Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Industrial piercing

Piercinginformation

Helingstid: 3 - 4 måneder
Trådtykkelse: 1,6 mm.
Længde: Varierende
Smerte (1 - 10): 6

Industrial Piercing

Når man taler om en industrial piercing, refererer man typisk til en lang buet stav i toppen af øret. Dog er betegnelsen på en industrial piercing blot at det er ét smykke der går gennem to huller. En industrial piercing er altså i teorien to piercinger. Du får to huller i øret, men kun ét smykke. Smykket består ofte af en lang lige stav, som går gennem begge huller - Forholdsvis simpelt. Staven kan have forskellige farver samt have enten spikes eller almindelige kugler i enderne. Nogle stave leveres også med et anderledes design, som kan være i form af en spiral et hjerte eller et loop.
Alle ører har forskellige former og det er derfor meget individuelt hvor en industrial piercing placeres. Fælles er dog, at den går gennem ørets bruskkant to steder. Ligeledes kan vi heller ikke definere nogen standardlængde på en industrial stav, da det varierer alt efter hvor den placeres. Mænd har dog ofte brug for længere stave end kvinder. Du kan her læse mere om en industrial stav.

Hvordan laves en industrial piercing?

En industrial piercing er som sagt to individuelle huller, som kædes sammen med ét smykke. Nogle vælger at få lavet hullerne hver for sig, dvs. de får et smykke i hvert hul og lader det hele op. Vælger man denne metode, skal man være opmærksom på, at de også heler hver for sig og at du kan få lidt besvær med at få den lange stav i til sidst. Vi anbefaler derfor at du får sat den lange industrialstav sat i med det samme, så det heler lige op.
Bemærk at denne piercing laves i et område, som udelukkende består af brusk. Brusk heler i lag og det er forskelligt fra person til person hvor hurtigt og godt det heler. I brusk løber der heller ingen blodkar og dermed ingen hvide blodlegemer, som er dem der hjælper til med at få et sår til at hele ordentligt. Du skal derfor være mere omhyggeligt mht. aftercare af din industrial piercing.

 

32 kommentarer til “Industrial piercing”

 • Clara Danevig
  Clara Danevig
  2. maj 2013 kl. 22:21

  Hej! Jeg har hørt at når man renser sin industrial piercing så skal man vrikke lidt med den så saltvandet eller klorhexidinen kommer ind i hullerne. Passer dette?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. maj 2013 kl. 18:51

   Hej Clara,

   Tak for dit spørgsmål.
   Det er forskelligt fra piercer til piercer hvad der bliver anbefalet. Men det er af vores opfattelse at de fleste anbefaler at man rykker let rundt med den. Både for at den ikke tørre sig fast og for at få rensevæsken ind under staven. Det er også hvad vi anbefaler at man gør. Det er dog vigtigt at man husker at skylle eventuelle sæbe- eller klorhexidinrester væk igen. Rykker man med sin Industrial piercing under helingen, er det utrolig vigtigt at man har helt rene fingre inden man går i gang. Derudover bør man kun rykke med staven når der renses. Det er altså ikke noget der skal gøres mange gange dagligt. Bare husk de rene fingre og forsøg så vidt muligt at holde hår og makeup væk fra din nye piercing. Læs evt. også vores gratis renseguide til piercinger her og se hvorfor vi blandt andet anbefaler brugen af isotonisk saltvand.
   Vi håber det var svaret du søgte og vi ønsker dig held og lykke med din industrial piercing.

   Svar
 • Clara Danevig
  Clara Danevig
  5. maj 2013 kl. 18:59

  Hej! Har lige et spørgsmål mere, og tak for det gode svar sidst :)
  Men nu til mit spørgsmål.
  Min industrial piercing er nu 6 dage gammel og har det rigtig godt, og jeg tænkte på hvad med hårfarve og nye piercinger?
  Bør piercingen være fuldt helet før man farver sit hår, eller kan man godt farve sit hår og bare undgå sit øre?
  Tak på forhånd, knus clara. :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. maj 2013 kl. 19:42

   Hej igen Clara.

   Du bør vente med at farve dit hår til din piercing er færdighelet. Hårfarve er så sprængfyldt med kemikalier at du simpelthen udsætter din piercing for en for stor risiko. Specielt hvis den kun er seks dage gammel. Vent evt. bare lidt længere, så den i det mindste er overfladehelet.

