygdomme er nok ikke noget du skal være bange for i den henseende.
   Der findes vandtætte plastre, men om du kan finde et som kan passe om din tragus ved vi desværre ikke. Pt. er vi ikke stødt på et paster som vil være egnet til det. Men tag evt. et smut på apoteket og se om de ikke har noget du kan benytte.
   For kan du finde et vandtæt plaster som kan dække tæt over hele din tragus, vil du godt kunne vedligeholde din svømning. Vær dog opmærksom på, at du i så fald skal forvente en længere helingstid pga. de irritationer som plasteret vil give til din nye piercing.
   Husk også at rense godt efter med både isotonisk saltvand og en PH-neutral sæbe når du går i bad efter svømning.

   Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Fie
  Fie
  22. september 2013 kl. 23:10

  Hej bodymod!
  Jeg overvejer virkelig at få en piercing i tragus og regner med at jeg gerne vil have den hos en piercer. Men hvordan ved man at den man får lavet den ved er en go piercer? Og hvad er ligger priserne sådan ca på? Er der forskel på om der er en guldsmed elller piercer prismæssigt. Og hvis det er så dårligt at få det gjort hos en guldsmed hvorfor får de så lov? Det giver god mening at det er uhygiejnisk men syntes at det er mærkeligt at de får lov til at gøre det hvis de slet ikk har styr på det.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. september 2013 kl. 15:46

   Hej Fie,

   Det er meget svært at vide om pierceren man vælger virkelig kan sit kram. Det er nogenlunde lige så svært som at finde en dygtig tatovør.
   Gå derfor efter en piercer med et godt omdømme.
   Priserne er meget forskellige fra piercer til piercer. Men du bør nok forvente alt mellem 250 og 500,- kr. Det afhænger typisk meget af hvilket smykke man vælger.

   Mht. pistolerne som blandt andet mange guldsmede bruger, ja så er det utroligt at der ikke findes nogen lov som forbyder det. Men PT. er Danmark en lovløst land når det kommer til piercinger og tatoveringer. Alle med en nål i hånden kan derfor få lov at pierce og tatovere. Forhåbentlig kommer der dog snart nogle regler på området. Det er der i hvert fald to foreninger som arbejder på i øjeblikket.
   Derudover skal det nævnes at det ikke kun er hygiejnen der er galt ved pistolerne, men også måden de laver selve hullet på. Men det er en helt anden snak.
   Vi håber det var svarene du søgte og held og lykke med din tragus piercing.

   Svar
 • Nadia
  Nadia
  19. oktober 2013 kl. 23:35

  Jeg har nu fået pircingen. Men jeg kom lige i tanke om noget en time efter. Hvornår må jeg sådan rykke rundt med den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. oktober 2013 kl. 16:32

   Hej Nadia,
   De spørgsmål du kommer med, er meget generelle og det er noget din piercer burde kunne svare på, hvis vedkommende er kompetent nok.
   Men du bør altid lade være med at pille ved den, med mindre det er nødvendigt. Drej den dog gerne når du renser den.
   Mht. ar, så vil arret være tydeligere nu når du har fået den skudt i, da hullet er blevet udsat for mere "ødelæggelse" end hvad godt er.

   Svar
 • JM
  JM
  23. oktober 2013 kl. 06:03

  Hej bodymod. Jeg har også fået lavet en trangus, men jeg har desværre været så dumt at få den skudt i, da jeg havde fået fortalt at det var det der gjorde mindst ondt. Og det gjorde heller ikke ondt, men den er begyndt at gøre ondt nu, og da folk har fortalt mig at man kan blive døv af at få en trangus har det skræmt livet af mig, så ville høre om det stadig kunne ske? Og hvis jeg gerne vil have den udskiftet til en mindre kugle med plade bagpå, kan det så lade sig gøre, og hvor langt tid skal man vente inden man udskifter den?
  Hilsen JM.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. oktober 2013 kl. 11:47

   Hej JM,

   Stærke smerter efter piercingen er levet er almindeligt når den bliver skudt i og det er bare én af de mange ulemper. Det kan du ikke gøre noget ved nu, blot bide smerten i dig.
   Mht. smykkerne, er du også løbet ind i et problem her. Når den bliver skudt i er det svært at finde smykker med små plader osv. Du er kort sagt tvunget til at købe smykker hos den sølv/guldsmed som lavede din piercing med pistolen. Almindelige piercingsmykker som dem vi og piercerne forhandler, vil ikke passe. Desværre.
   Du kan udskifte den så snart din piercing er færdighelet og du kan se hvornår den er helet øverst på siden her.

   Svar
 • Caroline
  Caroline
  1. november 2013 kl. 09:46

  Hej Bodymod,
  Jeg har for en måned tid siden fået lavet en tragus piercing. Jeg har renset den som jeg skulle og stoppede efter 4 uger som jeg blev bedt om. Den har været øm lige siden jeg fik den og nu er den begyndt at hæve og der kommer noget væske ud af den. Jeg har brugt et headset til IPhone 5 og det gør ondt når jeg bruger det i højre øre hvor min piercing sidder i. Er bange for der er betændelse i den og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Hjælp tak!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. november 2013 kl. 11:57

   Hej Caroline,

   Du skriver ikke noget om hvordan den er blevet lavet. Men hvis den er lavet med f.eks. en pistol, er det meget almindeligt at den kan være øm utrolig lang tid efter.
   Du ved at du har betændelse hvis den også er rød, varm, hævet og øm.
   Hvis dit headset gør ondt, så skal du naturligvis lade være med at bruge det. Smerte er et tegn på at der er noget galt. Prøv at genoptage rensningen i 2-4 uger yderlig og hvis du ikke oplever nogen forbedring, så opsøg din piercer. Forhør dig evt. hos din piercer om han/hun kan isætte et andet smykke der gør det muligt for dig at bruge dit headset og som lader din nye traguspiercing hele imens.
   Vi håber du kan bruge svaret og vi ønsker dig held og lykke med den.

   Svar
 • Anne D.
  Anne D.
  11. november 2013 kl. 20:37

  Hej Bodymod.

  Jeg har fået lavet en tragus piercing i fredags (idag er det mandag), men problemet er, at den ring jeg har fået i er meget stor og klodset, så jeg pt kraftigt overvejer at skifte min piercing, da den virkelig ikke er særlig praktisk eller pæn for den sags skyld.

