Navlepiercing

Piercinginformation

Helingstid: 6 - 12 måneder
Trådtykkelse: 1,6 mm.
Længde: 10 mm.
Smerte (1 - 10): 2

Navlepiercing

Navlepiercinger er blandt de absolut mest populære i Danmark og resten af den vestlige verden. I dag er det dog unge piger der typisk får den lavet, i modsætning til de mandlige punkere der fandt denne piercing populær i slutningen af 80'erne.

Hvad er en navlepiercing?

En navlepiercing kan typisk laves på to måder. Den mest almindelige er i huden lige over selve navlen. Her laves et hul på ca. 1 centimeter, hvor en buet stav føres igennem.

En anden måde at lave en navlepiercinger på, er hvor selve hullet laves under navlen. De kaldes også en top-down navlepiercing og kræver at man vender smykkerne på hovedet, for at den store bundkugle kan ligge i selve navlen.

Hvordan laves en navlepiercing?

En navlepiercing laves på stort set samme måde som så mange andre piercinger. Først afgøres det hvor den skal placeres, hvorefter området desinficeres og afmærkes. Det er vigtigt at huden er ordentlig ren og derfor bruges der en steril engangsmarkør og rigeligt med desinficerende væske.
Herefter tager pierceren fat i området med en steril tang, så huden presses sammen og gør klar til at en kanyle kan føres igennem huden. Efter et kort prik, er navlen piercet og et smykke sættes hurtigt i. Derefter fjernes tangen let og området renses endnu engang.
Så er hele proceduren overstået og selve den "smertefulde" del, tager kun et par sekunder. Blandt andet den korte smerteproces gør, at denne piercing er utroligt populær, selv hos personer under 18 år.

Der er i skrivende stund i Danmark, ingen lovgivning for hvor gammel man skal være for at få lavet en navlepiercing. Derfor har de fleste professionelle piercingstudier, typisk fastsat deres egne regler. De kræver ofte at man er 15 år, med mindre man har sine forældre med eller de har sagt god for piercingen på forhånd.
Du kan altså roligt få lavet din piercing, selvom du endnu ikke er fyldt 18.

Hvilke smykke bruges der?

Til navlepiercinger bruges der typisk altid en buet stav, med to kugler. Typisk er den ene kugle større end den anden og den største placeres nederst.
Den placeres nederst, så den store kugle hviler inde i selve navlen og ikke hænger udenfor og går imod tøjet. Laves der en top-down navlepiercing, placeres den største kugle øverst.
Enkelte vælger også at bruge en ring eller en twisterring. Vi anbefaler at man først benytter en ring eller en twister, efter ens navlepiercing er færdighelet.

 

Hvilke materialer skal du vælge?

Ved en helt ny navlepiercing bruges der typisk altid titanium. Det er dog blevet mere og mere populært, at benytte micropoleret kirurgisk stål, da det ikke frigiver nikkel og materialet er billigere. Ved brug af kirurgisk stål, kan piercerne derfor typisk tilbyde at lave selve navlepiercingen billigere.

Lider man af nikkelallergi, bør man altid få lavet sin piercing med titanium.

Når helingsperioden er ovre, kan man skifte sit smykke. Du bør så vidt muligt undgå at skifte din navlepiercing under helingsperioden.

Hvis du dyrker meget sport, så kan det være en fordel at få sin navlepiercing lavet med materialet PTFE. Det kan nemlig både tåle at komme i en autoklave (en maskine der steriliserer smykket) og så er det fleksibelt. Det er en fordel hvis du f.eks. går til ridning, spiller håndbold eller andet, hvor navlen er meget udsat for bøjninger og stød/slag.

Når helingsperioden er over, er der et hav af materialer du kan vælge imellem. De mest almindelige er akryl, PTFE, kirurgisk stål og tianium. Alle er sikre at bruge og godkendt af EU, til brug i piercinger.
Derudover findes der mange andre mateirlaer, som du kan læse mere om her:

Hvilke størrelser bruges der?

Navlepiercinger har typisk standardmål. Det er 10 mm. i længden og 1,6 mm. i trådtykkelse. Det er de mål en ny piercing har, men da enkelte oplever at en navlepiercing vokser ud, så skal de bruge en kortere stavlængde. Mere om det senere.

Hvis man ønsker en meget tydelig navlepiercing, skal man typisk gå efter nogle som har en topkugle på 5 mm. og en budkugle på 8 mm. Ønsker man en mindre tydelig stav, så skal kuglestørrelserne være 4 mm. i toppen og 6 mm. i bunden.
Derudover er der mulighed for at vælge mellem mange forskellige designs, som har vedhæng m.m.

Kan min navlepiercing vokse ud?

Ja alle navlepiercinger har risiko for at vokse ud. De personer som er udsat for det, har desværre ofte haft problemer med deres navlepiercing under helingsperioden. Der er med andre ord tale om piercinger, som enten ikke har fået den korrekt pleje under helingen eller nok ro til at hele i fred.
Derfor bør du altid sørge for, at din navlepiercing får både ro og hvile, men ikke mindst den korrekte pleje.

Du kan få tilsendt en gratis komplet guide til hvordan du skal pleje din nye navlepiercing via linket her.

Hvis du allerede står i den situation, at din navlepiercing er vokset ud, så er der kun to valg. Ét er at tage den ud og lade den hele, for så at få lavet en ny. Det er den løsning de fleste til sidst må vælge, da navlepiercinger der er ved at vokse ud, typisk ikke stopper og forsætter med at blive afvist af kroppen. Et andet valg er at bruge et kortere smykke.
Desværre findes der dog ikke mange smykker i 8 eller 6 mm. længde, men der findes dog et lille trick, du kan benytte med smykker af akryl.
Hvis dit piercignsmykker er lavet af akryl eller PTFE, kan du nemlig selv afkorte længden på staven. Du kan se en video på vores selvlysende navlepiercinger, hvordan man let gør det. Det er noget alle kan finde ud af, så længe man har et smykke af plast, en metaltkugle og en saks.

373 kommentarer til “Navlepiercing”

 • Emilia
  Emilia
  25. april 2013 kl. 22:54

  Hvor ondt gøre det der?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. april 2013 kl. 17:39

   Hej Emilia,
   Som du kan se på vores lille "smertebarometer" i den grønne boks, så er den sat forholdsvis lavt. Den når kun op til 2, hvor skalaen går helt op til 10, så den er i den lave ende. Selvfølgelig er smerte individuelt, så nogle synes det gør mere ondt end andre.
   Det bør ikke være smerten der holder dig fra at få navlepiercingen lavet - Få et godt solidt morgenmåltid og sørg for at du er sund og rask når den skal laves.
   Smerten er også meget kortvarig, så bid de få sekunders smerte i dig og nyd derefter din nye navlepiercing.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Emilia
  Emilia
  26. april 2013 kl. 17:56

  Jeg er 14 år gammel. Har mine forældres tilladelse til navle pircing. Jeg spurgte sidst hvor ondt det gjorde og det ikke meget det der bekymre mig. Men hvor meget koster det ca. ? Selvom jeg også er okay ligeglad med prisen, men min mor vil vide det. Er det ikke omkring 600 kr? :)

  Og tusinde tak for svaret sidst!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. april 2013 kl. 18:10

   Hej Igen Emilia,
   Priserne er forskellige fra studie til studie, så for at få den præcise pris oplyst, bør du tage fat i det studie der skal lave piercingen. Men hos de fleste studier er prisen for en navlepiercing ca. 350,- kr. - 400,- kr.
   Husk også at spørge pierceren om en underskrift er nok eller om du skal have en forælder med på dagen hvor piercingen skal laves.

   Svar
 • Emilie
  Emilie
  28. april 2013 kl. 19:07

  Hej!:-)
  -hvor lang tid går der før man kan tage den ud og kan den tåle sol:-D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. april 2013 kl. 16:15

   Hej Emilie,

   Tak for dit spørgsmål. Vi anbefaler at du venter til din navlepiercing er færdighelet. Det gør vi for at undgår at få alt for meget sved, solcreme osv. ned i det åbne står. De kraftige stråler fra et solarie hjælper typisk heller ikke på helingstiden. Kan man dog ikke holde sig fra solariet i så lang tid, så bør man i det mindste vente 2-3 måneder. Efter to til tre måneder vil din navlepiercings yderste lag være helet og du kan til nøds gå i solarie. Bare vær ekstra opmærksom på bakterier i og omkring din navlepiercing. Men vent gerne den fulde helingstid før du hopper under de varme stråler.
   Held og lykke med din navlepiercing

   Svar
 • Gitte
  Gitte
  28. april 2013 kl. 20:52

  Hejsa :-)
  Jeg overvejer at få lavet en, men fik fjernet hud og lavet ny navle d 28/10-12, ved du hvor længe der skal gå inden man laver en?
  Vh Gitte

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. april 2013 kl. 16:17

   Hej Gitte,

   Tak for dit spørgsmål. Her må vi desværre være dig svar skyldig. Du bliver nød til at spørge din læge om hvordan din heling skrider frem. At få fjernet hud er typisk ret omfattende, så det kan vi desværre ikke svare på. Så afsted til lægen og find ud af om din navle er klar efter du fik fjernet huden. Held og lykke med den og vi krydser fingre for at din navle er klar.

   Svar
 • Malou
  Malou
  30. april 2013 kl. 16:19

  Hvad koster en navle piecing?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. april 2013 kl. 17:36

   Hej Malou,
   Det er forskelligt fra piercer til piercer hvad de tager for at lave en navlepiercing, så for at få det mest korrekte svar, må du tage kontakt til den piercer der skal lave navlepiercingen. Men for at komme med et ca. svar, som Emilia også fik lidt længere oppe, så ligger prisen ca. på 350,- kr. til 400,- kr.

   Svar
 • Sally
  Sally
  30. april 2013 kl. 21:37

  Hej, kan man godt bade i havet, søer eller i en pool 2 måneder efter man har fået den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. maj 2013 kl. 18:20

   Hej Sally,

   Vi anbefaler at du lader være efter kun 2 måneder. Men kan man ikke, så skal man i det mindste være sikker på at ens navlepiercing har det fint i perioden op til. Den må altså ikke væske eller gøre ondt på nogen måde. Hvis du vælger at hoppe i vandet, så husk at have noget klar til at rense den med. En flaske isotonisk saltvand for eksempel. Det handler kort sagt om at du får vasket så mange bakterier væk fra din navle hurtigst muligt efter du har været i f.eks. en pool eller i havet. Så snart du får mulighedfor det, bør du også bruse dig over med rent vand, rense navlen grundigt, evt. med intimsæbe, og sørge for at tørre dig med et rent håndklæde.

   Vi håber du kan bruge rådene og vi ønsker dig en god sommer.

   Svar
 • Louise
  Louise
  1. maj 2013 kl. 03:38

  Hej,
  Jeg har igennem snart fire år haft problemer med min navlepiercing som aldrig er helet optimalt. Jeg har prøvet at konsultere min piecer men hendes anvisninger hjalp ikke. Jeg frygter at det er en infektion og da jeg pga. Tab af den øverste kugle til piercingen blev nødt til at skifte den ud, er jeg bange for at den muligvis er blevet indkapslet (infektionen). Tilstanden af piercingen går op og ned men den gør ofte ondt og væsker også. Har I nogle råd eller skal jeg bare prøve at lære at leve med ømheden og rødmen ? Mvh Louise

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. maj 2013 kl. 18:31

   Hej Louise,

   Tak for dit spørgsmål.
   For det første vil vi gerne sige at du absolut ikke skal stille dig tilfreds med en navlepiercing der både gør ondt og er rød. En navlepiercing skal gerne kunne hele 100%. Da vi ikke kender mere til din livsstil, de råd du har fået fra din piercer, de rensemetoder osv. du har brugt, så er det lidt svært at give dig nogle gode råd. Det vi dog kan anbefale dig er at du bør prøve at skifte smykke. Prøv evt. et mere fleksibelt smykke, hvis du lever en aktiv livsstil. Vi kan f.eks. anbefale et smykke som disse navlepiercinger til gravide. De er ekstra lange i det, så de tillader eventuel infektion at komme ud. De er også fleksible så de lettere kan hele til trods for slag, bøjninger og stød og så er de lavet af det rene materiale PTFE. Det er vores bud at den vil kunne hjælpe dig med din heling, nu hvor den efter fire år ikke har helet sig ordentlig.

   Held og lykke med den.

   Svar
 • Mille
  Mille
  4. maj 2013 kl. 12:39

  Hej:)
  Jeg har haft navlepiercing i 4 uger og mit spørgsmål står på om man kan skifte til kortere stav nu, da jeg fik lavet min piercing fik jeg afvide at jeg muligvis skulle skifte til kortere stav da den lange stav kunne irretere min navle og derved fører til infektion?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. maj 2013 kl. 19:21

   Hej Mille,

   Tak for dit spørgsmål.
   Det er langt fra alle der skal have en kortere stav i. Men hvis du vurderer at du, uden at skubbe ved smykket, kan se +2 mm. af smykkestaven, bør du få en kortere stav i. Ellers er det nemlig korrekt, at den kan irritere og hænge fast i tøj osv.
   Vi håber det var svaret du søgte og vi ønsker dig alt held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Anne-Mette
  Anne-Mette
  5. maj 2013 kl. 01:31

  hej,
  Jeg er 15 år og er Elite svømmer og træner 8 gange om ugen. Jeg vil have lavet mig en navlepiercing her til sommer når det bliver sommerferie, men ved ikke hvor længe jeg skal vente inden jeg må smutte i vandet igen. En veninde som jeg også svømmer med har også fået lavet en sidste sommer, og hende går det fint med men er bange for hvad der vil ske nu hvor jeg har hørt man skal passe på.

  også et andet spørgsmål jeg havde navlebrok da jeg blev født og min navle bulder ud af og så vil jeg gerne vide og det vil påvirke min navle vis jeg skal have navlepiercing og om det vil komme til at se pænt ud????
  MVH Anne-Mette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. maj 2013 kl. 19:36

   Hej Anne-Mette,
   En navlepiercing er forholdsvis lang tid om at hele 100% da den er i konstant bevægelse. Den er dog overfladehelet efter ca. 20 - 30 dage og derefter kan du hoppe i vandet igen.
   Det er som sådan ikke vandet der er et problem når det kommer til piercinger, det er de bakterier der er i vandet.
   Det er dog meget vigtigt at du giver din navlepiercing lidt ekstra opmærksomhed efter du har været i vandet pga. de mange bakterier.
   Mht. om din navle vil se pæn ud med en piercing, kan vi desværre ikke hjælpe. Det er en individuel bedømmelse. Om det vil påvirke din navle at du havde navlebrok, kan vi heller ikke svare på - Her anbefaler vi at du tager fat i den piercer der skal lave den, for at få en vurdering på det.
   Held og lykke med det.

   Svar
   • Michelle
    Michelle
    5. juli 2015 kl. 01:05

    Hej :)
    Jeg er elite fodbold spiller og træner op til 4 gange om ugen. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få en navlepiercing, men kan man godt ha' en navlepiercing imens man spiller fodbold? ;)

    Svar
    • BodyMod.dk Shop
     BodyMod.dk Shop
     6. juli 2015 kl. 15:53

     Hej Michelle,
     Ja, det kan du sagtens, så længe der ikke bliver forvoldt skade på piercingen. Så du kan med fordel anvende et plaster eller andet hen over piercingen, for at chancen for gøre skade på den bliver mindre.

     Svar
 • Aja
  Aja
  6. maj 2013 kl. 14:45

  Hej.
  Jeg fik lavet en navlepiercing for 1 år siden og i starten gik det fint med helingen, jeg rensede den med intimsæbe og saltvand to gange dagligt og det fungerede fint i en periode. Men de sidste par måneder er kommet en rød knop/boble på højre side af min piercing og nogle gange kommer der noget gult væske ud. Jeg har været hos min piercer to gange men han siger den bare er irriteret og jeg bare skal blive ved med at rense som jeg altid har gjort. Jeg synes det er mega frustrerende at efter 1 år den stadig ikke vil hele plus den vender til den ene side og jeg derfor tror det måske kan være en af årsagerne til irritationen. Hvad kan jeg gøre for at fremskynde helingsprocessen da jeg er meget tæt på bare at fjerne den helt.
  Mvh
  Aja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. maj 2013 kl. 15:38

   Hej Aja,

   Tak for din henvendelse.
   Vi vil anbefale dig at prøve lidt Jojobaolie. Det fremskynder helingen og det kan tænkes at det er det sidste du mangler for at din piercing falder til ro.
   Hvis det ikke skulle hjælpe, vil vi anbefale dig at opsøge en anden piercer. Det vil vi i og med at din piercers råd åbenbart ikke virker og fordi det kunne lyde som om at din navlepiercing er piercet skævt eller du måske bruger et for stort eller lille smykke. Men prøv med lidt olie - Det speeder det hele op og det er højst sandsynligt hvad du mangler.
   Held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Julie
  Julie
  6. maj 2013 kl. 15:28

  Hej.
  Det to måneder siden jeg har fået lavet min navlepiercing. Det var en god piercer, har titanium i, den er ikke øm mere og den er flot. Har stadig et lille sår ved kuglen, er det normalt? Og så er jeg rigtig nervøs over jeg kan mærke stangen igennem huden, er det også normalt?
  Hilsen Julie.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. maj 2013 kl. 15:33

   Hej Julie

   Tak for dit spørgsmål.
   Det er meget normalt at man får en lille bule/sår over piercingen. Den skal man forsøge at få væk så hurtigt som muligt, da den ellers kan blive permanent. Isotonisk saltvand hjælper typisk meget på det og hvis der opstår en bule, så prøv at se om du kan presse væsken ud. Hvis ikke, så opsøg din piercer.
   Vi håber det var svarene du søgte. Held og lykke med den.
   Du har fået en stav igennem kroppen og det kan normalt mærkes. På et tidspunkt bliver du vandt til den og du vil ikke lægge mærke til den længere.

   Svar
 • Mille
  Mille
  6. maj 2013 kl. 20:42

  Hej igen:)
  Jeg kan i hvert fald se 2 mm af min stav uden ar rører ved piercingen.
  Jeg vil bare rigtig gerne vide om det kan skade at skifte den ''allerede'', da jeg har en veninde der mener at der kan gå betændelse i.?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. maj 2013 kl. 14:12

   Okay - Så bør du opsøge din piercer og bede han/hende isætte en kortere stav. Din navlepiercing kan nemlig godt skiftes allerede, såfremt at en professionel gør det, med sterilt udstyr. Ellers kan der let opstå betændelse som din veninde siger.

   Svar
 • Emma
  Emma
  7. maj 2013 kl. 11:31

  Hej,
  Jeg overvejer stærkt at få lavet en navlepiercing i denne uge eller starten af den næste, men da jeg selvfølgelig helst vil undgå nogen komplikationer, er jeg lidt bange for at det er et dårligt tidspunkt? For hvor lang tid skal der gå før man må ligge ude i solen? Og hvis man gør, skal man så ligge noget over navlen? Jeg skal til Afrika d.19 juni til den 19 juli, vil den være nogenlunde helet inden da? Så der ikke går yderligere infektioner i dernede. Ville nemlig være en utrolig flot piercing at have her til sommer (:

  Mvh. Emma

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. maj 2013 kl. 13:50

   Hej Emma,

   Tak for dit spørgsmål.
   Det tager gerne 2-3 måneder for din navlepiercing at overfladehele. Men det tager mellem 6-12 måneder for at den heler 100%.
   Indtil din navlepiercing er overfladehelet vil vi fraråde dig at udsætte den for unødvendige bakterier. F.eks. vil vi fraråde brugen af en pool.
   Men fordi at du nu skal til Afrika, så vil jeg anbefale dig at opsøge en læge med dine spørgsmål. Der er meget stor forskel på de forskellige lande i det store kontinent og i enkelte frarådes det at have åbne sår. Det er bl.a. pga. de sygdomme der findes i landet, mængden af støv, risiko for malaria og bakterier i luften og drikke/brusevandet. Så vi vil råde dig til at konsultere en læge, inden du begiver dig til det fantastiske kontinent med en ny navlepiercing.
   Vi håber du kan bruge svaret og rigtig god tur.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  11. maj 2013 kl. 17:59

  Hejsa jeg er lige bliver 15 d.28/04 kan jeg godt så lave en navlepiercnger ud min forældrene :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2013 kl. 19:06

   Hej Camilla,

   Da der ingen lov er i piercingbranchen, kan du sådan set godt ja. Du skal bare være opmærksom på, at nogle (Læs: næsten alle) piercere har deres egne aldersgrænse for at bliver piercet. Så sørg for at forhøre dig ved den piercer der skal lave den, om hvor aldersgrænsen går.

   Held og lykke med navlepiercingen :)

   Svar
 • Anne-Mette
  Anne-Mette
  12. maj 2013 kl. 17:57

  hej igen,
  Jeg er lidt bekymret for hvilke Piercing jeg skal vælge nu hvor jeg svømmer så meget om den vil roste eller hvad der nu vil kunne komme til at ske og hvad jeg skal gøre for at pleje den???

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2013 kl. 19:02

   Hej igen Anne-Mette,
   Alt metal kan ruste under de rigtige forhold, men du skal ikke være nervøs for smykker der er lavet af ren kirurgisk stål eller titanium. Er smykket derimod f.eks. guldbelagt, vil det gå i stykker når du svømmer. Du skal bare sørge for at pleje den som du ellers ville have gjort, når du går i bad. Sørg for at rense den ordentligt, så rester af klor og bakterier kommer væk. Alternativt kan du bruge navlepiercinger af plastik. De ruster i hvert fald ikke :)

   Svar
 • Ditte
  Ditte
  14. maj 2013 kl. 00:34

  Jeg fik lavet navlepiercing i oktober sidste år. Og skiftede den lidt efter nytår. Men selvom jeg passer godt på den, ikke rør ved den uden at have vasket hænder, renser den med saltvand og klorhexidin og lignende, så har den alligevel været rød og øm. Og her den anden dag da jeg ville skifte den til en i titanium, kom der sådan en hinde lidende med op af hulet, og det begyndte af bløde, jeg rensede den så og skruede den øverste kugle på. Men så indtørrede hinden omkring stangen, og det gjorde rigtig ondt. Nu er den endnu mere rød, men hinden er væk efter jeg rensede den godt med intimsæde. Ved ved ikke hvad jeg gør galt, men den bliver ved med at være rød :(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. maj 2013 kl. 13:27

   Hej Ditte,

   Tak for din henvendelse.
   Du har kort sagt skiftet den for tidligt. En navlepiercing tager gerne mellem 6-12 måneder om at hele ordentlig. Da du skiftede den første gang var den åbenbart ikke klar til det og anden gang gik det så galt. Det går typisk galt på den måde du beskriver, da gevindet på staven du kører gennem huden, får fat i den lille hinde og trækker den med ud. Det er din fistula, som gerne skulle have haft lov til at hele færdig.
   Du skal derfor nu lade din navlepiercing sidde og få lov til at hele færdig, i minimum 6 måneder. Begynd derfor at rense den som da den var helt ny og så går det forhåbentlig hurtigt over igen.

   Vi håber du kan bruge svaret og vi ønsker dig alt held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Celine
  Celine
  14. maj 2013 kl. 12:57

  Hej!
  Jeg fik lavet min navle piercing for 5 dage siden. Jeg har kun gået i løst tøj og passet virkelig meget på den. Har læst hele din sid ned her, da jeg har fået et sår ved min piercing. Lige hvor stangen går igennem for oven (øverst ved den mindste kugle). Er det normalt fordi der er blevet lavet et hul i min krop og derfor kan komme et sår? Er bare lige bekymret da såret er selve hullet hvor min piercing går igennem (altså stangen). Håber du vil hjælpe. :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. maj 2013 kl. 13:38

   Hej Celine,

   Jeg har til at state med flytte dit spørgsmål fra "Almindelige piercingprobelmer" til "Navlepiercinger".
   For problemet er meget almindeligt ved navlepiercinger. Den lille "byld" du har siddende ved den øverste kugle er en væskeansamling. Den væske skal gerne drænes hurtigst muligt, før den forbliver permanent. Når din piercing er så ny som den er, vil jeg anbefale at du går til din piercer. Han vil sikkert hurtigt kunne dræne den for dig. Alternativt skal du forsøge at presse væske ud med en vatpind selv og så eller huske at rense godt efter med isotonisk saltvand.

   Vi håber du kan bruge svaret.

