Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Helix piercing

Piercinginformation

Helingstid: 3 - 4 måneder
Trådtykkelse: 1,2 mm.
Længde: 6 mm.
Smerte (1 - 10): 3

Helix Piercing

En helix piercing er i dag nok den mest udbredte piercing, overhovedet - Hvis ikke man tæller de almindelige øreringe med.

En piercing i helix, er meget almindelig, både blandt helt unge piger og ældre kvinder.
Piercingen er utrolig simpel og for mange er det bare endnu en ørering, som ikke kræver de store overvejelser.

Hvad er en helix piercing?

En helix piercing er en lille piercing øverst i ørets kant. Piercingen er for mange bare en almindelig ørepiercing, på lige fod med dem man finder i øreflippen.

Men der er dog en stor forskel på en rigtig helix piercing og de øreringe man får skudt i ved en guldsmed.
Det vil vi i denne artikel komme nærmere ind på, så du kan lære forskellen, men mere om det senere.

Når en helix piercing bliver lavet, er det helt op til dig selv, om du ønsker at starte med en piercingring eller en lige stav. Ofte bliver en labret brugt som piercingsmykket i stedet for en lige stav med to kugler. Du kan læse hvorfor i afsnittet om piercingsmykker til helix piercinger.

Hvordan laves en helix piercing?

En helix piercing laves som stort set alle andre ørepiercinger, når du vælger en professionel piercer. Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på om du vælger en professionel piercer eller om du får den lavet ved en guld- eller sølvsmed.

Forskellen på en professionel piercer og en guldsmed

Mange vælger at få deres helix piercing lavet ved den lokale guldsmed. Det er ofte fordi at man ikke ved bedre eller fordi sådan har man altid gjort. Men fordi at man altid har gjort noget eller ikke ved bedre, er det ikke ensbetydende med at man bør forsætte en dum vane.

Hos den lokale guldsmed, foregår det at blive piercet typisk med en ørepistol. Pistolen skyder hurtigt et lille hul i øret og efter få sekunder er det hele overstået. Man har nu en flot piercing i helix og ofte uden de store smerter.
Her slutter den rosenrøde oplevelse desværre også. For pistolerne der bliver brugt, kan nemlig ikke steriliseres, måden den lille stift i pistolen er udformet på, skaber store traumer og mange oplever problemer efterfølgende med infektion. Men det kunne være meget værre.
En piercing pistol, kan bære de farlige hepatitis bakterier, som i værste fald kan være livstruende. Du risikere med andre ord, at blive piercet med en pistol som en hepatitissmittet person netop har brugt. I Danmark er der ingen lov om hvordan disse pistoler skal renses og ej heller krav til hvordan lokalet der pierces i skal rengøres.
Mange guld- og sølvsmede reklamerer med sterile pistoler. Faktum er dog at disse ikke kan steriliseres. kun desinficeres og det er ikke godt nok.

Hos BodyMod.dk Shop anbefaler vi altid at du opsøger en professionel piercer, når du skal have lavet en helix piercing.
Ved en professionel piercer, vil du blive piercet med en speciel kanyle. Både kanylen og tangen der bruges er helt sterile og de rigtige piercer har 100% styr på hygiejnen. Der er altså ingen risiko for smitte med hepatitis eller andet.

Derudover laves hullet med en nål der er mere skånsom for øret. Det betyder at du vil få færre problemer med at få din helix piercing til at hele og du sparer dig selv for en masse unødig smerte.
Det at blive piercet med en kanyle frem for en pistol, ser dog en smule mere drabeligt ud og det skræmmer nogle. Men tag det som en oplevelse og husk på at man også helst vil have at en professionel tandlæge ordner ens tænder og ikke bare en tilfældig person med et bor uden uddannelse.

Bemærk at der i denne artikel er brugt rigeligt med generalisering, men det er desværre sådan at vi ved BodyMod.dk Shop opfatter situationen rundt om i de danske guldsmedeforretninger. Mht. til lovgivning og uddannelse, findes der dog heller ingen lov vedr. almindelige piercere og piercingstudier og ej heller en lovpligtig uddannelse. Det er dog vores opfattelse at piercerer i professionelle studier, har mere styr på hygiejne og anatomi.

