Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Septum

Piercinginformation

Helingstid: 6 - 8 uger Trådtykkelse: min. 1,2 mm. Diameter: Varierende Smerte (1 - 10): 6

Septum piercing

Septum er latin og betyder indhegning eller skillevæg, hvilket jo er helt korrekt, når man tænker på at et piercingsmykker sidder midt i næsen og kommer ud i hvert næsebor. En septum piercing har været kendt i rigtig mange år. Specielt i stammekulturer, hvor man gik rundt med knogler i næsen. Nu til dags er den stadig utrolig populær og flere og flere unge får den lavet, trods den store smerte der er forbundet med den. Det er nemlig en af de mest smertefulde piercinger at få lavet, men smerten er kun kortvarig, så lad dig endelig ikke skræmme.

Hvor placeres en septum piercing?

I næsen har du øverst næsebenet og under det kommer der en lille væg af brusk. Det er dog ikke i brusken at piercingen placeres, men i det lille bløde punkt lige under brusken. Man kan dog godt placere piercingen igennem brusken, det er dog en meget smertefuld affære, så den traditionelle septum piercing går gennem punktet lige under brusken og kommer ud på hver side af skillevæggen i hvert næsebor. Når du skal pierces, vil din piercer alt efter erfaring, enten bruge en tang, som er specielt bygget til at lave septum piercinger med, eller også vil han lave den i frihånd.

Hvilke smykker kan bruges i en septum piercing?

Da en septum piercing er placeret som den er, vil det næsten være oplagt at bruge en ring. Enten i form af en hestesko, en kuglering eller en endeløs ring. Det er også en af de tre smykker der er de absolut mest almindelige til en septum piercing. Du kan naturligvis også bruge en lille stav eller evt. en septum retainer, som bruges til at "skjule" eller holde piercingen åben med. Hvis du har mod på det, kan denne piercing også stretches.

83 kommentarer til “Septum”

 • Jakob
  Jakob
  30. juli 2013 kl. 22:00

  Hej jeg fik lavet Septum i torsdags, og der kommer hele tiden sådan noget gult/hvidt snask ud af den, og er bange for at det er betændelse, men den gør ikke ondt eller hæver op, og den er heller ikke rød?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. juli 2013 kl. 12:52

   Hej Jakob,
   Det du omtaler, kan blot være en del af inflammationsprocessen, hvor kroppen selv hjælper til med at få piercingen til at hele, så giv den lidt mere tid. Skulle det ikke blive bedre med tiden og oplever du rødme, smerte og hævelse, kan det være et tegn på betændelse og den bør behandles derefter.

   Svar
 • Inaja
  Inaja
  4. august 2013 kl. 06:41

  Hej jeg er en pige på 12 og jeg fylder 13 om to uger og hvil gerne have lavet en septum piercing jeg har fået lov at mine forældre men er der en bestemt alers grænse og hvor ondt gør det
  Kh inaja :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. august 2013 kl. 13:01

   Hej Inaja,
   Det er op til pierceren selv at sætte en grænse. De fleste har dog en grænse der hedder 15 år. Er man under 15 skal man ofte medbringe en mor eller far. Tag dog kontakt til pierceren der skal lave den, for at høre hvilke grænser der køres med.
   Smerte er individuelt, men en septum ligger lige over middel.

   Svar
 • Lisa
  Lisa
  14. september 2013 kl. 17:44

  Hej
  Jeg har lige nogle grundlæggende spørgsmål om septum piercingen.
  - gør det meget ondt at få den lavet? altså er det meget værre end hvis man får lavet en ørering?
  - Hvor stor er chancen for at der går betændelse i den? og hvis det sker, hvad skal man så gøre ved det?
  - er det en piercing der skal renses hver dag?
  - er der andet der er vigtigt at vide inden man får sådan en lavet?
  Hilsen Lisa :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. september 2013 kl. 21:32

   Hej Lisa,
   Du bør læse mere op på det at få en piercing, så for ikke at gå i detaljer med det hele og samtidig få dig til at undersøge emnerne nærmere selv, bliver svarene listet kort herunder.
   - Ja
   - Passer du den ikke, vil der gå betændelse i den. Sker det, skal den behandles derefter
   - Ja
   - Ja, generelt bør du, som skrevet herover, læse mere op på hele "piercingområdet". Du kan med fordel læse mere om piercingproblemer her, så er du klædt godt på, hvis uheldet med betændelse skulle komme.
   Men ellers skal du bare følge din piercers råd, så kan det ikke gå helt galt ;)

   Svar
 • Asta
  Asta
  7. november 2013 kl. 22:56

  Hej jeg vil godt ha en septum piercing men jeg tænker på at lave den selv da jeg kun er 14 og ikke må for min mor og jeg selv har lavet huller i mine øre, men er det farligt at lave den selv? Og hvad sker der hvis man rammer forkert hvis man kan det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. november 2013 kl. 10:27

   Hej Asta,

   En septum piercing er faktisk langt mere kompliceret at lave end man lige regner med. Det kan hurtigt gå meget galt og man vil i så fald ikke kunne få den til at hele, samt opleve et sandt smertehelvede. Bl.a. derfor kan vi på ingen måde anbefale at man forsøger at lave septum piercing selv.

