Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Træ

Træ og piercingsmykker

Træ og piercingsmykker kan lyde som en underlig kombination. Specielt hvis man tænker på tungepiercinger eller navlepiercinger. Det er dog heller ikke der træ eller andre organiske materialer bruges.
Træ bruges primært til smykker til stretching, som f.eks. plugs og tunnels. i nogle tilfælde bliver der også brugt træ til tapers.

Fordelene ved at bruge træ som smykker

Fordelen ved at bruge et organisk materiale i sit stretch er bl.a. pga. den lette vægt og fordi øret kan ånde gennem træet.
Træet er fyldt med små porer, som lader den indvendige del (fistula) af øret ånde. Af samme grund bliver træ heller ikke så hurtigt koldt, hvis man er ude i kulden, da stillestående luft er den bedste isolator. Sidder en plug eller tunnel af stål i øret i længere tid, kan det hurtigt komme til at lugte, da øret ikke kan ånde gennem stål. Ved organiske materialer kan øret ånde og mange vil opleve at ens stretch ikke lugter eller at lugtgenerne er formindsket rigtig meget.

En anden fordel ved at bruge træ som smykke, er at naturlige materialer ikke indeholder nikkel. Der findes dog giftige sorter, så er du en tur i skoven skal du ikke bare kaste en gren gennem øret. F.eks. er taks rigtig giftig. Her på shoppen sælger vi naturligvis ikke smykker, som er giftige.

Ulemper ved brug af træ som smykker

Som udgangspunkt er der ikke rigtig nogle ulemper hvis du er uden for helingsperioden.
Er du dog stadig i helingsperioden må du under ingen omstændigheder bruge træ som smykke, da træ kan opsuge væsker. Herunder også sårvæske. bruger du træ i en helende piercing og træet absorberer din sårvæske, kan det størkne i materialet og dermed hænge fast i øret på dig. Det kan i sidst ende være en pinefuld affære at få smykket ud igen. Så hold dig til metal i et helende stretch.

Da træ suger væske er det heller ikke smart at have dem i øret under badning. Suger de væske, giver det sig selv at de også udvider sig. træ skal holdes tørt, så der ikke går råd i træet.
Det kan derfor godt være svært at holde sin smykker rene. Men med de rette midler burde det ikke være det store problem. En god børste og evt. nogle organiske olier er en god start.

Træ kan heller ikke tåle at komme i en autoklave, da det vil gå fuldstændig i stykker pga. mængden af fugt og varme.
Du vil derfor aldrig kunne sætte et sterilt smykke i dit stretch. men på den anden side, så skal du heller ikke bruge bløde organiske materialer ved en helende piercing.

Kort opsummering

For at gøre ovenstående kort, så brug ikke træ i et nylavet stretch, vent til helingsperioden er slut.
Er dit stretch helet, så slå dig endelig løs blandt vores organiske smykker.

Skriv et svar