   Svar
 • Marie
  Marie
  15. maj 2013 kl. 16:27

  Jeg fik lavet en navlepiercing for 6-7 måneder siden. Det virker som om den ikke rigtig vil vokse sammen i den ene ende af hullet. Den væsker, og er hævet og rød under hullet. Der kommer også en lille smule blod ud, men Jeg kan ikke mærke noget. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, skal jeg stoppe med at gå med piercing, eller om der måske er noget specielt rense produkt. Min piercing sidder omvendt, altså den sidder nedenunder. jeg ved ikke om det har nogen betydning. Jeg håber i vil hjælpe mig, for det er pænt træls :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. maj 2013 kl. 19:03

   Hej Marie,

   En navlepiercing der er placeret omvendt kan ofte være lidt mere kompliceret at få til at hele.
   Men efter som at der stadig kommer blod ud efter seks til syv måneder, så bør du overveje om du gør noget forkert. Prøv evt. at skifte måden du renser den på. Da vi ikke ved hvordan du pt. renser din navlepiercing, vil vi anbefale dig en af to løsninger. Enten så kan du gratis få tilsendt en kopi af vores aftercare guide her og så følge den. Eller du kan opsøge din piercer og bede ham om nogle nye renseteknikker. For noget kunne tyde på at det du pt. gør ikke er godt nok eller måske endda helt forkert. Så prøv en af de to ting, så skal der nok hurtigt komme styr på din piercing :) Held og lykke med den.

   Svar
 • Mette
  Mette
  21. maj 2013 kl. 21:02

  Hej.
  Jeg har langt om længe fået lov til at få en navlepiercing.
  Men hvor lang tid må der gå inden man tager på stranden, bader i pool og tager sol? For jeg tager til Frankrig d. 14 juli og og der vil jeg meget gerne have lov til at bade i pool og gå på stranden og sådan? Og jeg kan ikke få lavet efter sommerferien da jeg tager på efterskole (der skal man bade 1 gang om ugen), så ville MEGET gerne have lavet den inden sommer ferien, inden jeg tager på ferie.
  Skal jeg høre min piercer om hvad hun siger?
  Er det sikkert at få lavet den i næste uge og så kunne bade m.m når jeg tager på ferie?
  - Tak på forhånd :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   22. maj 2013 kl. 13:38

   Kære Mette,

   Mange tak for din mail.
   Generelt vil vi sige at det er lige lovlig kort tid til at du skal skal på ferie, hvis du ønsker at din navlepiercing skal hele ordentlig.
   I så fald kræver det som minimum at din navlepiercing bliver lavet omgående og at du får grundige aftercareoplysninger med fra din piercer. Om den enkelte piercer vil kunne råde dig til at tage på stranden eller i poolen i Frankrig, må du derfor forhøre dig om hos din piercer.
   Under alle omstændigheder vil vi mene at det er lidt af et sats. Men heler du hurtigt, renser du den ordentlig og er du meget opmærksom på din navlepiercing på ferien, kan det godt lade sig gøre. Vælger du at få din navlepiercing lavet, vil vi anbefale dig at du tager en isotonisk saltvandsspray med på ferie. Den skal du rense din navlepiercing med, hver gang du har udsat den for bakterier, som i en pool. Grunden til at vi anbefaler dig en spray, er fordi den vil du let kunne have med dig overalt, den bliver ikke for "gammel" og den kommer godt i dybden. Der er altså både større sandsynlighed for at du får den renset ordentlig når du har sprayen på dig, men du skal heller ikke til at jagte kogende vand og salt uden jod, til at lave opløsningen selv. Det kan være noget tricky at finde disse ting i Frankrig, hvis man f.eks. er på campingferie. Derudover skal du også have en intimsæbe med dig, du skal rense din navlepiercing med, hver gang du er i bad.

   Så se at få fat i din piercer, hør ham/hende af, få en lavet og så få fingrene i en isotonisk saltvandsspray.
   Rigtig god tur til Frankrig og held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Mette
  Mette
  23. maj 2013 kl. 12:16

  Hej igen. :))
  Når man sprøjter saltvandssprayen på lige ved piercingen, ryger det "flydende" så automatisk ind i hullet hvor piercingen er, eller skal man sidde med vatpinde osv?
  - Tak for hjælpen! :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. maj 2013 kl. 15:22

   Hej igen Mette,

   Et spray fra hver side, rettet ind imod selve hullet vil være rigeligt. Der er med andre ord ikke brug for vatpinde eller andet. Det er bl.a. det der gør denne løsning så effektiv.

   Svar
 • Mette
  Mette
  28. maj 2013 kl. 20:51

  Jeg fik lavet min navlepiercing for 7-8 år siden. Jeg har været rigtig glad for den, men nu er det som om der sker ting og sager med den.
  En 10 mm stav er blevet for stor, så det ligner den hænger. Og jeg synes også det føles som om huden imellem er blevet mindre.
  Når man læser på nettet skriver alle om det er kroppen der er ved at afstøde den, den undrer mig bare at det kan det når den har været i så længe? Men kan det lade sig gøre?
  Derudover har jeg tabt mig 10 kg og har planer om at tabe 15 mere. Kan det påvirke?
  Og hvad gør man hvis det er det der er ved at ske og hvad er mulighederne bagefter, da jeg ville blive så ked hvis jeg skulle droppe den :(
  På forhånd tak for svar.

  Mvh
  Mette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. maj 2013 kl. 13:29

   Hej Mette,

   Tak for dine spørgsmål.
   En navlepiercing kan godt begynde at blive frastødt kroppen efter meget lang tid. Det dog oftest i forbindelse med at man får betændelse eller hvis navlepiercingen har fået et kraftigt slag eller ryk. Så begynder kroppen at modarbejde smykket og skubbe det ud.
   Men at du har tabt dig 10 kilo lyder mere til at være grunden. (Godt gået med det i øvrigt!)
   Når man taber sig meget, forsvinder der også flæsk fra maven. Maven bliver altså mindre og der bliver mindre hud den hænger fast i.
   Så det vi vil anbefale dig at gøre, er enten at skifte til et kortere smykke eller leve med at den hænger lidt. Men taber du dig yderlig 15 kilo, så forvent at den kommer til at hænge mere.
   Hvis det bliver tilfældet, vil vi anbefale dig at du opsøger en dygtig piercer. Han/hun vil kunne lave din piercing på ny, så den sidder hvor den skal. Det er selvfølgelig lidt ærgeligt, men på den måde får du dig også en smuk navlepiercing som passer til din 25 kg. lettere krop.
   Held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Christina
  Christina
  29. maj 2013 kl. 01:49

  Hej. Jeg fik lavet min navlepircing for over 4 måneder siden. Jeg rensede den efter alle kunstens regler. Der gik betændelse i et par gange alligevel men det gik hurtigt væk. Men nu kan jeg presse noget hvid/gult væske ud som lugter enormt dårligt. Jeg renser den morgen og aften. Pircingen er ikke øm, hævet eller rød.(det har stået på i over 3 uger nu). Ved ikke helt hvad jeg skal gøre???

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. maj 2013 kl. 13:20

   Hej Christina,

   Mange tak for dit spørgsmål.
   Når du kommer ud for betændelse skal man gå tilbage til de renseteknikker man bruge lige da man fik den lavet. Med andre ord, skal man igen til at være meget forsigtig med sin navlepiercing.
   Da du skriver at du har renset den efter alle kunstens regler, så gør det lidt svært for os at give dig nogle yderlige råd. For med korrekt pleje, bør betændelse ikke opstå og hvis det gør, så bør det forsvinde igen inden for de tre uger det har stået på ved dig.
   Derfor vil vi anbefale at du prøver at læse vores gratis renseguide til piercigner og følger denne guide. Det bør fjerne din betændelse og du bør allerede kunne mærke fremgang inden for ca. 7 dage. Hvis du ingen fremgang får, bør du opsøge din piercer.
   Du kan få tilsendt vores guide ganske gratis, via linket her.
   Held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Mette
  Mette
  29. maj 2013 kl. 14:32

  Hej igen,
  Tak for hurtigt svar !

  Men hvis jeg taber mig 25 kg? Hvordan kan de så lave en ny? Hullet er der jo stadig?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. maj 2013 kl. 22:17

   Den gamle navlepiercing tages ud og man lader den vokse sammen. Derefter pierces der et nyt hul. Så simpelt er det... ;)

   Svar
 • Nicoline Zacho
  Nicoline Zacho
  31. maj 2013 kl. 11:21

  Hej
  Jeg var med min veninde inde og få lavet navlepiercing i fredags men nu er den vildt øm, der er noget guligt snask i og over kuglen er nærmest sunkket lidt ned i min navle den er rød omkring staven og det bløder lidt når jeg har vasket den, nogen vis jeg har sidde ned længe kan kulgen godt sidde fast i det gule snask skal jeg pille den ud eller kan den blive. hva skal jeg rense den med før det bliver bedere

  KH Nicoline

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. maj 2013 kl. 15:53

   Hej Nicoline,

   Tak for dit spørgsmål.
   For det første skal du ikke pille den ud. Din piercing er så ny at det ville være synd. For da din navlepiercing er så ny som den nu engang er, så er det meget almindeligt at den "driller" lidt. Når det kommer til rensning, så prøv at få tilsendt en kopi af vores gratis renseguide til navlepiercinger. Bare følg linket og få tilsendt en gratis kopi via email. Guiden du skal læse hedder er den om "hud piercinger". Følg de råd der bliver givet i guiden og du vil hurtigt opleve en forbedring af din navlepiercing. Skulle det utænkelige ske, at din navlepiercing forsat ikke vil hele, skal du opsøge din piercer. Han/hun vil kunne isætte et andet smykke, som vil hjælpe helingen på vej.
   Læs guiden, følg de råd der står i den og glæd dig over at du snart har en flot navlepiercing.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Amani
  Amani
  31. maj 2013 kl. 12:53

  Hej jeg har et spørgsmål omkring navlepiercing.
  Jeg har haft en to gange, hvor den første gang blev udstødt og har efterladt et ar.. Jeg står i dag og overvejer en piercing igen.

  Kan i anbefale det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. maj 2013 kl. 15:57

   Hej Amani,

   Tak for dit spørgsmål.
   Når man to gange tidligere har haft en navlepiercing, så har man også nogle ar. Både dem du selv kan se og de ar under huden. Uden at have set på dine ar, vil man ikke kunne sige om det kan anbefales igen. Der findes et piercingstudie i København som er yderst dygtige når det kommer til at arbejde med ar. Et link til studiet kan du finde her. Og vær ikke bange over piercernes noget "utraditionelle" udseende - De er blandt de absolut dygtigst piercere vi har her i vores del af verdenen og de har vores varmeste anbefalinger.

   Held og lykke med jagten på en ny navlepiercing.
   Så hvis du inderligt ønsker dig en navlepiercing, så skal du slå et smut forbi dem.

   Svar
 • Iben
  Iben
  1. juni 2013 kl. 02:51

  Hej (-:
  Nu er det sådan, at jeg har haft min navlepiercing i 5 måneder. Jeg begyndte at tage den ud efter 3 måneder, da jeg ville rense den. Pludselig en dag hvor jeg tog den ud, blev den øm. Da jeg skulle have den i igen, havde jeg svært ved det også fik jeg det pludseligt dårligt. Men jeg fik den i igen. Men nu er den stadig øm, og der kommer noget hvidt væske ud af den. Den kan os være øm, hvis jeg skubber stangen lidt op og den kan os være lidt rød ved den øverste kugle. Jeg har overvejet om jeg skulle købe en ny, for at se om det muligvis hjalp. Men ved ikke om det er fordi der er infektion i den, men har ikke taget den ud siden det begyndte at gøre lidt ondt, da det tør jeg ikke.

  Men spørgsmålet er så bare, om jeg skal blive ved med at rense den?
  eller skal jeg prøve at købe en ny?
  Købte noget rense halløj ved siden af, da jeg fik den lavet. Så hvis jeg skal blive ved med at rense den, skal jeg så bare bruge det? Eller skal jeg prøve med noget sæbe?

  Mvh Iben

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. juni 2013 kl. 18:37

   Hej Iben,

   Tak for dine spørgsmål.
   Det kunne lyde som om at du har givet din navlepiercing en indvendig rift da du har taget den ud og i. Man kan nemlig godt komme til at skære sig på gevindet, specielt når ens navlepiercing er så ny. Det du skal gøre er at lade den blive i. Stop med at tage den ud i tide og utide. Lad den blive i kroppen og giv den tid til at hele, som var den helt ny. Vi anbefaler at man kombinerer en PH-neutral sæbe og isotonisk saltvand når man renser en navlepiercing. Du kan evt. få tilsendt vores gratis renseguide til navlepiercinger her.
   Ellers er det bare at gøre som om at den var helt ny igen. Dvs. rense den to gange dagligt, ikke pille ved den, lad den få ro, gå i løst tøj osv. osv. Så skal den nok begynde at få det bedre igen.
   Vi håber det var svaret du søgte og vi ønsker dig alt held og lykke med navlepiercingen.

   Svar
 • Melina
  Melina
  2. juni 2013 kl. 12:02

  Hejsa jeg er 12 år og kunne godt tænke mig en navlepircing.. Kan jeg godt det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. juni 2013 kl. 18:38

   Hej Melina,
   Navlepiercinger er også rigtig flotte, så vi forstår godt, at du kunne tænke dig en. Men det er nok en debat du bør tage med dine forældre. De skal alligevel give dig lov, da langt de fleste piercere kræver at du har en forælder med, hvis du er under 15, som du jo er.
   Held og lykke med at få den lavet.

   Svar
 • Joanna
  Joanna
  6. juni 2013 kl. 10:51

  Jeg fik lavet en navlepiercing i mandags den 3 juni. Min piercing er stadig meget øm og rød omkring den øverste lille kugle. Er det normalt og skal jeg så bare forsætte med at rense den som normalt? Og hvis man skal rense med saltvand skal man så bare spraye
  Det på, eller skal man skylle efter? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. juni 2013 kl. 13:40

   Hej Joanna,

   Tak for dit spørgsmål.
   Det er meget normalt at ens piercing er øm efter så få dage. Så der er ikke så meget du skal være bekymret for - Bare forsæt med at rense den som du plejer.
   Hvis du renser den med vores saltvand skal du huske at kombinere det med brugen af en PH-neutral sæbe. Det kan du læse mere om i vores gratis renseguide til piercinger her. Med vores spray behøver du ikke at skylle efter. Laver du dog din saltvand selv, anbefales det at man skyller efter med rent vand.

   Vi håber det var svarene du søgte.

   Svar
 • Mette
  Mette
  10. juni 2013 kl. 16:56

  Hej :)
  Jeg fik lavet navlepiercing sidste år i februar, den begyndte at gro ud af min navle, i sommerferien efter jeg havde været på ferie og så da jeg kom på efterskole og min gymnastiklærer trak i den..
  Jeg tog den ud til nytår. jeg har fået et grimt ar, men er begyndt at bruge det e-vitamin creme.
  jeg tænkte på om jeg kunne få lavet én igen. Den er helet helt..
  Jeg vil bare være sikker på det kan lade sig gøre. da jeg savner at have en.
  Jeg har stadig hud til at få den lavet i.
  Hvad er den mening.. :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. juni 2013 kl. 17:27

   Hej Mette,

   Flink gymnastiklærer du har :)
   Det er helt korrekt at du skal bruge E-vitamin, for at formindske ardannelsen, så det er rigtig godt at du har gjort det.
   Men jo, du kan godt få den lavet igen. Jeg ved ikke hvilket materiale der er blevet brugt i første omgang, men vær sikker på, at der bliver brugt titanium.
   Husk dog på at vi alle er forskellige, så du bør nok opsøge en piercer, som kan se din navle inden den endelige "dom" falder. Det er lidt svært at vurdere uden at have set din navle.

   Men som udgangspunkt kan den godt laves igen :)

   Svar
 • Mille
  Mille
  11. juni 2013 kl. 21:56

  Jeg har for halvanden måned siden fået lavet en navlepiercing.
  Jeg har renset den som jeg skulle og det er helet rigtig pænt.
  Jeg vil meget gerne have skiftet smykket, men har fået at vide, at der skal gå et halvt år, så jeg ville lige høre om det er strengt forbudt og hvad konsekvenserne er, hvis jeg skifter den allerede nu?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. juni 2013 kl. 11:37

   Hej Mille,
   Intet er forbudt - Du bestemmer selv over din krop :)
   Men en navlepiercing er i konstant bevægelse, hvilket gør at helingstiden bliver noget længere. Bliver den plejet efter alle kunstens regler er den dog overfladehelet efter ca. 4 uger, så selvom den ser fin ud udvendig er den ikke nødvendigvis helet indvendig. Din krop skal danne en ny hud rundt om staven inde i selve piercingen - Det er det der tager tid.
   Så hvis jeg var dig, ville jeg gøre som du har fået at vide af din piercer, altså vente til den er helet. Skifter du din stav nu kan du risikere at forlænge helingstiden og at der går betændelse i den.

   Svar
 • Tilde
  Tilde
  13. juni 2013 kl. 23:06

  Hej :)
  Jeg fik for et år siden lavet en navlepiercing, som jeg var nødt til at tage ud, da min krop afstødte den, og den til sidst hang i meget lidt hud. I dag fik jeg så lavet en ny piercing, og da jeg fortalte min piercer om min tidligere oplevelse, blev vi enige om at placere den lidt dybere, for at mindske risikoen for at det sker igen.
  Desværre synes jeg at den sidder for dybt nu (hvilket jeg først så da jeg kom hjem, da der blev sat plaster på lige efter den var blevet lavet). Mit spørgsmål er: Er det normalt at den 'falder' en smule, noget tid efter man har fået den lavet, så den bliver pænere? - eller kan jeg gøre noget for at den bliver pænere? Og hvad kan jeg ellers gøre for at undgå at den gror ud igen? Jeg købte vitamin e-olie til mit arvæv, men kan det også bruges på en nylavet piercing? og derudover vil jeg skifte til en stav i PTFE så snart det er muligt.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:16

   Hej Tilde,

   Hvis du ikke synes at den sidder hvor den skal, bør du tage ned til pierceren igen. Man kan som udgangspunkt ikke ændre på placeringen, når den først sidder der. Du kan være heldig at du måske er lidt hævet omkring navlen og at hævelsen vil forsvinde, så den ikke sidder så stramt mere.
   Der kan være flere grunde til at den gror ud. En ting kan være materialet - Jeg vil næsten anbefale dig at bruge titanium, nu hvor du har været udsat for en migration én gang eller PTFE, som du selv nævner. Et andet problem kan også være tykkelsen på staven, men jeg går ikke ud fra at din piercer har piercet dig med en mindre stav end hvad man plejer. Er staven for tynd, kan den nemlig "skære" sig ud af navlen.
   Vitamin E-olie kan med fordel bruges på nye piercinger, så det skal du ikke være bange for.

   Svar
 • Brith
  Brith
  15. juni 2013 kl. 19:51

  Hej BodyMod
  Jeg fik for et år lavet en navlepiercing, som endnu ikke er helet ordentligt. I perioder fejler den intet, gør ikke ondt, er hverken hævet, rød eller noget som helst. I andre perioder opstår der problemer med den, i form af at den bliver rød i "enderne" af piercingen. Det er nærmest sådan nogle åbne sår der væsker og bløder en gang i mellem, som kommer specielt i forbindelse med at jeg har dyrket sport. Jeg er efterhånden ret træt af den, fordi den jo i perioder gør ondt. Er det normalt - og i så fald, hvad er det, og hvad bør jeg gøre?

  Mvh Brith

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:26

   Hej Brith,
   Noget kunne tyde på at helingsprocessen bliver bremset pga. sporten. Den får simpelthen ikke ro nok til at hele ordentligt op.
   Du kan evt. prøve at bruge en stav af plastik, da den bare vil bøje hvis den skulle få et slage/blive revet i. En stav af metal er noget sværere at bøje og vil bare lave skade på selve hullet i stedet for.
   Mht. de røde ender, så er vores Jojobaolie idéelt til irriterede områder ved piercinger, så det kunne være en løsning til at få den til at hele ordentligt.

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  16. juni 2013 kl. 23:29

  Hej!
  Jeg er en pige på 18 år, som gerne vil have en navlepiercing. Jeg vil meget gerne snart have den lavet, men problemet er, at jeg i de to kommende uger højst sandsynligt skal spille om et mesterskab i fodbold. Samtidig skal jeg på ferie midt i juli til Italien, og jeg er derfor i tvivl om det ville være en god ide at vente med at få lavet navlepiercingen til efter mesterskabet og ferien, eller om det ikke er noget problem?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:37

   Hej Sofie,
   En navlepiercing er forholdsvis lang tid om at hele, da den er placeret et sted på kroppen, som ofte er i bevægelse. En nylavet piercing skal have fred og ro, så den kan hele ordentligt op. Udover fred og ro skal den også holdes ren, så der ikke går betændelse i den. Så jeg ville uden tvivl vente med at få den lavet til efter mersterskabet og din ferie. Det med fodbold siger sig selv, den vil ikke blive holdt i ro. På din ferie vil du med garanti også gerne bade, men det hjælper ikke på helingsprocessen at fyppe navlepiercingen i et bakterifyldt hav eller en pool, så gør dig selv den tjeneste at vent til du kommer hjem fra ferie.

   Svar
 • Line
  Line
  17. juni 2013 kl. 20:55

  Er der farligt at få den lavet før man er 15 år

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:48

   Hej Line,
   Det er som sådan ikke farligt, det er bare ikke alle piercere der laver dem før man er fyldt 15. Er man under 15, skal man ofte have en underskrift eller en forælder med.

   Svar
 • Caroline
  Caroline
  18. juni 2013 kl. 12:39

  Hej. Jeg har fået lavet en navlepiercing. Mit smykke er en ring og jeg vil nu gerne skifte den. Ved du hvordan man tager en ring ud? Ville blive meget glad for et svar! :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 14:45

   Hej Caroline,
   Det kommer an på hvad det er for en slags ring. Er det en almindelig kuglering, skal kuglen blot rives ud af selve ringen. Er det en twisterring skruer du blot den ene kugle af. Det kan også være en endeløs ring, er det det, så skal du gøre som ved kugleringen, bare med den lille stift der bliver brugt som lås i stedet for.
   Jeg håber det kastede lidt lys på sagen.

   Svar
 • sarah
  sarah
  19. juni 2013 kl. 21:47

  Hej bodymod,
  for ca. fire år siden fik jeg lavet en navlepiercing, som jeg tog ud igen for ca. to år siden. Jeg har netop opdaget at hullet ikke er groet sammen, og nu har jeg lyst til at sætte et smykke i igen. Kan man "bare" gøre det? hullet er naturligvis ikke udvidet ligeså meget som da jeg tog smykket ud, så jeg er lidt bekymret for om det kan give problemer?
  vh. Sarah

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juni 2013 kl. 15:51

   Hej Sarah,

   Vi vil råde dig til at gå til en piercer og få ham/hende til at isætte et smykke for dig. Hvis dit hul har trukket sig lidt sammen, kan det hurtigt blive halvfarligt at gøre det selv. Det er nemlig utrolig let at komme til at skære sig på gevindet, hvis hullet ikke er stort nok, og så opstår balladen, hvis smykket ikke er sterilt og området desinficeret. Så opsøg en dygtig piercer og få ham hende til at hjælpe dig. Brugen af en taper kan evt. komme på tale, men det burde ikke være nødvendigt for pierceren og genpierce dit hul.
   Det er vores råd og held og lykke med det.

   Svar
 • Christine
  Christine
  21. juni 2013 kl. 17:47

  Hejsa :)
  Jeg har haft betændelse i min "nye" navlepiercing. Den er 2 uger gammel. Betændelsen er væk nu og sådan. Men under øverste kugle er der stadig rødt (som i åbent ind til kødet uden at lukke sig til et sår), og tænkte på om i vidste hvad man kan/skal gøre ved det? For den øverste kugle bliver ved med at sidde fast i det røde...
  Håber i kan hjælpe mig.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juni 2013 kl. 15:58

   Hej Christine,

   Din navlepiercing er endnu så ny, at det er svært at råde dig til andet end at du skal blive ved med at passe godt på den og rense den som du fik anvist. Når en navlepiercing er så ny som dig, kan der opstå mange små underlige komplikationer som dem du beskriver. Du skal dog forsat blot blive ved med at rense den som du fik anvist af din piercer eller som beskrevet vi vores gratis guide til rensning af piercinger. Så vil problemerne forsvinde i takt med at din navlepiercing heler over de næste 6-12 måneder.
   Vi håber at svaret kan bruges.