   Svar
 • Elli
  Elli
  11. december 2013 kl. 00:41

  Hejsa! Jeg har lige et spørgsmål vedrørende min septum, hvilket jeg fik lavet her i lørdags. Den er utrolig øm nu, og lettere irriteret, og det føles lidt som om, den (ringen) sidder fast (mere end den faktisk skal gøre jo) hver gang jeg bevæger mit hoved. Er det fordi den heler normalt, eller kan det være betændelse? I og med at det er min første piercing, er jeg meget bekymret.
  Jeg håber i kan give mig et betryggende svar, inden jeg render grædende hen til shoppen jeg fik lavet den i.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. december 2013 kl. 14:13

   Hej Elli,
   Alle piercinger er ømme i starten, så tag du det bare helt roligt :)
   Din piercing er ved at danne det man kalder en fistula, som kort fortalt er en ny hud inde i selve hullet. Hullet vil automatisk "trække sig sammen" omrking smykket, indtil der er dannet en ny hinde.
   For at få den til at blive pæn og hele ordentligt op gør du dog klogt i at holde dig fra den, med mindre du skal rense den. da den sidder i hovedet, hvor der ofte er små bevægelser i form af smil, tale, nys etc., vil der automatisk være meget belastning på piercingen. Samtidig skal man lige vænne sig til at have noget hængende i næsen, samt huske sig selv på tøj etc. kan sidde fast i den. Det gør jo fandens ondt at skubbe til den ubevidst i helingsperioden.
   Men hvis du passer og plejer den efter din piercers anvisning, bør du ende op med en flot septumpiercing.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Karoline
  Karoline
  30. december 2013 kl. 23:13

  Halløj.
  Jeg fik lavet septum her for en måneds tid siden. For ca 5 dage siden er der kommet en bule ved piercingen. Jeg renser den morgen og aften med vand og intimsæbe, dog er jeg kommet til at røre den hvor mine hænder ikke var vasket. Jeg har nu også renset den med klorhexidin i tre dage. Jeg fik den lavet i Århus, og det er en 1,5 times togtur væk. Derfor har jeg endnu ikke opsøgt min piercer, da det er ret besværligt for mig at komme til Århus. Jeg vil så spørge om den såkaldte bule er farlig, og om jeg kan gøre noget selv for at få den væk??
  Mvh den ret fortvivlede karoline

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. december 2013 kl. 12:49

   Hej Karoline
   En bule er ikek farlig og er også forholdsvis let at komme af med igen.
   Rens den med en isotonisk saltvand morgen og aften og hold dig ellers fra den - Dette bør tage bulen. Er den øm, rød og varm er det et tegn på betændelse.
   Forsvinder bulen ikke efter en uges tid bør du tage kontakt til din piercer.

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  29. januar 2014 kl. 03:05

  Hejsa, jeg vil rigtig gerne have en septum piercing, som jeg selv laver da jeg hverken har råd eller mine forældre syntes det er en god ide, men jeg kan jo altid vippe den op, så man ikke kan se den. Har lavet nogle piercinger før selv, og stretcher også mine øre, så ved godt en masse om at pierce, men jeg er kommet i tvivl om hvor i næsen man skal pierce, er det det bløde hud helt fremme i næsen, eller det hårde? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. januar 2014 kl. 14:38

   Hej Sarah,

   Vi ønsker desværre ikke at være med til at opfordre vores kunder til at lave en så alvorlig piercing, eller piercinger i det hele taget. For en septum piercing er langt mere svær at lave end man bare lige går og tror og det er endda langt fra alle professionelle piercere som kan lave dem ordentligt.
   Vi vil derfor på det kraftigste opfordre dig til at spare op og få den lavet ordentligt. For går den galt, giver det meget alvorlige problemer.
   Vi håber på din forståelse og at du tager det alvorligt.

   Svar
 • Ditte
  Ditte
  18. februar 2014 kl. 14:29

  Jeg overvejer at få lavet en septumpiercing, men jeg bliver nok ofte nødt til at skjule den, også imens den er ny. Hvis man får en lille hestesko i, kan man så vende smykket opad så det er skjult i næsen? Og sker der noget ved at gøre dette i helingsperioden?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. februar 2014 kl. 17:32

   Hej Ditte,

   Du må forvente at helingsperioden bliver længere hvis du bliver nødt til at gå og rykke på smykket.
   Alternativt kan du få lavet din septum piercing med en lille stav med små kugler. Så kan du holde den skjult indtil den er helet, hvorefter du kan vise den frem som det passer dig.
   Vi håber svaret kan bruges og held og lykke med din kommende piercing i septum.