  Er der nogen deciderede farer ved at skifte den så hurtigt - hvis man skifter den til et nyt smykke med samme tykkelse osv, kan det så medføre komplikationer, selvom man sørger for at rense osv. osv?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. november 2013 kl. 23:54

   Kære Anne,

   Hvis alt går 100% godt, en uge eller to efter den er blevet piercet, vil der måske ikke ske det store.
   Men det er bare yderst sjældent alt går lige efter bogen, men mindre man har stor erfaring med at udskifte smykkerne i en tragus. Derfor vil vi anbefale at du opsøger din piercer og får ham/hende til at lave et tidligt smykkeskift på dig i stedet for. Så kan du være sikker på at alt går efter bogen og der ikke bliver fumlet med din nye piercing.
   Det ville bare være så dumt hvis din nye piercing skulle ødelægges efter så kort tid, for så ville det da virkelig være at have smidt pengene ud af vinduet ikke?

   Held og lykke med den.

   Svar
 • Sabrina
  Sabrina
  19. november 2013 kl. 20:23

  Hej BodyMod.
  Jeg har tit overvejet at få Tragus piercing, men da jeg har hørt dette kan gøre at man få kronisk migræne ved at ramme noget bestemt i øret, så har jeg holdt mig fra det. Er der sandhed i dette?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. november 2013 kl. 15:54

   Hej Sabrina,

   Det er ikke andet en dumme rygter og det har intet på sig. Laves din piercing hos en profession piercer med kanyle, har du intet at frygte.
   Held og lykke med det.

   Svar
 • Amanda
  Amanda
  29. november 2013 kl. 23:28

  Hej BodyMod.dk. Jeg overvejer stærkt at få en tragus piercing, men jeg er usikker på det der med job og sådan noget.. Jeg vil rigtig gerne være noget med dyr. Og ville bare lige spørge om piercingen bliver et problem:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2013 kl. 16:47

   Hej Amanda,

   Så længe piercingen er helet, vil det ikke være et problem. Og bliver det et problem, er det jo bare at tage den ud ;)

   Svar
 • Cecilia
  Cecilia
  1. december 2013 kl. 18:30

  Hej :-)
  Jeg vil bare lige spørge om det kan anbefales at få en ring i sin tragus fra starten af! Så det altså er en piercingring man får i når den laves! Hører så meget med healing problemer osv når man får en ring. Vil nemlig rigtig rigtig gerne have en ring og ikke en stang. :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. december 2013 kl. 12:07

   Hej Cecilia,

   En ring kan give en anelse mere problemer end en lige stav, hvis du vælger en meget lille diameter. Det skyldes at hullet du får piercet i er lige og du derefter sætter en ring i der bøjer. Det giver lidt mere tryk på din nye piercing og derfor kan det godt være en lille smule mere besværligt at få til at hele hurtigt.
   Men så længe at du ikke får den lavet med en lille 6 mm. ring og i stedet får den lavet med 8 mm. bør der ikke opstå nogle større komplikationer. Så du kan efter vores opfattelse rolig få den lavet med en ring. Forhør dig også hos din piercer om hans/hendes erfaringer inden du får den lavet, da du altid bør lytte til din piercers råd og vejledninger.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Mina
  Mina
  3. december 2013 kl. 22:47

  HEJ bodymod.dk, jeg har fået lavet en tragus piercing igår, og mit spørgsmål er, kan man godt rense sin tragus 2 gange dagligt med alkohol? istedet for noget andet, da alkohol også fjerner rigtig godt bakterier, det har jeg gjordt med min næse piercing da der gik betændelse i og det hjalp. og ellers hvornår må jeg skifte den min piercer sagde efter 1,5 måned så kan jeg skifte den, hvad mener du? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. december 2013 kl. 12:31

   Hej Mina,

   Alkohol dræber ganske rigtigt mange bakterier, men det fjerner desværre også nye hudceller. Så når du renser med alkohol, fjerner du også de nye hudceller kroppen forsøger at opbygge omkring din nye piercing. Dvs. at du sænker helingsprocessen meget, da du tvinger kroppen på overarbejde og det er ikke sikkert at kroppen vinder den kamp.
   Vi vil anbefale at du renser to gange dagligt med en PH-netural sæbe (den gør det samme som alkohol, dog uden at fjerne hudcellerne) samt isotonisk saltvand som vil speede helingen op og derved minimere risikoen for komplikationer. Alternativt kan du bruge en alt i en spray. For vejledning om hvordan du benytter sæben, saltvand og spray kan du få tilsendt vores gratis renseguide her.
   Derudover vil vi anbefale at du venter til din piercing er færdighelet med at skifte. Dvs. om ca. 3-4 måneder. Du kan skifte før, men der vil være en risiko forbundet med det.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Christel-Svala
  Christel-Svala
  23. december 2013 kl. 16:32

  Jeg synes slet ikke det gjorde ondt men jeg fik min lavet med en ørepistol og vil jeg klar anbefale.:)

  Svar
 • Bibi
  Bibi
  2. januar 2014 kl. 20:51

  Hej jeg vil rigtig gerne have lavet en tragus og jeg var så inde og høre hos en guldsmed som sagde at der sidder en nerve i den lille flip og hvis der gik betændelse i den så kunne det være farligt, er der hold i det for det fik mig da til at stoppe op og tænke på om jeg skal have en.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. januar 2014 kl. 10:33

   Hej Bibi,
   Gå aldrig til en guldsmed, de har ofte ikke forstand på at pierce folk. Gå til en professionel piercer, der ved hvad det hele drejer sig om.
   Det er korrekt at der sidder en nerve omkring tragus, men ikke i selve tragusflippen, så der sidder ikke noget i tragus der er farligt at pierce.
   Mht. betændelse, så er der større chance for at få betændelse, hvis du går til en guldsmed, da de ikke kan sterilisere deres værktøj ordentligt. Samtidig flækker de huden i stedet for at lave et pænt rundt hul, som en piercer gør det.
   Så vores anbefaling er at du går til en piercer, som også kan give dig en god vejledning omkring efterbehandling så du undgår betændelse.
   Held og lykke med piercingen.

   Svar
 • Mette
  Mette
  13. januar 2014 kl. 22:39

  Hej, jeg fik lavet en tragus piercing i forgårs, og den blev skudt i hos en professionel piercer, som har et godt rygte. Men I skriver, at man absolut ikke skal få den skudt i, og har endnu ikke haft problemer, ved godt, at der ikke er gået lang tid. Kan uden problemer sove på den, har ikke smerte på noget tidspunkt, renser det godt hver dag osv. Kan dog blive lidt bekymret for, om hullet ikke er stort nok til andre pierceringer. Er der nogle bestemte konsekvenser senere hen ved at have fået den skudt i?

  Hilsen Mette :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:33

   Hej Mette.
   Hvis du er en af de få som klarer at komme igennem et helt helingsforløb med en tragus der er blevet skudt i skal du bare være glad for det :)
   Men der hvor det kan give dig problemer er med trådtykkelsen. Hvis pistolen har haft en mindre trådtykkelse end 1,2 mm. (som er standarden for piercinger der ikke er skudt i), kan du få meget svært ved at finde smykker som kan passe dig.
   Derfor vil vi råde dig til at kontakte din piercer, så du kan forhøre dig om hvilken trådtykkelse der er brugt. Er der tale om en mindre trådtykkelse end 1,2 mm. bør du overveje om du vil pille den ud og få lavet den om.