   Svar
 • Ditte
  Ditte
  25. juni 2013 kl. 00:56

  Hej:)
  Jeg har fået lavet en navlepiercing for ca. 2 uger siden, og jeg kan se der er kommet betændelse i da, den er helt hævet og sviger og kløer en del, rundt om selve den øverste kugle( eller toppen af stangen) er den meget hævet, havde fået at vide at jeg skulle bruge sæbespånekur, men det har ikke rigtigt hjulpet?? Jeg har derfor fået at vide at jeg skal søge læge og få pencillin, men nu hvor jeg har læst lidt om det, tænker jeg om du/ i ville tro at det er nok at bruge en saltvandskur og bare sørge for at gøre den rent flere gange om dagen???
  Har desperat brug for svar da jeg snart skal på ferie... :-)
  Mvh Ditte.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. juni 2013 kl. 22:34

   Hej Ditte,

   Tak for dit spørgsmål.
   Du kan forsøge dig med saltvandsrensning kombineret med en daglig brug af en PH-neutral sæbe så som intimsæbe, eller du kan bruge en antibakteriel sæbe som kan købes på apoteket. Du kan læse mere om det i vores gratis renseguide til piercinger her. Hvis ikke du ikke mærker fremskridt inden for 2 dage, bør du opsøge en læge inden du tager på ferie. Under din ferie bør du holde dig langt væk fra at bade i havet og i pools.

   Vi håber du kan bruge svaret og vi ønsker dig alt held og lykke og god ferie.

   Svar
 • Mai
  Mai
  26. juni 2013 kl. 00:58

  Hej :)
  Jeg har haft min navlepiercing i 1 1/2 måned. Den gør lidt ondt og det bløder lidt fra den nederste del af piercingen ( ligner der er et lille sår)...
  Har i et godt råd til hvad jeg skal gøre??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. juni 2013 kl. 11:47

   Hej Mai,

   Din navlepiercing er stadig meget ny, men den burde ikke længere bløde. Umiddelbart bør du blot forsætte med korrekt pleje af din piercing og så ellers sørge for at holde både din mave, men også smykket i ro. Dvs. at du skal passe på med at være alt for aktiv til sport etc. hvor navlen bevæger sig meget, samt lade være med at pille ved den. Det bliver du nødt til, for at den kan hele ordentlig og stoppe med at bløde og gøre ondt. Husk at helingstiden for en navlepiercing er alt fra 6 til 12 måneder. Så der er lang vej endnu og det bliver kun kompliceret hvis du ikke får en god start. Så over de næste par uger bør du være ekstra opmærksom på den.

   Vi håber du kan bruge vores råd og vi ønsker dig held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Anne
  Anne
  27. juni 2013 kl. 14:11

  Hej. Jeg vil gerne ha lavet en navle piercing efter sommerferien, så den ikke får sol. Problemet er at jeg nu skal til Barcelona i oktober, hvor det formentlig er strandvejr. Hvis jeg får den lavet i september, kan den så tåle sol og havvand? Evt midt i august eller skal jeg vente til jeg kommer hjem fra ferie?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. juni 2013 kl. 16:03

   Hej Anne,

   Hvis du får din navlepiercing lavet i september eller medio august, vil det højst sandsynligt være for tidligt at tage ud at bade med den. Vores råd vil derfor være at du venter til du er kommet hjem fra ferie. Så får den også mulighed for at hele ordentlig, inden næste års badesæson starter.
   Vi håber du kan bruge svaret, selvom det måske ikke var det du håbede på.

   Svar
 • Chrstina
  Chrstina
  29. juni 2013 kl. 12:27

  Hej,
  Jeg fik lavet en navlepiercing for omkring 2 år siden. Jeg tabte kuglen for 2 dage siden hvor jeg så var nødt til at tage piercingen ud. Men da jeg nu, 2 dage efter jeg tog den ud, skulle have den i igen, var der en så tyk hinde at det nærmest virker umuligt at få den i igen, så ville hører hvordan det kan gå til efter 2 dage, når jeg har haft den i snart 2 år?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. juni 2013 kl. 18:34

   Hej Christina,

   Tak for dit spørgsmål.
   At din navlepiercing har lukket sig så hurtigt er faktisk et tegn på at du er sund og rask. Så det er faktisk en god ting, selvom det er ret så irriterende. Jo bedre kroppen har det, jo hurtigere er den til at hele. Mange kan som dig, ikke have deres navlepiercinger ude i så lang tid af gangen. Du kan dog opsøge en piercer og få ham til at "stretche" hullet op igen, så du slipper for at skulle genpierces. Så husk altid at have ekstra piercingkugler liggende, så du slipper for at skulle igennem denne triste mølle igen.
   Vi håber du kan bruge svaret.

   Svar
 • Michelle
  Michelle
  29. juni 2013 kl. 23:48

  hej.
  Jeg fik for ca. 4 måneder siden lavet en navlepiercing.
  Der er stadig sårskorpe på den øverste del af piercingen. Huden omkring den øverste del er som sagt tør agtig, og jeg gætter på at det er det man kalder for sårskorpe. Kan det virkelig passe, at der stadig kan være sårskorpe på?
  Derudover er det hud som er helt inde ved stangen sådan lidt ligesom et åbent sår, er dette normalt?
  Den øverste del begyndte også at bløde lidt en dag i sidste uge, det har den ellers aldrig gjort, heller ikke da jeg fik den lavet.
  Jeg løber ca. en halv time næsten hver dag i fitness world, jeg bruger også maskinerne dernede, ved ikke om det giver for meget uro med hensyn til helingen.
  Jeg renser den med saltvand morgen og aften.
  Håber at du kan hjælpe mig!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. juni 2013 kl. 18:30

   Hej Michelle,

   En navlepiercing kan let tage op til 12 måneder om at hele 100%. At du stadig døjer med sårskorpe og den for nyligt har blødt en smule, kan sagtens være tegn på at den ikke får nok ro. Prøv at give den mere ro. Begynder den at bløde igen, er du simpelthen for hård ved den. Når den ikke bløder længere, så prøv at trappe langsomt ned med brugen af saltvand. Når den er færdighelet bør det ikke være nødvendigt at bruge isotonisk saltvand mere end 2-6 gange i måneden.
   Vi håber det var svaret du søgte og vi ønsker dig alt held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Shiva
  Shiva
  30. juni 2013 kl. 15:21

  Hej.
  Det er 8 dage siden jeg har fået lavet min navlepiercing. Der er ikke betændelse eller tegn på start.
  Jeg vil gerne gå i solarie da jeg skal til noget specielt.
  Jeg husker det som om manden sagde at der skulle gå en uge inden solarie og tre uger inden badning i saltvand. Kan jeg gå i solarie idag??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. juni 2013 kl. 18:38

   Hej Shiva,

   Tak for dit spørgsmål.
   Vi vil normalt råde dig til at vente længere end en uge. Det er dog vigtigt at du primært følger din egen piercers råd, da det er ham der giver dig "garantien" på din navlepiercing. Men som sagt, så vil vi anbefale længere perioder end det du mener at have fået oplyst.
   Dermed er det dog ikke sagt at man ikke "kan" gå i solarie allerede efter kun en uge. Det "kan" man selvfølgelig - Men man øger blot risikoen for et kompliceret helingsforløb og betændelse.
   Så vores råd er kort og godt, vent.
   Held og lykke med den. Vi håber du bliver glad for den.

   Svar
 • Heidi
  Heidi
  30. juni 2013 kl. 18:52

  Jeg har haft min piercing i ca. et måned nu, det er som om der er en hinde ved den øverste kugle er det meningen eller hvad skal jeg gøre med det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. juli 2013 kl. 13:23

   Hej Heidi,

   Det er ganske normalt - Din piercing er bare ved at hele. Så du skal bare forsætte rensningen som du plejer og ellers ikke pille for meget ved den.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Natalie.
  Natalie.
  17. juli 2013 kl. 13:35

  Hej!
  Jeg har haft en navlepiercing i fire år, men den faldt ud, pga. manglende kugle, da jeg var på ferie. Da jeg kom hjem, var den vokset lidt sammen, men så pressede jeg bare et andet smykkeigennem. Det gjorde overhovedet ikke ondt.
  Dagen efter begyndte den at være øm og rødlig, så jeg tog den ud og nu er det som om, der er en hård "kugle" inden under huden og den er meget øm og stadig rødlig. Hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. juli 2013 kl. 20:40

   Hej Natalie,
   Det er lidt svært at sige, om kuglen du oplever er betændelse, men noget kan tyde på det, da du er øm, irriteret og rødlig.
   Hvis jeg var dig, ville jeg tage til en piercer for at få ham eller hende til at kigge på den. Muligvis kan der isættes et nyt smykke, så hullet igen "åbnes", så du derefter kan pleje og passe piercingen efter alle kunstens regler, så du slipper af med betændelsen.

   Svar
 • Line
  Line
  23. juli 2013 kl. 17:16

  Hej
  Jeg fik lavet min navlepiercing for en uge og en dag siden, og den er blevet rød rundt omkring og så er det lidt "snask" i (betændelse?)
  Nogle af dagene er der ikke så meget, men andre dage kan man se det ligge rundt om piercingen og nogle gange er det tørt

  Jeg renser med dettol håndsæbe, som jeg købte, hvor jeg fik den lavet. Så skylder jeg med saltvand som jeg har fået ved en optiker, og nogle gange bader jeg den også i saltvand 10 min.
  Jeg overtræder den ikke (vil jeg ikke mene)
  Da jeg i hvert fald kun vasker med sæben 2 gange dagligt, men skylder nogle gange 3 med saltvand for at får det snaks væk

  Jeg har hest, muligvis det er der fra jeg får bakterier ?
  Håber i kan hjælpe

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juli 2013 kl. 13:11

   Hej Line,
   Som udgangspunkt skal du følge din piercers anvisning mht. efterbehandling af piercingen, men du får dog alligevel lige et par råd med på vejen herfra.
   Navlepiercinger sidder i et område med meget bevægelse, hvilket betyder at helingsperioden er en anelse længere end ved andre piercinger. Derfor skal piercingen også have fred og ro til at hele op. Du skal heller ikke renses mere end højst nødvendigt.
   Ved betændelse oplever man for det meste smerte, irritation, hævelse og rødme. Men det du beskriver, kan også bare være en del af inflammationsprocessen (Når kroppen selv prøver at reparere det hul du har fået lavet).
   Så fortsæt med at rense to gange dagligt, først med en mild sæbe og derefter med saltvand.
   Mht. din hest, så bør du indkapsle din navlepiercing, så du ikke få fremmede bakterier fra hesten ind i din navlepiercing.

   Svar
 • Christina Grønvall
  Christina Grønvall
  24. juli 2013 kl. 06:49

  Hejsa :-)
  Jeg skal have lavet en navlepiercing imorgen og har læst på diverse sider omkring efterbehandling osv. Nu har jeg så lige 2 spørgsmål.
  1. Jeg skal rejse til sydens sol om 1 mdr. Altså om 4 uger Dvs. Det betyder sol, sved og kølige pools :-))... Er det forsvarligt at få lavet den nu eller skal jeg vente til jeg kommer hjem fra ferie.
  2. Rensningen!?... Skal jeg forstå det sådan at efterbehandlingen/hygiejnen både indebærer isotonisk saltvand, sæbe (feks Vivag-uparfurmeret) OG klorhexidin 0,2 to gange om dagen?
  Eller er klorhexidin KUN hvis der ér gået betændelse og infektion i det? Det er jo stærke sager og må vidst kun bruges op til en uge mod arvævs dannelser osv.

  Ps. Tak for en fantastisk hjemmeside :-D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juli 2013 kl. 13:24

   Hej Christina,
   En navlepiercing er forholdsvis lang tid om at hele pga. den sidder i et område med meget bevægelse. Den er dog overflade helet efter ca. en lille måned, men hvis jeg var dig, ville jeg vente til ferien er slut.
   Mht. rensning, bør du følge din piercers anvisning. Vi anbefaler dog at rense den to gange dagligt, først med en mild intimsæbe, som du også selv nævner og derefter med isotonisk saltvand.

   Svar
 • Anne
  Anne
  25. juli 2013 kl. 19:07

  Hej! Jeg vil gerne ha lavet en navlepiercing i næste uge. Hvor længe skal der gå før den må få sol og må jeg bade i havet med den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. juli 2013 kl. 17:27

   Hej Anne,

   Vi vil anbefale at du venter til din nalvepiercing er færdighelet. Dvs. 6 til 12 måneder.
   Men da det for de fleste er svært at vente i så lang tid, så vil vi som minimum råde dig til at vente ca. 8-12 uger. Derefter kan du med nogenlunde sikkerhed bade, hvis du samtidig bruger et vandtæt plaster. Husk at rense med isotonisk saltvand hver gang du har været ud at bade, samt rense den med en PH-neutral og parfumefri sæbe hver gang du er i bad.
   Men generelt bør man vente til piercingen er færdighelet og ellers bare huske at passe godt på sig selv.
   Husk dog at din piercers "garanti" typisk kun dækker hvis du holder dig fra pools og havet i helingsperioden.

   Held og lykke med den. Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Maryheinz
  Maryheinz
  28. juli 2013 kl. 03:11

  Hejsa!
  Jeg har en navlepircing, har haft en i en måned nu.
  Men den er begyndt at blive lidt rød omkring den øverste ring cirkel. Også kommer der noget gul op, ikke helt gul men lidt. Ogst har jeg også en lille ar et eller andeg rundt om. Hvad kan det være, hvordan skal jeg bekæmpe det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. juli 2013 kl. 12:26

   Hej Maryheinz,
   Hvis det er en måned siden, burde din navlepiercing være overfladehelet, så hvis det fortsætter bør du opsøge den piercer der har lavet din navlepiercing.
   Til at bekæmpe arvæv, har vi haft stor succes med vores Jojobaolie, som også hjælper på røde og irriterede piercinger, så måske er det en idéel løsning for dig.

   Svar
 • Line
  Line
  30. juli 2013 kl. 02:39

  Hej bodymod
  Min navlepiercing, efter en smule betændelse, som nu er bekæmpet, er rigtig fin og ikke øm!
  Men den er begyndt at ligge i et lille hul? Den øverste kugle, kan man kun se halt, fordi der nærmest er dannet et hul til kuglen...
  Det bekymre mig lidt, da jeg ikke har set andre med dette hul.
  Håber i kan hjælpe

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. juli 2013 kl. 12:42

   Hej Line,
   Det kan enten være fordi din krop vil skille sig af med smykket og derfor prøver at "skubbe" det ud af kroppen. Det kan også være fordi smykket er placeret for dybt i navlen eller fordi staven simpelthen er for kort. Så vores bedste bud er at du tager forbi din piercer, for at få den bedste vejledning.

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  30. juli 2013 kl. 22:14

  Hejsa.
  Jeg har fået lavet en navlepiercing for 2 uger siden. Jeg startede med at rengøre den med en mild sæbe 2 gange dagligt. Da jeg ikke havde mere valgte jeg at gå på apoteket og spørger hvad jeg kunne bruge. Jeg fik en Klorhexidin 0,2 og prøvede den i dag. Er det forkert at bruge 2 gange om dagen? Eller skal jeg bruge noget helt andet? :-) Vh. Sarah

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. juli 2013 kl. 13:01

   Hej Sarah,
   Du kan sagtens bruge klorhexidin, bare pas på at opløsningen ikke er for stærk. Er den for stærk og renser du mere end hvad godt er, kan du ødelægge de nye celler, som huden genererer. Vi plejer at anbefale en klorhexidin på 0,05% eller en isotonisk saltvand.

   Svar
 • Julie
  Julie
  1. august 2013 kl. 23:37

  Hej Bodymod!
  Jeg er super fan af alle jeres smykker, har selv bestilt et par navlepiercinger og nogle stretches. Men jeg fik lavet en navlepiercing her den 29/7 2013. Og efter hvad jeg har læst herinde, bliver jeg sgu lidt skræmt. I skriver gentagende gange, at hvis der er en rød ring om piercingen, er det betændelse. Men den klør ikke eller noget. Den er bare lidt rød om hullet og lidt øm en gang i mellem. Og jeg vil så nødig have den fjernet igen.... Jeg renser den med HiBiScrub 1 til 2 gange dagligt, mest når jeg er i bad, Og jeg går med løst tøj og alt det der.
  Er der betændelse i?
  Håber I svarer hurtigt!
  Hilsen den bekymrede kontrolfreak

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. august 2013 kl. 15:45

   Hej Julie,
   Når den er så ny, kan det med stor sandsynlighed bare være en del af inflammationsprocessen, altså hvor kroppen selv hjælper til med at hele din nye piercing.
   Så du skal ikke være bekymret, så længe du passer og plejer den som din piercer har fortalt dig.

   Svar
 • Rikke
  Rikke
  2. august 2013 kl. 03:36

  Hej bodymod. Jeg fik for to uger siden lavet en navlepiercing, og siden, har der været en lille rød plamage om øverste kugle, og hvis jeg hiver op i piercinger, kommer der gråt/gult væske ud, dog minimalt, men ubehageligt. Jeg renser den én gang med mild sæbe(købt hos pierceren) og er startet på at bruge brintoverilte, som jeg dupper på. Jeg har været i saltvand hver dag, i næsten en uge, da jeg er på ferie.. Kan det være betændelse? Den er hverken hævet, eller meget øm? Hjææælp

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. august 2013 kl. 15:49

   Hej Rikke,
   Det er svært at sige hvad det er. Det er absolut ikke anbefalelsesværdigt at hoppe i et bakteriefyldt hav, efter man har fået lavet en piercing, så chancen for at der er lidt betændelse er stor. Fortsæt med at rense den som pierceren har fortalt dig og tag evt. kontakt til pierceren, hvis det fortsætter eller bliver værre.

   Svar
 • Pernille
  Pernille
  4. august 2013 kl. 04:05

  Hej bodymod, Jeg fik lavet en navlepiering for ca tre-fire måneder siden, jeg har døjet med den på det seneste, over det øverste hul er den rød, og det er som om kuglen ligger sig ned i hullet, den er lidt øm når jeg mærker på den, jeg bruger saltvand, og intimsæbe, og engang imellem klorhexidin, Og jeg vasker altid fingre inden jeg rører ved den. Og jeg ved ikke helt om det er sårvæske eller betændelse der kommer ud af den. Og vil virkelig ikke af med den, da jeg virkelig er glad for den, så hvad burde jeg gøre, min søster sagde at jeg skulle bruge klorhexidin til at den er nogenlunde iorden. :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. august 2013 kl. 13:12

   Hej Pernille,
   Du skal ikke lytte til din søster, selvom klorhexidin er ok at bruge, så længe opløsningen ikke er for høj. Lyt i stedet til din piercer, det er pierceren der har lavet den og pierceren der stiller garantien for et godt stykke arbejde.
   Noget kunne tyde på at du er for ivrig mht. din efterbehandling. Vask den max to gang om dagen. Gør man det mere end det, kan du vaske de nygenererede celler væk og det er ikke meningen.
   Det at kuglen graver sig ned i hullet, kan enten være fordi smykket er blevet piercet for dybt i navlen, elelr at staven er for kort eller at din krop prøvet på at skubbe smykket ud af huden - Så tag evt. kontakt til din piercer og få ham eller hende til at tage et kig på den.

   Svar
 • Christina
  Christina
  4. august 2013 kl. 17:04

  Hej bodymod.
  jeg har haft min navlepiercing i snart 10 år. har altid haft en smule problemer med den, men ikke noget voldsomt, mest lidt pus som har kommet ud en gang i mellem, nu har jeg så det problem at jeg har gået meget i tætsiddende bukser (arbejdstøj) den har åbenbart siddet og gnavet lidt i den så den er blevet skæv og er blevet rød og hævet. er det forkert bare og tage piercingen ud, vil der komme ar efter eller lign.? eller kan man nå at gøre noget? synes det ville være uoverskueligt at skulle rense hver morgen og aften, da jeg ikke som sådan "bruger" den mere. den er der bare nu efter så mange år :)
  mange hilsner christina.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. august 2013 kl. 13:17

   Hej Christina,
   Hvis dit tøj har revet lidt rundt i den og smykket har skabt en rift indvendigt, som du efterfølgende har fået lidt betændelse af, skal du vente med at tage den ud. Tager du den ud, er der store chancer for at du lukker betændelsen inde i navlen og det vil vi gerne undgå.
   Giv din navle lidt ekstra opmærksomhed når du går i bad og rens den med en mild sæbe, som f.eks. en intimsæbe og påfør noget isotonisk saltvand hvis du har det. Klorhexidin kan også bruges, så længe opløsningen ikke er for stærk.
   Ar vil der med stor sandsynlighed komme når du tager den ud, dem kan man ikke gøre det store ved. Du kan dog påføre noget vitamin-e olie, det er med til at mindske ardannelse.

   Svar
 • Emma
  Emma
  6. august 2013 kl. 01:36

  Hej Bodymod.
  Jeg er 15 år gammel og har længe ønsket at få lavet en navlepircing, men er bare bange for det vil gøre ondt. Der er mange af mine veninder som siger det gør rigtig ondt, og nogle få der siger at de næsten ikke kunne mærke det. Hvor lang tid vare smerten? Og er det forskelligt fra person til person med hvor ondt det gør?

  Håber I vil svare hurtigt.

  Mange hilsner Emma

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. august 2013 kl. 13:21

   Hej Emma,
   Det gørt ondt, men ikke så ondt at man ikke kan holde det ud. Smerten er kortvarig og det er forskelligt fra person til person hvor ondt det gør.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  7. august 2013 kl. 01:51

  Hej bodymod.
  Jeg er 14 år,min mor og far vil ikke lade mig få en navlepircing,da de syntes at jeg er lidt for ung til at få en.De er bange for at jeg ikke kan få børn når jeg bliver størere. Kan jeg risikere at jeg ikke kan få børn når jeg bliver større?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. august 2013 kl. 10:45

   Hej Camilla,
   Nej, man kan sagtens få børn. Det vil en navlepiercing ikke påvirke.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  7. august 2013 kl. 16:44

  Tak for svaret:)
  -syntes i at man er for ung når man er 14år gammel?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. august 2013 kl. 20:11

   Hej Camilla,
   Der er dine forældre nok de rette personer at spørge ;)
   Husk på, at de fleste piercere har en aldersgrænse for piercing, som ofte er på 15 år. Er man under 15, skal man medbringe en forælder.

   Svar
 • Mia
  Mia
  7. august 2013 kl. 23:18

  Hej!
  Håber du vil svarer.
  Hvis man har en lille mave alså tyk mave... ikke så meget, men hvis man er lidt tyk, kan man så stadig få en navlepiercing??Eller er det ikke så godt?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. august 2013 kl. 13:00

   Det har ikke det store at sige. Men prøv at smut forbi en piercer og få ham/hende til at se på din navle. Så vil du hurtigt finde ud af om du er egnet.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  8. august 2013 kl. 23:13

  Hej Bodymod
  Jeg fik lavet min navlepiercing i går, og er rigtig glad for den, dog har jeg lige et par spørgsmål omkring den:)
  1) Er selvfølgelig stadig øm omkring den, men hvor lang tid går der før ømheden går over ca.?
  2) Nu har jeg læst utallige spørgsmål og svar på jeres side, og i nævner ofte saltvand og intimsæbe, men hos min Piercer fik jeg at vide at jeg skulle rense den 2 gange hver dag med klorhexidin? Mit spørgsmål luder bare på om jeg skal følge piercerens råd eller jeres?
  Håber i kan hjælpe

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. august 2013 kl. 09:05

   Hej Camilla,
   Det er forskelligt hvor længe man er øm, så det er lidt svært at svare på. Følger du de råd din piercer kom med ang. efterbehandling, så skulle der ikek gå lang tid inden den ikke er øm mere.
   Det er helt korrekt at vi anbefaler saltvand, men du kan også sagtens bruge klorhexidin. Bare sørg for at opløsningsprocenten ikke er for høj, da det vil skade din hud mere end det gavner. Brug en 0,02% opløsning. Så ja, følg altid din piercers råd, med mindre de er helt ude i skoven :)

   Svar
 • Fie
  Fie
  11. august 2013 kl. 01:40

  Hej

  Jeg har snart haft min navlepiercing i omkring 8 mdr nu. Jeg havde et problem på et tidspunkt et par mdr. efter at den begyndte og bløde hele tiden jeg dyrkede sport og glemte nok og rense den ;/ Så et par dage efter tabte jeg min navle piercing og skyndte mig og tage en ekstra i jeg havde skrev til ham der havde piercet mig og han sagde jeg skulle komme ind. Jeg fik så en ny i.
  I dag er den virkelig øm der hvor staven sidder inde i navlen og så har jeg ondt i et meget stort stykke af højre side af min navlepiercing og når jeg trykker på det område begynder det og siv omkring og gøre rigtigt ondt. Det nederste hul af min navlepiercing har jeg da et problem med at der ikke gider vokse sammen og der kommer sådan noget rød fedt nåde som jeg kan se sidder fast inde ved piercingen men stikker ud.
  Håber du kan hjælpe mig og fortælle hvad jeg skal gøre fordi har prøvet det hele snart og min stav er så tydelig at mærke har ikke lyst til at fjerne den :)

  MvH Fie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. august 2013 kl. 12:06

   Hej Fie,

   Det lyder kort og godt som om du ikke giver din navlepiercing den ro som den skal bruge for at hele. Hvis du dyrker meget sport hvor navlen er i bevægelse, så kan det være svært at få den til at falde til ro. Vores bedste bud uden at have set din navle, er at du isætter en navlepiercing som er beregnet til gravide. En model som denne kan bruges. Den er meget fleksibel og vil give dig bedre helingsforhold.
   Derudover bør du forsat rense din navlepiercing som om den var ny og opsøg gerne din piercer igen og få ham til at se på den.