   Svar
 • Amalie S
  Amalie S
  10. marts 2014 kl. 00:32

  Hej!
  Jeg fik for omkring en månedstid siden lavet en septum piercing inde hos The old barber shop. Den har kløet lidt og sådan og healet ok. Jeg har ikke været super godt til at rense den og han sagde at jeg skulle bruge saltvand, men jeg kunne ikke stå og bruge 20 min på at rense min piercing hele tiden. Mit problem er nu at min næsetip er meget øm lige under der min septum er blevet stukket igennem. Jeg ved ikke, om det er en infektion, da jeg ikke kan se, om der er noget betændelse eller lignende. Jeg har også en conch og har haft en næsepiercing før min septum. Jeg havde problemer med betændelse med næsepiercingen de første par måneder jeg havde den. Det gør bare så ondt hvis jeg får stød næsen eller noget i den stil. Det er ikke fordi, at man ikke kan røre eller noget, den er bare meget følsom for tryk. Nogle gode råd? Nogle gange når piercingen får bevæget sig lidt lugter det en smule 'harsk' eller noget i den stil.... Mvh Amalie :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. marts 2014 kl. 18:17

   Hej Amalie,
   Det behøver ikke at tage lang tid at rense sin piercing. Med vores renseprodukt kan det klares med et spray eller to: https://bodymod.dk/piercing-aftercare-alt-i-en/.
   Umiddelbart vil jeg mene at du bør rense den lidt oftere end du gør og så se tiden an mht. ømheden - For den bør ikke være øm ved berøring. Ved jævnlig rensning vil du også eliminere den fæle lugt piercingen kan udskille.

   Svar
  • Signe
   Signe
   11. juli 2015 kl. 21:07

   Hej Amalie. Jeg har præcis det samme problem . Er meget bekymret og ville rigtig gerne i kontakt med dig for at høre hvad du fandt ud af? Mvh. Signe

   Svar
 • Christina
  Christina
  16. marts 2014 kl. 21:18

  Hej

  jeg vil have lavet en septum piercing, men vil lige høre om jeg risikere at næsen hæver helt vildt? Skal til en fest lørdag og havde tænkt at jeg skulle have den lavet i morgen, men vil ikke risikere at have hævet eller rød næse til fest :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 10:54

   Hej Christina,
   Vi har endnu ikek set eksempler på at folks næser hæver, så det tror jeg ikek du skal være bekymret for.
   Der er naturligvis chance for at den vil blive rød, øm og hævet hvis der går betændelse i den - Men passer og plejer du den efter din piercers anvisning, så går det ikke galt.
   Så tag du roligt til fest :)

   Svar
 • Iben
  Iben
  28. marts 2014 kl. 20:51

  Hejsa!

  Jeg fik min septum i mandags, og er bange for, at der er gået betændelse i den. Dette viser selv ikke ved, at der kommer betændelse ud, men ved at min næse er øm, rød og let hævet - Av av av!
  Jeg renser den en gang om dagen med saltvandsopløsning og en gang med intimsæbe.

  Kan jeg gøre mere, eller skal jeg bare give det tid? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:43

   Hej Iben,
   Rens den morgen og aften. Vask den først med en mild sæbe - F.eks. intimsæben du allerede bruger og rens den derefter med saltvandsopløsningen. Rensning og en portion tid og tålmodighed er opskriften på en flot septumpiercing :)

   Svar
 • Maria Frederiksen
  Maria Frederiksen
  2. april 2014 kl. 23:31

  Hej!
  Jeg fik lavet en septum her i lørdags og den er altså skæv!
  Min piercer sagde at den ville rette sig op efter var det ca 2 uger så ville den blev lige?
  Kan det virkelig passe? Jeg har en stav i og ikke en ring, da han sagde at det ville være bedst, så man ikke pillede sådan ved den og så der ikke ville skabe problemer..
  Jeg gider virkelig bare ikke gå rundt med en skæv septum. :(
  Hilsen Maria.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. april 2014 kl. 19:31

   Hej Maria,

   Normalt vil en septum piercing ikke ændre sig meget, efter den først er lavet. En septum piercing er utrolig svær at lave lige og det er ikke alle piercere som kan finde ud af dette. Men er din piercing ikke længere hævet og stadig skæv, ja så vil den højst sandsynligt forblive sådan. Så vi vil anbefale dig at tage til din piercer og bede om et løsningsforlsag.
   Men er den stadig hævet og øm, ja så vent lidt endnu før du begynder at klage. Lidt kan nå at ændre sig endnu.

   Held og lykke med din piercing

   Svar
 • helena h jensen
  helena h jensen
  9. april 2014 kl. 03:44

  Hey bodymod fik pierced min septum tre gange igår fordi piercern sys den hvad skæv, men det er den stadig i Højer side ligger den in på næSen og venstre side gør ikke, kan det være fordi at jeg er blevet pierced der tre gange på en dag? Og vil den rette sig? Hilsen Helena

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. april 2014 kl. 18:13

   Hej Helena,
   Vi ville hjertens gerne hjælpe dig, men du bliver nødt til at opsøge den peircer der har lavet den. Evt. en anden, hvis du er usikker på at vedkommende ikke har ordentlig styr på det (baseret på at den skulle pierces om tre gange)

   Svar
  • Thorbjørn
   Thorbjørn
   18. september 2015 kl. 02:39

   hej har samme problem... jeg har lige fået lavet et septum for 2 dage siden, den var helt lige lige da den var sat i men nu er den som du beskriver den, min piercer sagde at den rettede sig selv ud efter et stykke tid, gør den den?

   Svar
   • BodyMod.dk Shop
    BodyMod.dk Shop
    22. september 2015 kl. 19:00

    Hej Thorbjørn,

    Du får her et link til svaret vi gav Maria som har samme problem.
    Vi håber det var det du søgte.

