Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Horn

Horn

Horn fra dyr, har lige som ben, været brugt til piercingsmykker i rigtig mange år. F.eks. en vandbøffel, som er det dyr der ofte bliver taget horn fra, til fremstilling af smykker, har eksisteret i mange år. Derfor var det også meget naturligt for de gamle stammefolk at bruge både horn og ben fra dyret, når det afgik ved døden. Samtidig er materialerne til at arbejde i for det almindelige menneske, hvorimod det kræver store maskiner at fremstille et piercingsmykke i metal, som f.eks. kirurgisk stål.

Hvor stammer horn fra?

Som beskrevet herover, kommer hornene ofte fra vandbøfler, som har levet et godt og sundt liv. Dyrene bliver altså ikke avlet på, for at der skal fremstilles smykker fra dem. Man tager blot de sidste affaldsprodukter, som horn og ben, når det afgår ved døden. Nogle horn er dog ulovlige. F.eks. smykker af næsehorn er ikke noget man bare lige går ud og køber, på samme måde som elfenben heller ikke er noget man køber i den nærmeste piercingforretning. Det er de "billige" materialer, som der er nok af.

Hvilke piercingsmykker bliver der lavet af horn?

Det giver lidt sig selv at man ikke laver smykker til f.eks. tungen af materialet. De mest almindelige typer smykker er smykker til stretching, som plugs og tunnels. Nogle gange ser man også tapers af horn. Horn kan være hule indvendig og de er derfor idéelle til tunnels eller som "skal" til en plug, som man ser på billedet herover. Bemærk også at der i den mørke skal er små revner. Dette er helt naturligt og bliver af nogle personer værdsat, da man så virkelig kan se at det er et organiske materiale.
Man ser dog også folk gå rundt med horn i næsen, nærmere betegnet i septum. Septum er en god piercing at bruge materialet i, da man af hornet kan lave en såkaldt septum tusk, som er en svagt buende stav, med spidser i hver ende.

Skriv et svar