   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med den.

   Svar
 • Nadia
  Nadia
  18. januar 2014 kl. 01:21

  Hej, jeg fik en tragus piercing for 8 mdr siden, der blev piercet i, og den har lige siden voldt mig problemer. Der har været, og der er stadig en grim byld rundt om piercingen, farven er mørkere end resten af øret. I perioder har 'bylden' været mindre, men nu synes jeg, at den har vokset sig større igen. Renser piercingen dagligt og sidder med øret i saltvand (som jeg selv har lavet ved hjælp af 1/2 tsk. havsalt til lidt over 1 dl. kogt vand) ca. 3 gange om ugen. I den sidste tid har jeg været flittigere med at sidde med øret i saltvand, men af en eller anden årsag har det forværret min piercing, og bylden er igen blevet større. Det skal lige siges, at den er stort set helet på bagsiden, men det ser ikke særlig kønt ud på forsiden.
  Jeg har just købt isotonisk saltvand via jeres webshop og kan læse ud fra anmeldelserne, at den virker, så jeg krydser virkelig fingre for, at den også hjælper til, at min piercing vil hele. Har I nogle gode råd? Skal jeg trykke på bagsiden af piercingen, således at der er fri adgang til selve hullet i tragus, når jeg sprøjter det isotoniske saltvand på piercingen?
  Jeg vil simpelthen ikke ende med at tage piercingen ud, da jeg har brugt over 8 mdr. og mange kræfter på at få den helet, så jeg håber bare, at det også kan lade sig gøre. Hvad siger I?
  På forhånd mange tak!
  Vh. Nadia

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. januar 2014 kl. 12:59

   Hej Nadia,

   Det lyder ubehageligt. Ja du kan godt rykke lidt med piercingen når du sprøjter saltvandet på. For det skal gerne have fri adgang til selve "problemet". Husk dog at dine fingre skal være helt rene.
   Derudover vil vi anbefale at du kombinere din renseteknik med lidt sæbe. Du skal gå efter en sæbe som er PH-Neutral og ikke indeholder parfume eller parabener. Oftest kan intimsæber bruges.
   Prøv evt. at hente vores gratis renseguide til piercinger her og rens den i de næste 14 dage som om den var helt ny. Så bør du kunne mærke en betydelig forskel.
   Vi ønsker dig held og lykke med den

   Svar
 • Louise
  Louise
  27. januar 2014 kl. 20:47

  Jeg fik lavet en tragus piercing i sommerferien sidste år, som jeg fik piercet i. Der er kommet en byld ved hullet, som har været der i et stykke tid nu. Min piercing er ikke øm, men den er ikke pæn at se på. Bylden har i en periode været mindre, men er nu blevet større igen. Når jeg renser den kommer der noget hvid/gult ud ved bylden. Jeg fik min piercer til at se på den, hun mente, at jeg skulle fortsætte med at passe den, som jeg gør, og så ville den forsvinde. Men da der nu er gået lang tid og den stadig ikke er forsvundet, er jeg i tvivl om, hvad jeg skal gøre? Jeg vil selvfølgelig helst undgå, at den skal blive permanent. Jeg renser den i saltvand hver aften og vasker den med den sæbe jeg fik med af min piercer hver anden dag. Har i nogen foreslag til, hvad jeg ellers kan gøre? Håber i kan hjælpe mig!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. januar 2014 kl. 10:30

   Hej Louise,
   Lige bortset fra at få den skudt i, har du faktisk gjort alt rigtigt.
   Der er dog en mulighed mere og det er vores "Beskyttelsesplade af silikone", som du kan prøve at montere på din piercing. Det kan muligvis være at der også skal bruges en lidt længere stav, for at få plads til pladen. Det kan også være en længere stav uden pladen er nok - Altså at dit nuværende smykke er for kort og dermed strammer?
   Se på dette link, hvordan det har hjulpet andre: https://www.nopullpiercing.com/about-us.

   Svar
 • Louise
  Louise
  28. januar 2014 kl. 11:57

  Hej igen :-)
  Jeg har ikke fået skudt min tragus i, men har fået lavet den ved en piercer, som jeg skrev.
  Staven er i forvejen længere end hvad der er nødvendigt, så det er heller ikke en mulighed :-/ hvad vil i mene pladen kan gøre? Skal jeg sætte den på den side den side hvor bylden er?
  Jeg har hørt nogen der har brugt "tea tre Oil" når de har fået en byld ved en piercing, som har gjort at den er gået væk. men har ikke turde prøve, da jeg ikke ved om det kan skade den mere?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. januar 2014 kl. 14:38

   Hej Louise,
   Hov, det var en fejl - Jeg kom til at blande din kommentar sammen med en anden :)
   Pladen sørger for at din piercing får fred og ro til at hele i. Der kan i nogle tilfælde komme unødvendig tryk på piercingen, f.eks. når man sover. Det sørger pladen bl.a. for ikke sker. Og ja, den skal placeres hvor bylden er.
   Jeg må melde pas på iea tree oil, men som der også står på siden, så er der en der har prøvet med tea tree oil uden held - Men det er da værd at prøve, hvis ikke andet virker og det ikke skader.

   Svar
 • Pernille
  Pernille
  29. januar 2014 kl. 00:23

  Hej! Jeg har fået lavet min tragus piercing for snart et år siden, men her på det sidste er der blevet dannet en kugle af noget ømt ved den synlige kugle. Jeg ligger ikke mærke til den, hvis jeg ikke rør ved den, men så snart jeg skal rense den eller rense mine øre, gør det ondt.

  Min lås på min tragus er en flad plade metal.
  Hvad skal jeg gøre for at få denne ømhed væk?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. januar 2014 kl. 14:13

   Hej Pernille,

   Vi vil anbefale at du lader din tragus få lidt mere ro. Det kan man gøre på mange måder, f.eks. ved at skifte til et smykke med en kugle, bruge en længere stav osv. Men den metode som flest af vores kunder har succes med er ved at bruge en beskyttelsesplade. Den giver øret mere ro og du vil kunne beholde dit nuværende smykke i. Derudover bør du, hvis du ikke allerede gør det, rense den et par gange om dagen med isotonisk saltvand. Så bør du opleve at din ømhed vil mindskes gradvist over de næste 14 dage.
   Vi håber du kan bruge svaret og held og lykke med din piercing.

