Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Kuglering

Smykkemål

Trådtykkelse: Varierende
Længde: Varierende

Kuglering

En kuglering er den mest almindelige form for piercingsmykke. Kugleringe er blevet utroligt populære blandt piercere af flere grunde. Nogle af disse grunde er, at en kuglering let kan rengøres, hvis den er lavet i de rette materialer kan den tåle en tur i en autoklave, de har inden skarpe kanter, der er ikke et skarpt gevind og smykket er let i brug og kan bruges af enhver der er lidt fingernem.

Hvordan virker en kuglering?

En kuglering fungerer helt uden brug af gevind eller behovet for at skrue noget fast.
Selve ringen og kuglen, er to separate dele, som kan skilles helt fra hinanden. Ringen har i hver ende, hvor kuglen skal siddes fast, to små afrundinger. Det er bløde afrundinger, som ikke kan skære i huden og som skal klikkes ind i kuglen.
Selve kuglen er typisk helt rund, men med to små huller eller fordybninger. De to små fordybninger er dem som bruges til at holde kuglen fast på ringen.

Når man skiller en kuglering fra hinanden og ser på delene hver for sig, virker det ikke til, at det er et smykke som kan holde til meget.
Men der tager man fejl. For de to små fordybninger, kombineret med ringens stærke greb, gør at smykket kan siddet super godt fast, uden at man skal risikere at det gør ondt at tage ud.

Når smykket skal samles, skal man klikke den lille kugle på plads. Den ene fordybning placeres over den ene ende på ringen og så skubber man den anden ind på plads. Man hører typisk et lille klik når den sidder fast.
Når man skal skille den ad, skal kuglen blot hives ud. Man kan altså ikke skrue den ud, hvilket faktisk er en fordel. Kan man ikke hive kuglen ud, så skal man blot prøve at tvinge en negl ned mellem selve kuglen og ringen. Så vil den hurtigt hoppe ud.

Fordelene ved en kuglering

En kuglering har den store fordel, at den ikke kan samle skidt i gevind eller skære kroppen med skarpe kanter. Det er to utrolig vigtige fordele når det kommer til piercingsmykker og det er en af grundene til, at smykket er blevet så populært. En anden er prisen. Kugleringe er billige at producere, frem for hvis ringene skulle være udstyret med et gevind. Designet har nemlig eksisteret i mange år og der er der for meget konkurrence blandt de fabrikker som producerer piercingsmykker.

Så det faktum at man kan få en sikker ring, som pga. sit design ikke kan samle store mængder skidt og bakterier også fås til en billig pris, er en stor fordel. Sammenligner man f.eks. en kuglering med en traditionel ring man kender fra sølv- og guldsmede, så har den også andre fordele. F.eks. dens styrke. En ring med en almindelig lås, er kun afhængig af at man ikke hiver for hårdt, så giver den lille låsestav efter. Ved en kuglering er det hele ringens styrke som man skal kæmpe mod. Her er ingen lille bar som kan hoppe op. Hvis du vil have en kugle ud af en kuglering, så skal hele ringen give efter. En kuglering er ofte også bedre end en buede stave med gevindkugler. Uanset hvor meget man kommer til at skrue på en kuglering, så falder kuglen ikke ud. Friktion fra tøj osv. på en gevindkugle, kan hurtigt få kuglen til at løsne sig, så man taber den.

Store kuglering

Kugleringe fås i alle størrelser. Fra de helt små som bruges i traugs og helix, til store piercingsmykker som bruges til stretching osv.
Der er ingen egentlig grænse for hvor stor man kan designe en kuglering, men de fås typisk ikke større end 6-8 mm. i trådtykkelsen.

ønsker man meget større end det, så skal de specialproduceres og det kan hurtigt blive meget dyrt.
Der er dog også lang vej fra de mest almindelige 1,2 og 1,6 mm. trådtykkelse op til 8 mm.

Hvis man dog bruger ringe der er større end 1,6 mm. i trådtykkelsen, kan det være en fordel at anskaffe sig en ringåbner og evt. en ringlukker. Det kan nemlig hurtigt blive meget svært at åbne og lukke smykkerne hvis man kommer op i store størrelser.

Hvornår bruges en kuglering?

Kugleringe bruges primært til nye piercinger. I en ny piercing er det vigtigt at området omkring det piercede hul og smykket, er så rent som muligt, under hele helingsperioden. En kuglering er designet så den ikke samler skidt og er let at rense, hvilket gør den perfekt til nye piercinger.

Desværre har kugleringe heller ikke det mest spændende design. Grundet dens popularitet, så er det begrænset hvor mange der synes at en almindelig kuglering af kirurgisk stål er direkte smuk. Derfor vælger mange også enten at skifte ringen ud med en mere spændende ring eller over til et andet type piercingsmykke.

For hvor der kan bruges kugleringe, kan der typisk også bruges hestesko, endeløse ringe, buede stave eller sågar lige stave.

CBR, BCR, Captive Bead Ring, Ball Closure Ring eller Kuglering?

En CBR, BCR, Captive Bead Ring, Ball Closure Ring og Kuglering er faktisk et og samme smykke. De to første er forkortelser for de to næste og de sidste er den danske oversættelse. En Ball Closure Ring betyder oversat fra engelsk kort sagt en kuglelukket ring. Captive Bead Ring betyder perlefangende ring. Altså to anderledes måder at sige kuglering på.
Så har du altid fået at vide at du skal bruge en af de fire andre udtalelser, så kan du trygt bestille en kuglering, da det er en og samme ting.

Skriv et svar