Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Madonna piercing

Piercinginformation

Helingstid: 3 - 4 måneder
Trådtykkelse: 1,2 mm.
Længde: 8 mm.
Smerte (1 - 10): 2

Madonna

Denne smukke læbepiercing, er nok en af de absolut mest populære i Danmark. En madonna piercing er både simpel og samtidig utrolig elegant at se på, hvilket højst sansynligt har spillet meget ind i dens popularitet i dag.

Madonna piercing

Den er typisk placeret lige over overlæben, i højre side, som en lille smuk skønhedsplet.
Om navnet er korrekt kan diskuteres, men her i vores del af verdenen er den bedst kendt som en madonna piercing. Andre betegnelser kan f.eks. være Monroe Piercing, Off-Center Upper Labret osv.

Madonna eller Monroe piercing?

Hvad der er mest korrekt blandt de to navne er ikke rigtigt til at sige. For kort sagt, så er den eneste umiddelbare forskel at en Monroe er placeret i venstre side, for at efterligne Marilyn Monroe's skønhedsplet og en Madonna er placeret i højre side.
Det er alt. Så kort sagt, så er begge navne korrekt, men det ændre ikke på det faktum, at begge blot er en almindelig læbepiercing, med en labret som piercingsmykke.

Hvilke smykker kan bruges til en madonna piercing?

Til denne type piercing bruges en almindelig labret. En Labret er et piercingsmykke bestående af en flad plade, hvorpå der er en lige stav, hvor man kan skrue en kugle fast.
Pladen placeres inde i munden og staven igennem ens piercede hul. Den låses så fast med en piercingkugle, som typisk fås i et hav af variationer.

Du kan læse mere om labret piercingsmykker her.

 

Hvordan laves en madonna piercing?

En Madonna piercing laves på stort set samme måde som alle andre læbepiercinger. Man lægger ud med, i samarbejde med en professionel piercer, at finde den korrekte placering. Du fortæller blot hvor du ønsker at den skal placeres og pierceren undersøger så din læbe for om det er muligt.
Derefter desinficeres området grundigt, typisk med alkohol. Det er vigtigt at der bliver renset på huden udvendigt men også indvendigt. Intet ved denne procedurer gør ondt.

Pierceren gør klar til at prikke det lille hul, ved at han holder læben fast med en tang. Et hurtigt prik senere sættes et piercingsmykke igennem og låses fast. Så er det overstået og det går typisk meget hurtigt.

Når du får lavet en labret, er det vigtigt at du er opmærksom på, hvad du indtager de næste par dage og at du er klar over at din læbe vil hæve en smule. Derudover kræver det kun almindelig pleje af ens nye piercing, som beskrevet i vores gratis aftercare piercingguide, du kan få tilsendt her.

Din nye Madonna piercing vil ca. tage 3-4 måneder om at hele og i den periode bør du undgå smykkeskift så vidt muligt.
Det er dog meget naturligt at skifte ned i størrelse af labret staven, når hævelsen har lagt sig. Den har typisk lagt sig helt efter 2-3 uger.

16 kommentarer til “Madonna piercing”

 • Maria
  Maria
  1. maj 2013 kl. 22:44

  Hejsa
  Jeg har endelig fået taget mig sammen til at få lavet en madonnapiercing og er så irriteret over hvordan den river indeni munden, at jeg ikke kan smile, spise eller tale normalt. Dvs jeg skal ikke lave mimik med ansigtet .
  Den er en uge gammel og bliver mere og mere hævet og øm for hver dag.Nu prøvede jeg selv at få den ud, men det kan jeg ikke.
  I næste uge skal jeg ha lavet en MR scanning hvor den skal ud og pierceren sagde jeg skulle ha en plastic stav i imends og 2-3 uger frem.
  1. Hvad kan jeg gøre nu?
  2.Vil det gøre meget ondt at få plasticstaven i den nye piercing?
  3.Er plasticpiercingen mere behagelig?
  4 Er der mange det fortsat er irriteret pga følelsen i munden efter piercingen er helet op?

  Mvh Maria

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. maj 2013 kl. 18:40

   Hej Maria,

   Tak for dine spørgsmål.
   1. Du skal gennemgå din renseteknikker for fejl. Husker du f.eks. at vaske fingre inden du piller ved den? Tørrer du dig i ansigtet med et håndklæde der ikke er helt rent? Kommer der make-up i såret? Osv. osv. Prøv at se om du kan spotte noget du gør galt. Det kan nemt være pga. fremmed bakterier du hæver så meget.
   2. Hvis din piercing er så ny, så vil det kunne mærkes ja. Men det gør typisk mindre ondt end en stav som er lavet af metal, da der ikke er noget gevind på staven.
   3. En plastikstav er typisk langt mere behagelig end en af metal.
   4. Når en Madonna Piercing er helet 100% efter 3-4 måneder bør der ikke være noget ubehag. Det er dog ganske almindeligt i de første 2-3 uger efter den er blevet lavet.

   Vi håber det var svarene du søgte. Held og lykke med din madonna piercing.