    Svar
 • Viola
  Viola
  10. april 2014 kl. 22:24

  Jeg er plaget af lugtgener fra min septum. Er der noget, jeg kan gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. april 2014 kl. 17:50

   Hej Viola,
   Man tilsidesætter ofte rensningen af piercinger. Men du kan med fordel dreje dit smykke frem og tilbage og samtidig når du er i bad, for at fjerne de bakterier der skaber lugtgenerne. Virker det ikke, kan du prøve med vores Smelly Gelly, som er beregnet til at fjerne dårlige lugte fra piercinger.

   Svar
 • Viola
  Viola
  20. april 2014 kl. 22:35

  Hej igen (-: Jeg har længe overvejet at begynde med at stretche min septum - og nu er beslutningen taget! Min septum er 1,6 mm, og mit mål er små 2,5. Men jeg tænkte på, om det er ok at gå fra direkte fra 1,6 til 2,5? Eller skal jeg først stretche fra 1,6 til 2,0 og så til 2,5?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. april 2014 kl. 16:18

   Hej Viola,

   Septum kan være lidt tricky at stretche og det er som regel noget der kan mærkes. Så vores råd vil helt klart være, at du tager den over så mange spring som muligt. Så gå fra 1,6 til 2,0 og derfra videre til 2,5 mm.
   Du kan godt forsøge at gå direkte til 2,5 mm. men bare husk at lytte til din krop. Så det er mest af alt en smagssag, men vi anbefaler som sagt at man tager det roligt og med flere små spring.

   Så held og lykke med stretching af din septum og vi håber svaret kan bruges :)

   Svar
 • Majbritt
  Majbritt
  12. maj 2014 kl. 23:05

  Heysa! Jeg havde tænkt mig at få en septum. men jeg er i tvivl med mit arbejde. så lige et hurtigt spørgsmål. kan man godt få lavet septum med retainer lige fra start af? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2014 kl. 16:49

   Hej Majbritt,
   Det kommer lidt an på hvad din piercer går med til. Men i teorien er der ingen grænser for hvad du kan bruge som førstegangssmykke. Vi anbefaler dog et smykke som er til at rense i helingsperioden.

   Svar
 • mig
  mig
  13. maj 2014 kl. 22:34

  Hej med jer
  Jeg går og overvejer en septum men vil lige høre kan jeg samligne smerten med at få lavet en en tungepiercing (har haft to tungepiercinger og skal lige siges min nr 2 sad i tungespidsen og gjorde ret ondt at få lavet)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2014 kl. 23:04

   Hej,

   Smerte er meget individuel, så det er desværre ikke noget der kan sammenlignes. Nogen synes det gør ondt at blive piercet og andre ikke. I sidste ende er der nok også en psykisk rolle der spiller ind. Jo mere positiv man er over for situationen, jo lettere går det.

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  21. maj 2014 kl. 01:05

  Hej. Jeg fik lavet en septum piercing for ca. et halvt år siden, og rensede det som jeg fik fortalt. Jeg fik betændelse i det, men det gik væk igen. Et par uger siden fik jeg betændelse i det igen, og rensede det med saltvand. Det er endnu ikke gået væk selvom jeg renser det hver dag, og et par dage siden kom der en lille bule på stykket mellem mine næsebor (ikke oppe i næsen, udenpå). Jeg troede bare det var en bums, men dagen efter rensede jeg en nål og prikkede hul på den. Der kom gul/grønlig betændelse ud, og jeg har en mistanke om, at det er betændelsen fra min piercing der har "gravet" sig vej ud gennem min næse. Hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. maj 2014 kl. 12:03

   Hej Sarah,
   Hvis der er tale om betændelse, er den eneste udvej at blive ved med at rense den, som var den helt ny.
   Det virker dog underligt at der er gået betændelse i den efter den er helet, med mindre du f.eks. har lavet et smykkeskift og gevindet har lavet en rift i selve hullet - Det ser vi ofte.

   Svar
 • Rikke
  Rikke
  8. juli 2014 kl. 21:57

  Hej!
  Jeg har haft min septum i over et år, men overvejer at tage den ud. Derfor vil jeg høre om hullet i næsen til en septum heler, hvis man tager piercingen ud, og om der evt er noget man skal være opmærksom på?
  På forhånd tak,
  Rikke

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 17:39

   Hej Rikke,

   De flestes septum piercinger lukker sig med tiden. Men hvor lang tid der går er desværre helt umuligt at svare på.
   For det er meget forskelligt fra person til person. Så hvis du ønsker at finde ud af hvor lang tid der går, bliver du nødt til at prøve dig langsom frem. Start med at tage den ud i en halv dag, så en dag, så et par dage osv.
   Men derudover er der ikke noget du behøver være opmærksom på, så længe din piercing ikke er betændt idet du tager den ud.
   Vi håber du kan bruge svaret.

