Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Taper og dens anvendelse

Når man nævner ordet taper, forbinder man det for det meste med en kegleformet stav, som er mellem 3-8 cm. i længden. Altså en stav, som har en lille diameter i den ene ende og en stor diameter i den anden ende.
En taper kan dog også have form som en spiral, en buet kegle eller en stor halvmåne, som vi kalder for en c-taper, pga. formen.
Tapers kan altså laves i mange forskellige former, men også af mange forskellige materialer. Det mest almindelige materialer er akryl. Akryl er et meget let materiale og indeholder heller ikke nikkel.
Men også materialer som kirurgisk stål og træ bliver brugt. Det er dog de færreste der vælger træ, som favoritmateriale.
De fleste lige tapers kommer med to tilhørende o-ringe, så taperen ikke falder ud af øret, hvis man vælger at gå med den permanent

Hvordan stretcher man?

Overvejer man at stretche, skal man være 100% sikker på at man vil gøre det. Man skal se stretching som en permanent ændring af huden. Man siger godt nok at hullet kan trække sig sammen igen, hvis man ikke går længere op en 6, 8 eller 10 mm. (det er individuelt fra person til person).
Er man først sikker på, at man vil stretche, kræver det for det første et hul i øret. Hullet skal være 100% helet inden du går i krig med at udvide det. Er hullet helet, fører du blot taperen gennem hullet. Taperen skal naturligvis være tykkere i den brede ende end diameteren på hullet i dit øre.
Det kan stærkt anbefales at tage et varmt bad og samtidig give øret en omgagng massage, inden man begiver sig ud i stretching. Det varmer øret op og gør det mere elastisk.
Når taperen er kommet igennem hullet, er hullet blevet større og du kan nu isætte dit smykke, så hullet forbliver den nye størrelse. Dette var blot en måde at stretche på, der findes flere måder, som f.eks. dead stretching, silikone stretching etc., som du kan læse meget mere om i vores stretching guide. I denne guide kommer vi forbi alt hvad der er værd at vide omkring stretching, som f.eks. helingsperioder, arvæv og komplikationer.

Vi og mange af vores kunder, kan med fordel anbefale både vores smørende middel til stretching, men også vores aftercareprodukt, kaldet Holey Butt'r.

Hvilke materialer skal man bruge?

Hvilke materialer man skal anvende er et godt spørgsmål, for der er flere punkter der stemmer både for og imod de forskellige typer. Det materiale de fleste bruger, er akryl. Det er billigt og det vejer ikke særlig meget. Til gengæld står det skrevet flere steder på nettet, at akryl kan absorbere væske. Det er derfor ikke godt at anvende i en helende piercing og dermed ikke godt at stretche med, hvis man vælger at lade taperen sidde i permanent.
Træ har det på samme måde som akryl, det absorberer også sårvæsker. Til gengæld vil det lade huden ånde.
Det mest sikre materiale at bruge, er kirurgisk stål, da det ikke abosorberer væsker. Men som vi alle ved, så er stål meget tungere end f.eks. akryl. og lader du taperen sidde i permanent, kan vægten fra stålen trække i øreflippen grundet tyngdekræften og dermed trække dit stretch skævt.

Vi anbefaler derfor brugen af akryltapers, hvis du stretcher i ét hug, tager taperen ud og isætter et smykke der er beregnet til en helende piercing.
Vil du stretche over en længere periode og er du ikke oppe i en stor diameter endnu, kan du med fordel bruge tapers af kirurgisk stål og lade den sidde i øret. Pas dog på vægten.

Bemærk dog, at der ikke findes nogen dokumentation omkring brugen af akryl i helende piercinger. Vi har heller ikke hørt om nogle der skulle have problemer ved brugen af akryl i en helende piercing.
Så længe du ikke iler afsted og vælger at stretche fra 1,2 mm. til 10 mm. på en uge, så ser vi ingen problemer i at bruge akryl.
Husk også at respeketere helingstiden og hold din hygiejne i orden. Det er næsten altid hygiejnen der er skyld i infektioner etc.

KLIK HER OG Få STRETCHINGGUIDEN - HELT GRATIS

6 kommentarer til “Taper og dens anvendelse”

 • Alberte
  Alberte
  3. marts 2014 kl. 17:42

  Jeg er oppe på 8mm, og jeg har ledt efter en taper der er 9mm herinde men jeg kan ikke finde en? Findes der ikke tapers på 9mm? Hilsen Alberte :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. marts 2014 kl. 13:01

   Hej Alberte,
   Det er desværre ikke noget vi har i vores sortiment lige for tiden - Vi regner dog med at få det hjem inden for en måneds tid.
   Alternativt kan du bruge en spiraltaper på 10 mm. og så lade være med at presse den hele vejen igennem. Du finder dog bare ikke særlig mange smykker til 9 mm., da det ikke er et gængs "stretchingmål" - Det er helt normalt at man går fra 8 mm. - 10 mm.

   Svar
 • Alberte
  Alberte
  13. marts 2014 kl. 01:25

  Hej :) Jeg er endelig kommet op på 8mm, men kan ikke finde en taper på 9mm herinde? Findes der ikke 9mm? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. marts 2014 kl. 15:00

   Hej Alberte,
   Desværre findes der ikke tapers på hverken 7 mm. eller 9 mm. Er man først kommer over 6 mm., så springer målene med 2 mm.
   Du kan dog med fordel benytte en 10 mm. spiraltaper og så lade være med at presse den hele vejen igennem - Altså stoppe ved det punkt der svarer til 9 mm. Så er næste problem bare at udvalget af smykker til et 9 mm. hul også næsten er lig nul.
   Det er desværre sådan landet ligger.

   Svar
 • Konrad
  Konrad
  16. april 2014 kl. 23:50

  Hej BodyMod.dk

  jeg er lige nu på 6 mm, men planer en 10 eller 12 mm. Jeg har hørt fra nogle af mine venner at det gør temmelig ondt at gå fra 6 til 8. Pga det med de 2 mm forskel. De siger også at spiral tapers er bedre at bruge end de lige, da man kan tape det lidt ad gangen, men er det nogenlunde rigtigt? Tænker i ved bedst da i er eksperterne :-)
  Mvh Konrad

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. april 2014 kl. 11:33

   Hej Konrad,
   Det kan godt være en smule smertefuldt at springe to mm. Til det er spiraltapers en god ting at bruge, da man over en lille periode kan presse taperen længere og længere ind, for til sidst at nå det ønskede mål. Det kan du også med en lige taper. En lige taper er bare meget "kortere" end en spiral (hvis man trækker spiralen lang og måler dem). Derfor er den lige taper også meget mere kegleformet. Da den er det, kan øret presse den ud af øret, lidt som når man smutter mandler. Det sker ikke på samme måde med spiralen og slet ikke hvis du bruger en o-ring som lås.
   Når det så er sagt, så har vi netop fået lige tapers hjem, på både 7 og 9 mm. - Dem finder du her: https://bodymod.dk/taper-til-stretching-i-valgfri-farve/

   Svar
Skriv et svar