   Held og lykke med den.

   Svar
 • Birgitte Engel Thuelund Roesen
  Birgitte Engel Thuelund Roesen
  16. august 2013 kl. 00:12

  Hej jeg har fået lavet en navlepiercing for nogle måneder siden ved en professionel. Det er som om at den ikke rigtig vil hele og nu komner der noget hvidt pus fra den. Hvad skal jeg gøre, vil jo nødig tage den ud, men det er måske nødvendigt?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2013 kl. 18:14

   Hej Birgitte,

   Tak for dit spørgsmål.
   Prøv at læse i toppen af siden her, i den lille grønne boks. Der vil du kunne se at helingstiden på en navlepiercing er 6-12 måneder. Så at du oplever lidt gener efter et par måneder med din nye navlepiercing er meget normalt. Du kan med andre ord tage det helt roligt og forsat passe den som du plejer.
   Held og lykke med din navlepiercing :)

   Svar
 • Helle
  Helle
  25. august 2013 kl. 22:08

  Hej.
  Jeg fik lavet en navlepiercing i foråret. Jeg døjede med lidt betændelse i starten, men det gik over. Jeg gjorde som jeg fik fortalt af tatovøren og alt det der, og den har også set rigtig pæn ud... Men så her på det sidste har jeg lagt mærke til at den sidder "lidt langt ude".. Det kan selvfølgelig også bare være mig, men kan den godt sådan pludselig begynde at gro ud? Hvis ja, kan jeg så gøre noget ved det, eller skal jeg lade hullet gro sammen og få lavet en ny?
  - Helle

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. august 2013 kl. 15:42

   Hej Helle,

   Det er desværre et kendt fænomen at en navlepiercing kan gro ud. Der kan være flere grunde til det, men en af grundene kan være fordi den ikke har fået ro nok i helingsperioden og en anden kan være fordi kroppen ikke vil acceptere materialet. Så du kan enten prøve at skifte dit piercingsmykke til et andet materiale, f.eks. titanium eller du kan tage den ud, lade hullet gro sammen og få den lavet igen. Sidder den så langt ude, at du kan se noget af staven, kan du med fordel bruge et smykke med kortere stav. F.eks. denne navlepiercing af titanium.

   Svar
 • Mette Sørensen
  Mette Sørensen
  27. august 2013 kl. 00:20

  Hejsa :)
  Jeg har før fået lavet to navle piercinger, men de er begge to udgroet desværre... Der var hele tiden rødme og betændelse i. Tror jeg havde begge piercinger i i lidt over et halvt år. Jeg ved ikke hvad grunden skyldes for udgroningen, for jeg rensede den morgen og aften med brintoverilte. Jeg vaskede hænder først og var meget grundig med rensningen begge gange. Første gang fik jeg skudt den i med et af de der smykker, man kan "klikke" af nederst. Anden gang fik jeg den så piercet og fik et almindeligt sølvsmykke i (ved ikke om det var 100% ægte). Nu er det så ca. 3 år siden at jeg tog min sidste piercing ud og overvejer at tage chancen igen og få lavet en ny.
  I mit ar har jeg stadig et lille hul, fra min gamle piercing, der nåede at gro langt ned inden jeg tog den ud og i det lille hul kan jeg få en ørering igennem. Jeg har hørt at hvis man fik et smykke af guld, ville risikoen for betændelse være minimal, men ved ikke om det passer? Ellers er der jo også de der piercinger, der er lavet til gravide, men ved ikke om de hjælper mod udgroninger og betændelse? Hvad er jeres råd? Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre, for jeg ønsker virkelig at have en navlepiercing! :D Men på den anden side ved jeg heller ikke om det kan lade sig gøre igen, pga. det lille hul, der aldrig er vokset sammen, hvor jeg kan få denne der ørering i. Håber ikke jeg har skrevet det for indviklet, men jeg ser frem til at høre svar fra jer :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. august 2013 kl. 16:16

   Hej Mette,
   Udgroningen kan komme af flere ting. Men ofte er det fordi kroppen ikke vil acceptere materialet smykket er lavet af. Pleje i helingsperioden kan også have noget at sige. Får den ikke ro og den rigtige pleje, kan hullet være lang tid om at hele, hvilket godt kan være en årsag til at kroppen prøver at skille sig af med smykket.
   Brintoverilte er ikke så godt at bruge til nylavede piercinger, da det er forholdsvis stærkt. Det vil gå ind og ødelægge de nygenererede hudceller, specielt hvis der renses flere gange om dagen. Samtidig vil brintoverilte gøre din hud meget tør. Brug en mild klorhexidin eller isotonisk saltvand, det har din krop meget bedre af.
   Hverken guld eller sølv er godt at bruge i nylavede piercinger. Der bliver for det meste kun anvendt titanium eller kirurgisk stål og har du været ved en professionel piercer, er der helt sikkert blevet brugt titanium. Så hvis du vil have din navlepiercing lavet igen, så brug enten titanium eller PTFE. PTFE er et plastmateriale, som er meget fleksibelt og som ikke indeholder nikkel. Så du kan sagtens få lavet en piercing længere inde i navlen, så længe du bruger de rette materialer og de rette rensemidler.

   Svar
 • Rebecca
  Rebecca
  27. august 2013 kl. 19:05

  hej BodyMod :-)

  Jeg fik får lidt over et år siden lavet en navlepiercing men da jeg så tog på Roskilde Festival en lille måneds tid efter gik der betændelse i den. Piercingen begyndte at "synke" ned i huden - måske et tegn på at kroppen var begyndt at udstøde den? Jeg fortsatte dog med at rense den med isotonisk saltvand - og klorhexedin hvis jeg ikke havde mulighed for andet. Piercingen blev fin igen men jeg har nu et lille ar der minder lidt om et hul ved den øverste udgang af piercingen. Derfor ville jeg høre om der var nogen mulighed for at komme af med dette år? hvis jeg har tøj på der irriterer piercingen bliver det mere tydeligt og det er meget tydeligt hvis ikke jeg har piercingen i. Jeg har lige nu en barbell/stav i men tænkte om det måske ville hjælpe hvis jeg i en periode skiftede til en ring?

  mvh
  Rebecca

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. august 2013 kl. 18:58

   Hej Rebecca,

   Vi vil anbefale at du opsøger en piercer, for at få svar på, om der tale om et ar eller om det er en samling betændelse.
   Når du ved hvad det er, kan du begynde at behandle derefter. Der findes flere ting du kan behandle ar med, f.eks. e-vitamin olie, og ligeledes med ansamlinger af betændelse. En sidste udvej kan være lidt plastikkirurgi for at fjerne arret, men det burde ikke være nødvendigt. Så hop du ned til din piercer så du kan komme videre :)

   Held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  1. september 2013 kl. 09:50

  Hej.
  Hvor lang tid er det man ikke må dyrke motion og træning efter navlepiercingen er blevet lavet?
  Fra Camilla

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2013 kl. 01:16

   Hej Camilla,

   Du må i teorien gerne dyrke sport og nyde dit liv lige bag efter. Men det er fornuftigt at tage den med ro i de første par dage efter og så ellers passe godt på den. Pas specielt godt på den i de første par måneder, men du skal være ekstra opmærksom i helt op til et år efter. Undgå specielt stød, slag og at der bliver revet i smykket. Bed evt. din piercer om at isætte et smykke af PTFE hvis du er meget aktiv.
   Held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Anne
  Anne
  2. september 2013 kl. 19:39

  Hej! Jeg fik lavet en navlepiercing for 4,5 uge siden og den er helet rigtig pænt. En gang imellem væsker den lidt, men kun hvis jeg er kommet til at ramme den eller har haft meget stramt tøj på. Min pierer sagde at jeg kunne komme ind og få smykket skiftet efter 3 uger. Har nogle smykker selv, men jeg kender ikke materialet. Kan jeg skifte den nu, hvis jeg renser det nye smykke grundigt? Har slet ikke haft problemer med den!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. september 2013 kl. 11:27

   Hej Anne,
   Det er korrekt at en navlepiercing er overfladehelet efter ca. 3-4 uger og dermed kan skiftes. Langt de fleste smykker er lavet af kirurgisk stål. Er det titanium du har, er materialet mere mørk i farven. Men tager du smykket med til pierceren, kan han eller hun hurtigt fortælle dig hvilket materiale det er, ved at sammenligne med f.eks. titanium.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  2. september 2013 kl. 23:35

  Hej igen.
  Jeg spiller håndbold og står på mål. Hvor lang tid tror du jeg skal lade vær med at træne for bare at være lidt sikker på der ikke sker noget med den?
  M.v.h Camilla

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. september 2013 kl. 11:24

   En navlepiercing er forholdsvis lang tid om at hele og umiddelbart vil et slag med en håndbold mod maven også kunne gøre skade på en navlepiercing der er 100% helet, så jeg tror ikke du kan sikre dig mod at der ikke sker noget med den.
   Det bedste forslag jeg kan give dig for at der ikke sker noget med den, er ved at bruge en fleksibel stav af PTFE. F.eks. denne model: https://bodymod.dk/gennemsigtig-retainer-perfekt-til-gravide/. Det er godt nok en model til gravide, men den er også rigtig god til sportsfolk, da kuglerne er små og staven er fleksibel. Den kan klippes til i en kortere længde, hvis det ønskes.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  3. september 2013 kl. 18:47

  Hvor langtid går det ca før man må skifte navlepiercingen?
  M.v.h Camilla

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. september 2013 kl. 12:25

   Hej Camilla,

   Vi anbefaler ikke at du skifter den før helingsperioden er slut. Dog er det muligt at skifte efter en lille måneds tid. Men gør det kun hvis det er nødvendigt, altså hvis du f.eks. ikke kan tåle det nuværende materiale.

   Svar
 • Elisabeth
  Elisabeth
  7. september 2013 kl. 16:24

  Hej, for 1 måned og en uge siden har jeg fået lavet navlepiercing.
  Men den er stadig meget rød og der er en bule der hvor smykket sidder på maven.
  Hvad skal jeg gøre? Og er det okay at bade når der højst sandsynligt er betændelse i?
  Tak på forhånd

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. september 2013 kl. 18:19

   Hej Elisabeth,

   En navlepiercing kan være lang tid om at hele, da der er meget bevægelse i maveområdet. Så sørg for at give den lidt ekstra pleje ved at rense den med isotonisk saltvand, en mild klorhexidin eller vores alt-i-en piercing aftercare.
   Mht. at bade, så kan det nogle gange være godt at gå i saltvand eller klorvand, da det hjælper til med at rense. Husk bare på, at det samtidig kan være som at hoppe i at hav med bakterier. Så herfra anbefaler vi ikke at man bader ved havet og i pools. Vent til den er helet.

   Svar
 • Line
  Line
  11. september 2013 kl. 01:42

  Jeg har en navlepiercing, som er piercet meget lille (har ca 0,5 cm stykke hud) og derfor er det ikke pænt at se en halv stav på normale 1cm navlepiercinger, og det er jeg meget ked af :(
  Mit spørgsmål går på om man kan få om piercet den igen, hvis jeg lader den gro sammen, eller ødelægger arvævet mine chancer for at få navle piercing bagefter?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. september 2013 kl. 19:24

   Hej Line,

   Arvævet kan meget vel ødelægge dine chancer, så vi vil anbefale at du opsøger en dygtig piercer før du gør noget. Han/hun vil bedre kunne vurdere dine chancer med din navle foran sig.
   Held og lykke med det :)

   Svar
 • Nadia
  Nadia
  15. september 2013 kl. 16:25

  Hej bodymod.
  Jeg fik lavet min navle piercing for over et halvt år siden. Jjeg skiftede den for lidt over en måned siden til et andet smykke. Smykket virkede en smule tungt i det og det var som om den trak ned i hullet. Jeg skiftede den så to-tre uger efter til en akryl piercing, men den begyndte så og dreje over til den ene side.
  Jeg ville så tidligere i da sætte den piercing i som jeg fik den lavet med, fordi jeg er bange for at hullet vil blive skævt. Da jeg satte den i var der næsten 1cm fra hullet og ned til den store kugle hvilket resulterede i at den "dinglede". (skiftede hurtigt tilbage til akryl piercingen)Derfor ville jeg høre om det er normalt at hullet kan "trække" sig sammen på den måde som mit har gjort? Er der noget jeg evt. kan gøre for at forhindre det sker? Hvis det bliver mindre endnu er jeg nød til at pille den ud og det vil jeg helst gerne være fri for.
  Håber i vil svare på mit spørgsmål :-) !

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. september 2013 kl. 19:11

   Hej Nadia,

   Vi har mildest talt lidt svært ved at forstå hvad du mener.
   For det første kan en navlepiercing nemlig ikke "bare" blive skæv.
   For det andet vil din navlepiercing næsten være totalt udgroet hvis der er én cm. fri luft fra dit nederste hul til bundkuglen på selve staven. Med mindre dit piercingsmykke altså er unormalt langt.
   Derfor er det lidt svært at forstå for os. Men her er de facts du efterspørger.
   Nej en navlepiericng kan ikke "trække" sig sammen. Din krop kan dog afvise smykket så det vil vokse ud. Det kan du forhindre ved ikke at skifte smykke for tidligt og ved at gå med smykker i forkerte mål.
   Da det lyder til at din navlepiercing allerede er ude på et skråplan, vil vi derfor anbefale dig at du opsøger din piercer hurtigst muligt og får ham/hende til at se på den. Spørg også ind til hvad du har gjort forkert siden den er ved at vokse ud, så du kan undgå det i fremtiden.
   Vi håber din navlepiercing kan redes og vi ønsker dig alt held og lykke i fremtiden.

   Svar
 • Ditte
  Ditte
  16. september 2013 kl. 23:08

  Hej
  Jeg fik lavet navlepiercing for godt 1 år siden.. Men da jeg har haft problemer med betændelse og da den er blevet lidt skæv af det, så overvejer jeg at tage den ud. Men hvor lang går der cirka før hulet er helet og er der mulighed for at jeg kan få lavet en igen på et tidspunkt? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. september 2013 kl. 16:26

   Hej Ditte,
   Vi har før set eksempler på huller der ikke har haft et piercingsmykke i i over 10 år, som endnu ikke er helet, så det er ikke sikkert at dit hul vil hele.
   Det er altid muligt at få den lavet igen, men hvordan og hvorledes det er med dine huller (hvor skævt det er samt hvor langt inde/dybt det sidder), kan vi ikke svare på, det må pierceren der skal pierce dig afgøre.

   Svar
 • Maria fuglsang
  Maria fuglsang
  27. september 2013 kl. 11:12

  Hej med jer :-) Jeg fik lavet min piercing i august måned. Jeg har ikke haft problemer med den udover at den bløder en lille smule i det nederste hul engang imellem. Der kommer ikke betændelse ud, kun blod. Er der betændelse i den eller? jeg renser den med saltvand hverdag.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. september 2013 kl. 12:41

   Hej Maria,

   Hvis den bløder en gang imellem, er det fordi der er for meget bevægelse i den. Lidt ligesom et sår der kan gå op og bløde, hvis man ikke holder det i ro.
   Så prøv evt. at se om du ikke kan være mere forsigtig her i helingsperioden.
   Umiddelbart er det ikke betændelse, men det kan dog hurtigt komme, hvis den aldrig får ro, da der kan komme bakterier ind i det sår der jævnligt bliver bløder.
   Men ellers er du på rette kurs med dit saltvand - Rens morgen og aften, så skal det nok gå :)

   Held og lykke med den

   Svar
 • Rikke Christiansen
  Rikke Christiansen
  29. september 2013 kl. 12:34

  Hej piger.
  Jeg fik som 16 årige min første navle piercing, jeg rensede den 2 gange om dagen, jeg vil tro jeg havde den i ca. Et halvt år, men den ville bare ikke stoppe med at være i betændelse, den var øm og rød hele tiden, uanset om jeg lå med saltvand, klorhezikdin eller brintoilte .. Det endte med at hullet tørrede ind og "åbnede" sig og ringen faldt ud ..
  Jeg ventede til det var groet i sig selv, et halvt år senere (17år) fik jeg den lavet igen, jeg rensede kun med brintoilte, det er nu 15 uger siden jeg fik den lavet, og den er stadig betændt og rød .. Den er også ved at blive tør og jeg synes den er ved at bevæge sig længere og længere ud af hullet, jeg er bange for den falder ud igen, men jeg overvejer dog at tage den ud, da jeg synes den har for lidt at hænge fast i.

  Håber i vil hjælpe mig, da jeg er bange for at jeg skal til at have en ny igen.
  jeg vil lige sige, at jeg fik den lavet ved wanted tatoo i sønderborg, og det var 100% sterilt og super godt lavet.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. oktober 2013 kl. 18:34

   Hej Rikke,

   Først vil vi gerne høre om du ikke fik nogle plejevejledning med fra din piercer?
   Der er nemlig ingen piercere, os bekendt, som i dag anbefaler brintoverilte til pleje af en ny piercing.
   I stedet bør du behandle din nye navlepiercing med en PH-Neutral sæbe og isotonisk saltvand. Du kan gratis få tilsendt en komplet vejledning til hvordan du passer og plejer din navlepiercing her.
   Du bør begynde at behandle din navlepiercing som om den var ny, når du skifter væk fra den stærke brintoverilte igen.
   Er din navlepiercing ved at vokse ud igen, så overvej om du ikke bare skal pille den ud, før du kommer til at rive den ud.
   Desværre har navlepiercinger det med let at vokse ud, hvis de bliver plejet med så skrappe midler som f.eks. brintoverilte. Så skift væk fra det hurtigst muligt.

   Held og lykke med din navlepiercing :)

   Svar
 • Simone
  Simone
  1. oktober 2013 kl. 12:35

  Hej bodymod.
  Jeg fik lavet min navlepiercing for ca en uge siden, jeg ved ikke hvor lang min stav er.

  men hvor lang skal den være efter de otte uger, hvor man må skifte den til en anden stav.???

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. oktober 2013 kl. 18:43

   Hej Simone,

   Som udgangspunkt laver alle piercere navlepiercinger så de passer til en 10 mm. lang stav. Så med mindre du har fået andet oplyst, bør du kunne tage udgangspunkt i det. Så det er den stavlængde du bør gå efter når du skifter. Om du vælger at skifte efter de 8 uger din piercer har oplyst dig, er dit valg. Vi vil dog anbefale dig at vente et sted mellem 6-12 måneder før du skifter første gang.
   Held og lykke med din piercing :)

   Svar
 • Mette Malmquist
  Mette Malmquist
  2. oktober 2013 kl. 17:57

  Hejsa.
  Jeg har læst i jeres information om piercinger, at man først bør skifte sin navlepiercing når den er helet. Der står det tager 6--12 måneder, men at den er overfladehelet omkring 3-4 uger.
  Jeg har udover dette også læst i informationen under en specifik titanium-stav, at man oven i købet kan bruge denne, før piercingen er helet.
  Kan jeg bruge min titanium-stav uanset hvornår jeg har fået lavet piercingen, eller skal jeg vente 3-4 uger eller 6-12 måneder?
  Det er lidt modstridende informationer, synes jeg :)
  MVH
  Mette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. oktober 2013 kl. 18:46

   Hej Mette,

   Som udgangspunkt bør man vente så lang tid som muligt før man skifter sin navlepiercing. Det er uanset hvilket materiale man vælger.
   Vælger man at skifte før, bør man skifte til et smykke af enten titanium eller PTFE. Så det er korrekt at man godt kan skifte før, men med mindre man får sin piercer til at gøre det for en, bør man vente. Grunden til at man bør vente selvom materialet er egnet til det, er at man ikke kan sterilisere et smykke 100% privat og at de fleste ikke har nogen erfaring med det.
   Derfor kan man let komme til at lukke bakterier ind i navlepiercingen, som så vil kunne skabe en infektion, som intet har med selve smykket at gøre.
   Vi håber det var svaret du søgte.

   Svar
 • Amanda
  Amanda
  3. oktober 2013 kl. 22:44

  Hej.
  Jeg har nu haft min navlepiering i snart 3 måneder, og den ser ud til at være overfladehelet fint - men sommetider samler der sig noget hvidt "snask" rundt om både den øverste og nederste kugle og også på selve staven. Det lugter overhovedet ikke, men jeg er i tvivl om om det er betændelse?:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2013 kl. 17:25

   Hej Amanda,
   Hvis din navlepiercing ikke er øm, rød og hævet, så skal du ikke være nervøs.
   Er din navlepiercing betændt, er du ikke i tvivl om at det er en betændelse, da betændelsen vil være en gullig tyk masse.
   Noget kunne tyde på, at det blot er lidt snavs/død hud der skal vaskes væk. Giv den evt. lidt mere opmærksomhed når du er i bad.

   Svar
 • Christina Kruse
  Christina Kruse
  13. oktober 2013 kl. 23:17

  Hej BodyMod

  Ved I, om man skal være 15 eller 16, for lovligt at få en navlepiercing uden forældres tilladelse? Desuden, hvad koster en navlepiercing normaltvis hos en tatovør? :)

  Mvh. Christina

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. oktober 2013 kl. 16:51

   Hej Christina,
   Da der ingen lovgivning er på dette område er det op til den enkelte piercer. Det samme gælder priserne.

   Svar
 • Line
  Line
  23. oktober 2013 kl. 18:28

  Hej bodymod. Jeg har fået lavet navlepiercing 3 gange hvor den desværre er vokset ud alle gange, så min piercer sagde til sidst at hun ikke ville lave den på mig mere. Men nu er der gået et par år og så vil jeg høre om der er nogen chance for at den ikke vokser ud hvis jeg får den lavet igen, og hvad jeg evt kan gøre for at undgå det?
  - Line

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. oktober 2013 kl. 11:43

   Hej Line,

   Når den er vosket ud tre gange vil vi mene at chancerne for at det lykkes en fjerde gang meget lille. Hvis du absolut ønsker dig en navlepiercing, vil vi anbefale at du opsøger CHBE i København. De er nok de bedste til at vurdere om der er for meget arvæv til at du kan få lavet din piercing med en chance for at den ikke vil gro ud.
   Held og lykke med den...

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  30. oktober 2013 kl. 00:04

  Hej:-)
  Jeg fik min navlepercing i sommerferien og har haft den i nogle måneder jeg har 4 spørgsmål.
  1. Hvis der kommer sådan noget gult ud er det så præcis betændelse.
  2. Må man godt rense sin percing med brintoverilte ligesom med øreringe.
  3. Jeg rensede min percing med klorhexidin og der var både det gule og så blødte det lidt er det normalt?
  4. Kan du anbefale isotronisk saltvand hvis man har betændelse og hjælper det med at fjerne betændelsen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. oktober 2013 kl. 17:06

   Hej Katrine,

   1. Nej, ikke med mindre den også er rød, varm, hævet og øm.
   2. Vi vil på det kraftigste fraråde brugen af brintoverilte til alle piercinger
   3. Det er ganske almindeligt ved brugen af klorhexidin over længere tid. Derfor anbefaler vi også punkt 4.
   4. Vi kan altid anbefale brugen af kombineret isotonisk saltvand og en PH-neutral sæbe. F.eks. vores isotonisk saltvands spray og alt-i-en sprayen. Brug dem to gange om dagen og du vil være hurtigt over de værste problemer.
   Hvis du vil vide mere om hvordan man renser sin piercing korrekt, vil vi anbefale at du får tilsendt en gratis kopi af vores renseguide til piercinger.

   Vi håber det var svarene du søgte og vi ønsker dig held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  30. oktober 2013 kl. 22:18

  Hej:-)
  Jeg har set en af de andre spørgsmål og der svarede i noget med at hvis man bruger brintoverilte som er et skrap midel så kunne ens navlepercing vokse ud, jeg har brugt brintoverilte 1 gang til at rense med, kan der så ske noget kan den så vokse ud?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. oktober 2013 kl. 01:18

   Hej Katrine,
   Én gang er lige lidt nok til at du skal være bange. Bare du undgår at bruge det igen og ellers kommer i gang med at rense den med de rette produkter omgående, bør det hele nok gå :)
   Held og lykke med den

   Svar
 • Emma
  Emma
  3. november 2013 kl. 01:10

  Hej! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få lavet en navlepiercing, men jeg har lige et par spørgsmål:

  1) Jeg kan ikke tåle nikkel. Kan man få piercinger uden nikkel som ikke er af plast/akryl?
  2) Jeg løber hver anden dag, vil på påvirke min piercing?
  3) Jeg har hørt at man ikke må gå med stramt tøj under helingsprocessen, hvor lang tid gælder det?
  4) Kan man fjerne sin navlepiercing hvis man ikke vil have den længere uden at få tydelige ar?
  5) Kan man godt gå uden sin piercing i længere perioder når hullet er helet?