 

Helix piercingsmykker

Når du skal vælge piercingsmykker til din helix piercing, skal du først og fremmest træffe beslutningen ud fra om den er skudt eller piercet i øret.
Piercinger der bliver skudt i, har nemlig en mindre trådtykkelse end normale piercingsmykker. Den mindre trådtykkelse betyder, at du f.eks. ikke vil kunne bruge nogle af de smykker du finder her på BodyMod.dk Shop. Smykkerne vi forhandler her, er nemlig 0,2 mm. for store til dit hul i helix. Beklager.

Har du fået din piercing lavet hos en professionel piercer, er mulighederne for piercingsmykker næsten uendelige. Der findes et hav af smukke piercingsmykker og det er helt op til dig selv om du ønsker at bruge f.eks. en hestesko, kuglering, endeløs ring, lige stav eller en labret.
Udover smykkernes udseende er der nogle fordele ved de enkelte smykkeudformninger. Hestesko og piercingringe er meget lette at rense, da man uden problem kan flytte rundt på disse uden at tage dem ud. En labret samler langt mindre skidt, da der kun er én aftalelig del og pladen bagpå ikke har nogle kroge og kanter skidt kan sidde sig fast på. De lige stave med to kugler, er lettere end de fleste smykker at sætte i og der findes et hav af designs i denne model.

Vi anbefaler dig at læse mere om de enkelte designmuligheder under punkterne her:

Ved hestesko og ringe er det meget normalt med en diameter på 8 mm. og labrets og lige stave 6-8 mm. i længden. Når piercingen bliver lavet, er diameteren og længden typisk lidt længere, så der er plads til at øret kan hæve en smule. Derefter anbefaler vi at du prøver lidt forskellige længer og diametre, for at finde den der passer perfekt til dit øre. At ofre 19,- kr. pr. smykke for at teste af, kan hurtigt vise sig at være en god idé, da man ender med et perfekt resultat. Er du i tvivl om hvilken størrelse eller hvor du finder billige smykker til "tests", skal du endelig kontakte BodyMod.dk Shops kundeservice. Enten via live-chat, telefon, email eller herunder artiklen.

Materialer til piercingsmykker

Når du har fundet de typer af smykker du ønsker til din helix piercing, er det næste valg materialet.
Til det første smykke bruges der stort set altid titanium, da det anses for at være et af de mest sikre materialer til nye piercinger. Men når den først er helet, er der mange forskellige materialer at vælge imellem. Du kan læse mere om de forskellige herunder.

Pleje af en nye helix piercing

Hvis du lige har fået lavet din helix piercing og er i tvivl om hvordan den skal passes og plejes, har vi her på BodyMod.dk Shop et godt råd til dig. Læs vores gratis guide, omkring pleje af nye piercing. Guiden kan du få tilsendt til din email, helt gratis. Følg blot linket her og udfyld din email: Guide til rensning og aftercare af piercinger.

Guiden kan med fordel også bruges, hvis du oplever problemer med din allerede færdighelede piercing. Du kan med vores artikel om almindelige piercingproblemer hurtigt genkende hvad din smerte/irritation/rødme eller lignende skyldes og derefter skal du blot påbegynde en nye "rensecyklus" som beskrevet i guiden.

Undgå altid

Med din nye helixpiercing er der nogle ting du altid bør undgå. Det er naturligvis at pille i den mere end højst nødvendigt, urene fingre og det at sidde fast i ting. Husk derfor altid at have helt rene fingre når du skal rykke på smykket. Derudover bør du undgå hårspænder i området, så du ikke hænger fast.

Ting som mange dog ikke tænker på, er f.eks. hårlak og make-up. Undgå altid at disse kommer i kontakt med din nye piercing, i hele helingsperioden. Derudover bør du skifte dit hovedpudebetræk ofte, så dit øre ikke ligger på et betræk med gammel sved og make-up rester. Et lille tip er, at du som hovedpudebetræk bruger en ren t-shirt. Sov først på den ene side, dagen efter vender du puden, så du igen sover på en ren side. Derefter kan du vende t-shirten og gøre det samme igen. På den måde sover du på et rent betræk, i 4 dage, med blot én t-shirt og derved begrænser tøjvasken.

202 kommentarer til “Helix piercing”

 • