Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

PTFE

Polytetrafluoroethylene er ordet, som vi og rigtig mange andre forkorter ned til PTFE. Det er også kendt som teflon, som mange kender fra mors pande med den lave friktionsegenskab.
Materialet har været kendt længe - Det blev opfundet ved et tilfælde i 1938 men er siden blevet brugt til bl.a. medicinalindsutrien.

Fordelene ved PTFE

Der er utrolig mange fordele ved at bruge PTFE som piercingsmykke frem for f.eks. kirurgisk stål eller titanium. PTFE er utroligt fleksibelt og vil følge kroppens form og bevægelse. Så dyrker du f.eks. sport, og har du en labret af PTFE, som får et slag, vil smykket give efter og bøje. Du vil på den måde skåne båder tænder, tandkød og din pengepung, hvis du skulle have været en tur ved tandlægen.
Lider du af f.eks. nikkelallergi kan du uden tøven anvende PTFE som piercingsmykke, da der absolut ingen nikkel er i dette materiale.
Du kan også gå i en CT scanner med smykket i kroppen, da det ikke kan ses på røntgenbillederne.
Fordelene er altså utrolig mange ved PTFE. Herunder er listet nogle flere fordele:

  • Du kan klippe smykket til i en længde som vil passe din piercing.
  • Det er utroligt eftergiveligt og vil følge kroppens anatomi.
  • Er du gravid, kan du med fordel anvende PTFE, da det former sig efter din mave - Så længe staven er lang nok. Se evt. denne navlepiercing til gravide.
  • Det kan autoklaveres, så det er sterilt når det sættes i kroppen.
  • Det kan anvendes i nylavede piercinger.
  • Det er et letvægtsmateriale.

Der er sådan set ikke nogle ulemper ved brugen af PTFE, men til gengæld er det så mange fordele, at vi ikke kan se hvorfor man ikke skal bruge det i både sin nylavede piercing men også i piercinger der er helet op.

Klip dit smykke til i en passende længde

Som vi skrev længere oppe, er det muligt at afkorte sit piercingsmykke, hvis det er lavet af plast. Det eneste det kræver, er en saks og en metalkugle til at skrue det nye gevind i den afkortede stav.

Skriv et svar