   Svar
 • Natascha
  Natascha
  5. februar 2014 kl. 00:32

  Hej,
  For nogle år siden fik jeg lavet tragus i begge ører hos professionelle. Det endte dog med at jeg pillede dem ud igen fordi de simpelthen gjorde så ondt og hævede.

  Kan jeg efter disse år få dem lavet igen?
  Hvis ja - kan jeg gøre andet end at rense dem for ikke at ende som sidst?

  På forhånd tak.

  Hilsen Natascha.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. februar 2014 kl. 16:18

   Hej Natascha,

   Det er meget forskelligt fra person til person om man uden videre kan genpierces, hvis man har haft komplikationer før.
   Men den eneste mulighed du har, er at opsøge en dygtig piercer og få ham/hende til at kigge på dem. Så får du et hurtigt svar.
   Da vi ikke ved hvilken renseteknik du brugte sidst er det også noget svært at svare på. Men vi har lavet en gratis guide du kan følge.
   Du får den tilsendt ved at følge linket her.
   Held og lykke med dine tragus piercinger.

   Svar
 • Marie
  Marie
  17. februar 2014 kl. 20:43

  Hej, jeg vil gerne have lavet en tragus i det ene øre og 2 helix-piercinger i det andet øre (self. hos en prof. piercer). Har dog lige et par spørgsmål :)

  1. Er det anbefalelsesværdigt at få piercet ét øre ad gangen når det er i brusk, eller kan man godt sove med nye piercinger i hvert øre uden det irriterer piercingerne og gør meget ondt?

  2. Kan man bruge earplugs (in-ear) med det samme, når man får en tragus-piercing?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. februar 2014 kl. 14:32

   Hej Marie,
   Hvis du ikke sover på øret, men kun på ryggen kiggende op i loftet (eller ned i puden :)), så er det ikke noget problem.
   Men sover du på øret, vil det lægge unødig pres på piercingen og muligvis forlænge helingstiden.
   Om du kan anvende earplugs kommer an på ørets anatomi og pluggenes udformning - men umuiddelbart vil jeg sige nej.

   Svar
 • Fatih
  Fatih
  24. februar 2014 kl. 12:52

  Hej!

  Overvejer kraftigt at få en Tragus piercing, men da jeg lever af at danse, ville jeg lige høre hvad jeg skal tage forbehold for, dagene efter piercingen har fundet sted?


  mange tak!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. februar 2014 kl. 09:36

   Hej Fatih,
   Du skal sørge for at den ikke bliver udsat for slag/stød. Samtidig skal du holde voks og andre kosmetiske produkter fra den.
   Ellers skal den bare have fred og ro - Og hvis du plejer den efter piercerens anvisning, så går det ikke helt galt :)
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Nadia
  Nadia
  6. marts 2014 kl. 11:21

  Hej!
  Jeg har fået lavet min tragus for ca en uge siden ved en pircer, den er dog desværre blevet skudt i da jeg ikke havde fået at vide dette skulle være en dårligere metode. De første par dage gik det fint med den, men for ca 3 dage siden begyndte den at gøre vanvittigt ondt især hvis jeg smilte eller lavede mimik med ansigtet. Jeg gik ind til der hvor jeg havde fået den lavet og han sagde at låsen havde skubbet sig ind til øret og at jeg bare skulle rykke den ud igen så det gjorde jeg nu står jeg så bare i den situtation at den er hævet endnu mere end før den dunker konstant og hver gang eg smiler eller gør andet med ansigtet gør det så ondt i den! For mig virker det som om hævelsen er alt for stor til selve staven nu hvor den kæmpe lås også sidder der, men er der noget at gøre ved det nu hvor den er skudt i? Jeg er også i tvivl om der er betændelse i og om det er derfor den er så hævet eller om det bare er fordi den har været klemt de dage hvor låsen havde rykket sig. Please hjælp den gør virkelig ondt

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2014 kl. 17:44

   Hej Nadia,

   Det er desværre en af de ting som der let kan ske når de bliver skudt i, men det er der jo ikke noget at gøre ved nu. Vi vil anbefale at du går til din læge hurtigst muligt. For det første, så vil vi anbefale det da din "piercer" ikke har kunne hjælpe dig. Derudover bør din læge kunne give dig noget imod hævelsen og vurdere om du kan beholde din piercing eller om du skal pille den ud. Så afsted ned til lægen med dig og held og lykke med din tragus.

   Svar
 • Michele
  Michele
  6. marts 2014 kl. 23:48

  Jeg fik lavet min piercing i tirsdags i BERLIN. Der fik jeg afvide at jeg måtte skifte min piercing efter 3-4 uger. Og herinde står der at man ikke må før helningsprocessen? Så, hvad anbefaler i? Og hvordan kan jeg sikre mig bedst at der ikke komme betændelse i.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 11:44

   Hej Michele,
   Du skal som udgangspunkt altid gøre hvad din piercer siger.
   Når vi skriver, at man ikke må skifte før den er helet, er det for at "redde vores egen røv". I sidste ende gælder det om at lytte til sin egen krop - Er piercingen fyldt med betændelse, skal man naturligvis ikke skifte. Er den pæn og heler den godt op, kan man muligvis godt lave et smykkeskift. Vi vil dog bare ikke have noget ansvar siddende på vores skuldre, da vi hverken har lavet piercingen eller for den sags skyld set den.
   Det håber jeg du forstår :)

   Svar
 • Simone
  Simone
  10. april 2014 kl. 23:55

  Hej :)
  Jeg fik min tragus piercing igår og indtil videre, er alt helt fint med den. Min piercer fortalte mig at jeg allerede kunne få den skiftet om en uges tid, men efter alt det jeg har læst på nettet, er det ret tidligt. Hvad mener i om det? :)
  Hun glemte også at fortælle om hvad jeg skal rense min tragus med og hvordan :) Håber det er noget i kan hjælpe mig med :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. april 2014 kl. 17:47

   Hej Simone,
   I sidste ende skal man altid lytte til sin egen krop. Har en piercer sagt f.eks. en uge og det vælter ud med betændelse, så skal man naturligvis ikke skifte. Men er piercingen helet kan du fint skifte.
   Du kan med fordel rense med isotonisk saltvand, som du enten kan købe her: Isotonisk saltvand. Eller du kan lave det selv. Vask den to gange om dagen med en mild sæbe, f.eks. en intimsæbe og rens den derefter med saltvandet.