   Svar
 • Sten
  Sten
  23. juli 2014 kl. 18:34

  Kan man streche en septum mere lige ? Jeg har en næse der er godt skæv pga den har været brækket nogle gange så mæseben er skubbet til den ene side så trykket i hvile tilstand bliver skævt jeg har 5mm og har haft den i ca 25 år det gør at feks en hestesko ring kan se lige ud forfra men set fra oven skide skæv nogle forslag ? Overlever på at bruge keeper og pincher

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 13:14

   Hej Sten,
   Det var lige godt et spørgsmål vi ikke har fået før og desværre også et svar vi ikke kan svare på, da vi ikke har været ude for netop dette problem før.
   Blev man piercet efter næsen blev brækket kunne man nok tage højde for forskellen. Er den brækket efter, kan jeg forestille mig at man ikke kan gøre det store ved det, ud over en operation.
   Meld dog gerne tilbage hvis du finder en løsning :)

   Svar
 • Mette
  Mette
  7. august 2014 kl. 00:18

  Hej. Jeg har haft min septum i cirka to måneder nu, i det første stykke tid rensede jeg den hver dag i et par uger, som jeg blev bedt om. Og nu renser jeg den ind i mellem, men nu er den begyndt at gøre rigtig ondt og der er kommet sådan en gul bobbel i den ene side af min skillevæg. Selve min næse er også øm, jeg frygter det jo nok er betændelse, men hvad kan jeg gøre for at det forsvinder??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. august 2014 kl. 12:37

   Hej Mette,
   Jeg vil anbefale dig at rense den som var den helt ny. Gør det to gange om dagen med en mild klorhexidin eller en isotonisk saltvand, så skulle boblen og ømheden gerne blive mindre.

   Svar
 • Rikke-Louise
  Rikke-Louise
  1. oktober 2014 kl. 22:52

  Hej. Jeg har haft min septum i 5 måneder snart. Men skal til at søge job og praktikpladser osv. så kunne være smart at kunne skjule den. Men ved bare ikke hvor mange mm der skal være mellem kuglerne. Og har søgt på nettet osv. Håber i kan hjælpe!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:44

   Hej Rikke-louise,
   Spørgsmålet er nok ikke hvor mange mm. der skal være mellem kuglerne, men derimod hvor mange mm. ringen skal være på det længste stykke, når man måler den indvendigt.
   Men det er lidt svært at hjælpe, når vi ikke har nogen info at arbejde ud fra. Hvad har du f.eks. i næsen nu? En stav, en ring eller en hestesko? Har du en ring, kan du på vores målingsside måle smykkets mål ved at sætte et krditkort op på skærmen, trække i slideren til de to kort stemmer overens og derefter måle dit smykke ved at sætte det op på skærmen.
   Alternativt kan du bruge vores septumretainer, som er lavet til det formål at skjule sin septumpiercing, da enderne gemmes oppe i næsen. Bemærk bare at de godt kan vlre lidt irriterende pga. længden.

   Svar
 • Christine
  Christine
  5. december 2014 kl. 15:07

  Hej, jeg fik lavet septum for ca. to uger siden. Er det normalt, at man er øm på næsen stadig efter de to uger? selve piercingen er ikke øm, og det gør ikke ondt, hvis jeg skubber ringen frem og tilbage. Har kun ømhed lidt under næsetippen, der kan dog også forekomme lidt kløe nogen gange.
  Jeg renser den hver morgen med en sæbe, jeg fik med fra pierceren, og om aftenen sidder jeg med saltvand i næsen. Nogen gange kan der gå en aften, hvor jeg ikke bruger saltvand.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. december 2014 kl. 15:47

   Hej Christine,
   Ja, det er helt normalt at man er øm et stykke tid efter. Ømheden fremkommer ofte kun ved berøring. Renser du den som du har fået besked på, går der ikke lang tid før den er helt normal og ikke øm mere.

   Svar
 • Eva
  Eva
  13. december 2014 kl. 20:14

  Hej.
  Jeg går og overvejer at få lavet en septum, men jeg har nogle spørgsmål, jeg håber i kan besvare.

  1, Kan jeg få ring i med det samme?
  2, Kan i anbefalede et sted i København?
  3, hvad er det værste der kan ske?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. januar 2015 kl. 17:55

   Hej Eva,
   Undskyld den lange ventetid. Du kan sagtens få ring i med det samme, det er helt normalt at man får det. Vi vil anbefale dig at gå ind til en piercer der har styr på tingene. Dvs. gå ikke ind til en guld- eller sølvsmed. Brug f.eks. CHBE på Larsbjørnsstræde. Det værste der kan ske er at der går betændelse i den eller at den kommer til at sidde skævt. Det sidste kan du undgå ved at bruge CHBE og det første kan du undgå ved at følge de rød du får fra pierceren efter den er lavet ;)

   Svar
 • Emma Løkke
  Emma Løkke
  15. december 2014 kl. 20:39

  Hej bodymod!
  Jeg fik i lørdags lavet min septum piercing, som jeg gerne har villet have længe og er meget glad for. Den er ekstremt øm, men der er ingen tegn på betændelse, er det normalt og i hvor lang tid? Desuden er de piercet meget lang 'bagude' i forhold til andre septum piecinger jeg har set, kan det blive et problem på nogen måde?
  Håber i kan hjælpe mig:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 11:29

