Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Labret

Labret

En labret et af de mest brugte piercingsmykker i dag og det er der mange grunde til.

I denne artikel kan du bl.a. læse om disse fordele og hvad en labret egentlig er for et piercingsmykke.

Hvad er en labret

En labret er et utrolig enkelt piercingsmykke, som består af en lige stav, med en flad plade i den ene ende. I den modsatte ende finder man ofte et skruegevind, som passer til en lille kugle. Ved en labret, er det altid den lille kugle, som er selve fronten og pladen der placeres bagpå, er inde i munden.

Labrets kan dog hurtigt være lige så forskellige som deres ejere. F.eks. både i farven og måden de fungere på. Der findes f.eks.:

 • Press-fit - Hvor en lille stav med modhager skubbes ind i den anden stav
 • Indvendigt gevind - Hvor kuglen har en lille tap, som skrues ind i selve staven som har et gevind
 • Udvendigt gevind - Hvor der er et lille hul i kuglen, som staven med gevind kan skrues ind i

Fordelene ved en labret

Fordelene er meget afhængig af placering, men de er dog størst, afhængigt at hvilke andre smykker man kunne have brugt, på samme placering. Men en labret, kan f.eks. med fordel bruges i en tragus, helix eller i hvilken som helst anden piercing i øret, frem for en almindelige ørestift, med en lås. Grunden til det er simpel. En labret er langt mere hygiejnisk da der ikke kan samle sig en masse skidt, så som støv, hårlak, makeup, hår og ørevoks i låsen.

Derudover kan man få et hav af forskellige kugler til ens labret, så man behøver ikke være bange for designet. Derudover har en labret bedre mål end en almindelige øresticker, som typisk ødelægger en almindelig piercing pga. de tynde trådtykkelser de laves i.

Hvis en labret bruges igennem læben, er en af de helt store fordele at man har den flade plade i munden. Det mindsker chancen for at man slider både tænder og tandkød, som man hurtigt ville komme til med en almindelig låsekugle i munden. Derudover kan en labret typisk let tilpasses i længden, så den hurtigt kommer til at sidde helt pefekt, hvadend det er i munden eller i øret.

Til hvilke piercinger bruger man en labret?

Labret piercingsmykker bruges specielt ofte ved læbepiercinger, hvor de også er klart mest kendt. Men denne type piercingsmykke har i dag også vundet utrolig stor popularitet blandt ørepiercingerne. Specielt tragus og helix. Stort set alle læbepiercinger kan bruge en labret og langt de fleste ørepiercinger kan ligeså.

Nogle af de piercinger hvor en labret med fordel kan bruges er:

Standardstørrelser

De mest almindelige mål for labrets i dag er lidt varierende, alt efter hvor på kroppen de bruges. Men når de bruges til blandt andet øre- og læbepiercinger, er trådtykkelsen ofte 1,2 mm.

Alt efter om man har tykke eller tynde læber, eller ører, bruges der en 8 eller 6 mm. længde. Ved mere specielle piercinger så som cheeks, kan trådtykkelsen sagtens være 1,6 mm. og stavlængden oppe på 10-14 mm.

Normale materialer til labrets

Det mest almindelige materiale er uden tvivl kirurgisk stål. Men PTFE/Bioplast er kommet utrolig godt efter, pga. de store fordele når de bruges i og omkring munden. Du kan herunder læse mere om de forskellige materialer en labret laves i.

18 kommentarer til “Labret”

 • Dan Qvist
  Dan Qvist
  5. januar 2014 kl. 13:59

  Hejsa jeg har en Labret i min tragus men kuglen bliver ved med at falde af og jeg ved ikke om jeg skal købe en ny stav for hvis den har det samme problem med kuglen kan man gøre noget ved smykket så kuglen sidder bedre fast eller hvordan
  MVH Dan


  skal siges at min tragus stav er i titanium

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. januar 2014 kl. 10:12

   Hej Dan,
   Bliver den ved med at falde af, er der kun en ting at gøre og det er at stramme den noget mere.
   Alternativt kan du prøve med en anden kugle og se om det afhjælper problemet.

   Svar
 • Dan Qvist
  Dan Qvist
  6. januar 2014 kl. 19:50

  Tusind tak for rådet det hjalp og jeg kan nu igen bruge den til min tragus Tusind mange gange tak!!! kæmpe hjælp!!

  oh og lige en ting til jeg er kommet til at blande nogle titanium og stål piercinger sammen og nu kan jeg ikke finde ud af hvordan jeg kan se forskel :( håber der også er et råd om hvordan jeg løser det problem men ellers Tak for det gode råd! :)
  <
  - Dan

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. januar 2014 kl. 14:23

   Hej Dan
   Titanium er noget mørkere i farven end almindelig kirurgisk stål.

   Svar
 • Louise
  Louise
  25. marts 2014 kl. 13:13

  Hejsa. Hvor stor er kuglen på en lower labret når man får den skudt i første gang? Jeg synes jeg kan se herinde at i sælger mange i 3 mm, er det også den størrelse den vil være, når jeg får den skudt i? Mvh Louise

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. marts 2014 kl. 16:04

   Hej Louise,
   Når du bliver piercet vil det med stor sandsynlighed blive med en 3 mm. kugle. Staven der bliver brugt kan muligvis være lidt længere end normalt, så læben har lidt plads at arbejde på. Den kan dog skiftes til en kortere efter en periode.
   Få dog ikke dit smykke skudt i, få det piercet i. Med andre ord, gå ikke til en guldsmed, gå til en piercer der ved hvad det hele drejer sig om.