   Svar
 • Laura
  Laura
  19. april 2014 kl. 23:05

  Hej!
  Jeg overvejer stærkt at få lavet en traguspiercing, men har dog lige et spørgsmål, som jeg mangler svar på inden. Jeg løber meget og dyrker sport, og bruger derfor headsæt i ørene hver dag - er det et stort problem mht. en ny tragus piercing? og er det overhovedet muligt at bruge et headsæt lige efter, at den er lavet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. april 2014 kl. 16:42

   Hej Laura,

   Det kan godt være kompliceret at bruge et headset lige efter man har fået lavet en tragus. Både fordi det ikke er særligt godt mht. hygiejnen men også fordi man oftere får lavet piercingen med en lidt længere stav i starten.
   Men det at man ikke kan bruge hovedtelefoner i det første stykke tid, er som regel ikke noget vi høre er en "deal-breaker". For det er i en meget begrænset periode og det er jo ikke fordi at man ikke kan løbe uden musik. Men valget er naturligvis dit og jeg håber svaret kan bruges. Husk også at gå til en rigtig piercer og lad være med at få din tragus skudt i. Din piercing har både bedre af det, men smykket fra en piercer har også en mindre lås, så du lettere kan bruge dine hovedtelefoner. Bare giv din piercer besked herom og han vælger et smykke som passer til hovedtelefoner.

   Held og lykke med din piercing - Hvis du altså vælger at få den lavet :)

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  4. maj 2014 kl. 22:25

  Hejsa.
  Jeg har bestilt tid til at få lavet en traguspiercing i morgen. Jeg skal have den skudt i, og det er jeg meget nervøs for, da jeg ikke har hørt så meget godt om den metode. Men alligevel, så kender jeg en som har prøvet det 8 gange før - 4 gange i hvert - og det gjorde slet ikke ondt eller noget siger hun. Mit spørgsmål er så.. Er det virkelig så slemt at få den skudt i i stedet for at få den piercet ? Er det virkeligt så farligt?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. maj 2014 kl. 11:03

   Hej Katrine,
   Det er ikke fordi det er vildt farligt, der er bare meget større risiko for at der går betændelse i det. Specielt i en tragus, hvor den i forvejen er lang tid om at hele. Forvent generelt en længere helingstid hvis du får den skudt i.

   Svar
 • Simone
  Simone
  1. juni 2014 kl. 16:40

  Hej jeg fik lavet min tragus piercing for omkring 3-4 uger siden. Den har ikke været speciel øm efter jeg fik den lavet. Nu kan jeg se at der tæt på hullet er kommet en lille rød plet ( det kunne godt ligne en lille byld), hvad kan det skyldes? Hvad skal man gøre for at få det væk?
  Jeg synes også at min tragus piercing danner meget skorpe, som jeg har svært ved at fjerne, da det både sidder foran og bagved tragus piercingen.
  Jeg håber i kan hjælpe :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. juni 2014 kl. 17:33

   Hej Simone,
   Den lille byld kan enten skyldes dårlig hygiejne - Altså ukorrekt efterbehandlig. Det kan også skyldes at du ikke kan tåle materialet eller at smykket er for kort. I langt de fleste tilfælde er det efterbehandlingen der er synderen. Har du fulgt din piercers råd mht. efterbehandling, så undersøg om materialet er titanium. Er det det, så undersøg om smykket er langt nok, så der kommer luft nok omkring hullet.
   En beskyttelsesplader kan muligvis også hjælpe dig, der hvor bulen er opstået. Placér pladen på den side hvor bulen sidder, mellem bulen og kuglen.

   Svar
 • Hannah
  Hannah
  2. juni 2014 kl. 22:13

  Hej BodyMod.dk!
  Jeg har fået lavet en tragus-piercing sidste år i oktober måned. Den blev piercet, fik isat en titanium-stud, og de første måneder forløb fint. Jeg døjede med en byld og betændelse, men det gik over. Nu ser det rigtig fint ud og den er ikke øm længere.
  Jeg overvejer derfor nu om det er på tide, at jeg kan tage den ørering, som jeg fik sat i, ud, og putte noget nyt i (fx en ring).
  Men! Jeg har søgt på internettet - og det lyder måske åndsvagt - men jeg aner ikke hvordan man tager en stud/labret ørering ud. Og om det overhovedet er en god ide, at jeg selv gør det?
  Jeg fik i sin tid tilbudt af pierceren at jeg kunne komme og få den skiftet, men jeg bor ret langt væk, og hvis jeg kunne spare rejsen ville det jo være fint :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. juni 2014 kl. 12:52

   Hej Hannah,
   Det er faktisk ret simpelt at få en labret ud - Du skal blot skrue kuglen af. Har pierceren i sin tid skruet den godt fast, kan det godt være der skal nogle kræfter til. Men tag evt. et par gummihandsker på, det giver et bedre greb om kuglen. Har du ikke nogle gummihandsker, kan du vikle en bred elastik om kuglen - Det giver samme resultat.
   Husk at skrue mod uret (lige som når du skruer låget af en sodavandsflaske), ellers strammer du den bare endnu mere :)

   Svar
 • Josefine
  Josefine
  11. juni 2014 kl. 00:34

  Hej BodyMod.dk :)
  Jeg har fået skudt min tragus piercing for en uge siden. Hvad kan ulemperne være ved dette?? Er der noget jeg specielt skal være opmærksom på?? Hvorfor får mange svært ved at vælge et piercingsmykke, hvis man har fået den skudt??
  Og sidste spørgsmål, Hvad vil i anbefale, at ens smykke er lavet af, første gang man skrifter sit smykke??
  Tak på forhånd!! ;)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. juni 2014 kl. 14:18

   Hej Josefine,
   Ulempen er at værktøjet der bruges til at skyde den i, ikke er sterilt. Der er derfor en større chance for at få betændelse. Samtidig bliver hullet også skudt i, så hullet flækker og ikke bliver rundt. Bliver den lavet med nål, får man et meget pænere hul og knap så meget bøvl under helingsperioden. Smykket der bliver skudt i er noget mindre end hvis det blev piercet med nål, så derfor får mange problemer med at finde smykker til hullet der er blevet lavet med pistol. Man kan dog altid udvide hullet en smule med en taper, så kan man bruge almindelige piercingsmykker.
   Du skal som udgangspunkt gå efter smykker af PTFE, kirurgisk stål eller titanium, så er du rimelig meget på den sikre side. Lider du dog af nikkelallergi, skal du holde dig til PTFE eller titanium.
   Giv dit øre lidt ekstra opmærksomhed i helingsperioden og rør ikke piercingen med mindre den skal renses.

   Svar
 • Amanda
  Amanda
  4. juli 2014 kl. 15:39

  hej jeg har fået lavet en tragus for ca 5 uger siden har ikke haft problemer med den overhovedet og jeg renser den ikke mere...
  Mit spørgsmål er om jeg gerne må skift den nu eller om jeg skal vente, det er mere fordi den labret jeg fik sat i da den blev lavet har tabt den sten der sad i så den er ikke særlig pæn at have sidende....

