Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Materiale til piercingsmykker

Når du har fået lavet en piercing, er den, alt efter placering, ofte lavet med en stor begynderstav, da stedet den er blevet lavet, kan hæve en smule op.
Ofte er begynderstavene også lidt kedelige i det, da det bare er et almindeligt smykke uden nogen former for lir.
De fleste steder bliver der brugt titanium som begyndersmykke. Det er for det meste det der hedder G23, som er den fineste og mest rene grad af titanium der findes.
Efter helingsperioden, som er forskellig fra piercing til piercing, kan du skifte dit startsmykke ud med et nyt og mere personligt smykke. Er det en tungepiercing, kan du med fordel skifte til et smykke af plast, for at skåne tænderne.

Det er dog vigtigt at undersøge, om du skulle lide af nogle former for allergi, da der i nogle materialer kan være spor af nikkel. Vi vil lige slå fast, at vi her på shoppen overholder den danske lovgivning omkring frigivelse af nikkel i smykker.

Er din piercing endnu ikke færdighelet

Hvis du stadig befinder dig i helingsperioden, bør du ikke skifte dine piercingsmykker. Behold smykket i og følg din piercers anvisninger mht. aftercare af din piercing. Vær specielt opmærksom på ikke at brug belagte smykker.

Er din piercing færdighelet, men lider du af allergi

Ca. 10% af den danske befolkning lider af nikkelallergi. Er du blandt de 10%, bør du holde dig til titanium, da dette ikke indeholder nikkel. Ligeledes indeholder plast, som f.eks. PTFE og akryl heller ikke nikkel. Du kan også bruge organiske materialer, som f.eks. træ, horn, ben, sten etc., da disse heller ikke indeholder nikkel.
Så har du en følsom hud, så hold dig til disse materialer til dine piercingsmykker.
Der findes spor af nikkel i kirurgisk stål, men som skrevet i introen, overholder vi den danske lovgivning omkring frigivelse af nikkel.

Læs mere om de materialer der er gode at bruge, hvis din piercing er færdighelet og hvis du samtidig lider af nikkelallergi:

Er din piercing færdighelet og lider du ikke af allergi

Størstedelen af den danske befolkning kan tåle de fleste materialer. Er du en af dem og er din piercing samtidig ude af helingsperioden, så er der næsten frit valg på alle hylder, når de kommer til valg af piercingmateriale.
Herunder ser du de forskellige materialer du kan bruge til dine piercingsmykker. klik på dem og læs mere om dem:

Materialer vi ikke anbefaler dig at bruge til i dine piercingsmykker

Som skrevet i afsnittet herover, er der næsten frit valg på alle hylder, hvis du ikke lider af nikkelallergi.
Der er dog et enkelt materiale vi ikke vil anbefale dig at bruge pga. det høje indhold af nikkel. Det er sølv.
Du kan ved langvarig brug af Sterling sølv få nikkelallergi.

8 kommentarer til “Materiale til piercingsmykker”

 • Nanna
  Nanna
  8. maj 2014 kl. 13:40

  Hej bodymod.

  I skriver at hvis man lider af nikkel allergi så skal man gruge disse ting til plugs og lignende Titanium, Akryl, Zirkonguld, Blackline, PTFE, Bioplast, Træ, Horn, Ben. Men hvad med silikone kan man også bruge det når man lider af nikkel ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. maj 2014 kl. 16:33

   Der er ikke nikkel i silikone, så det kan du sagtens bruge. Brug det dog først når dit stretch er helet fuldstændigt op.

   Svar
 • St1
  St1
  8. juli 2014 kl. 02:40

  Kan man bruge silikone i en septum piercing ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. juli 2014 kl. 13:20

   Hej,

   Ja silikone kan bruges i langt de fleste piercinger. Men f.eks. vil det for mange være svært at bruge en ultra tynd silikonetunnel i septum, da disse simpelthen er for bløde. Men f.eks.en lille plug eller et almindeligt piercingsmykke kan du fint bruge.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  14. oktober 2014 kl. 22:08

  Hej BodyMod
  Jeg har i min almindelige ørering i øreflippen altid brugt sølvsmykker, hvilket har været det eneste (af de materialer jeg har prøvet) som jeg kunne tåle. Men ville det være dumt at bruge sølvsmykker i min helix, når den er færdighelet og jeg kan få lov at skifte smykke? Hvis ja, hvilket materiale vil du da anbefale af jeg prøver mig med?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. oktober 2014 kl. 11:40

   Hej Katrine,
   Der er meget nikkel i sølv, men hvis du aldrig har haft problemer med nikkel, så skulle der ikke være nogle bekymringer ved at anvende smykker af sølv. Oplever du problemer, bør du anvende titanium.

   Svar
 • Betina
  Betina
  26. maj 2015 kl. 23:24

  Hej! Jeg har lige modtaget mine fake spiral taper. Men da de tager lang tid at få på for mig tænkte jeg om de bliver ødelagt hvis man sover med dem eller går i bad med dem?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. maj 2015 kl. 11:39

   Hej Betina,
   Umiddelbart vil der ikke ske noget ved at gå i bad med dem eller sove med dem. Både akryl og kirurgisk stål, som smykket er lavet af, kan tåle vand.

   Svar
Skriv et svar