   Svar
 • Kristine
  Kristine
  30. maj 2014 kl. 11:55

  hej. det piercingsmykke jeg fik puttet i næsefløjen da jeg fik den lavet ligner sådan en labret på en prik, er det sådan en eller kaldes den noget andet? den flade ende sidder inde i næsen, og kuglen sidder udenpå. det er vidst nok den flade ende der skal tages af for at få smykket ud, men kan ikke få det til at fungere....

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. juni 2014 kl. 17:36

   Hej Kristine,
   Umiddelbart er det ikke en labret du har i næsen. Men jeg kan heller ikke tyde hvilket smykke det ellers skulle være, da ingen næsesmykker ser ud som du beskriver det.
   Kan det evt. være en næsestav eller en næseskrue? Ingen af de to kan dog skilles ad, som du beskriver det.

   Svar
 • Cathrine
  Cathrine
  1. juli 2014 kl. 01:33

  Hej
  Jeg vil gerne vide om man kan bruge en labret i en næsefløjspiercing? Har brugt skrue og ring, men ingen af dem fungerer rigtig for mig, da det volder meget smerte at få dem ud og i.. Derfor tænkte jeg om sådan en labret måske ville være bedre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. juli 2014 kl. 18:55

   Hej Cathrine,

   Det kan du godt, men det kræver at din næsepiercing også er 1,2 mm. tyk som de tyndeste labrets er. Ellers vil du ikke kunne få den i. Derudover skal du nok ned og bruge en stavlængde på 4 mm. og dem finder du via linket her. Alternativt kan du bruge en næsestav, hvis skruer og ringe ikke har været noget for dig.

   Svar
 • Line
  Line
  13. juli 2014 kl. 01:43

  Hej!
  Ih, hvor er det skønt endelig at finde en side hvor der også bliver solgt titanium piercinger, til os som ikke kan tåle kirigusk stål. Jeg har så et spørgsmål, jeg har en tragus piercing som jeg fik lavet for to mdr siden nu, staven jeg har i, er den samme som ds den blev lavet, da jeg ikke har kunne finde nogle der solgte titanium. Nu er mit spørgsmål så, hvor tyk og hvor lang skal den være, den nye jeg skal have i???
  Mvh Line

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. juli 2014 kl. 11:59

   Hej Line,
   Alle er forskellige, så derfor kan det være lidt svært at guide mht. smykkestørrelser uden at have set selve piercingen. Men når det er sagt, så er de labretter vi sælger flest af til tragus 6 mm. lange og 1,2 mm. tykke (hvis de er piercet med nål og ikke skudt i med pistol).
   Hvis du ikke ved hvor lang eller tyk din nuværende stav er, kan du måle den her på siden med vores måleværktøj til piercingsmykker. Viser det sig at den er 8 mm. og du synes den er for lang, så kan du passende købe en på 6 mm.

   Svar
 • Mie
  Mie
  25. oktober 2014 kl. 04:58

  Halløjsa. Jeg har lige et spørgsmål. Jeg har for godt og vel 2 måneders tid siden fået lavet en lower labret og er super glad for den. Det jeg bare ikke forstår er, hvorfor jeg har fået en hvid ring rundt om hullet? Det ikke synligt når smykket er i, men ligeså snart jeg tager det ud kan det tydeligt ses. Er det evt noget i ved hvorfor? :)
  Mvh Mie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. november 2014 kl. 11:39

   Hej Mie,

   Det er ny hud som er dannet. Det kaldes også en fistula og det er helt normalt. den nye hud er mere hvis end resten af din "gamle" hud og den er også tyndere i starten. Men det vil udligne sig lidt med tiden, så det ikke forbliver en stor synlig ring. Med andre ord, er det ikke noget du skal være nervøs for - Det er ganske normalt når en piercing heler :)

   Svar
 • Diana
  Diana
  21. december 2014 kl. 02:59

  Hej. Jeg fik for 1 uge siden en inner conch og da jeg nu vil finde mig et nyt smykke (til når den er helet) vil jeg høre om man ikke kan bruge en 1,2 mm hvis man får at vide det er en 1,6 mm der er piercet i?
  Jeg synes det er for tykt og ikke muligt at finde de helt diskrete smykker til denne stav tykkelse :(

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 11:42

   Hej Diana,
   Du kan sagtens bruge 1,2 mm. smykker i et 1,6 mm. hul. Af naturlige årsager kan du bare ikke gøre det den anden vej :)
   Vær dog opmærksom på at hullet godt kan trække sig sammen om smykket, så hvis du er blevet piercet med en 1,6 mm. nål og efterfølgende bruger et 1,2 mm. smykke, så kan hullet godt trække sig sammen fra 1,6 mm. - 1,2 mm. og du kan ikke længere bruge 1,6 mm. smykker. Men langt de fleste bruger også 1,2 mm. smykker i ørerne, så det er helt normalt :)

   Svar
 • Louise
  Louise
  4. juni 2015 kl. 09:36

  Hej! Hvis man bruger en hesteskos piercing i sin lower labret piercing, hvor mange diameter skal ringen så være?
  Mvh Louise

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. juni 2015 kl. 17:41

   Hej Louise,
   Det kommer lidt an på hvor langt nede den sidder samt størrelsen på dine læber. Det er med andre ord svært at svare på, så jeg vil næsten opfordre dig at gå til en piercer for at få et mere konkret svar.
   Har du allerede et smykke der passer, men er i tvivl om hvilke mål det har, så kan du med vores måleværktøj måle dig frem til smykkets dimensioner.

   Svar
Skriv et svar