Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Silikone

Silikone

Silikone er et rigtig godt materiale, når det kommer til piercingsmykker og det er der flere grunde til. Alt efter placering, er materialet bedre end andre. Ved f.eks. tunnels til stretching, er det meget lettere at få smykket i øret, da man ofte kan bøje kanten, så det fylder mindre. Det er lidt sværere ved plugs, men kan dog lade sig gøre.
Til tungepiercinger er materialet ikke alt for godt. Det er simpelthen for blødt. Til tungen anbefaler vi i stedet for PTFE. Man kan dog købe nogle små "badehætter", som kan trækkers over kuglerne, så kuglerne ikke ødelægger tænderne ved stød. Du kan se og købe disse smykker her.
Andre fordele er bl.a. at det er rigtig blødt, lækkert og eftergivende samt allergiske reaktioner forekommer sjældent.

Silikone og stretching

Som skrevet herover, er silikone velkendt inden for stretching. Mange kender til det at have en tunnel eller plug i øret, som er lavet af et hårdt materiale, som f.eks. kirurgisk stål, ben, horn eller træ. Det kan gøre meget ondt at sove på øret. Her er silikone et rigtig godt valg at tage med under dynen, da det blot vil "kollapse" - I hvert fald i tunnels.
Nogle vælger også at stretche med silikone. Det kan dog ikke anbefales, da man ikke kan kontrollere ens stretch og det dermed har mulighed for at stretche skævt.
Du bør dog ikke bruge silikone i hverken en almindelige piercing eller et stretch, som endnu ikke er helet 100% op, da huden ikke kan ånde gennem silikonen. Af samme årsag kan der godt dannes rigtig fæle lugte fra ens piercing. Så husk at rens din piercing hver gang du er i bad og brug evt. samtidig vores "Smelly Gelly".

Sådan passes og plejes silikone

Smykker af silikone er lette at rengøre og er rigtig hårdføre, da det tåler vand og andre væsker.
Silikone har dog den ulempe at det tiltrækker utrolig meget skidt og støv, så det kræver at du giver dem lidt ekstra opmærksomhed og vasker dem oftere end normalt. Tag dem ud, vask dem grundigt med en mild sæbe. Når de skal i huden igen, kan det pga. overfladen være svært at få det igennem huden. Her kan vores smørende glidemiddel til stretching være en rigtig god idé at bruge.

Skriv et svar