   Svar
 • Marianne
  Marianne
  9. juni 2013 kl. 15:38

  Hej, jeg fik lavet en industrial her i torsdags, og i starten var den kun øm når jeg kom til at røre ved den. Men nu er den blevet mere hævet, og den gør konstant ondt og dunker nærmest. Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg kan gøre, vasker den allerede to gange dagligt i saltvand, og en gang med intim sæbe...
  Hjælp!!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. juni 2013 kl. 17:45

   Hej Marianne,

   Tillykke med din nye piercing :)
   En industril piercing er placeret udelukkende i brusk. Brusk heler indefra og ud i lag og er lang tid om det. Så giv din nye piercing ro og rør kun ved den når det er nødvendigt. Hold også gerne hår og evt. make up væk fra den.
   Det er ikke meningen at du skal vaske den med saltvand. Det gør du med intimsæben. Jeg ved ikke om du selv laver saltvandet eller om du har købt vores isotoniske saltvand. Men laver du den selv, skal du drukne din piercing med saltvandet og derefter skylle efter med rent vand. Bruger du vores, skal du rense den først, for derefter at spraye et lag saltvand på.
   Det er fordi at der i den hjemmelavede saltvand kan være små skarpe saltkrystaller, som kan give rifter, så derfor skal de skylles væk.
   Så kort sagt, hold fingrene fra den, med mindre du skal rense den.
   dette skal dog kun ses som en overordnet guide, da det vigtigste er, at du holder dig til den guide du fik af din piercer, da det er pierceren der stiller garantien.

   Svar
 • Sara
  Sara
  17. juni 2013 kl. 03:27

  Hej
  Jeg fik for et år siden lavet en industrial og det gik fint. Jeg har dog haft bobler ved begge huller, der gik væk igen efter jeg rensede dem morgen og aften. Nu er det et år siden og der er igen kommet en boble (boblen bliver dog mindre når det løber med væske) på det øverste hul og noget tyder på at der er gået betændelse i begge huller.
  Spørgsmålet er nu, er det muligt at få betændelse i sin piercing efter den er helet, eller er min industrial bare ikke groet sammen endnu? Har hørt den skulle være lang tid om at hele.
  Jeg vasker den igen med intimsæbe og klorhexidin morgen og aften for at få betændelsen væk, da jeg har erfaret, at saltvand ikke var vejen fra for mig.
  Mvh.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:42

   Hej Sara,
   Det er lidt svært at sige hvad der får boblerne til at komme frem. Ofte kan det være fordi smykket er for kort, hvilket man også ofte ser ved industrials, så det er det første du kan kontrollere. Boblerne kan også komme ved slag, så hvis du har fået en på hovedet, kan det også være derfor.
   Det er muligt at få betændelse i sin piercing efter den er helet, det krøver dog at der kommer bakterier ind i et åbent hul. Det kan der komme hvis man f.eks. har skiftet smykke. Selve gevindet på staven kan godt lave en lille rift indvendig i piercingen og har staven ikke været 100% steril, kan den have haft bakterier med ind i piercingen, som så vil gå i den lille rift.
   Din behandling af piercingen fejler sådan set ikke noget, det er helt efter bogen, men den kan jo, som du også selv nævner, være lang tid om at hele.
   Jeg håbe du kunne bruge svaret og så må du have held og lykke med den.

   Svar
 • Alexandar
  Alexandar
  10. september 2013 kl. 17:39

  hey! :) har tænkt lidt på at få lavet sådan en, men er det mugligt at man kan få spike i enderne?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. september 2013 kl. 19:18

   Hej Alexander,

   Det kan du tro. Du kan evt. blot vælge at bestille nogle løse spikes du kan sætte på din stav. Du finder løse spikes lige her.

   Svar
 • Vanessa
  Vanessa
  30. oktober 2013 kl. 18:24

  Bliver industrial lavet med pistol som almindelig øreflip piercing eller nål?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. oktober 2013 kl. 01:19

   Hej Vanessa,

   De bliver altid lavet med en professionel piercing kanyle. Aldrig med pistol. Så smut du roligt ned til din lokale professionelle piercer og få den lavet.

   Svar
 • Cecilie
  Cecilie
  6. november 2013 kl. 10:01

  Hvor henne kan man få lavet sådan en?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. november 2013 kl. 11:31

   Hej Cecilie,

   Det kan du hos en professionel piercer. Lettere kan det næsten ikke blive.

   Svar
 • helena
  helena
  8. januar 2014 kl. 21:58

  hvad koster en industrial pircing

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. januar 2014 kl. 10:40

   Hej Helena,
   Det er helt op til pierceren der skal lave den, så vi anbeafler at spørge pierceren af.

   Svar
 • Nanna
  Nanna
  9. januar 2014 kl. 00:22

  Nu har jeg haft min industrial i lidt over 2 år og er stadig mega glad for den!
  Men jeg har aldrig set nogle af mine venner eller deres venner med en industrial. Hvordan kan det være at den ikke er nær så udbredt?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. januar 2014 kl. 10:42

   Hej Nanna,
   Det er svært at svare på. Vores gæt er at mange børn får lov af deres forældrer til at få huller i ørerne, da det er forholdsvis diskret. Det kan man jo ikke just sige en industrial piercing er ;)

   Svar
 • Dorte
  Dorte
  5. februar 2014 kl. 21:10

  Hejsa! Hvad kan jeg bruge til at rense min Industrial med, hvis jeg ikke har noget 'prof' rensevæske med hjem fra pierceren?
  Har læst mig til isotonisk saltvand, hjemmelavet saltvand (gerne link/vejledning hertil) og intimsæbe i denne tråd.