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. juli 2014 kl. 13:45

   Hej Amanda,

   Vi vil anbefale at du venter med at skifte hele dit smykke. I stedet for kan du skifte selve kuglen. Det behøver du nemlig ikke at tage staven ud af øret for at gøre og du kan finde mange forskellige løse piercingkugler her. Så bestil du dig hellere et par løse kugler og så kan du hurtigt få dig et pænt smykke igen, uden at det behøver at gå ud over din heling.
   Held og lykke med det :)

   Svar
 • Caroline
  Caroline
  9. juli 2014 kl. 16:00

  Hej:-)
  Jeg har også fået lavet en tragus i og vil gerne have den skiftet. Men har bare det problem, at jeg ikke kan få den ud. Jeg har ikke en kugle lås, men sådan en flad lås i:/ ved ikke hvordan jeg for den ud!?:(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 17:43

   Hej Caroline,

   Hvis dit smykker er fladt bagpå og har en lille kugle foran, så er det den lille kugle foran du skal skrue af. Hold fast på den flade plade bagpå og skru så kuglen foran mod uret.
   Så bør den løsne sig. Kan du ikke selv, så prøv evt. at tage et par gummihandsker på eller få en ven/veninde til at hjælpe dig. Det virker typisk :)
   Held og lykke med dit smykkeskifte.

   Svar
 • Mathilde Nymark
  Mathilde Nymark
  21. juli 2014 kl. 04:12

  Hej :)
  Jeg har i lang tid gerne vil have en tragus, men jeg er sååå bange for, at det kommer til at gøre skide nas.
  De sidste par dage, har jeg læst kommentarerne har på siden, og mange skriver at det ikke gør spor ond.
  Jeg har allerede 2 øreringe i start toppen af øreflippen (ved ikke om de har et specialt navn) og de gjorde slet ikke ondt at få i, men de er jo også blevet skud i brusk, men selvfølgelig ikke ikke nært så tykt lag. Men efter jeg havde fået ørering nummer 2 i, fik jeg så ondt i øret var næsten græde færdig.
  Men hvor ligger smerten henne ved sådan en tragus?
  Håber virkelig at du/i kan give mig mod nok til at få den lavet!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 12:13

   Hej Mathilde,
   Smerten er individuelt, så det er næsten ikke til at svare på. Men på vores skala ligger den midt i. Skalaen er lavet ud fra et gennemsnit blandt folk der har fået lavet en tragus.

   Svar
 • Sara Bøtker
  Sara Bøtker
  12. august 2014 kl. 01:21

  Hej :-)
  Jeg har fået lavet en tragus piercing for lidt over en uge siden.
  Jeg har slet ikke haft nogle problemer med den, og den er heller ikke øm længere.
  Jeg renser den to gange dagligt, men hvornår kan man begynde og trappe ned på det?
  Og hvor lang tid skal der ca gå inden man må skifte smykket?

  Kh Sara

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. august 2014 kl. 13:32

   Hej Sara,
   Du kan trappe ned når øret ikke længere er rødt, ømt, hævet eller generelt irriteret. Når øret er som det var inden du fik den lavet :)
   Det er dog individuelt hvor lang tid et øre er om at hele op og da en tragus heler indefra og ud, kan der går lidt længere tid end normalt. Er du i tvivl, så giv hellere øret lidt længere tid, inden du stopper med at rense og inden du skifter smykke.

   Svar
 • Rebecca
  Rebecca
  17. august 2014 kl. 23:50

  Hej
  Overvejer at få lavet en tragus, men jeg er ikke så vild ned de forskellige smykker jeg kan se rundt omkring, synes ikke helt de er min stil. Jeg vil meget hellere finde en almindelig ørestik og bruge den, men vil hullet så ikke være for stort?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2014 kl. 11:15

   Hej Rebecca,
   Jo, anvender du en almindelig ørestik, så vil hullet være for stort. Men bliver du piercet med en 1,2 mm. nål og anvender du en ørestik på 1,0 mm., så er det jo ikke særlig meget der er tale om.

   Svar
 • Line
  Line
  22. september 2014 kl. 22:03

  Hej, jeg har for et par måneder siden, det var engang i maj-april måned fået lavet en tragus piercing. Har haft samme sted før, men det er mellem 7 og 8 år siden at jeg pillede den ud. Jeg skiftet den, da den var to måneder gammel, selvom at jeg havde lidt problemer med den, kun fordi at ham der havde piercet mig, havde sat noget i jeg ikke kunne tåle. Jeg bestille derefter en stav herinde hos jer i titanium da det er det eneste materiale jeg kan tåle, når det kommer til piercinger.Men jeg har stadig problemer med den. Den gør virkelig meget ondt, den væsker stadig og hæver rigtig meget nogen gange. Jeg renser den morgen og aften i klorhexidin som jeg har fået afvide jeg skulle gøre af ham min piercer. Men jeg syntes bare ikke rigtigt at det hjælper, jeg er nu kommet til et punkt at hvis der ikke snart sker noget bedring med den, så er jeg nød til at pille den ud, selvom jeg ikke er meget for dette. Min sidste håb er jer. Jeg håber inderligt at I kan hjælpe mig med nogle gode råd til,hvordan jeg kan få min piercing til at blive bedre, så jeg forhåbentligt kan få lov til at beholde den, denne gang.
  Mange hilsner Line.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:44

   Hej Line,

   Vi vil anbefale at du skifter væk fra klorhexidin. Klorhexidin er fint at rense med, men kun i en kort periode. Bruger man det over længere tid, så stopper virkningen af det og til sidst kan det gøre mere skade end gavn. Læs vores gratis renseguide her og følg anvisningerne for en hud/brusk-piercing som om den var ny. Så bør du gerne kunne mærke forskel allerede efter en uge eller to. Sker der intet efter to uger, så opsøg din læge. Din læge vil kunne give dig noget imod betændelsen så du for alvor kan få bugt med den og beholde din piercing.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din piercing.

   Svar
 • Sherica
  Sherica
  1. oktober 2014 kl. 15:17

  Hej jeg fik lavet min tragus piercing for omkring 7 uger siden, hvor jeg har renset den hver dag med saltvand. Mit spørgsmål er hvor lang tid skal man rense sin piercing efter den er blevet lavet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:46

   Hej Sherica,
   Kort sagt skal du rense den til den er helet.
   Det er dog individuelt hvor lang tid piercinger er om at hele, men så længe den er rød, øm, hævet eller irriteret skal du fortsætte med at rense den.
   Specielt traguspiercinger skal man være lidt ekstra omhyggelige med, da de er lavet i ren brusk og dermed er lidt længere tid om at hele.
   Så hav lidt tålmodighed, så ender du ud med en flot traguspiercing i sidste ende :)

   Svar
 • Kamille
  Kamille
  23. november 2014 kl. 17:57

  Hej første gang piercinger skal skiftes, skal man så have det gjordt af pierceren? Og hvorfor? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:23

   Hej Kamille,
   Nej, det behøver du umiddelbart ikke. Har du selv et nyt smykke og ved du hvordan man skifter netop din piercing, så kan du sagtens selv gøre det.
   Dem der tager til pierceren for at få den skiftet er ofte dem som har købt en "pakke", altså hvor der hører et smykkeskift med i prisen. Men som sagt, så kan du sagtens selv skifte hvis du har et passende smykke.

   Svar
 • Huda
  Huda
  11. december 2014 kl. 20:25

  Hej,
  I starten af juni måned fik jeg lavet en tragus piercing. Her for et par dage siden fandt jeg ud af at jeg havde en bule ved siden af min tragus og er lidt øm, jeg havde ellers passet godt på den. Jeg synes at bulen er stor og er bange for at den er permanent. Hvad skal jeg gøre?Hjælper det hvis jeg skifter smykket ud? Har virkelig brug for hjælp :(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. december 2014 kl. 17:49

   Hej Huda,

   Du skal ikke begynde at lave smykkeskift. Det vil højst sansynligt kun gøre det værre. Prøv med lidt tetræolie. Det bør kunne dræne din bule. Har det ikke den store effekt, så prøv at komme en beskyttelsesplade på den side af piercingsmykket som har bulen og fortsæt med at bruge tetræolie. Så bør den trække sig sammen. Virker kombinationen ikke, bliver du nødt til at opsøge en læge. Men det skulle ikke blive nødvendigt.
   Held og lykke med det :)

   Svar
 • Christine
  Christine
  7. februar 2015 kl. 11:24

  Jeg fik for en måned siden lavet en tragus, jeg valgte ikke at sætte den største stav/kugle i men den som er lidt mindre kan dog ikke huske om det var 6 mm eller 8 mm har du nogen ide hvilken størrelse det kan være til når jeg engang skal skifte den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. februar 2015 kl. 13:21

   Hej Christine,
   Den er nok nærmere 6 mm. end 8 mm. hvis du mener den er kortere end normalt. 4 mm. findes ikke rigtig, så den er med stor sandsynlighed 6 mm. Du kan evt. måle den med vores måleværktøj. Alternativt er en linial et godt værktøj - Husk at mål mellem kuglerne.

   Svar
 • Signe
  Signe
  16. februar 2015 kl. 15:19

  Hej.
  Er rygterne om at man kan blive lam, døv, miste balance evne, lugtesans mm. ved en tragus piercing bare rygter, eller hvordan?, er ret forvirret?
  Mh Signe

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. februar 2015 kl. 12:41

   Hej,
   Det er bare rygter, ja :)

   Svar
 • Gertrud
  Gertrud
  1. marts 2015 kl. 21:25

  Hej.
  Jeg har læst jeres vejledning til at få en tragus piercing, og har derfor nogle spørgsmål.
  Kan i anbefale nogle steder, hvor man kan få den lavet i Aalborg?
  Er det meget dårligere at få den skudt i, end at få den piercet, da jeg har lidt nåle forbi, er jeg bange for at få den piercet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 12:04

   Hej Gertrud,

   Prøv at opsøge Artistic Tattoo og Bodypiercing. De vil nok kunne lave en flot piercing på dig. Men få den nu lavet med kanyle. Det går alt, alt, alt for ofte galt med en pistol. Vi kan aldrig anbefale at man får den lavet med pistol. Så hellere lade helt være, hvis du ikke tåler synet af en lille kanyle. Læs evt. de mange kommentarer her og på Helix siden - Så kan du se hvor mange som kæmper med problemer efter pistoler.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke.

   Svar
 • Nadia
  Nadia
  25. marts 2015 kl. 23:52

  Hej :-)
  Jeg har lige fået lavet en tragus, og fået af vide at den skal vaskes med sæbe.. Men nu bliver jeg i tvivl, det kan da ikke være helt almindeligt sæbe? Hvad er det for noget sæbe der skal bruges? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 11:30

   Hej Nadia,
   Du kan med fordel bruge en gangske almindelig intimsæbe til din traguspiercing.

   Svar
 • Caroline
  Caroline
  25. april 2015 kl. 21:35

  Hej :)
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig en traguspiercing, men er den ikke i vejen når man skal have høretelefoner i ørene, eller andre ting? Tænker låsen fylder vel meget?:))

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. april 2015 kl. 12:48

   Hej Caroline,
   Det kommer an på hvilket smykke du anvender i din tragus. Anvender du et med en låsekugle bagpå, så vil den muligvis være i vejen, ja. Men anvender du en labret, som har en tyndbagplade bagpå, så vil den være langt mindre i vejen.

   Svar
 • Heidi
  Heidi
  6. maj 2015 kl. 19:41

  Hej jeg har lige fået lavet min Tragus piercing, men synes altså staven er lidt lang? Er det normalt den man får sat i ved pierceren er så lang? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. maj 2015 kl. 12:11

   Hej Heidi,

   Det er ganske normalt at ens piercer bruger en lidt længere stav end hvad der er nødvendigt, så der er plads til lidt hævelse.
   Giv evt. din piercer et ring og spørg af. Svære er det faktisk ikke at få et præcist svar :)

   Svar
 • Teresa
  Teresa
  10. maj 2015 kl. 23:33

  hej..
  jeg har for ca 12 år siden fået lavet en tragus piercing, men har efterfølgende skiftet ringen ud med en almindelig ørering. dengang syntes jeg det var smart, men nu kan jeg godt se at den er irriterende med en lås på bagsiden. jeg vil derfor høre om man kan få så tynde piercing smykker/stave eller om jeg skal have lavet et helt nyt hul i stedet for, for at kunne få en ny stav i?

  Hilsen teresa.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. maj 2015 kl. 11:25

   Hej Teresa,
   Vi har på vores side, under kategorien traguspiercinger, et filter i venstre side, hvor du let kan finde smykker med bestemte mål. En normal ørering er 0,8 - 1,0 mm. i tykkelsen, de mål kan du også finde øverst i venstre side. Er du i tvivl om hvad dit smykke måler, kan du bruge en skydelære.

   Svar
 • Sara
  Sara
  15. maj 2015 kl. 18:40

  Hej
  fik lavet min tragus her for en måned siden. Den var helt fin i starten, men så begyndte den at hæve utroligt meget op, så jeg måtte få en længere labret i, og den begyndte at væske.. Jeg måtte begynde på penicillin, og det hjalp også, hævelsen og det forsvandt. Men nu er den hævet helt op igen, er det normalt? at den kan blive ved med at hæve op?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2015 kl. 11:10

   Hej Sara,
   Det er ikke normalt at den skal hæve op - Den kan dog være lang tid om at hele, da den heler indefra og ud. Så du bør blive ved med at rense den, som var den helt nylavet, indtil den bliver pæn.

