Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Titanium

Titanium er populært af mange grunde. Men det er ikke bare den lette vægt eller materialets utrolige styrke. Det er noget langt mere elementært.

Titanium klarer sig utroligt godt i nye piercinger. Faktisk så godt, at det internationalt er det mest anbefalede materiale til brug i nye piercinger. Titanium har både en utrolig blank og glat overflade, men vigtigst af alt, så indeholder det absolut 0% nikkel. Med titanium undgår man altså både at få udslæt af nikkel, men også at udvikle nikkelallergi.

Anerkendt på hospitaler

Titanium kan laves så rent, at det bruges overalt på de danske hospitaler og operationsstuer. Titanium kan nemlig, i sin reneste form, indopereres i kroppen. Når kvaliteten er så høj, kaldes det G23 eller implant kvalitet. Det er den variant du finder her på BodyMod.dk Shop. Det er den samme kvalitet som f.eks. skruer og andre ting som indopereres på mennesker er lavet af.

Farvet titanium

Titanium fås ikke kun i kedelige farver - Selvom det oftest er den almindelige "sølvfarve" man ser. Det kan også farves i en lang række farver, men to mest almindelige er guld og sort.

Når titanium bliver farvet sort eller guld, kaldes det typisk blackline eller zirkon guld. Det er de to bedste varianter af titaniumfarvninger.

Hvornår bør du undgå titanium

Det er utroligt sjældent behov for at undgå titanium. Men sport er typisk en af dem. Grunden til det, er at titanium er stærkt, hvilket vil sige at det ikke knækker eller giver efter, hvis du skulle risikere at din piercing sidder fast i et håndklæde, en t-shirt eller andet. Under sport vil det derfor ofte være en god idé at benytte sig af et blødt materiale så som akryl, PTFE eller bioplast.

Hvad med varme og kulde?

Hvis du er typen som elsker iskolde bade, nyde en lang tur i en sauna, elsker at stå på ski eller bare dase på stranden, så er titanium altid at foretrække frem for kirurgisk stål. Titanium er nemlig langt mere modstandsdygtig overfor varme og kulde. Smykket er derfor mere behageligt at have i kroppen, under ekstreme temperaturer.

4 kommentarer til “Titanium”

 • Anna
  Anna
  27. marts 2013 kl. 12:33

  Hej!
  Jeg har haft min titanium stave i ca 5 år, uden problemer, de seneste par uger bliver det dog irriteret og inflammeret, lige som øret bliver når jeg har nikkel ørehænger. Skal man skifte sin stave og hvis ja, hvor ofte. Kan det være så at min stav har et overdrage af titanium og at det nu er sllidt ned? Jeg vil meget nødigt tage den ud få jeg Næstved besvimer når jeg skal fikse med den ;) og det så resulterer i. At jeg har et hul i hagen... 1000 tak på forhånd for svar og hjælp. Kærlig hilsen Anna

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. april 2013 kl. 15:43

   Hej Anna,

   Hvis din stav er lavet af ren titanium (og den har et stål look så som denne stav af titanium), så bør det ikke være din stav den er gal med.
   Derimod kunne det godt lyde som om at du er ved at udvikle dig en fæl betændelse. Det kan behandles hurtigst muligt, men bare rolig, det foregår uden at du skal tage din stav ud.
   Du kan læse mere om almindelige piercingproblemer her.
   Derudover kan du få tilsendt vores gratis guide til hvordan man bør rense sine piercinger her. Følg guiden som din piercing var ny, så du får renset to gange dagligt med isotonisk saltvand og én gang med en ph-neutral sæbe.

   Behandler du den ordentlig og som anbefalet i guiden, bør det hele gå i sig selv i løbet af en uge til 14 dage.
   Bliver det så slemt at du ikke kan holde smerten ud, så opsøg din læge og få noget penicillin. Husk dog at du ikke må tage dit piercingsmykke ud, da du så lukker betændelsen inde i øret.

   Jeg håber det giver mening og held og lykke med det.

   Mvh.
   Janus B. Christensen
   Kundeservice, BodyMod.dk Shop

   Svar
 • Susanne Jensen
  Susanne Jensen
  17. april 2013 kl. 17:49

  Hej

  Hvad skal jeg bruge til at rense mine titaniumsmykker i?
  Jeg har lige købt et titanium smykke i sølvfarve til tragus,
  men det blev sort allerede dagen efter jeg fik det sat i.....

  MVH Susanne Jensen

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. april 2013 kl. 17:47

   Hej Susanne,

   Hvis der er tale om et smykke af ren titanium, så skal der ikke bruges noget bestemt til at rense det med. Smykker af ren titanium, kan ikke blive misfarvet af noget som er i kroppe. Det kan højst blive beskidt. Skidt og snavs fjerner man let med enten en klud af microfiber eller noget ganske almindelig opvaskemiddel. Det er på helt samme måde som var smykket af massiv guld.
   Ofte er en kombination af opvaskemiddelet og kluden den bedste løsning. Så vask smykket (brug evt. en tandbørste eller lignende til at komme ind i krogene), skyl det godt og lad det tørre. Derefter så kan du pudse det med microfiberkluden.

   Hvis du kontant oplever at smykket bliver sort, så skal du spørge dig selv om dine smykker kommer i nærheden af for meget skidt og snavs. Med skidt og snavs kan der også menes make-up, hårspray, ørevoks , beskidte fingre, støv osv.
   For generelt set, så bør titanium ikke tiltrække mere skidt end alle andre smykker.

   Vi håber det var svaret du søgte. Held og lykke med dit smykke :)

   Svar
Skriv et svar