   Svar
 • Julia
  Julia
  2. maj 2013 kl. 17:34

  Jeg har modtaget en labret til min madonna piercing i det der PTFE
  men jeg kan ikke få selve smykket ind i staven

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. maj 2013 kl. 18:45

   Hej Julia,

   Du bør kunne trække selve topkuglen (stiften) ud af din labret stav og skubbe den på plads igen uden problemer. Du kan f.eks. se her, hvordan vi både tager topkuglen ud, afkorter staven og sætter den i igen. (Scroll ned under produktteksten for at se videoen). Vi håber det kan give dig et svar på hvordan de virker. Virker det derimod ikke for dig, så prøv at kontakte kundeservice her.
   Held og lykke med smykket :)

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  5. maj 2013 kl. 16:30

  Hej.
  Jeg går til cheerleading, og skal derfor have min piercing ud når jeg træner. Jeg har en Madonna, og ville godt vide hvor lang tid man kan have den ude før den vokser sammen
  Mvh Nanna

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. maj 2013 kl. 19:41

   Hej Nanna,
   Tak for dit spørgsmål.
   Desværre er der ingen måde vi kan svare dig det på, da det er meget forskelligt fra person til person. De fleste vil dog godt kunne holde ud at tage deres labret ud i en time eller to, såfremt den er 100% færdighelet. Den eneste måde du kan finde ud af det på, er ved at prøve dig langsomt frem. Tag f.eks. din labret ud i 15 min og så sæt den i igen. Gik det godt, så prøv 25 min dagen efter. osv. osv.
   Held og lykke med din madonna piercing og træningen.

   Svar
 • Anne
  Anne
  17. juli 2013 kl. 09:25

  Hej :) jeg har haft min madonna piercing i 2 ¨r nu og der er aldrig gået betændelse i. Jeg har aldrig haft en infektion, så det var rigtigt uhyggeligt at opleve. Jeg gå så derefter til lægen og han pillede den ud. Det er en dag siden han har gjort det, men så lige pludselig læser jeg at det må man ikke gøre? jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu.. jeg skal til Tyrkiet om nogen par dage og jeg elsker at vise den frem så overvejer at købe en ny piercing og sætte den i idag.. Kan i hjælpe mig :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. juli 2013 kl. 20:37

   Hej Anne,
   Det er helt korrekt at det er forkert at tage et smykke ud af en betændt piercing, da der så er chance for at lukke betændelsen inde.
   Hvis du ikke oplever ømhed, rødme eller irritation omkring hullet, som er de mest almindelige tegn på en betændt piercing, så skal du ikke være bange. Hold dog gerne øje med hullet og pas og plej den godt og grundigt.
   Giv læben ro og vent med at sætte et nyt smykke i/få lavet en ny til du er kommet hjem fra ferie. På ferier går man gerne i både klor- og havvand, som er fyldt med bakterier. Det har en ny piercing/en betændt piercing ikke godt af.
   Jeg håber du kan bruge svaret - God ferie :)

   Svar
 • Freja
  Freja
  24. august 2013 kl. 17:13

  Hej
  Jeg tog min Madonna piercing ud bare for en enkelt nat. Jeg troede at den var helet fint, men jeg kan ikke få en i igen...

  Hvordan får jeg den i igen??..

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. august 2013 kl. 15:35

   Hej Freja,
   Hvis du endnu ikke har fået den i, tror jeg desværre at du bliver nødt til at få den piercet igen. Piercinger i og omkring munden har det desværre med at hele forholdsvis hurtigt.

   Svar
 • Mette
  Mette
  27. maj 2014 kl. 16:08

  hej jeg har haft en madonna i 1 månede nu og vil ha den skiftet ud med en mindre stav jeg har købt men kan slet ikke skrue kuglen af.. nogen trick til at få den løsnet??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. maj 2014 kl. 18:10

   Hej Mette,
   Nogle gange kan kuglen godt være skruet rigtig godt fast. Men prøv evt. med gummihandsker. Det giver et bedre greb om både kugle og stav. Alternativt kan du vikle en tyk elastik om kuglen, hvis du ikke har nogen gummihandsker.

   Svar
 • Anja
  Anja
  2. juli 2015 kl. 17:42

  Hej
  Jeg fik lavet min Madonna piercing for 2 dage siden, er det normalt at det gør ondt og hvor langtid gør det ondt?
  Hvornår må jeg skifte til plastisk stav?
  Og er det rigtig det jeg gør med morgen at børsterænder så mundskyld også saltvand på en vatpind og køre det rundt om piercingen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. juli 2015 kl. 15:55

   Hej Anja,
   Ja, det er normalt at det gør ondt, når der bliver prikket hul i huden. Hvor ondt og hvor længe det gør ondt er individuelt, så det kan vi desværre ikke svare på.
   Mht. efterbehandling samt hvornår du må skifte smykke, bør du tage med din piercer. Det er pierceren der har lavet piercingen og dermed også pierceren der afgør hvornår du bør gøre hvad.

   Svar
 • Kamilla mohr
  Kamilla mohr
  3. februar 2016 kl. 11:30

  Hej jeg har fået mange piercinger igennem tiden og er meget allergisk over for alt inklusiv nikkel. jeg har altid fået titanium eller sølv i mine piercinger men har lige fået en madonna hvor de kun havde kirurgiskstål og har hørt det ikke er så godt mod nikkelallergi! Skal jeg være bekymret og få den skiftet hurtigst muligt? Den er to dage gammel nu og skyller i mundskyld og renser som jeg skal på forhånd tak!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. februar 2016 kl. 10:50

   Hej Kamilla,
   Hvis du lider af nikkelallergi, vil jeg anbefale dig at få skiftet til titanium hurtigst muligt, så du er på den sikre side. Du kan finde en labret af titanium til en madonnapiercing her.
   Som en lille note, vil jeg tilføje, at sølv faktisk har et forholdsvis højt indhold af nikkel. Så det er umiddelbart ikke verdens bedste idé at anvende sølv, hvis du lider af nikkelallergi. Du kan læse mere om sølv i piercingsymkker her.
   Jeg håber du kan bruge mit svar :)

   Svar
Skriv et svar