  Håber i vil svare :)

  Svar
 • Cathrine
  Cathrine
  4. november 2013 kl. 21:52

  Hej BodyMod.dk

  Jeg er en 17 årig pige som for tre uger siden fik lavet en navlepiercing (Jeg renser den morgen og aften: Først med intimsæbe blandet med varmt vand i fem minutter, og herefter sterilt saltvand - hvor jeg så tørrer det af med vand, og tørrer den), og jeg har lige et par spørgsmål:

  1. Her de sidste par dage er der begyndt at komme lidt gul-grønligt væske ud - dog lidt en tyk væske. Jeg har været så dum at her i går og i dag at se, om jeg kunne "presse det lidt ud" et par gange, hvilket jeg kunne. Min piercing har en lidt hævet og rød cirkel rundt om sig (ikke ret meget, ikke engang en millimeter på hver side), plus den er lidt øm, når jeg rører ved den (ikke ret meget). Kan det være betændelse, eller er det bare sårvæske?
  2. Når jeg renser min piercing, så tager jeg først en vatpind og dypper den i intimsæbe blandet med varmt vand, hvor jeg renser den foroven og forneden. Kan dette irritere min piercing?
  3. Da jeg fik den lavet, fik jeg at vide, at jeg ikke måtte bøje min mave (Når jeg sidder og bukker mig bl.a.). Efter en uges tid da ømheden var væk, kunne jeg gøre dette helt normalt (Jeg begyndte at gøre det ubevidst), er dette for tidligt?
  4. Hvordan ser det ud, når maven begynder at frastøde piercingen? Min piercing er vokset lidt ud (Min piercing sidder ikke sådan "boret" ned i mit hul, men den har rykket sig to millimeter eller sådan noget, ikke mere end det). Kan dette være tegn på, at den bliver frastødt, eller er det bare fordi den heler?

  Jeg håber, at mine spørgsmål var formuleret, så det kunne forstås.

  Venlig hilsen Cathrine.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. november 2013 kl. 11:30

   Hej Cathrine,

   1. Det er helt normalt. Hvis du oplever at den er øm, er det typisk kun fordi at den er irriteret over at du har presset på den. Så lad være med det.
   2. Det kan det godt hvis du ikke husker at få vasket alt sæbe væk igen. Men ellers burde der ikke være noget galt i det.
   3. Hvis du ikke oplever nogen gener ved det, er det nok ikke for tidligt.
   4. Det kan sagtens være fordi at hævelsen bare har lagt sig. Så hold bare øje med om der bliver mindre hud mellem hullerne. Hvis der gør, så gå til din piercer. Han/hun vil kunne vurdere om den er ved at vokse ud. Det kan nemlig være meget svært at se selv.

   Vi håber det var svarene du søgte og vi ønsker dig held og lykke med din nye navlepiercing.

   Svar
 • Nadia
  Nadia
  9. november 2013 kl. 23:56

  Hej! Jeg fik for ca 8 måneder siden lavet min navlepiercing. Jeg har ikke haft nogle problemer med den, men har på det seneste overvejet at tage den ud og lade hullet vokse sammen. Jeg har derfor nogle spørgsmål.
  1. Er det bedst at tage den ud hurtigst muligt, hvis man gerne vil undgå ar, eller er det bedre at vente så man er sikker på at den er 100% helet?
  2. Hvor lang tid kan jeg forvente at der vil gå før hullet er vokset sammen?
  3. Er det muligt at undgå at få et ar, og hvis ikke hvor slemt et ar kan jeg så forvente mig?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. november 2013 kl. 13:05

   Hej Nadia,

   Nogle navlepiercinger er hurtigere om at hele end andre, så om din er 100% helet er lidt svært at svare på. Af samme grund kan jeg ikke give dig et svar på dit første spørgmål. Vi har tidligere set eksempler på navlepiercinger der efter flere år ikke er groet sammen, så hvor lang tid der går må være individuelt - Her spiller alderen på navlepiercingen nok også ind.
   Du kan med fordel bruge noget olie der indeholder E-Vitamin, for at undgå store synlige ar, som der også er skrevet i et indlæg et par stykker over dette (4. november).

   Svar
 • Caroline
  Caroline
  10. november 2013 kl. 23:13

  Hej Bodymod!

  D. 17 Januar 2013 fik jeg lavet en navlepiercing og den helede helt fint. Da jeg dyrker Kickboxing, tror jeg, at slagene og sparkene har påvirket den, da der gik betændelse i den (blodige krater rundt om hullerne). Nu er den groet ret meget ud og selv en 8 mm stav er for lang. Derfor overvejer jeg meget at tage den ud og lade den gro sammen, og så få den lavet (denne gang skal den laves dybere!) om igen når den er groet sammen. Mine spørgsmål er så:

  Hvor lang tid er den om at gro sammen?
  Hvordan vil arret se ud? Vil det være grimt?
  Er det muligt at få den lavet igen eller vil det se grimt ud?
  Hvor lang tid efter hullet er groet sammen, må jeg få den lavet om?

  Og, hvis jeg så kan få den lavet igen, skal jeg så tage den ud når jeg skal til træning (og derefter rense den), selvom den så er ny?
  Jeg håber meget at I vil hjælpe!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. november 2013 kl. 13:14

   Hej Caroline,

   Spørgsmål 1 og 2 kan du finde svar på i indlægget herover samt en anelse højere oppe.
   Det er naturligvis muligt at få den lavet igen, men resultatet af en ny piercing vil være meget påvirket af din nuværende piercing. Bliver den placeret dybere, så den ikke går igennem samme hul, vil det gamle hul jo blive placeret foran det nye, hvilket jo vil være at se. Men det er jo også sjældent at folk er så tæt på, at det kan ses.
   Du må få den lavet lige efter hullet er groet sammen. Der er ingen grund til at vente længere end nødvendigt :)

   Nej, du skal ikke tage smykket ud når du skal træne eller på andre tidspunkter. Enten skal du lade være med at træne i helingsperioden eller også skal du fiksere og beskytte din piercing hver gang. Du må absolut ikke tage den ud. Det vil irritere din piercing samt forlænge helinsperioden.

   Svar
 • Emily
  Emily
  16. november 2013 kl. 00:42

  Hej.
  Jeg fik for cirka 2 måneder siden lavet min navlepiercing, alt har gået godt jeg har vasket den hver dag o.s.v. Jeg har lige skiftet den til et smykke med et lille vedhæng, jeg ville bare spørge om det Var for tidligt ? Jeg har renset den anden piercing inden jeg tog den i, og jeg rensede den da jeg havde fået den i.

  2. Må man gerne sove med en navlepiercing i med et lille vedhæng i?

  3. Må man gerne skifte sin navlepiercing lige efter man har skiftet den ? Fordi jeg fortryder jeg har sat den anden i og vil gerne have den gamle tilbage. Hvad kan jeg gøre ??

  Håber at i vil hjælpe !

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. november 2013 kl. 10:29

   Hej Emily,

   Vi vil mene at du burde have ventet til den var mere helet. Men hvis din navlepiercing har det godt nu, bør du give den så meget ro som muligt. Det kan dog være lidt svært i henhold til spørgsmål 2 og 3.
   Det er generelt bedst at tage sin navlepiercing med vedhæng ud inden man f.eks. går i bad/bader eller sover/dyrker sport. Du bør tage den ud inden du går i bad, så den kan holde sig flot i længere tid og ikke miste sin glans/farve. Du bør ikke have den i når du sover, hvis vedhænget let kan komme til at hænge fast i sengelinned eller tøj/nattøj. Så risikere du blot at piercingsmykket går i stykker og river unødvendigt meget i din navlepiercing.
   Er din navlepiercing færdighelet kan man skifte lige så tosset man vil, så længe den har det godt. Men man bør minimere sine skift.
   Vi vil dog mene at du bør overveje at skifte tilbage til di gamle piercingsmykke uden vedhæng, indtil din navlepiercing er færdighelet. Men valget er selvfølgelig dit.
   Vi håber svarene kan bruges.

   Svar
 • Peaja
  Peaja
  19. november 2013 kl. 19:36

  Kære Bodymod,
  Jeg kom til at tage min navlepiercing ud i en uge, og hullet blev meget mindre, og min piercing kunne ikke komme igennem hullet hele vejen igennem. Så prøvede jeg at presse den lidt, og fik den igennem hullet. Bagefter fik jeg lidt betændelse, og det er som om der hænger noget kød ud. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg tage smykket ud? Og vil dette kød forsvinde?

  Tak på forhånd
  Jay

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. november 2013 kl. 15:53

   Hej Jay,

   Vi vil anbefale at du tager forbi din piercer hurtigst muligt og søger hjælp der. For det kan være meget svært for dig selv at gøre noget og en piercer vil bedre kunne vurdere hvad der kan gøres. For det er stort set umuligt for os at give dig gode råd online, nu hvor vi ikke kan se din piercing. Så op på cyklen og tag et smut forbi din piercer hurtigst muligt.

   Held og lykke med den.

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  20. november 2013 kl. 19:04

  Hej..
  Jeg fik lavet en navle piercing, for ca. 2 måneder siden. Den er øm, rød, hævet og meget varm. Jeg kan ikke rigtigt komme til at rense den, da den er rigtig hævet, hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   22. november 2013 kl. 18:17

   Hej Sofie,

   Med de symptomer du beskriver kan det godt tyde på at du har en betændelse. Vi vil derfor anbefale at du opsøger din piercer og får ham/hende til at vurdere om du bør få skiftet din stav til en længere model. Det vil gøre rensningen lettere så du kan slipper af med problemerne. Vi anbefaler desuden at du lader din piercer foretage dette skift da han/hun vil kunne gøre det med et sterilt smykke og uden at påføre din navle unødvendig skade under skiftet.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  23. november 2013 kl. 12:04

  Jeg er nu begyndt at rense med saltvand, og det holder hævelsen nede.. Andet jeg kan gøre, for at holde det nede.. Jeg er rød fra navlen og ned til trussekanten, og det er meget ømt..

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. november 2013 kl. 12:38

   Godt at høre Sofie.
   Hvis du ikke allerede har en, vil vi anbefale at du får fat i en alt i en rensespray til piercinger. Brug den ét til to gange om dagen, gerne når du er i bad. Når du har rense din navlepiercing med den, så kan du derefter give den lidt saltvand også. Men brug ikke sprayen hvis du netop har givet din navlepiercing saltvand op til tre timer forinden. Hvis du ikke har sådan en spray, eller har råd/mulighed for at købe en, kan andre ph-neturale sæber også benyttes.

   Svar
 • Natasja
  Natasja
  22. december 2013 kl. 17:05

  Hej bodymod.
  jeg har fået lavet en navlepiercing, for en uge siden. hvis jeg sider ned, og så rejser mig igen, spænder det lidt er det normalt..??kan man godt gå i badekar?. Og må man gerne få spraytan så kort tid efter?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. december 2013 kl. 13:06

   Hej Natasja,

   Ja, det er normalt at det spænder lidt i nye piercinger, men bare rolig, det forsvinder igen.
   Nej, du skal ikke gå i badekar, da bakterierne forbliver i vandet og dermed er der chance for at de sætter sig i din piercing. Vent til den er helet med at gå i karbad.
   Spraytan er heller ikke ideelt, men den kan naturligvis bare dækkes under behandlingen. Vi anbefaler dog ikke at du gør det.

   Svar
 • Line
  Line
  22. december 2013 kl. 20:16

  Hej.
  Jeg fik lavet min navlepiercing torsdag d. 19/12. Det gik rigtig godt de to første dage, inden hævelse og den blødte heller ikke, og var heller ikke særlig øm. I dag søndag d. 22/12 gør den rigtig ondt. Den er hævet ved den øverste kugle og når jeg vil rense den, begynder det øverste hul at bløde. Jeg har renset den i saltvand 2-3 gange dagligt, i en opløsning med 1/4 kogt vand og 1 spiseskefuld salt. Hvad skal jeg gøre? Det sted jeg fik den lavet har lukket i morgen og så kommer helligdagene, så jeg kan nok ikke komme derned før fredag dvs. 5 dage :(
  Tak på forhånd.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. december 2013 kl. 13:02

   Hej Line,

   Der er ikke andet at gøre, end at blive ved med at rense den og samtidig holde dig fra den, mend mindre det er nødvendigt at røre ved den.
   Sørg også for at der ikke er tilsætningsstoffer i det salt du bruger. Brug salt uden jod eller brug havsalt.

   Svar
 • Sandra
  Sandra
  24. december 2013 kl. 04:29

  Hej Bodymod
  Jeg har haft min navlepiercing i ca. 4 måneder nu og ca. 2 uger efter og til nu har den væsket engang imellem med sådan noget gråt slim snask et eller andet... Jeg ved ikke, hvad jeg skal kalde det.. Den danner også sårskorpe op af selve stangen som jeg self. Piller af. Ikke ved selve såret men det der sætter sig fast på stangen. Jeg fik af vide jeg skulle passe den i tre måneder, 2 gange om dagen også måtte jeg begynde, at tappe ned så længe jeg stadig passede den engang imellem jeg har passet den på den måde, at jeg har renset mine negle med intimsæbe også har fjernet sårskorpen på stangen og derefter skyllet den med koldt vand men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre mere for, at den ikke gør det.. Nogle råd??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. januar 2014 kl. 17:32

   Hej Sandra,

   Noget tyder på at din navlepiercing ikke er færdig med at hele endnu. Typisk går der mellem 6-12 måneder før en navlepiercing er færdighelet og i den periode vil du kunne opleve en del væske fra den. Så det du oplever er med andre ord ganske normalt.
   Hvis du ikke allerede benytter isotonisk saltvand, kan vi anbefale at du fra tid til anden også prøver at rense med det. Det vil speede din healing op.
   Vi håber svaret kan bruges og vi ønsker dig alt held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Line
  Line
  25. december 2013 kl. 00:09

  Hej 1000 tak for svar.
  Hvis jeg bare kommer til at trykke en lille smule med vatpinden når jeg renser den, kommer der sandfarvet snask ud. Skal jeg fortsat rense den i saltvand eller er det bedre med klorhexidin 0,5?
  Tak på forhånd

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. december 2013 kl. 01:13

   Hej igen Line,

   Vi vil helt klart anbefale dig at bruge isotonisk saltvand frem for klorhexidin.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Christina
  Christina
  30. december 2013 kl. 18:13

  Hej.
  For et par år siden fik jeg lavet navlepiercing og der havde den det fint. Men her får nogen måneder siden gik der betændelse i og har ikke gjort noget ved den siden for tænkte det nok skulle gå væk af sig selv, men nu er det ret slemt og jeg kan hele tiden pille størknet betændelse af. Hvad skal jeg gøre? Kan jeg nå at redde den eller er det for sent så jeg må pille den ud?
  Hilsen Christina

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. december 2013 kl. 18:22

   Hej Christina,
   Jeg vil anbefale dig at rense den morgen og aften med en mild klorhexidin eller en isotonisk saltvand. Saltvand kan du lave selv eller købe færdiglavet her på shoppen under "Plejeprodukter".
   Rens den ikke mere end et par gange dagligt og hold dig ellers fra den. Pas også på med højttaljede bukser, da de kan irritere piercingen.

   Svar
 • Sina Kruse
  Sina Kruse
  1. januar 2014 kl. 15:07

  Hejsa :D
  Jeg har haft navlepiering i 8 uger og 4 dage :) Jeg går til cheerleading og så ridder jeg også meget. Hvilket hvil sige at jeg dyrker meget sport.
  Jeg ville derfor gerne skifte til en piercing der var mere egnet til dette formål. Men er det sikkert når jeg stadig er inde i helningsperioden? Der kommer hverken sårvæske, smuds og den er heller ikke rød eller øm mere. (Den er kun øm ved slag, ikke tryk)

  Samtidig skal jeg til DM omkring slut marts 2014. Tror i den vil kunne være ude i 5-10 minutter uden den vil tage skade? Da jeg ikke må bære den under rutinen. Og er der evt noget der kan gøres for at forhindre den i at vokse sammen i den periode?
  Hilsen Sina

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. januar 2014 kl. 17:41

   Hej Sina,

   Hvis du får en piercer til at hjælpe dig, bør du godt kunne lave et skift til et fleksibelt piercingsmykke allerede nu. Det vil vi også anbefale idet du planlægger at tage smykket ud for en kort periode til marts. For hvis din piercing forsat heler fint indtil da, bør det være muligt at lave en undtagelse og pille den ud for en kort stund. Det er dog ikke noget man kan garantere og derfor anbefaler vi også at du opsøger en piercer igen kort før DM for at få ham/hende til at vurdere situationen.
   Vi håber du kan bruge svarene og vi ønsker dig alt held og lykke til DM og med din navlepiercing.

   Svar
 • Sina
  Sina
  2. januar 2014 kl. 18:52

  Tak for svar :D Da der er langt ud til en piercer fra hvor jeg bor, ville jeg helst skifte smykket selv. Men ville i mene det er for risikabelt?? Og hvilket materiale ville i mene er bedst at benytte til en piercing der har risiko for slag?
  Tak på forhånd :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. januar 2014 kl. 10:42

   Hej Sina,
   Her vil vi gerne svare ja, da vi nødig vil hænge på de problemer du skulle få efterfølgende ved at have skiftet den selv. En piercer har trods alt de værktøjer der skal bruges samt sterilt udstyr.
   Du skal gå efter et smykke der er lavet af plastik. Denne fleksible stav vil være et godt valg, da du også kan afkorte staven til en passende længde.

   Svar
 • Jeanette Riis
  Jeanette Riis
  6. januar 2014 kl. 16:06

  Hej :)
  jeg fik lavet min navlepiercing for omkring 4-5 måneder siden.
  jeg har haft lidt problemer med en lille smule betændelse men ikke det store.
  det gik egentlig rigtig godt, men nu har der dannet sig en form for bobbel under den nederste kugle og den er rigtig øm. hvad kan jeg gøre ved det?
  hvad vil i anbefale man renser det med hvis man ser bort fra saltvand?
  klorhexidin med opløsning 0,5 er det for højt?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. januar 2014 kl. 16:09

   Hej Jeanette,
   Vi anbefaler at man renser den efter samme anvisning som da man fik den lavet.
   Alternativt kan du bruge denne spray: Piercing aftercare - Alt i en

   Svar
 • Melina
  Melina
  8. januar 2014 kl. 09:17

  Hej
  Jeg har fået lavet min navlepircing 2 dage siden, men den er meget øm det jeg renser den når jeg skal vippe den frem og tilbage. Er det normalt når jeg lige har fået den lavet?:-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. januar 2014 kl. 16:13

   Hej Melina,
   Det er helt normalt at den er øm i starten. Den kan også være hævet i op til 14 dage efter den er lavet, så giv den lidt tid, så skal det nok blive bedre ;)

   Svar
 • Kimmie
  Kimmie
  29. januar 2014 kl. 00:38

  Hej, jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber i kan svare på :) Jeg er 16 år nu, og fik lavet navlepiercing der jeg var 13. Dengang havde jeg kun, min navlepiercing i ca et halvt år. Men der gik betændelse i, og det gjorde så at min navlepiercing, faktisk røg ud, af det sår jeg fik, og jeg fik så et ar. Jeg har ikke haft navlepiercing i ca 4 år nu. - Og jeg vil rigtig gerne have det lavet igen. - Men pga det ar jeg har, så tænker jeg om det er muligt, at jeg får den lavet igen? Og om det bliver grimt, og kommer til at sidde grimt, pga mit ar? Jeg håber i kan komme med et svar :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. januar 2014 kl. 14:25

   Hej Kimmie,

   Det er stort set umuligt at give dig et endeligt svar her, idet vi ikke kan se eller føle på din navle over internettet. Men oftest kan det lade sig gøre.
   Så vi vil anbefale at du tager til en dygtig piercer og lader ham/hende vurdere det. Pierceren vil også kunne fortælle dig mere omkring hvad du kan forvente af dit nuværrende ar.
   For ar er ikke noget man som sådan kan slippe af med. Men ofte kan man skjule meget af det med det rette smykke.
   Vi håber du kan bruge svaret og vi ønsker dig held og lykke med din, forhåbentlig nye navlepiercing.

   Svar
 • Nicole
  Nicole
  29. januar 2014 kl. 18:35

  Heej.
  Jeg har fået lavet en navlepiercing for et halvt år siden nu. Der gik betændelse i og min piercing faldt selv af da mit hud døde..
  nu er det groet sammen og har et ar, men tænkte om man kunne få en ny det samme sted?? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. januar 2014 kl. 12:39

   Hej Nicole,

   Det kan man oftest godt, men det afhænger meget af hvor meget arvæv der er tale om. Derfor bliver du nødt til at opsøge din piercer og få ham/hende til at kigge på din navle.
   Så vil du kunne få et ja eller et nej.
   Held og lykke med det :)

   Svar
 • elise
  elise
  3. februar 2014 kl. 17:41

  hej. har fået lavet navlepircing for ca. 3-4 uger siden. ville bare vide om jeg godt allerede kan skifte den til en anden pircing? da jeg allerede har haft min pircing ude 4 gange fordi den selv var faldet ud? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. februar 2014 kl. 18:29

   Hej Elise,

   Det vil vi på det kraftigste fraråde dig. Desværre. Du bør vente lang tid endnu, da din piercing stadig er i sin indledende del af sin helingsperiode.
   Du bør derimod få dit piercingsmykke strammet godt efter, så den ikke falder ud igen og så skal den ellers have ro fra skift.

   Svar
 • maria fuglsang
  maria fuglsang
  8. februar 2014 kl. 19:50

  Hej. Jeg har haft min navlepiercing i et halv år om en uge, og jeg vil gerne snart have skiftet den. Den væsker dog stadig en smule og jeg ville bare høre om det er normalt efter så lang tid? Mvh maria

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. februar 2014 kl. 10:07

   Hej Maria,
   En navlepiercing er forholdsvis lang tid om at hele, da den sidder i et område med meget bevægelse. Det tyder dog på at det går fremdad med den, da den ikke bløder mere, så hvis du fortæstter med at rense den som du har gjort hidtil, så går der ikke lang tid inden den vil være fin :)

   Svar
 • Sophie
  Sophie
  9. februar 2014 kl. 14:54

  Hej. Jeg overvejer stærkt, at få lavet en navlepiercing, men har hørt noget med, at man ikke må bade i lang tid, altså i havvand. Passer det? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. februar 2014 kl. 10:12

   Hej Sophie,
   Det er helt korrekt. Normalt hjælper saltvand til med at hele sår, men der er samtidig utrolig mange bakterier i havvand, som ikke gør noget godt for din piercing. Så vær på den sikre side og hold dig fra hav- og klorvand.

   Svar
 • Natasha
  Natasha
  11. februar 2014 kl. 14:43

  Hej :)
  Jeg fik lavet min navlepiercing i går, og jeg valgte en piercing af titanium.
  Jeg spiller fodbold 3-4 gange om ugen, og jeg er bange for om jeg skulle have valgt en piercing der var bøjelig/fleksibel.
  Jeg er virkelig nervøs for at min krop så meget nemmere vil udstøde min piercing, da jeg dyrker så meget sport.
  Er der meget større risiko for at min krop vil udstøde piercingen, eller skal jeg ikke være nervøs?
  Håber i kan hjælpe, hilsen Natasha

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. februar 2014 kl. 17:24

   Hej Natasha,
   Ja, du skal være nervøs. Den sidder i et område med meget bevægelse og har derfor brug for meget ro i helingsperioden. Det får den ikke når du dyrker så meget sport - Måske et stort plaster over navlen under sport vil være en mulighed?

   Svar
 • Celina
  Celina
  20. februar 2014 kl. 16:44

  Hej :-)
  Jeg vil vildt gerne have lavet en narvlepiercing, men min mor siger at man skal være 18 år gammel. Jeg har læst mange steder at man godt kan få en som ung hvis man har en forældre med. Jeg er 13 år og bliver 14 til november. Min far siger bare at det er dumt og grimt, men det synes jeg ikke.
  Hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. februar 2014 kl. 10:32

   Hej Celina,
   Langt de fleste piercere har en aldersgrænse på 15 år. Er man under 15 skal man ofte medbringe en forælder.
   Tag dog kontakt til den piercer der skal lave den, for at høre hvad aldersgrænsen er hos dem.
   Du bør dog under alle omstændigheder inddrage dine forældrer i projektet, så de ikke befaler dig til at pille den ud efterfølgende.

   Held og lykke med det :)

   Svar
 • Trine
  Trine
  23. februar 2014 kl. 10:15

  Hvor lang tid går der før man må bade og tage sol (ikke i solarium) fordi jeg skal måske til Spanien i april. Jeg har slet ikke bestemt mig, om jeg overhovedet vil have en navlepiercing endu. Jeg er meget i tvivl da der jo altid vil være et ar hvis man fortryder, og om det ville være pænt til mig. Det er bare meget rart at vide hvor længe der nogenlunde skal gå. :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. februar 2014 kl. 10:11

   Hej Trine,
   Vent med at få den lavet til du kommer hjem fra ferie - Det er vores bedste råd.
   Hvor lang tid der vil gå før man må bade, kommer an på hvordan man passer og plejer den, så vi kan ikke sætte nogen tidshorisont på.

   Svar
 • Simone Pedersen
  Simone Pedersen
  23. februar 2014 kl. 16:30

  Hej :)
  Jeg fik lavet navlepiercing her i d. 13 februar. Der er begyndt at komme skorper rundt om smykket. Er det noget man skal lade være, eller skal man prøve at fjerne det og hvordan fjerner man det selv? :)
  Har fået at vide af min piercer at jeg skal komme op og få den skiftet efter 2 måneder, men er det ikke noget man sagtens kan klare selv?
  Hilsen Simone :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. februar 2014 kl. 10:05

   Hej Simone,
   Det er ret normalt at der kommer en lille sårskorpe ved en navlepiercing. Hvis du bare renser den to gange om dagen med en antibakteriel sæbe og saltvand, så går det ikke helt galt.
   Du kan sagtens skifte din piercing selv, husk bare at omgivelserne skal være rene.

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  26. februar 2014 kl. 20:57

  Hej. Jeg har lige et par spørgsmål. Jeg har lige fået lavet en navlepiercing for 3-4 dage siden, og jeg kunne godt tænke mig at få en ny en i til min fødselsdag, som er den 25 april, altså om 2 måneder, men vil selvfølgelig kun gøre hvad der er bedst for piercingen. Kunne det lade sig gøre at tage en anden i efter 2 måneder?
  - jeg har læst og set nogen steder at nogen får plaster på for ikke at bløde på tøjet, og at de stadig bløder efter lidt tid under helingen, men det har min og min venindes ikke gjort. Hvad er grunden til det?
  - er en navlepiercing af gulvbelagt stål lige så godt som de andre af fx. Kirurgisk stål?
  - min piercer sagde at jeg skulle rense min piercing med intimsæbe når jeg går i bad, ca hver anden dag, men er der andet jeg også skal gøre? Han sagde også at jeg kun skulle bruge saltvand hvis der kom meget betændelse i, men ved ikke hvad der er bedst.
  Håber du vil besvarer mine spørgsmål :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. marts 2014 kl. 14:15

   Hej Sofie,

   Her er svarene på dine spørgmål:
   1. Vi vil anbefale at du venter til din navlepiercing er færdighelet, før du laver et smykkeskift. Det er blot for at du er på den sikre side, da du efter to måneder let vil kunne komme i problemer. Så vi anbefaler med andre ord at du venter 6-12 måneder.
   2. Det er meget forskelligt hvor meget man bløder. Det afhænger både af nålen der bruges, piercerens dygtighed, kroppens reaktion og smykkets udformning. Med andre ord - Så er det ikke alle der bløder og du skal bare være glad for at du ikke gør det.
   3. Guldbelagte smykker er fine at bruge, men bør kun bruges i færdighelede piercinger. Du kan læse mere om guldbelagte piercingsmykker her.
   4. Det er rigtig godt at bruge intimsæbe når du renser din piercing. Men der findes mange forskellige teknikker man kan bruge. Du kan hos os få en gratis guide til hvordan man f.eks. kan rense den. Den kan du få tilsendt via linket her.

   Vi håber det var svarene du søgte.

   Svar
 • Hanne
  Hanne
  2. marts 2014 kl. 01:44

  Hejsa! Jeg har et lille spørgsmål!
  Jeg var så heldig og havde modet til mig at jeg fik lavet en piercing igår! Jeg er meget glad for den! :)
  Men da den blev piercet fortalte min piercer mig selfølgelig alt det jeg skulle vide.. men desværre var jeg fuld af adrenalin der så nu kan jeg slet ikke huse hvad hun sagde som sådan.. trist men heldigvis fik jeg en rensefolder med hjem så helt gjaldt på den er jeg ikke! :) Det eneste jeg vil vide er at min navlepiercing er øm. den er ny og det ved jeg sevfølgelig godt og at den vil være øm i starten.. men her er mit spørgsmål:
  Hvor lang tid vil en navlepiercing være øm? Den er mest øm når jeg skal rense den.. grundet af jeg skal skubbe den op så rense, skubbe den ned og så rense for at den selfølgelig ikke skal side fast men bare den allerførste dag idag med allerførste rensning har det været et meget surt arbejde da det var en øm og klam fornemmelse at skubbe den frem og tilbage da det en smule gjorde ondt? så derfor vil jeg gerne vide hvor lang tid den er øm så jeg har noget at glæde mig til over det går væk! :)

  Den er forresten rigtig fin og har ikke været rød en eneste gang endnu ( nu er der ogs kun gået én dag en jeg føler der er gået flere uger :D) Jeg er simpelthen så glad for den og håber dog ikke der kommer betændelse eller infektion.. er forresten rtigtig god til at give den luft :)
  Hilsen den stolte ejer af sit allerførste smykke på kroppen :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. marts 2014 kl. 15:03

   Hej Hanne,
   Det var en lang forklaring til et enkelt spørgsmål :)
   Men kort sagt, så vil din navlepiercing nok være øm et par uger (alt efter hvordan du passer og plejer den). Det er ikke noget vi kan give et fast svar på, ved at sige 12 dage og 38 minutter, da smerte er individuelt. Men en ting er sikkert og det er at ømheden vil aftage over tid.
   Du kan med fordel rense den når du er i bad, så får du blødgjort det fastgjorte tørre "snask" der kan forekomme og så er den ikke så øm at rense.

   Svar
 • Pernille J
  Pernille J
  13. marts 2014 kl. 20:59

  hej bodymod.dk:)
  jeg skal have en navlepiercing imorgen. og mit problem er at jeg spiller meget håndbold. så her har jeg lige nogle spørgsmål
  1. hvor lang tid skal jeg vente med at spille ?
  2.kan jeg godt bare spille kamp lørdag ?
  3. hvilken piercing vil i anbefale når jeg spiller håndbold ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 11:41

   Hej Pernille,
   Jeg kan ud fra dine spørgsmål se at det er lidt sent at svare, da vi har passeret "lørdag". Men du skal dog lige have et svar alligevel.
   1. Du skal vente med at spille til den er helet.
   2. Nej, det vil ikke være en god idé.
   3. Vi vil anbefale dig at bruge et smykke med en fleksibel stav, som kan give sig ved slag etc.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  13. marts 2014 kl. 23:16

  Hej,
  Jeg har fået lavet min navlepiercing for en måned siden men den er stadig rød i området og væsker.. Er der noget jeg skal være bekymret for eller skal jeg bare gøre som jeg plejer? Jeg renser morgen og aften.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 11:38

   Hej Katrine,
   Som udgangspunkt skal du gøre som din piercer har fortalt dig - Renser du den morgen og aften med et dertil egnet produkt kan det ikke gå helt galt.
   Lige præcis en navlepiercing er lidt længere tid om at hele, da der er meget bevægelse i området. Se evt. om du ikke kan holde maven lidt i ro, så piercingen får tid til at hele ordentligt op.
   Brug gerne en mild klorhexidin eller en isotonisk saltvand til at rense med.

   Svar
 • Kristina
  Kristina
  14. marts 2014 kl. 22:27

  Hej jeg har lige et lille spørgsmål jeg er 14 år gammel og jeg vil rigtig gerne have en navlepiercing men vil det være en dum ide har læst noget om at når man stadig vokser og tager på i vægt at navlepiercingen kan blive for lille og give grimme ar + strækmærker er det rigtigt? Og skal jeg vente?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 11:35

   Hej Kristina,
   Godt spørgsmål, som andre personer sikkert også har gået og tænkt på.
   En gennemsnitlig pige vil fra hun er 14 til hun bliver 18 tage ca. 3 kilo på i vægt og blive 3 cm. højere (baseret på 181 amerikanske piger). Så det er begrænset hvor meget ens krop ændrer sig. Selvfølgelig er der nogle der stikker ved siden af og tager meget mere på i vægt, men det er nok ikke kroppens egen skyld, det er nok mere den mad man indtager etc.
   Vi har mange gravide kunder, som henvender sig til os, da maven under graviditeten vokser så meget, at et almindeligt navlepiercingsmykke ikke vil passe dem under hele perioden. Til dem har vi specielle graviditetssmykker. Ikke at det har noget med din situation at gøre, da du ikke er gravid. Men så alligevel - Det er jo en kropsforandring. Efter graviditeten, hvor maven vil blive mindre igen, kan et normalt smykke igen bruges og alt efter hvor meget man træner maven flot og stram, vil der ikke være store synlige spor.
   Kort sagt, så skal du ikke bekymre dig voldsomt omkring din krop, med mindre du er en stor piger eller har planer om at blive det :)

   Svar
 • Cecilie
  Cecilie
  26. marts 2014 kl. 22:03

  Hej jeg har nogle spørgsmål jeg er 14 år og konkurrence svømmer og vil rigtig gerne have en navlepirving men ved ik om det er smart når jeg svømmer i klor vand har hørt at man kan have en forbinding rundt om maven og så bade dragt på er det rigtigt. Håber i kan hjælpe mig:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:37

   Hej Cecilie,

   Som konkurrencesvømmer vil vi anbefaler at du lader være med at få en navlepiercing eller i det mindste venter til du har en ferieperiode eller lignende hvor du har fri fra træning i 3-4 uger. For selvom det som regel ikke kan anbefales at gå i svømmehallen med en navlepiercing så tidligt, så kan du bruge et vandtæt plaster at komme over. Men vær opmærksom på at det langt fra er den bedste løsning og at du risikerer at komme til at kæmpe en del med infektioner og forlænget helingstid.
   Så det er ikke noget vi kan anbefale dig, men hvis du vil, så tag på apoteket og køb en røvfuld vandtætte paster som kan dække området totalt og vent til du har ferie fra træningen.

   Held og lykke med din træning og din (muligvis) kommende navlepiercing.

   Svar
 • Jessica
  Jessica
  28. marts 2014 kl. 09:36

  Hej.
  Jeg fik lavet en navlepiercing i sommerferien 2013. I starten var der meget betændelse i, men efter som jeg så plejede den mere gik det også væk. Men for omkring 4 måneder siden gik der slem betændelse i. Den er helt rød, men det er ikke fordi den er øm eller noget, men min hud har trukket sig sammen og er blevet rigtig tør. Jeg tager den altid ud før jeg går i seng, og ligger smykket i et glas med rensevæske, og så tager jeg det i om morgen igen for at undgå, at hullet gror sammen. Men så har jeg også lagt mærke til, at det stykke hud hvor den er blevet skudt igennem er blevet meget mindre. Altså at den nu kun hænger i en lille "tot" hud. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre længere. Hvis det er sådan, at jeg skal tage den ud, hvor længe går der så før jeg kan få lavet en ny?

  Hilsen jessica.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:54

   Hej Jessica,
   Du bør stoppe med at tage piercingen ud og i konstant. Lad smykket sidde i under hele helingsperioden. Langt de fleste smykker har et udvendigt gevind, som meget let kan lave en rift eller større sår inde i selve piercingen. Kommer der først en rigt, kan der let gå betændelse i piercingen, da man tit fører bakterier med ind i hullet når man tager et smykke i.
   At du oplever at smykket nærmest "gror" ud af navlen, er med stor sandsynlighed resultatet efter at smykket er taget ud og i så mange gange. Navlepiercingen har simpelthen ikke fået ro til at hele ordentligt op og kroppen prøver derfor at frastøde den. Du kan enten tage den ud frivilligt eller du kan vente på at kroppen selv skubber den ud. Vi anbefaler dig at tage den ud nu og så smøre med denne Jojobaolie, som kan hjælpe med hele hurtigere. Derefter kan du tage til en piercer for at få vedkommende til at kigge på hvad der kan gøres for at lave den på ny. Og husk at tage til en piercer der laver den med nål - Den må endelig ikke skydes i med en pistol.

   Svar
 • Line
  Line
  29. marts 2014 kl. 00:18

  Hej
  Jeg fik min navle piercet for 3 måneder siden, om 2 dage.
  Det går super godt med den, da den ikke er ømm eller noget.
  Jeg har været god til at rense den, men har self trappet lidt ned hen ad vejen.
  Den væsker stadig en lille smule, men jeg har prøvet 2 gange, at der vil komme sådan en slags Gel ud, som er sådan en blanding af rød og gennemsigtig.
  Ved du/i hvad det kan være, og hvorfor?
  KH :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:42

   Hej Line,
   Det du oplever er helt normalt og skal forekomme i forbindelse med en ny piercing. Væsken der fremkommer er sårvæske og hjælper til med at lade piercingen hele. Så du skal ikke være nervøs :)

   Svar
 • Emilie
  Emilie
  30. marts 2014 kl. 18:18

  hej jeg er en pige på 14 (fylder 15 om to uger)

  jeg vil virkelig gerne have en navlepiercing men min mor er ikke helt med på ideen hun siger at jeg vil fortryde det og alt muligt andet så jeg har nogle spørgsmål
  1. hvis jeg fortryder at have fået den lavet, kan jeg så bare tage den ud og lade det hele. vil der komme et stort ar?
  2. Hvor stor chance er der for at man får problemer med det f.x betændelse?
  3. kommer den til at irriterer og sidde fast i tøjet?
  4. ca hvor lang tid vil der gå før man kan bade på stranden og i pools?
  5. er det rigtigt at man skal vent noget tid får man må tage sol, hvis ja ca hvor lang tid?
  hilsen Emilie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:20

   Hej Emilie,

   1. Du kan sagtens tage den ud, men om den vil hele fint op uden at efterlade ar, kan vi ikke svare på. Vi har set eksempler på personer der ikke har haft en navlepiercing i mere end 10 år, som uden problemer kunne få et smykke igennem. Vi har også set personer hvor hullet har lukket sig efter meget kort tid.
   2. Chancerne for betændelse er rigtig stor, men samtidig også rigtig lille. Forstået på den måde at du næsten altid selv er herre over situationen. Renser du piercingen efter din piercers anvisning, så opstår der ikke betændelse. Renser du den forkert/for sjældent kan du næsten være sikker på at der opstår betændelse. Så lad være med at springe over hvor gærdet er lavest - Rens to gange om dagen, det giver også den flotteste navlepiercing :)
   3. Jo længere vedhænget på smykket er, jo større er chancerne for at det hænger fast i tøj etc. Vælger du et smykke uden vedhæng sker det sjældent.
   4. Du skal vente til piercingen som minimum er overfladehelet. Det er den efter 2 - 4 uger. Der er mange bakterier i hav- og poolvand.
   5. Det er helt korrekt - Her bør du også vente minimum to uger.

   Svar
 • Maria Hansen
  Maria Hansen
  2. april 2014 kl. 23:48

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få lavet en navlepiercing, men mit problem er bare, at når jeg sidder ned, falder huden på min mave "oven på hinanden", hvis I forstår hvad jeg mener :-) men jeg tænker bare om det ikke også vil høre rigtig ondt, lige når jeg har fået den lavet, hvis der er noget hud over navlen, som presser på den? Og så er det også jeg træner Crossfit 1 gang om uge , kan jeg blive ved med det? Og hvad med idræt i skolen? Og en sidste ting; kan man bruge Klorhexidin til at rense med? Og om man skal bruge specielt sæbe når man er i bad? Tak for hjælpen.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. april 2014 kl. 17:56

   Hej Maria,

   Du kan sagtens få en navlepiercing, selvom din hud laver små folder. Helingstiden ved navlepiercinger er dog længere end andre piercinger, da piercingen netop sidder i et område med meget bevægelse. Du vil naturligvis kunne mærke det lige i starten.
   Du kan også godt træne, du skal muligvis bare passe lidt på piercingen - Pak den ind på en eller anden måde, så der ikke opstår store "vrid" etc. i maveområdet.
   Klorhexidin kan du godt bruge, bare pas på den ikke er for stærk. Rens den to gange om dagen og brug en mild sæbe. F.eks. en intimsæbe.

   Svar
 • Shilan
  Shilan
  8. april 2014 kl. 23:56

  Hej, jeg fik lavet en piercing den 3/4 2014 der er gået mere eller mindre 5 dage. Jeg har været i bad to gange, min navle rundt om piercingen er hævet & noget gult er kommet ud af øverste del af piercingen.
  Det føles som om af staves er kort ... Jeg har mega ondt!
  Ps. Jeg renser den hver dag med salt vand
  Er det normalt

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. april 2014 kl. 18:06

   Det er normalt at kroppen udskiller sårvæske i nye piercinger. Det er dog ikke normalt at staven er for lille. Er den for lille bør du opsøge din piercer hurtigst muligt.

   Svar
 • Sandra
  Sandra
  12. april 2014 kl. 13:53

  Hej jeg fik lavet min navlepiercing i slutningen af oktober .
  Jeg har haft lidt betændelse i men det er der næsten ikke mere den har været hævet og meget rød men nu er den ikke hævet og kun meget lidt rød så det er jo godt.
  Ville bare høre om jeg selv må skifte den og om jeg må få den skiftet når det er en smule betændelse i :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. april 2014 kl. 18:44

   Hej Sandra,
   For ikke at irritere piercingen mere end den er i forvejen, bør du vente med at skifte til betændelsen er væk. Du kan sagtens selv skifte den, det er intet problem :)

   Svar
 • EMMA
  EMMA
  12. april 2014 kl. 19:42

  Hej:)
  Jeg er en pige på 12 år og vil vildt gerne have en navlepircing må ca godt:)
  Min bror skal have lavet en tatovering på tirsdag og det ville være en passende dag også at få lavet en navlepircing men jeg har bare hørt så mange ting så ville høre om det var rigtigt eller forkert
  - er det dumt at få lavet en navlepircing når man er 12? Og først har fødselsdag næste år?
  - kan navlepircingen gro ind i maven?
  -vis navlepircingen gror ud falder den så bare ud eller hvad?
  -jeg har aldrig haft problemer med mine ringe i øret alså jo. Betegnelse men eller's ik noget kan det være det samme med navlepircing?
  Jeg er mest bange for om den kan gro ind i selve maven så den skal opereres væk.
  Jeg er også bange for at det gør alt for ondt at få lavet og kan man se den gemmen tøjet og hvordan renser man den?
  Hilsen EMMA:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2014 kl. 11:33

   Hej Emma,
   - Om det er dumt at få lavet en navlepiercingen når man er 12 år, er ikke op til os at vurdere - Det må din mor eller din far være de bedste til. Vær dog opmærksom på at der ikek er nogen lov på området, så i teorien kan du få en piercing når du vil (ligesom dine øre også er blevet piercet i en tidlig alder). De fleste piercere har dog deres egen lov, som siger at man skal være minimum 15 for at få lavet en piercing. Er man under 15 skal man medbringe en forælder - En underskrift er for det meste ikke nok. Forhør dig dog hos din piercer hvor alderesgrænsen går.
   - Smykket kan ikke gro ind i navlen. Vi har i hvert fald aldrig set eksempler på det.
   - Hvis kroppen frastøder smykket, vil du med tiden kunen se mere og mere af staven og smykket bevæger sig dermed længere og længere ud i det yderste af skindet ved navlen. Tag den ud så snart du opdager det, hvis det skulle ske, da det kan give et større ar end hvad pænt er.
   - Er din hygiejne ikke i orden eller renser du den ikke godt nok, vil der opstå betændelse. Følg piercerens anvisning mht. hvordan den skal renses, så går det ikke helt galt.
   Men tag snakken med dine forældre, det er dem der har det sidste ord uanset hvad :)

   Svar
 • Nathali
  Nathali
  17. april 2014 kl. 18:39

  Hej:)
  Jeg har fået lavet en navlepircing for små 3 uger siden jeg vasker den 2 gange dagligt og der har ikke været nogle problemer med den før de sidste 2-3 dage Den er begynd at væske og være øm og når jeg kigger på den ligner det at staven er for kort og at det er derfor at huden er irriteret? Kan der være noget om det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. april 2014 kl. 11:35

   Hej Nathali,

   Det er meget almindeligt at ens navlepiercing kan hæve op efter den er blevet lavet. Specielt når den ikke er ældre end et par dage.
   Men begynder hævelsen at blive et problem for dig, bør du opsøge din piercer og få ham/hende til at kigge på den. Men prøv først at holde noget koldt på piercingen og se om dette ikke får hævelsen til at aftage. Prøv f.eks. at pakke en pose frosne ærter ind i et helt rent viskestykke og hold den på piercingen i nogle minutter, et par gange om dagen. Det burde få hævelsen til at aftage lidt, så du kan rense ordentlig rundt om piercingen.
   Hvis det ikke hjælper og hævelsen bliver værre, så bør du som sagt opsøge din piercer.

   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Aishah
  Aishah
  20. april 2014 kl. 18:32

  Hej bodymod.

  Ønsker et lille råd. Jeg fødte for 7 år siden snart, mine tvillinger og har efterfølgende fået slapt maveskind. Kan man selv med lidt ekstra kilo og maveskind der er slapt, få lavet en navle piercing? Har endelig( igår faktisk) fået lavet en tragus og tænker at jeg nu jeg er igang skal få laven navle. Mens nerverne er der, for det har taget nogle pr at nosse mig sammen til det her. Og findes der hos jer en kvindelig piercer?

  Mvh
  Aishah

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. april 2014 kl. 17:04

   Hej Aishah,

   Det er meget forskelligt fra person til person. Vi vil anbefale at du går til en piercer og får svaret der, så de kan se din navle an. For det skal typisk være meget slemt før det ikke kan lade sig gøre. Det koster typisk ikke noget at få lavet sådan en vurdering og det tager ikke mere end 2 minutter. Og det gør selvfølgelig ikke ondt :)
   Vi tilbyder desværre slet ikke at pierce. Vi forhandler kun selve smykkerne. Men der findes mange dygtige kvindelige piercere rundt om i Danmark. Så de burde være let for dig at finde en, alt efter hvor du bor i landet:)
   Vi håber svaret kan bruges og vi ønsker dig alt held og lykke med din kommende navlepiercing :)

   Svar
 • Marie
  Marie
  28. april 2014 kl. 01:44

  Hejsa,
  En lille krise her hos mig.
  Jeg fik for 3 år siden lavet min første navlepiercing. Den groede desværre ud, da jeg ikke behandlede den korrekt, rensede alt for længe og gik i saltvand dagligt alt for tidligt.
  Jeg fik dog lavet et ny piercing over mit grimme ar for 7 måneder siden. Jeg har behandlet den PRÆCIS som befalet og givet den en masse fred og ro.
  Min piercing er igen på vej ud af navlen
  Og har kun en smule hud tilbage at sidde i.
  Er det fordi min krop er en af de få der bare ikke KAN tåle fremmedlegemer?
  Eller kan det være
  Fordi jeg er aktiv rytter og har bevæget mig for meget i maveregionen?
  Hvad anbefaler i- skal jeg satse og lade den sidde, få lavet en ny igen eller bare tage den ud?

  Jeg føler ikke at denne nye piercing heller på noget tidspunkt har været helet. Den væsker stadig og er øm.

  Jeg håber på svar.

  Mvh
  Marie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. april 2014 kl. 13:10

   Hej Marie,
   Hvis en ny navlepiercing konstant bliver udsat for bevægelse, vil helingstiden blive utrolig lang. Heler den ikke ordenligt op, vil kroppen prøve at slippe af med smykket ved at skubbe det ud. Så det er vigtigt at der ikke er for meget bevægelse i piercingen i helingsperioden. Jeg ved ikke om du på en eller anden måde kan fiksere smykket, når du rider?
   Under alle omstændigheder vil jeg anbefale dig at tage den ud inden den selv graver sig ud, for at slippe for et større grimt ar.
   Materialet kan også godt være skyld i det, men jeg er næsten sikker på at det er pga. for meget bevægelse. Vil du dog være på den sikre side, bør du anvende titanium som smykke.
   Jeg håber du kunne bruge svaret.

   Svar
 • Cathrine E. M.
  Cathrine E. M.
  29. april 2014 kl. 12:37

  Hej Bodymod

  Jeg er en 17-årig pige, som i oktober fik en navlepiercing.
  Jeg skal skifte den snart, og når jeg kigger på jeres navlepiercinger, skal man vælge stavlængde.
  Hvordan finder jeg ud af, hvilken stavlængde jeg skal bruge - er det noget jeg selv skal gøre eller skal jeg gå ned til min piercer og bede hende finde ud af det for mig?

  På forhånd tak
  Hilsen Cathrine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. april 2014 kl. 13:26

   Hej Cathrine
   Vi ser alle forskellige ud men standardlængden på navlepiercinger er 10 mm. som passer til langt de fleste, så højst sandsynligt vil standardlængden også passe til dig.
   Men hvis du er i tvivl om du evt. skal have en kortere længde, kan du starte med at købe en navlepiercing som kan afkortes. Den er som standard 10 mm. men kan kortes ned hvis den viser sig at være for lang.
   Vi ønsker dig held og lykke med din piercing og håber du kunne bruge svaret.

   Svar
 • Mette
  Mette
  30. april 2014 kl. 12:39

  Hej Bodymod
  jeg har nu længe vil have en navle piercing men har altid fået afvide at jeg er for stor. Så vil nu høre om det ville være problem fordi man har den størrelse man har
  hilsen mette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. maj 2014 kl. 19:09

   Hej Mette
   Umiddelbart burde det ikke være noget problem, men det vil altid være en individuel vurdering. Jeg synes du skal gå til en piercer og få en snak om dine muligheder og hvis du får lavet en piercing i navlen der, kan du altid komme tilbage og se på vores store udvalg af navlepiercinger. Pøj pøj med det :-)

   Svar
 • Freja
  Freja
  10. maj 2014 kl. 14:39

  Hej Bodymod :)
  Er en pige på 14 der flere gange har spurgt om jeg måtte få en navlepiercing, og nu har min mor endeligt sagt ja!
  Har derfor lige at par spørgsmål:
  1. Er lidt overvægtig, har kæmpet mod vægten hele livet, og mit maveskind er en smule slapt, på trods af at jeg træner. Pga det bliver min navle nærmest 'opslugt' ;) når jeg sidder ned. Vil det blive et problem?
  2. Min kusine fik en for en del år siden, men huden lig'som smuldrede. Er vildt bange for at mim krop skal udstøde piercingen. Er risikoen stor?
  Det var vist det!!
  Håber i svarer
  Knus mig <3

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2014 kl. 16:47

   Hej Freja,

   Om din navle er egnet til at blive piercet, må du få en piercer til at kigge på. Men mon ikke den er det? :)
   Så længe du passer og plejer din navlepiercing efter piercerens anvisning, så er du på rette vej. Langt de fleste piercere bruger titanium som piercingmateriale. Titanium indeholder ikke nikkel og frastødes ikke lige så let som f.eks. kirurgisk stål. Det kræver dog også at du tager til en erfaren piercer, så du bliver piercet helt korrekt. Placeres en piercing forkert, kan den også blive udstødt af kroppen.

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  14. maj 2014 kl. 17:30

  Hej.
  Jeg er en pige på 15 år og vil gerne have en navlepiercing, men er bange for det gør ondt. Jeg træner også nogen gange om ugen hvor jeg laver mange ting med min mave. En af mine veninder har en navlepiercing og der hun fik den lavet bløde det, hvorfor skete det og kan det ske for mig?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2014 kl. 23:12

   Hej Nanna,
   En piercing bliver lavet gennem kroppen, så forvent at det kan mærkes. Om det gør ondt kan vi ikke svare på, da smerte er meget individuelt. Gå dog ind til pierceren med åbenst sind, da det psykiske også har meget at sige. Jo mere positiv man er omkring situationen, jo lettere går det.
   Som sagt, en piercingen går gennem kroppen, så der er chance for en smule blod - Det kan også ske for dig, ja :)

   Svar
 • sille
  sille
  19. maj 2014 kl. 18:50

  Hej
  Jeg er en pige der lige har fået lavet en navle piercing. Jeg vil gerne vide om hvordan man kan se hvis den er ved at vokse ud. Jeg fik den lavet for omkring 4 til 5 dage siden og jeg føler stadig at den er meget øm er det normalt?
  hvor mange gange skal man rense den om dagen ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2014 kl. 23:30

   Hej Sille,

   Den er ved at gro ud, når du kan se mere og mere af selve staven og når den sidder længere og længere ude i skindet. Det er dog for tidligt at "male fanden på væggen", når piercingen ikke er ældre. Det er meget normalt at den er øm i flere dage efter den er lavet.
   Du skal rense den efter din piercers anvisning, som ofte er 2 gange om dagen eller efter behov.

   Svar
 • Jasmin
  Jasmin
  21. maj 2014 kl. 10:35

  Hej.
  Jeg fik for 5 dage siden lavet en navlepiercing.
  Da jeg er elitesvømmer har jeg allerede været i klor vand tre gange.
  Den er rød, ret øm, og jeg tror også der er betændelse i.
  Kan jeg gøre noget, for hurtigt at få betændelsen væk, helst så jeg kan blive ved med at træne?

  Hilsen Jasmin

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. maj 2014 kl. 11:59

   Hej Jasmin,
   Som udgangspunkt er det ikke anbefalelsesværdigt at gå i svømmehal med en nylavet piercing pga. de mange bakterier.
   Men kan det ikke undgås, bør du pakke den godt ind i vandfast plaster og være ekstra omhyggelig med din rensning af den. Brug isotonisk saltvand to gange dagligt eller efter behov.

   Svar
 • Norge
  Norge
  28. maj 2014 kl. 23:54

  Hei!
  Er det muligt å finne navlepiercing som er mindre enn 1,66 mm tykk?
  Jeg hadde piercingsmykket utav en stund, og hullet krympet noe. Noen tips?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. juni 2014 kl. 17:45

   Der findes enten 1,6 mm. eller 1,2 mm. Det er dog sjældent at der bruges smykker på 1,2 mm. Du kan dog bruge et hvilket som helst smykke, så længe målene stemmer overns. Her har jeg lavet en søgning på alle buede stave der er 10 mm. lange og som er 1,2 mm. tykke.
   Jeg ville dog se om det ikke er muligt at få et 1,6 mm. smykke igennem alligevel.
   Jeg håber du kan bruge det.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  29. maj 2014 kl. 22:43

  Hej BodyMod.
  I har sikkert svaret på dette før, men nu spørger jeg altså lige igen..
  Jeg har haft navlepiercing i mange år efterhånden.. Jeg gik med en for lang stang i for længe som resulterede i, at den begyndte at vokse ud. Nu sidder den i et ret lille stykke og har et meget kort smukke i. Dette har jeg haft meget længe nu, og den rykker sig ikke mere. Men overvejer nu alligevel at få lavet en ny. Det ser lidt bedre ud og så kan den også modstå lidt mere tænker jeg. Mine spørgsmål er så:
  - Hvis jeg tager den jeg har nu ud, hvor længe går der så før jeg kan få lavet en ny?
  - Vil helingsprocessen være den samme, altså skal jeg behandle den som jeg behandlede den første?
  - Hvor længe går der før den må komme i havet/få sol?
  - Hvad anbefaler i at man rejser den med?
  Mvh Katrine.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. juni 2014 kl. 17:41

   Hej Katrine,
   1. Når du tager den ud, skal du lade hullet hele før du får lavet den nye. Så det kommer lidt an på hvor lang tid den er om at hele.
   2. Helingsprocessen er den samme ja - Få dog styr på det med længden og evt. også smykkets vægt inden det "løber løbsk"
   3. Vent til den er færdighelet.
   4. En mild klorhexidin eller isotonisk saltvand vil være at foretrække.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • camilla
  camilla
  7. juni 2014 kl. 16:55

  jeg fik min navle piercing i onsdags, og der sagde min piercer at jeg fik en piercing i der er 16 mm kan jeg så godt købe en der er 10mm når den er helet eller skal jeg købe en der er 16 mm?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juni 2014 kl. 13:24

   16 mm. lyder noget langt, men du kan sagtens købe en på 10 mm., så længe den kan gå igennem hullet :)

   Svar
 • Melissa
  Melissa
  9. juni 2014 kl. 21:04

  Heej BodyMod
  Jeg fik lavet min navlepiercing for cirka et halv år siden, om hende der lavede den på mmig sagde at jeg kunne tage den ud efter et halvt år. og her i dag ville jeg skifte den. men da jeg skulle have den nye i begynde den at bløde i det nederste hul, og jeg ture ikke sætte den i.
  Men den jeg fik sat i da jeg fik den lavet, skulle man putte i foroven, så den satte eg i igen.
  jeg har også haft lidt betændelse i, men det var begyndt at gå ovre. Men er det noget jeg skal tage til lægen med eller hvad??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. juni 2014 kl. 11:26

   Hej Melissa,
   Du har muligvis lavet en lille rift indvendig i dit hul med gevindet fra dit nye smykke. Rens den som var det en helt ny piercing, indtil den ikke længere bløder, væsker, er øm eller hævet.

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  11. juni 2014 kl. 00:04

  Hej
  To ting jeg gerne vil have svar på:
  1:
  Har haft min navlepicering for 2 uger siden ca og min piercer siger jeg må skifte nu? Hvad skal man tro på?
  2:
  Har fået sat en ring i, og har ikke fået at vide hvordan man åbner den, har i en kort beskrivelse af hvordan, har skuet på kugle begge veje men der sker ikke noget

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. juni 2014 kl. 14:12

   Hej Sarah,
   Du skal lytte til din egen krop. Vælter det ud med betændelse, skal du ikke gøre andet end at rense den. Først når helingstiden er forbi skal du skifte.
   Du åbner din ring ved at presse kuglen ud af selve ringen. Kuglen sidder i spænd mellem de to ender på ringen og skal mere eller mindre bare rives ud af ringen. (Hvis det da er en kuglering?)

   Svar
 • Karin Nielsen
  Karin Nielsen
  11. juni 2014 kl. 10:37

  Hej.
  Min datters navlepiercing er groet ud. Hullet er helet flot. Hvornår må hun få lavet en ny piercing? Har hørt man skal vente et år. Er dette rigtigt?
  Hilsen Karin

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. juni 2014 kl. 14:22

   Hej Karin,
   Det er meget individuelt, da vi alle heler forskelligt. Men når du siger det er helet flot, må navlen jo næsten være parat til at blive genpiercet. Jeg ville dog tage et smut forbi en piercer, for at få et par øjne til at kigge på de - Det er svært at vurdere, når man ikke kan se den :)

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  11. juni 2014 kl. 23:24

  Hej
  Jeg fik lavet en navlepiercing i sommeren 2012, og jeg har renset den som anbefalet i helningsperioden. Nu 3 år efter er den pludselig blevet hel rød i det øverste hul, og gør meget ondt. Der kommer noget gult væske ud, når man trykker på den, men jeg er ikke sikker på det er betændelse, for det ligner den type væske, som der var lidt af i starten da jeg rensede den. Jeg har i dag taget den ud, fordi det gør virkelig ondt, både når jeg ligger ned og står op. Bør jeg sætte den i igen og håbe på irritation går væk? Hvis nej har I så nogle gode råd til hvordan den heler hurtigere, og hvordan jeg undgår et grimt ar, for lige nu er aret helt rød og hævet.

  Mvh
  Sofie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juni 2014 kl. 11:14

   Hej Sofie,
   Hvis den væsker, er øm og rød, så er det med stor sandsynlighed betændelse. Det kan ske at der er kommet en lille rift indvendig i piercingen, måske fra gevindet ved et smykkeskift?
   Under alle omstændigheder bør du isætte smykket og blive ved med at rense den som var den ny. Tager man smykket ud, er der chancer for at man lukker betændelsen inde og det er ikke hensigtsmæssigt.
   Du kan mindske ar ved at påføre en olie der indeholder E-Vitamin. Det kan f.eks. være Jojobaolie.
   Men ellers rens den to gange om dagen med f.eks. en mild klorhexidin, som var det en helt ny piercing.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  12. juni 2014 kl. 16:43

  Jeg er lidt i tvivl hvad jeg skal gøre..
  Jeg har haft min navlepiercing i 4 måneder nu og døjer med betændelse, og jeg har fået fucidin af min læge og det har taget det værste, men det er det sidste jeg ikke kan komme af med.. Jeg har prøvet med saltvand og andre midler, og min læge siger jeg skal tage den ud hvis det bliver ved, men så bliver betændelsen jo indkapslet.. What to do?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juni 2014 kl. 19:16

   Hej Katrine,

   Vi vil anbefale at du tager til din læge igen og følger hans råd. Gå til lægen og fortæl om dine bekymringer mht. indkapslingen osv. Så vil han/hun komme med et forslag til hvordan dette løses. For tager fucidin ikke det hele, ja så er der noget helt galt. Så af sted til lægen med dig og håb på at du kan få noget hjælp og evt. beholde din piercing.
   Held og lykke med den herfra :)

   Svar
 • Asta
  Asta
  13. juni 2014 kl. 21:09

  Hej!
  Det er nu en måneds tid siden at jeg fik lavet min top Down navlepiercing og jeg er super glad for den. Men det forholder sig sådan at den stadig er ret øm og rød omkring det nederste hul, og der kommer også nogle gange sådan noget gult væske/snask (betændelse?) ud af den når jeg klemmer lidt på den.
  Udover det ser den nu ellers fin nok ud og det irriterer mig ikke vildt meget. Jeg ville sådan set bare høre om det kunne være mere alvorligt end jeg lige går og tror, og hvor lang tid at det er normalt at den er rød/betændt og om der er noget jeg burde gøre for at afhjælpe det..

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. juni 2014 kl. 12:26

   Hej Asta,
   Din navlepiercing opfører sig helt normalt. Du skal blot fortsætte med at rense den to gange om dagen, så skal du nok få en flot navlepiercing :)
   Hvor lang tid den bliver ved med at være rød og væsker, kommer an på hvordan du behandler den. Jo bedre du er til at passe og pleje den, jo hurtigere er helingsperioden slut. Man kan ikke sætte en præcis dato på helingsperioden, da folk ofte behandler deres piercinger forskelligt.

   Svar
 • Hannah
  Hannah
  18. juni 2014 kl. 19:11

  Hej!
  Jeg fik lavet min navlepiercing i går, og idag valgte jeg at løfte en kasse der var lidt tung, det resulterede bare i at den begynde og bløde. Skal jeg være bekymre for det, eller skal jeg bare tage det lidt mere med ro?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 17:47

   Hej Hannah,

   Når man laver tunge løft lige efter en piercing er lavet, kan man godt begynde at bløde. Du behøver ikke være bekymret, men du bør undgå det fremover og være ekstra opmærksom på din rensning dagene efter.

   Svar
 • camilla
  camilla
  22. juni 2014 kl. 15:24

  hvordan vil du anbefale at rense en navlepiercing på 2 uger den er ikke øm men rød rund om kommer en lillesmugle betædelse ud når jeg vågner?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juni 2014 kl. 15:49

   Hej Camilla,
   Vi vil anbefale dig at følge de anvisninger du fik af din piercer da den blev lavet. Fik du ikke nogen, bør du tage fat i pierceren for at få den korrekte vejledning.

   Svar
 • Zenia Felicia Holm
  Zenia Felicia Holm
  28. juni 2014 kl. 01:31

  Hej :)

  For to uger siden fik jeg lavet min navlepiercing, men efter tre dage begyndte den at blive rød omkring hullerne, efter at jeg havde bøjet mig en del på mit arbejde. Nu efter 11 dage er den stadig ret rød, er dette normalt eller er der noget galt med den? Jeg plejer den med isotonisk saltvand to gange dagligt og vasker den i intim sæbe tre gange om ugen.

  Mange hilsner Zenia Felicia

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 18:32

   Hej Zenia Felicia,

   Det er meget almindeligt at en navlepiercing er øm i så lang tid efter den er lavet. Specielt hvis den ikke får ro. Så vi vil anbefale at du prøver så vidt muligt at give den ro og ellers bliver ved med at rense den som du skal.
   Held og lykke med din navlepiercing :)

   Svar
 • Line
  Line
  3. juli 2014 kl. 01:14

  Hej. Jeg har desværre været så uheldig at min navlepiercing, er groret ud igen. Jeg har fået den lavet 4 gange nu, men 4 gang voksede den også ud, selvom jeg fik afvide, at mit arvæv nok skulle holde den på plads. Men vil så gerne have den piercing. Så er der noget man kan gøre for, at den ikke vokser ud igen, og jeg kan få love at "beholde" min piercing, uden af den vokser ud igen? Syntes ellers jeg renser og passer den som man skal, håber der er hjælp at hente :(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. juli 2014 kl. 13:59

   Hej Line,

   Når du nu overvejer at få den lavet for 5 gang, må vi forvente at du skal pierces igennem en del arvæv. Arvæv binder ikke lige så godt som frisk hud og derfor vil vi anbefale at du går til en specialist og får det hele vurderet. Vi kan til dette anbefale Copenhagen Body Extremes. De er super dygtige til netop de meget komplicerede piercinger og de vil kunne give dig en ærlig vurdering af hvad du kan forvente med din piercing. Så tag turen ind til dem - De er nok dit bedste forsøg hvis du ønsker en navlepiercing som skal holde.

   Svar
 • Chip
  Chip
  6. juli 2014 kl. 20:07

  Hej!
  har tidligere haft en navlepiercing, men har været ude for et lille uheld med en kano, efter uheldet spurgte jeg min piercer om jeg skulle tage den ud og det skulle jeg. Så nu er der gået lidt over et år siden, og jeg har tænkt på at få lavet en ny, hvis min piercer altså siger at jeg må.
  Der er dog det problem at jeg skal på ferie til Grækenland om en uge, og jeg kunne virkelig godt tænke mig at få den igen inden. (sidste år badede jeg i saltvand 1-2 uger efter) hvad syntes du jeg skal gøre, få den, eller vente??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. juli 2014 kl. 13:40

   Hej Chip,

   Vi vil klart anbefale dig til at vente. Det er aldrig smart at bade i beskidt vand, når man lige er blevet piercet. Så vent hellere og giv din piercing nogle gode forhold at hele i.
   God ferie :)

   Svar
 • Selina
  Selina
  9. juli 2014 kl. 19:14

  Hej
  Lige nu er jeg 12 år og skal konfimeres når jeg er 13, ønsker mig en navlepiercing i konfimertionsgave så meget men ville lige høre om det var for tidlig en alder :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. juli 2014 kl. 11:44

   Hej Selina,
   Da der ingen regler er på området, kan du i teorien gøre hvad du vil. Dog har de fleste piercere en aldersgrænse der hedder 15 år. Er man under 15 skal man ofte medbringe en mor eller far. Husk også på at kroppen ikke er helt udviklet i en alder af 13 år.

   Svar
 • Kaya
  Kaya
  23. juli 2014 kl. 01:56

  Hej
  Jeg har faaet lavet min navlepiercing for ca. 2 uger siden. Den er stadig meget oem og der kommer noget gult noget ud ikke saerlig meget kun det der svare til en draabe. Men jeg vasker den 3 gange om dagen med vand og saebe. Men kan ikke forstaa det er oemt. Jeg toer ikke tage min piercing ud endnu da jeg er bange for ikke at kunne faa den i igen

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 13:02

   Hej Kaya,
   Lad være med at rense den så tit, det gør ofte mere skade end gavn. Hold dig til to gange om dagen eller efter behov. Hav også tålmodighed - 2 uger er for tidligt at slå alarm.

   Svar
 • Michaela
  Michaela
  28. juli 2014 kl. 12:59

  Hej :-)
  Jeg har haft min navlepiercing i godt 2 måneder. Jeg skal til Lalandia her om 15 dages tid, men er i tvivl om jeg så kan bade, da jeg ikke ved om navlepiercing og klorvand går sammen, efter 2 måneder?:-)
  God ferie.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 13:28

   Er din piercing helet er det intet problem. Er den ikke helet er det et problem.

   Svar
 • Stefanie
  Stefanie
  31. juli 2014 kl. 00:34

  Hej.
  Det er nu et halvt år siden jeg fik lavet min navlepiercing og jeg har ikke rigtigt haft nogle problemer med den overhovedet. Pirceren satte en titanium ring i så den var meget nem at gøre ren.
  Jeg har nu købt en stav af titanium med vedhæng i og jeg ville bare vide om det er normalt at jeg kan mærke staven under huden sådan rimelig tydeligt?
  Tak på forhånd :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 13:37

   Hej Stefanie,
   En ring er oftere mere krum end en stav, hvilket godt kan få piercingen til at migrere. Hvis piercingen i helingsperioden har arbejdet sig en smule udad, vil man lettere kunne mærke staven gennem huden. Er det tilfældet og bevæger piercingen sig længere ud, bør du opsøge din piercer for at høre om den bør tages ud. Er den ikke blevet frastøde, bør du ikke tænke mere på problemet :)

   Svar
 • Simone
  Simone
  7. august 2014 kl. 00:20

  Hej jeg fik lavet rn navlepiercing for omkring 4-5 måneder siden. Der har i den periode været betændelse i hele tiden.
  Jeg vil rigtigt gerne have den ud hurtigst muligt da den konstant gør ondt og svier voldsomt. Den er meget rød op omkring den øverste kugle og der er en slags byld ved piercingen :-/ Har hørt noget om at man kan lukke betændelsen inde, hvilket jeg gerne vil undgå men er ikke helt sikker på om jeg kan tage den ud, udem at det sker. Den danner meget sårskorpe, hvis jeg trykker på huden imellem de to kugler så kommer der en slags gul/grøn slim op. Jeg renser den hver dag i badet med intim sæbe og sjælendt med saltvand. Men jeg vil rigtigt gerne have den ud nu :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. august 2014 kl. 12:41

   Hej Simone,
   Det er korrekt at man kan lukke betændelsen inde, hvis man tager smykket ud. Så det anbefaler jeg ikke at du gør. Til gengæld bør du rense den som var den helt ny, altså to gange om dagen med en mild klorhexidin eller isotonisk saltvand. Når den så er blevet pæn igen, kan du tage den ud. For at mindske evt. ar, vil jeg samtidig anbefale dig at benytte enten jojobaolie eller en anden væske der er rig på E-Vitamin.

   Svar
 • heidi
  heidi
  16. august 2014 kl. 06:21

  hej bodymod jeg har fået en navle piercing den 4 august og vil høre om det er nomalt at den stadig er lidt rød og hævet der hvor staven føres igemmen den er stadig lidt øm hvis jeg enten rykker den op og ned eller hvis jeg trygger på den og nogen gange klør den den hverken bløder eller væsker renser den 2 -3 gange om dagen er det for meget hilsen heidi

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2014 kl. 11:12

   Hej Heidi,
   Det er meget normalt at en navlepiercing er lidt længere tid om at blive pæn. Det er pga. at der er mere bevægelse i maveområdet end der er i f.eks. øret. Så du kan være helt rolig. Se tiden an og rens ellers piercingen som din piercer har fortalt dig.

   Svar
 • Maia
  Maia
  17. august 2014 kl. 11:45

  hejsa tænkte på om man stadig må få lavet en navlepiercing hvis ens navle går lidt ud af? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2014 kl. 11:12

   Hej Maia,
   Du bør opsøge en piercer for at få svar på dette spørgsmål. Det kræver at der bliver kigget specifikt på din navle.

   Svar
 • Maria
  Maria
  28. august 2014 kl. 22:03

  Kan ens navlepiercing tåle sol? Tænker at få den lavet i udlandet og skal sole mig, kan det...?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2014 kl. 17:27

   Den kan godt tåle lidt sol ja, men den kan ikke tåle de bakterier der ofte er forbundet med strande, pools etc. som man kommer i nærheden af i udlandet. Den kan heller ikke tåle solcreme og så er det også skidt hvis den bliver solbrændt. Så mit råd er at vente til du er i vante omgivelser, hvor du kan give din navlepiercing de mest optimale forhold.

   Svar
 • Emilie
  Emilie
  31. august 2014 kl. 18:25

  Hej jeg fik lavet en navlepiercing i Lørdags og jeg tænkte på hvor længe der går før man må begynde at lave mavebøjninger igen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2014 kl. 17:19

   Det er individuelt. Men som udgangspunkt skal du holde maven i ro i helingsperioden. Det giver dig det bedste resultat i sidste ende.
   Bliver navlepiercingen irriteret og bliver den udsat for unødig "pres", vil helingstiden blive forlænget.

   Svar
 • Patricia
  Patricia
  6. september 2014 kl. 22:18

  Hej Bodymod. Jeg fik lavet min piercing i December sidste år. Den voksede så ud i løbet af sommeren. Nu har jeg så et ar. Det er ca 3-4 måneder siden nu, at jeg tog den ud. Men kan jeg stadig få lavet en ny? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. september 2014 kl. 18:10

   Hej Patricia,

   Det er meget forskelligt fra person til person, hvor godt det er at pierce oven i et gammelt ar. Din piercer vil dog typisk hurtigt kunne vurdere dette. Så vi vil anbefale at du opsøger din piercer og forhører dig der. Held og lykke med den.

   Svar
 • Tulle
  Tulle
  11. september 2014 kl. 20:13

  Hej jeg tænkte på hvor gammel skal man være før man kan gøre det uden ens forældre (mor) er med altså uden deres underskrift det fordi jeg vil godt havde lavet en og min mor siger hun er ligeglad men hun vil ik være der.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. september 2014 kl. 11:20

   Der er ingen lovgivning på området, så det er op til den enkelte piercer. Ofte er grænsen 15 år.

   Svar
 • Mille
  Mille
  11. september 2014 kl. 21:08

  Hej jeg har fået lavet en navlepiering og jeg er rigtig glad for den.
  Men der er noget jeg ikke forstår fordi min er nemlig 12 mm men du kan købe dem vis de er 10 mm og ikke 12 mm og det er et problem for mig.
  Har du en ide til hvad jeg kan gøre?? :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. september 2014 kl. 11:22

   Hej Mille,
   10 mm. er den normale længde for en navlepiercing, men nogle bruger naturligvis længere og andre kortere. Hvis du klikker dig ind på vores kategori med navlepiercinger, så kan du i venstre side under "Længde" klikke på 12 mm., så ser du alle de modeller vi har, som passer dig. Udvalget er godt nok ikke lige så stort som hvis man skulle bruge 10 mm.

   Svar
 • Anne Mai
  Anne Mai
  13. september 2014 kl. 14:50

  Man kan vel ikke være for tynd til navlepiercing...

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. september 2014 kl. 18:17

   Hej Anne Mai,

   Nogle personer har faktisk for lidt hud til at en navlepiercing kan laves ordentligt. Så svaret må være ja, det kan man faktisk godt. Men en piercer vil hurtigt kunne vurdere om der er nok skind på dig, til at han kan lave en navlepiercing med 10 mm. længde, som er standarden for navlepiercinger. Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke.

   Svar
 • Amanda C
  Amanda C
  20. september 2014 kl. 01:19

  Hej bodymod jeg har tideligere haft en navlepiercing, jeg tog den så ud efter tre måneder fordi jeg var træt af betændelse og at der var kommet en slags boble.. Den helde fint og jeg fik et minimalt ar, nu her for en måned siden fik jeg den så lavet igen, nu har jeg så IGEN fået betændelse i den.. Og der er kommet en forfærdelig rød boble ved siden af smykket, jeg renser piercingen med både fucidin, og saltvand.. Har i andre råd til hvad jeg kan gøre for at komme af med betændelsen? Og kan jeg bruge en ring i så det ville være nemmere at rense?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:28

   Hej Amanda,

   Fucidin er et meget stærkt middel at bruge. Så med mindre du har fået det direkte anbefalet til din piercing nu, bør du skifte over til at bruge en mild PH-neutral sæbe (så som intimsæbe) og så saltvand. Læs evt. vores renseguide. Der står beskrevet hvordan. Derudover kan du bruge vores tetræolie til at fjerne den lille boble med.
   Du bør holde dig fra t skifte smykke i hele helingsperioden. Du gør det kun værre ved at skifte mellem forskellige smykker da du skader din heling hver gang du tager smykket ud. Så lad være med det. Derudover kan det være vanskeligt at bruge en ring i navlen, så vent med det indtil du er 100% helet færdig.

   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Julie
  Julie
  27. september 2014 kl. 06:37

  Min navlepiercing er faldet ud imens jeg har været i Jylland.
  Jeg fik lavet min navlepiercing for lidt over en måned siden så den er ikke helet helt! Og nu er jeg så kommet hjem efter 2 dage men kan ikke få min piercing igennem hullet, skal jeg bare lade den vokse sammen? Hvor lang tid går der så ca. Før jeg kan få lavet en ny?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:58

   Hej Julie,

   Vi vil anbefale at du opsøger din piercer hurtigst muligt. Han/hun vil muligvis kunne genåbne hullet, uden at du skal pierces igen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan din piercer tage et kig på din navle og så vurdere hvornår du kan få lavet et nyt hul.
   Vi krydser dog fingre for at du bare kan få hullet genåbnet.

   Svar
 • Christina
  Christina
  30. september 2014 kl. 23:21

  Hej! For ca 3-4 år fik jeg lavet en navlepiercing, som jeg døjede med betændelse i utrolig længe, da det var holdt op, tabte jeg desværre kuglen (titanium) og satte en billig plastic piercing i (havde haft den omkring et år på det tidspunkt). Min krop begyndte at udstøde piercingen og blev rådet til at tage den ud, nu har den været ud i ca 1,5-2 år og det er ikke helet helt sammen, der er stadig et lille hul som der nogle gange kommer snavs i. Bliver det aldrig helet helt? Skal jeg gøre noget ved det snavs som, der kommer i? Og vil jeg eventuelt nogensinde kunne få lavet en ny? Hilsen Christina

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:55

   Hej Christina,
   Det er svært at rådgive ved individuelle og specifikke problemer. Det kræver ofte at man ser piercingen rent visuelt, så rådet herfra er at du tager forbi en piercer. Pierceren kan hurtigt se om der kan laves en ny navlepiercing eller om noget ser forkert ud.
   Beklager jeg ikke kan hjælpe yderligere.

   Svar
 • Lise
  Lise
  29. oktober 2014 kl. 18:07

  Hej.
  Jeg har tænkt på at få lavet en navlepiercing, men jeg er en der dyrker meget sport, så vil spørge om man må dyrke almindelig sport lige efter man har lavet den eller skal man vente?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. november 2014 kl. 10:37

   Hej Lise,
   Sport og navlepiercinger kan løses ved at bruge en fleksibel stav af PTFE. Den er bøjelig, så hvis piercingen skulle få slag, vrid etc. så giver staven efter. Du kan derfor godt få lavet en navlepiercing og efterfølgende dyrke sport - Bare vær lidt mere forsigtig når du er aktiv.

   Svar
 • Majken
  Majken
  3. november 2014 kl. 21:47

  Jeg jeg er 13 år og tænker på om kan få lavet en når man er 13 vil nemlig rigtig gerne have en og kender i nogen i Herning ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. november 2014 kl. 11:43

   Hej Majken,

   Der er ingen lovgivning om hvornår man må pierce en person i Danmark. Ingen overhovedet!
   Så det er op til pierceren selv at vurdere og de fleste har en regel om at man skal være 15, hvis man ikke har sine forældres accept. Så du må opsøge en dygtig piercer og høre ham/hende af, hvad deres politik er omkring dette. Desværre kan vi ikke henvise dig til nogen bestemt, så du må selv ud og lede lidt.
   Held og lykke med det.

   Svar
 • Zophia
  Zophia
  11. november 2014 kl. 16:59

  Hvis man har lidt mave, som kan komme til at klemme lidt på piercingen, er det så dumt at få den lavet? Tænker mest pga om det bliver svært for den at hele, så den kan vokse ud eller sådan.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:13

   Hej Zophia,

   Langt de fleste har mave nok til at en navlepiercing kan komme lidt i klemme når man sidder foroverbøjet. Så hvis det ikke er mere end det, så bør du ikke være nervøs. Men vi vil opfordre dig til at gå til en piercer og bede han vurdere din navle. Så vil du hurtigt kunne få klarhed over sagen og du behøver ikke gå rundt og spekulere mere på det. Så hop du ind forbi en piercer - Det tager ikke ham/hende mere end maks 2 minutter at vurdere.
   Vi håber svaret kan bruges og vi ønsker dig held og lykke med din kommende navlepiercing.

   Svar
 • Cecilie
  Cecilie
  27. november 2014 kl. 00:10

  Hej
  Jeg fik lavet min navlepiercing for ca. 7 måneder siden.
  De første 3 måneder gik fint og jeg rensede den som jeg skulle.
  Jeg var nok bare lidt for hurtig, for jeg skiftede den selvfølgelig og der gik ligeså stille betændelse i.
  Der skete så det at den blev mere og mere rød og den blev ved med at komme længere og længere udad.
  Nu er der næsten ikke noget hud tilbage som holder navlepiercingen.
  Så min krop har jo på en måde frastødet min navlepiercing.
  Nu har jeg så taget den ud fordi jeg kan ikke nå at redde den.
  Mit spørgsmål er, kan ens hud godt gro sammen igen? + kan man godt få en ny hvis den så er groet sammen, eller ville der ske det samme ved den også?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:21

   Hej Cecilie,
   Det er forskelligt fra person til person hvordan ens krop reagerer ved frastødelse af et piercingsmykke.
   Det kan for det meste sagtens lade sig gøre at få en ny piercing. Du bør dog få en piercer til at vurdere om den skal placeres et nyt sted og om den evt. skal sidde dybere inde i navlen for at undgå frastødelse.

   Svar
 • Mille
  Mille
  7. december 2014 kl. 22:36

  Hej jeg har et spørgsmål.
  Kan neg godt bruge topkuglen/den øverste kugle fra en af mine navlepiercinger sammen med en anden navlepiercing?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. december 2014 kl. 15:51

   Hej Mille,
   Du kan bruge alle kugler, så længe de passer på. Navlepiercinger deler i langt de fleste tilfælde samme mål, så umiddelbart er der ikke noget problem i at tage en topkugle fra et smykke og sætte over på et andet.

   Svar
 • Matilde
  Matilde
  15. december 2014 kl. 20:31

  Hej!
  Jeg har længe overvejet at få lavet en navlepiercing, men jeg har altid været pigen med den "store" mave. Jeg er nu blevet i tvivl, kan jeg stadig få en piercing? Selvom jeg har en top mave?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. januar 2015 kl. 17:57

   Hej Matilde,
   Det burde ikke være noget problem at få en piercing i navlen, selvom der er lidt ekstra mave. Du bør dog tage forbi pierceren der skal alve den, for at få et mere nøjagtigt svar. Det er altid svært at rådgive, når man ikke har noget visuelt at gå ud fra. Men som sagt, burde det ikke være et problem.

   Svar
 • frederikke
  frederikke
  25. december 2014 kl. 03:47

  Hej
  Jeg har for omkring en måned siden fået lavet min navlepiercing, jeg har renset den fint nok og ekstra grundigt da der efter to uger kom betændelse som hurtigt gik væk. Dog er min piercing øm nu, det er som om huden omkring hulerne strammer og huden over stangen er ret øm, jeg ville bare vide om det var normal helnings process eller?
  Tusind tak

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 13:37

   Hej Frederikke,

   Det er helt normalt at man er lidt øm osv. i de første par måneder. En navlepiercing tager LANG tid om at hele. Gerne 6-12 måneder. Så der er ikke så meget du skal være nervøs for her og nu, så længe du blot holder godt øje med den.

   Svar
 • Mette
  Mette
  10. januar 2015 kl. 14:22

  Hej!
  Jeg var i dag hos en piecer for at få lavet min længe ønskede navlepiercing.. Men! Hun fortalte mig at huden hvori piercingen skal laves var rimelig stram og der var derfor en 50/50 procent chance for at den vokser ud.. Mit spørgsmål er så, om det er dumt at tage chancen? Og hvad kan jeg gøre for at øge chancen for, at den ikke pludselig frastødes af min krop og vokser ud?..
  mvh Mette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 14:47

   Hej Mette,

   Der er ikke så voldsomt meget du kan gøre forinden. For du har næppe den store lyst til at tage på og få mere løs hud. Men du kan sørge for at passe rigtig godt på den når den er lavet. Hold den meget i ro og pas og plej den som om den var et spædbarn. Så øger du dine chancer. For din piercer taler ud fra hendes personlige erfaringer og så kan du jo altid sørge for at du passer bedre på din end gennemsnittet af hendes kunder. Det vil nok være vores bedste råd til dig.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke.

   Svar
 • Lene
  Lene
  24. januar 2015 kl. 23:45

  Hej Bodymod
  Kan en navlepiercing blive irriteret hvis staven er for lang?
  hvergang jeg sætter en 10 mm stav i, så bliver den øm og bliver nødt til at skifte den..
  Piercingen er lavet i 2010.

  Hilsen
  Lene

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. februar 2015 kl. 14:44

   Hej Lene,

   Ja det kan den godt. Men hvis du bliver irriteret lige efter, så kunne det evt. være noget ved materialet du bruger som du ikke kan tåle. Eller det kan tænkes at staven ikke er helt ren, så der kommer skidt med ind i navlen som irriterer. Men begynder den først at irritere efter noget tid hvor du har bevæget dig eller siddet foroverbøjet, så kan det sagtens være stavlængden som er problemet.
   Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  30. januar 2015 kl. 13:52

  Hej!
  Jeg overvejer at få lavet en navlepiercing men jeg har forstået det sådan at den ikke må få sol og jeg skal på ferie om en måned, er det så bedre at vente til efter ferien? Og hvor ondt vil du sige det gør - jeg er rigtig bange for nåle men jeg vil så gerne have en navlepiercing

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2015 kl. 13:17

   Hej Katrine,
   Kort sagt, så bør du, som du selv er inde på, vente med at få lavet din navlepiercing til du er kommet hjem fra ferien. når man er på ferie hopper man ofte i pools etc. og disse områder er der ofte mange bakterier, som en nylavet navlepiercing ikke har godt af.

   Svar
 • Mathilde
  Mathilde
  15. februar 2015 kl. 23:04

  Hej,
  Har længe ønsket at få lavet en navlepiercing, men da jeg skal ud og rejse her i slutningen af Marts er det så klogt at få lavet den nu? tænker mere om det er for kort tid, hvis den skal hele helt?
  Hilsen Mathilde

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. februar 2015 kl. 13:06

   Hej Mathilde,
   Umiddelbart er det for kort tid, ja. Vent til du ikke har planer om at hoppe i en pool etc.

   Svar
 • Louise
  Louise
  18. februar 2015 kl. 23:09

  Hejsa.
  Jeg er i tvilvlom min navlepiercing gror ud ad, da der er kommet noget lyserødt/lilla farve ovenover den øverste kugle. Det gør ikke ondt på nogen måde.
  Jeg fik den lavet i december og jeg har renset den næsten hver dag i de to første måneder.
  Min papfar siger at min navlepiercing ser fint ud, men jeg er virkelig bange for at min krop frastøder piercingen.
  Håber i kan hjælpe på mit spørgsmål.
  -Louise

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. februar 2015 kl. 14:29

   Hej Louise,

   Svaret på dit spørgsmål er egentlig ganske simpelt. Du bør nemlig tage ned forbi din piercer, hvis du er i tvivl. Det er umuligt for hverken os eller andre, at bedømme om den er ved at frastødes, ud fra hvad du skriver. En piercer vil lyn hurtigt kunne se om din navlepiercing har det godt eller ej. Så afsted med dig og så kan du hurtigt få ro i sjælen igen :)
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med den.

   Svar
 • Klara
  Klara
  21. februar 2015 kl. 19:09

  Hej. Når man tager selve navlepiercingen ud af navlen kan man så godt se meget tydeligt det hul der er der??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. marts 2015 kl. 12:04

   Hej Klara,

   Det er meget forskelligt fra person til person, hvor tydelig ens ar bliver. For der vil være en lille fordybning ved ens øverste hul, som man kan se. Men hvor tydeligt, afhænger meget af, hvor godt man plejer sin piercing i starten, om man oplever komplikationer under helingen og hvor godt man generelt heler sår.
   Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Selina
  Selina
  24. februar 2015 kl. 02:21

  Hej jeg er 13 år, går i 7. Klasse og det er min største drøm at få en navlepiercing men, min mor vil ikke havde jeg får den før sommerferien og min far er ligeglad så kan jeg godt få den lavet hvis jeg får et nej og er 13 år?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2015 kl. 13:35

   Hej Selina,
   Ofte kræver pierceren at du medbringer en mor eller far hvis du er under 15 år. Så det klogeste er nok at vente til du må få den lavet eller til du er gammel nok :)

   Svar
 • Freja
  Freja
  6. marts 2015 kl. 15:39

  Hej Body Mod :-)
  Oktober sidste år fik jeg lavet en navlepiercing, som jeg i øvrigt er elle vild med, men den har nu et stykke tid været rød, specielt omkring den nederste kugle... :-( Den gør også ondt nogle gange, men dden voksen hverken ud eller lægger væske- så ville bare høre, om jeg skulle være Bekymret? E

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 12:08

   Hej Freja,

   Prøv at behandle din piercing som om den var helt ny, over de næste tre uger. Dvs. rens den to gange dagligt og vær forsigtig med ikke at overbelaste den. Hjælper det ikke bør du gå til din piercer med den. Der er ingen grund til at være bekymret nu, men du bør ikke have det problem du har. Så se at få det væk, før det udvikler sig. Held og lykke med det.

   Svar
 • Siri
  Siri
  17. maj 2015 kl. 21:30

  Hej Body Mod,

  Jeg fik lavet en navlepiercing her for et par dage siden, men har overvejet lidt at tage den ud, ikke fordi der er betændelse eller noget galt med den, jeg har bare fortrudt det lidt.. Vil der ske noget hvis jeg tager den ud og kan jeg i det hele taget godt tage den ud nu?

  Hilsen Siri

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2015 kl. 11:21

   Hej Siri,
   så længe der ikke er betændelse i piercingen er der ikke noget galt i at tage den ud. Du kan endda med fordel anvende en olie med e-vitamin efterfølgende, for at mindske ardannelse.

   Svar
 • Kristine
  Kristine
  25. juni 2015 kl. 23:17

  Hej. Jeg skal have lavet en navlepiercing en uge inden jeg skal på charterferie. Er vandfaste plastre en god ide? Og kan den godt tåle direkte sol selvom der bliver omkring 42 grader? Ellers nogle gode råd?

  MVH Kristine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. juni 2015 kl. 12:53

   Vandfaste plastre er bedre end ingenting. Men generelt er det ikke en god idé at få lavet en navlepiercing ugen inden man drager på ferie.

   Svar
 • Daniella
  Daniella
  21. juli 2015 kl. 04:19

  Jeg har for ca. Halvanden uge siden fået lavet en navlepircing. Navlepiercingens øverste kugle har ligesom lavet et lille hul ind i huden som den på en måde lægger i er dette normalt eller hvad bør jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juli 2015 kl. 17:52

   Hej Daniella,
   Det kommer lidt an på... Er staven f.eks. for kort, så topkuglen bliver trukket "ned" i i hullet, så skal der en længere stav til. Det kan også være at smykket er meget tungt, så tyngdekraften gør at topkuglen bliver trukket ned. Mit bedste råd er at du tager fat i den piercer der har lavet den, så du kan få et bedre svar.

   Svar
 • Katja clausen
  Katja clausen
  11. august 2015 kl. 00:36

  Hej bodymod,

  For en halvanden måned siden fik jeg en navlepiercing. Jeg følte, at jeg var utrolig heldig. Den første måned var der ingenting - jeg mener INGENTING! Den var ikke hævet, betændt og den gjorde på ingen måde ondt.
  Jeg arbejde i en børnehave, hvor den nogen gange bliver ramt at de små børn.
  Efter en måneds tid blev det betændt og det bløder til tider.
  Det er ikke så meget det, men mest den bobbel, der ligesom er kommet ved det øverste hul i piercingen. Jeg renser den ikke hver dag - men cirka 4 gange om ugen med hjemmelavet saltvand.

  Er der andet jeg kan gøre, for at få den 'bobbel' væk hurtigere? Jeg ved ikke, om det er infektion, eller hvad det er.

  Mvh. Katja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. august 2015 kl. 15:39

   Hej Katja,

   Vi har et par anbefalinger til dig, ud fra det du skriver.
   1. Prøv at opsøge din peiercer og bed ham/hende isætte en fleksibel stav. Så undgår du mange af de problemer du har nu, idet de sikkert stammer fra den megen aktivitet omkring din navle.
   2. Øg brugen af dit saltvand og kombiner det med en PH-neutral og parfume+parabenefri sæbe. Overvej evt. om du ikke bør købe dig noget færdigt saltvand som her. Det vil gøre det hele lidt lettere for dig.
   3. Går bulen ikke hurtigt i sig selv herefter, så prøv med noget tetræolie. Det plejer at tage dem temmelig hurtigt.

   Vi vil anbefale dig at komme i gang med de tre ovenstående råd hurtigst muligt, idet at du risikere at bulen ellers kan blive permanent. Held og lykke med det :)

   Svar
 • heidi
  heidi
  24. august 2015 kl. 02:40

  hej bodymod jeg har nu haft min navlepiercing 1 år og synes den hænger i meget lidt hud staven jeg har i er 10mm huden er også tynd der var den hænger i kan det skyldes at den er ved at vokse ud eller er det bare nomalt at huden bliver tynder jeg kan også mærke staven igennem huden jeg ville blive så ked af det hvis min piercing er ved at vokse ud

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. august 2015 kl. 15:24

   Hej Heidi,

   Desværre er det oftest et tegn på at din piercing er ved at vokse ud. Du kan prøve at skifte til en kortere stav, så den matcher den mængde hud den sidder tilbage i. Det vil typisk gøre, at der ikke bliver revet så meget i smykket, som så igen er med til at din piercing får det bedre i navlen og derfor sænker frastødningen fra kroppen.
   Vi håber svaret kan bruges op ønsker dig held og lykke.

   Svar
 • B
  B
  23. oktober 2015 kl. 02:28

  Jeg fik lavet en navlepiercing for 6 dage siden og den er utroligt øm. Når jeg hopper gør den ondt og når jeg ligesom strækker min mave. Er det normalt? Den ser ikke ud til at være inficeret. Man kan ane lidt rødme ved den øverste kugle men det er det.

  Jeg bader den 2 gange om dagen med antibakteriel sæbe som jeg gik udleveret hos pierceren. Er det normalt at den er så øm?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. november 2015 kl. 16:40

   Hej,
   Jo, det er meget normalt at den er øm de første par dage, men både ømhed og rødme burde være aftaget nu, eftersom dette svar kommer lidt sent - Det undskylder vi naturligvis for :)

   Svar
 • Sasja
  Sasja
  9. februar 2016 kl. 21:21

  Hvor længe skal man rense sin navlepiercing?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. februar 2016 kl. 11:37

   Hej Sasja,
   Det skal du så i så lang tid din piercer har fortalt dig. Hvis du ikke har fået nogen information fra din piercer, skal du rense indtil piercingen er helet. Det er lidt individuelt fra person til person, så det kan være svært at komme med et præcis tidsinterval.

   Svar
 • Stine
  Stine
  12. februar 2016 kl. 08:38

  Hej, jeg fik min navlepiercing lavet her i tirsdags, og vil lige høre hvor længe man skal sove med plaster om natten?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. februar 2016 kl. 11:43

   Hej Stine,
   Det er ikke noget du absolut skal. En piercing har som alle andre sår, brug for luft til at kunne hele ordentligt.

   Svar
 • Mira
  Mira
  21. februar 2016 kl. 15:01

  Hej Bodymod
  Jeg er 15, og vil rigtig gerne have lavet en navlepiercing. Dog er jeg meget nervøs for, at få grimme ar, hvis jeg på et tidspunkt tager den ud. Jeg kender flere som har fået den lavet, hvor hullet aldrig er vokset sammen, og det er jeg meget nervøs for. Kan det have noget at gøre med, hvilken piercing man for i ? altså f.eks. hvor meget den vejer?

  Hilsen Mira

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   22. februar 2016 kl. 15:50

   Hej Mira,
   Forvent at man kan se at der har siddet en navlepiercing, når du tager den ud.
   Jo mere selve smykket vejer, jo "længere" kan hullet i navlen blive og jo tydeligere bliver det når du tager smykket ud af kroppen. Så vægten har helt klart noget at sige.
   Du kan dog med fordel anvende olier der er rig på e-vitamin, det hjælper til med at mindske ardannelse.

   Svar
 • Eva Beck
  Eva Beck
  22. februar 2016 kl. 12:15

  Hej.
  Jeg har haft navlepiercing i 4 år og alle de smykker jeg har haft er gået i stykker. Nu har jeg ikke rigtig haft noget smykke i, i godt en måned. Hvor lang tid går der sådan før det vokser helt sammen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   22. februar 2016 kl. 15:47

   Hej Eva,
   Det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid man kan gå uden at have et smykke i kroppen. Vi har set eksempler på at man kan have hul efter 1 år uden at have gået med et smykke. Så det er bare at prøve med et nyt smykke :)

   Svar
 • Emma
  Emma
  6. august 2016 kl. 13:48

  Hejsa!
  Er der bedst at få lavet en navlepircing hvis man er buttet eller skal man være tynd få at kunne få en?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. august 2016 kl. 11:20

   Hej Emma,
   Buttet eller tynd, det gør ikke nogen forskel, så længe du bare selv synes du ser godt ud med en navlepiercing :)

   Svar
Skriv et svar