   Hej Emma,
   Undskyld det sene svar. Selvom din septum nok ikke er øm mere, vil vi lige svare på dit spørgsmål alligevel.
   En septum er ofte meget øm efter den er blevet lavet, specielt helt ude på næsetippen. Det er dog ikke noget man skal bekymre sig om, det forsvinder efter 14 dage til en lille måned.
   En septumpiercing kan være meget svær at lave, da den for det første er let at pierce skæv, men samtidig også kan være svær at placere i forhold til næsetippen (den kan, som du selv er inde på, sidde for langt fremme eller for langt tilbage). Det er dog en vurderingssag fra gang til gang, hvor den skal placeres, da anatomien hos mennesker kan være meget forskellig.
   Nu når du har en setpumpiercing, vil jeg lige nævne vores septumclickers, måske noget vil falde i din smag :)

   Svar
 • Hali
  Hali
  20. december 2014 kl. 01:09

  Hej. Lige et spørgsmål. Ved septum piercing, laves hullet i brusken eller det bløde stykke efter brusken?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 11:39

   Hej Hali,
   En septumpiercing laves i det bløde stykke efter brusken :)

   Svar
 • Karina
  Karina
  28. januar 2015 kl. 21:47

  hej, jeg har haft septum i 2 år intil videre, og vil gere stretch den så den bliver 1,6 mm. har du nogle gode tips :D?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2015 kl. 13:10

   Hej Karina,
   Undskyld det sene svar, vi har svært ved at følge med alle spørgsmål :)
   Mit eneste tip er at du skal gå stille og roligt fremad. Hvis din nuværende septum er 1,2 mm., så køb en C-formet taper på 1,6 mm. og stretch stille og roligt op til den størrelse.
   Lad være med at bruge lige tapers eller spiraler til at stretche med, c-formede tapers er vejen frem, hvis du vil stretche en septumpiercing.

   Svar
 • Anna
  Anna
  24. februar 2015 kl. 15:31

  Hej
  Jeg fik lavet septum for omkring en måned siden, men måtte for et par dage siden tage den ud pga betændelse. Det gjorde utroligt ondt, og min krop begyndte simpelthen at udstøde piercingen. Jeg ville høre om man kan få den lavet igen? Og i så fald, hvor længe skal jeg så vente?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 11:58

   Hej Anna,

   Det kan du bestemt. Det lyder dog til, at du måske har fået den lavet forkert. Så prøv at gå til en ny piercer efter et par måneder. Så vil han/hun måske kunne se om den er helet færdig eller ej. For det er umuligt at give dig et præcist tidspunkt, specielt nu hvor du har haft problemer med den. Så af sted til en anden piercer med dig og få en "second opinion".

   Held og lykke med det.

   Svar
 • Dorte
  Dorte
  1. marts 2015 kl. 01:18

  Hej BodyMod

  Jeg har fået lavet en smiley piercing (frenum-strengen under overlæben) og der kan de fleste smykker bruges.
  Mit spørgsmål går på om man kan bruge de utrolig flotte smykker I har til septum piercinger i den?

  Ros til jer for en altid god og hurtig handel samt sød og venlig vejledning.

  Hilsen en meget tilfreds kunde :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. marts 2015 kl. 15:59

   Hej Dorte,
   Som sådan kan du godt bruge deciderede septumsmykker til en smiley, ulempen er bare at de fylder forholdsvis meget, dvs. de kan måske være svære at have i munden. Tænk også på dine tænder, jo større smykket er, jo større er chancerne for at smykket banker mod fortænderne hele tiden. Enten skal du finde et meget lille septumsmykke eller også er mit råd at du dropper idéen og går mod de mere almindelige og mindre smykker.
   Går du efter et septumsmykke, ville jeg tage et kig på denne model: Septumpiercing med fem sten, det er nok en af de mindste septumsmykker vi har - Den måler ca. 13 mm. i bredden og 11 mm. i højden (Udvendige mål). Indvendig er den ca. 9,5 mm. bred og 7,5 mm. høj

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  19. maj 2015 kl. 13:47

  Hej.
  Hvor lang tid bør man med en ny septum picering afholde sig fra at tungekysse, have oralsex eller lign.?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2015 kl. 11:26

   Hej Katrine,
   Et kys i ny og næ burde ikke skade, men er du i tvivl, så vent til den er 100% helet ;)

   Svar
 • Clara
  Clara
  8. juni 2015 kl. 19:13

  Hej,

  Jeg kom til at skrive næsepiercing tidligere, jeg mente septum!!
  Jeg overvejer rigtig meget at få lavet septum, men vil gerne vide hvor vanvittig smerten er og hvor hurtigt det ca. går? (ved godt det er et lidt lame spørgsmål)
  Og kan man få en lille lukket ring i med det samme?
  På forhånd tak for svar!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. juni 2015 kl. 17:31

   Hej Clara,
   Ja, du har lidt ret i kvaliteten på spørgsmålet, for det er svært at svare på, da smerte er individuelt. Men en septumpiercing kan godt gøre en smule ondt, men det er meget hurtigt overstået, så der er ikke det store at være nervøs for. Så længe du går ind til pierceren med oprejst pande og god selvtillid, så kan det ikke gå helt galt. Hvordan ens oplevelse er hos pierceren kommer i stor grad an på ens psyke, så har man på forhånd store tanker om at det gør ondt og er man bange for det, så bliver situationen kun værre.
   Hvilket smykke din piercer vil anvende er ikke til at sige, men jeg vil da tro at det ikke er noget problem at få en lukket ring i som startsmykke.