   Svar
 • Mir
  Mir
  16. maj 2015 kl. 23:12

  Hej! Jeg har fået pierecet min tragus D.9/5-15 og efter 3-4 dage aftog hævelsen og mit smykke er nu alt for stort og stikker ud af øret. Jeg har prøvet at skubbe det ind for at se, om det var alt for stort, og der er ikke plads i mit øre til barbellen. Burde jeg for skiftet til et kortere smykke eller burde jeg vente?

  Vh. Mir

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2015 kl. 11:12

   Hej Mir,
   Du bør skifte smykket når din piercing er 100% helet. Er den overfladehelet og du sætter et nyt smykke i, er der store chancer for at du laver en rift i hullet, som kan være med til at starte en infektion, så vent til den er helet.

   Svar
 • Laura Due
  Laura Due
  25. maj 2015 kl. 14:46

  Hej.
  Jeg skal ind og have lavet en tragus, her på onsdag. Men er blevet lidt i tvivl om min, flip, er stort nok.
  Så mit spørgsmål er, hvor stor skal flippe egentlig være, eller er der ikke en bestemt størrelse? :)
  - Laura

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. maj 2015 kl. 17:30

   Hej Laura,
   Der er ikke nogen bestemt størrelse - Det er næsten kun pierceren der skal lave den, som kan svare på om han/hun er i stand til det.

   Svar
 • Lea
  Lea
  16. juni 2015 kl. 16:17

  Hej.
  Jeg fik min tragus lavet for en uge siden. Jeg har ikke haft ondt i den før nu. Jeg har en anelse om at et er betændelse da et er hævet rødt og der komme vækse fra det. Jeg har renset det, hver dag efter instrukser fra pierceren. Skal jeg tage den ud eller hvad gør jeg?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. juni 2015 kl. 12:37

   Hej Lea,
   Nej, du lader den sidde og bliver ved med at rense den, indtil betændelsen er væk. Tager du den ud mens den er betændt, er der chancer for at du lukker betændelsen inde, og det er ikke en situation man ønsker at stå i. Så rens indtil den er fin :)

   Svar
 • natasha
  natasha
  18. juni 2015 kl. 02:02

  hej! jeg fik min tragus piercing for et par måneder siden, og har glemt at rense den jævnligt. nu er den helt vokset op min 'øreflip' og om morgene er piercingen helt gemt væk i hævelsen, jeg har ikke skiftet den. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre! for kan slet ikke røre ved den, fordi det er hævet udover piercingen, og man bare kan se en lille diamant side inde i huden! hvad gør jeg??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2015 kl. 12:20

   Hej Natasha,
   Du tager til en piercer hurtigst muligt, så må vedkommende tage stilling til om det er noget der kan gøres noget ved på stedet eller om du skal henvises til et andet sted.

   Svar
 • Tina
  Tina
  30. juni 2015 kl. 23:55

  Hej ... Jeg overvejer at få lavet en tragus piercing, men når jeg læser diverse indlæg på denne side - bliver jeg lidt bekymret, og ved
  ikke rigtig om jeg tør:-). Er det et få tal der får betændelse i deres tragus piercing eller hvad er din erfaring, hvis det er blevet lavet det rigtige sted. Kan du anbefale mig et godt sted i Roskilde, vil være sikke på at det er et godt sted, som har styr på deres job!!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. juli 2015 kl. 15:57

   Hej Tina,
   Dem der får betændelse er ofte dem der får den lavet med en pistol hos en guldsmed, så første skrirdt er at finde en god piercer. Vi kan varmt anbefale Copenhagen Bodyextremes, som hører til i kælderen på Larsbjørnsstræde 15 i København.

   Svar
 • Rebecca
  Rebecca
  25. august 2015 kl. 09:51

  Hej,

  Jeg fik i lørdags piercet en tragus og en helix i mit højre øre. På dagen var mit øre temmelig ømt, og ømheden gik hele vejen ned i kæben. Dog udviklede ømheden sig til en decideret smerte i højre side af kæben i løbet af søndagen, og den har i dag tirsdag ikke aftaget. Jeg har derfor de sidste par dage lidt af meget hovedpine og øm kæbe sommetider med små jag, det har dog ikke haft indflydelse på indtagelse af mad og andet. Er dette normalt?

  Mvh. Rebecca

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. august 2015 kl. 15:18

   Hej Rebecca,

   I starten kan det godt være ganske forfærdeligt, lige efter. Specielt hvis den er lavet med en pistol og ikke en kanyle. Såfremt det ikke er aftaget efter 3-4 dage, vil jeg anbefale dig at opsøge en professionel piercer, hvor du kan bede ham/hende evt. at skifte til et lidt tyndere smykke. Det kan muligvis mindske et smugle af trykket. Det kan også tænkes at pierceren kan se om der skulle være andet galt og komme med en handlingsplan til hvordan problemet kan løses.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med dine piercinger.

   Svar
 • Lea knudsen
  Lea knudsen
  2. november 2015 kl. 15:57

  Hej
  Jeg overvejer meget at få lavet en tragus piercing, men jeg er lidt bange for noget . Jeg har været øre-barn hele min barn dom hvor jeg næsten havde kronisk mellemørebetendelse i Vinterperioden, det er ikke så slemt længere men har det stadig en del gange. Jeg tænkte på om det så overhovedet er en god ide at få den lavet når jeg ofte har mellemørebetendelse og har det overhovedet nogen betydning for piercingen :)??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. november 2015 kl. 16:33

   Hej Lea,
   Det er en af de spørgsmål vi desværre må melde pas på. Men mon ikke en øre-næse-halslæge kan komme med et specifikt svar på om en traguspiercing ville være en god idé i lige netop dit tilfælde. Umiddelbart tænker jeg ikke at en traguspiercing vil være et problem, men spørg hellere en læge for at være sikker.

   Svar
 • Chili
  Chili
  18. februar 2016 kl. 12:44

  Hej. Jeg er en pige på 14 år, og har lige fået lavet en tragus for 6 dage siden. Min piercing gør utrolig ondt, og er meget hævet. Jeg har renset den, og det gør jeg selvfølgelig stadig. Mit sprøgsmål er egentlig bare, om det er normalt at den gør så ondt som den gør? Og om det er normalt at den klør og er hævet? :))

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   22. februar 2016 kl. 15:43

   Hej Chili,
   Når et sår heler, så klør det. Så at din piercing klør, er blot et tegn på at piercingen heler. Hvor længe den er øm og hvor meget man hæver op, er meget individuelt. Men den bør ikke være øm konstant, kun når du rør ved den eller hvis du sover på den.

   Svar
Skriv et svar