  Svar
 • Nicoline
  Nicoline
  20. februar 2014 kl. 16:34

  Kan man få lavet en industrial pircing hvis man i forvejen har et hul i den øverste del af øret? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. februar 2014 kl. 10:34

   Hej Nicoline,
   Ja, det skulle ikke være noget problemt. Nu ved jeg ikke hvordan dit øre ser ud, samt hvor hullet præcis sidder. Men kan hullet bruges som et af hullerne i en industrial er det jo perfekt. Kan det ikke, kan der jo bare laves to nye huller. Eller misforstår jeg dig?

   Svar
 • Mina
  Mina
  21. august 2014 kl. 18:14

  Hej! Jeg har tænkt mig at få lavet en industrial piercing, men er der en special ørering man skal have i indtil den heler eller kan jeg godt tage en med hjemmefra?:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. august 2014 kl. 18:24

   Hej Mina,
   Hvis du ikke har hørt andet fra din piercer, så vil du får et smykke isat hos pierceren. Smykket plejer at være med i prisen man giver for at få piercingen lavet.

   Svar
 • Yasmin
  Yasmin
  12. november 2014 kl. 21:30

  Hej.
  Nu ved jeg godt der står at på en skala fra 1-10 er det en 6. Hvis man har en lav smertetærskel, er det så stadig muligt at "overleve" smerten der kommer ved at få en Industrial?
  Kan sagtens få skudt huller både i brusken og flippen uden problemer. (Har dog hørt at det ikke helt er det samme)

  Mvh.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:20

   Hej Yeasmin,

   Ja det kan du sagtens. Du giver bare din piercer besked om at du måske er lidt pivet og så skal han/hun nok berolige dig således at det gør mindre ondt. Så vær du ikke nervøs for at du ikke overlever - Det gør alle! :)
   Og der er heller ingen som går fra en piercer med traumer, efter at have fået lavet en industrial piercing. Så du behøver slet ikke være så nervøs. Bare husk på, at det hele er overstået i løbet af 2 gange 1 sekund.
   Vi håber svaret kan bruges og vi håber du bliver glad for din kommende industrial piercing.

   Svar
 • Anonymherre
  Anonymherre
  22. marts 2015 kl. 17:11

  Jeg vil bare spørge om, mænd også kan have en industrial piercing, og evt. Hvilke øre vil være passende? Tak på forhånd

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 12:08

   Hej,
   Mænd kan sagtens have en industrial.
   Jeg tror som sådan ikke at det ene øre vil være mere passende end det andet. Det var vist tilbage i 90'erne at man gik mere op i ikke at have ørering i det "homoseksuelle" øre, som jeg mener var det venstre.
   Så vælg det øre du mener vil være det bedste :)

   Svar
 • Anne
  Anne
  23. maj 2015 kl. 14:50

  Hej!

  Jeg har nogle få spørgsmål omkring en industrial piercing:

  - Hvordan ved man,at en industrial piercing er betændt?
  - I følge smerteskalaen, ligger den på en 6'er, men I siger, at det varierer fra person til person, men hvis man nu har en svaghed for nåle generelt, er det så uudholdeligt?
  - Hvordan- og hvad skal man rense sin industrial piercing med? Jeg har set nogle steder, at man kun skal rense den med saltvand og andre siger med intimsæbe?
  - Hvad er aldersgrænsen på at få lavet en industrial piercing?

  Mange tak på forhånd!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   26. maj 2015 kl. 17:26

   Hej!
   - Rødme, hævelse, smerte og varme.
   - Nej. Det varer kun få sekunder pr. hul, så der er intet at frygte.
   - Anbefalingen herfra er altid at følge din piercers råd, så hvis han/hun siger at du skal rense med saltvand, er det det du skal gøre.
   - Der er ingen lovgivning på området, så det er op til den enkelte piercer.

   Svar
 • Isabella
  Isabella
  10. juni 2015 kl. 17:49

  Hejsa!

  Jeg har nu haft min industrial i nogle få dage, og jeg elsker den stadig! Dog, så har jeg et irriterende problem.

  Jeg renser den to gange dagligt, morgen og aften, plus med intimsæbe, når jeg er i bad, men efter et lille stykke tid efter rensningen, så danner den altid sådan noget skorpe-agtigt stads, som gør ondt, når jeg skal bevæge min piercing frem og tilbage og vrikke med den.

  Så mit spørgsmål er, hvad er det for noget, og hvordan undgår jeg det selv efter jeg har renset den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juni 2015 kl. 18:15

   Hej Isabella,
   Det er helt normalt at en piercing vil danne en form for sårskorpe, det betyder kun at din piercing er ved at hele.
   Det bedste tidspunkt at fjerne det tørre stads på, er når du er i bad og stadset er blevet opløst, så det er blødt og til at fjerne uden at gøre skade på piercingen.

   Svar
Skriv et svar