   Svar
 • Kiara
  Kiara
  11. juni 2015 kl. 01:03

  Jeg fik lavet en septum i dag, men mine næseglugger er ulige, derfor ser min septum skæv ud.
  Jeg har en hel enkelt ring i, en tynd sølv ring. Vil min septum altid komme til at se skæv ud eller er der noget man kan gøre for at den ser ben ud?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. juni 2015 kl. 12:10

   Hej Kiara,
   Der skal ikke mange uligheder til omkring næsen, før den ser skæv ud. Normalt er det noget pierceren plejer at tage højde for når han laver den, så jeg tror desværre ikke du kan gøre noget efter den er blevet lavet. Men du kan jo tage fat i pierceren, for det burde vedkommende have taget højde for da den blev lavet.

   Svar
 • Jakobine
  Jakobine
  22. juni 2015 kl. 21:22

  Hej, jeg kunne godt tænke mig at få lavet en septum, problemet er bare, at jeg ikke må have sådanne piercinger i ansigt for mit arbejde. Derfor overvejer jeg, at få den lavet den første dag i min 3-ugers ferie. Mit spørgsmål er så, vil den godt kunne nå at hele, sådan jeg kan komme tilbage på arbejde og kunne tage den ind og ud?
  Min hud plejer generelt at være hurtig til at hele.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juni 2015 kl. 15:39

   Hej Jakobine,
   Umiddelbart ikke, men du kan jo blive bedt om at blive piercet med en stav der er så lille at den kan skjules. F.eks. en 6 mm. stav med 2 mm. kugler. Så skal man nærmest kigge dig direkte op i næsen for at se den :)

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  25. juni 2015 kl. 13:57

  Hej BodyMod,

  Jeg har for lidt over 2 måneder siden fået lavet en septum i næsen og den er super flot og fik den bedste behandling ved pierceren.
  Jeg har dog stadig en lille bule ved udganen af piercingen inde i næsen og lidt betændelse. Ydermere er jeg utrolig øm på næsetippen (Eller lige under) Jeg renser to gange om dagen med helholdsvis sæben jeg fik med samt saltvand i kporrekt opløsning.

  Bør jeg bare blive ved at rense som jeg hele tiden har gjort eller er der andre råd?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. juni 2015 kl. 14:54

   Hej Sofie,
   Ja, du bør blive ved med at rense den, specielt når der er tale om betændelse.
   Det er normalt at man har en øm næsetip efter man er blevet piercet i septum, det går dog væk igen.
   Men ja, fortsæt med at rens din piercing to gange om dagen og tag ellers fat i din piercer hvis hverken betændelse eller smerte forsvinder :)

   Svar
 • Maya
  Maya
  27. august 2015 kl. 23:28

  Hej BodyMod,
  Jeg ville bare være 100% sikker på at den piercing stav der er ok skjult om den kan ses? Fordi min far vil ikke lade mig få en piercing, men min mir siger ok for det da den ikke danner er ar som kan ses :)
  Så ville bare høre om den er ok skjult? Altså foreksempel hvis jeg står og snakker med min far, om så at han ville kunne se den? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. august 2015 kl. 15:15

   Hej Maya,

   Det kommer lidt an på din næses udformning og om din far går og kigger dig op i næsen. Men som udgangspunkt kan man ikke se at en person har en septumpiercing, såfremt en skjuler bruges. Rådfør dig evt. med din piercer, da han vil kunne fortælle dig med sikkerhed, om din næse er egnet.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med projektet.

   Svar
 • Mathilde
  Mathilde
  5. september 2015 kl. 21:10

  d 26 juni lavede jeg selv (meget uprofessionelt) min septum piercing. Og rodede også ret meget med den, for at skjule den for min plejefamilie.
  Trods der er gået så lang tid, er jeg stadig øm under næsen. Jeg vil gerne være ærlig, og sige at jeg har renset den få gange, da jeg ikke har haft nogle rensesager, udover vand med salt. Den er desuden lavet med en sikkerhedsnål (steril) efterfulgt af en større sikkerhedsnål (også steril) hvorefter jeg brugte 2,5 - 3 timer på at få smykket i.
  Burde jeg tage den ud, eller er der noget jeg kan gøre, for at fjerne min ømhed?

  Ps. ved ikke om jeg overhoved har sat den korrekt, men den sidder i huden under brusken.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. september 2015 kl. 11:38

   Hej Mathilde,
   Først og fremmest, så er den placeret det rigtige sted :)
   Om du vil tage den ud og få den lavet professionelt, er lidt op til dig selv. Man kan jo sige, at nu hvor den sidder der og der ikke er andre problemer end lidt ømhed, hvorfor så tage den ud? Mange oplever problemer med en øm næsetip efter man har fået en septum, så det anses som værende helt normalt. Jeg vil dog anbefale dig at du anskaffer dig en rensevæskeog renser to gange om dagen.

   Svar
 • Josephine
  Josephine
  23. september 2015 kl. 20:23

  Hej

  Jeg fik lavet min septum i torsdags, så den er godt en uge gammel. Det går vist efter bogen, jeg renser to gange dagligt og prøver ikke at pille for meget ved. Min næse løber dog tit pga. ukendte årsager, så er kreativ og forsigtig når jeg diskret tørrer det der nu måtte sætte sig omkring ringen væk. Anyways, det føles og ser lidt ud som om min ring er begyndt at pege lidt mere opad/udad end den gjorde da jeg lige havde fået den og dagene efter. Jeg mistænker det er fordi der er ved at komme sår som gør at næsen hæver lidt og hullet bliver lidt stift i det, at den nærmest sætter sig i spænd? Kan det passe? Og i så fald, vil den falde på plads, eller vil man kunne rette/presse ringen ned/på plads når den engang i helet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. september 2015 kl. 13:53

   Hej Josephine,
   Så længe den er så ny som den er, ville jeg ikke bekymre mig så meget om den. Vi ser ofte nye septumpiercinger, hvor smykket bevæger sig fremad/opad. Giv det lidt tid, så skal det nok falde på plads af sig selv :)
   Vigtigst af alt, er bare at du holder nallerne fra den her i helingsperioden og ikke presser den tilbage igen. Roder du for meget rundt med den, vil du bare forlænge helingsprocessen - Men det lyder jo til at du har styr på efterbehandlingen af den mht. rensning, så det er du nok klar over.

   Svar
   • Josephine
    Josephine
    9. november 2015 kl. 16:52

    Hej igen
    Jeg er lidt bekymret for min piercing. Hr nu haft den i snart 1 1/2 måned, og været ret grundig og omhyggelig med hygiejnen og resningen omkring den. Jeg har netop været en uge på Cuba (hvilket jeg ikke tænkte videre over inden jeg tog at sted, on det kunne blive et problem). Jeg har renset som normalt og altid sørget for håndvask og håndsprit, samt holdt mig fra swimmingpools, har dog badet i salt havvand hvilket jeg ikke gik udfra var et problem. Der var dog rigtig meget klor i bad og vandhanevandet, hvilket jeg jo vaskede mig i. Min piercing og næse er lige nu rigtig øm når jeg bevæger næsen og mærker på tippen, mere end hvad jeg tænker er normalt. Umiddelbart er den ikke rød, hævet eller varmt endnu, men er rigtig nervøs for der er noget galt. Dels på grund af kloret i vandet og måske også den store mængde af bil-os man har rendt rundt i på Cuba. Kan det have en virkning og bør jeg være nervøs?

    Svar
    • BodyMod.dk Shop
     BodyMod.dk Shop
     17. november 2015 kl. 13:26

     Som sådan bør du ikke være nervøs. Så længe du bare giver din septumpiercing samme opmærksomhed her efter du er kommet hjem og indtil piercingen ser fin ud. Kort sagt, så rens den som var den helt ny :)

     Svar
 • Linnea
  Linnea
  12. november 2015 kl. 14:28

  Hej!
  For 5-6 måneder siden lavede jeg selv septum.
  Jeg har efterfulgt fundet ud af, at den sidder skævt, samt den sidder i brusken!
  Jeg er stadig øm! Jeg kan ikke røre min næsetip uden at det gør ondt.

  vil jeg stadig være øm, hvis jeg tog den ud og lod det vokse sammen? Eller går det over om nogle år??
  Jeg kan heller ikke lave "grisetryne" mere, ved at skubbe næsen opad. Ikke pga at det gør ondt.
  Derudover er det som om at jeg under næsen har et hak i "strengen" der skiller næseborene ad.

  Skal jeg tage den ud, eller er den bare længe om at blive normal?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. november 2015 kl. 13:35

   Hej Linnea,
   En septumpiercing placeres lige under næseknoglen i det tynde stykke hud. Den skal altså ikke gå igennem brusk, så umiddelbart er den placeret forkert.
   Det er ellers meget normalt at en septumpiercing giver en øm næsetip, det burde dog længe være væk efter 5 - 6 måneder.
   Mit råd vil dog være, at du opsøger en piercer, som kan tage et kig på den, for at finde ud af hvad der skal ske med den. Lige som man tager til tandlægen når man skal have fikset tænder eller til lægen når man skal have fjernet blindtarmern - Det er heller ikke noget man gør selv ;)

   Svar
 • Martine
  Martine
  30. november 2015 kl. 21:51

  Hej! Jeg er en pige på 17 år, som står i den situation, at jeg utrolig gerne vil have lavet en septum - problemet er bare, at jeg ikke må have en "synlig" piercing på arbejdet. Jeg ville derfor høre, om det var muligt at få en starter-septum, som ikke særlig godt kunne ses? Hvis ja, hvad hedder denne piercing? :)

  Hilsen Martine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. december 2015 kl. 15:25

   Hej Martine,
   Der er som sådan ikke noget der defineres som en starter-septum. Spørg din piercer hvad der kan lade sig gøre mht. smykkevalg. Det kan være at en lille septumretainer eller en lille lige stav med små kugler kan gøre det. Mange anvender også bare en almindelig lille hestesko, hvor kuglerne så bare vippes op i næsen.

   Svar
Skriv et svar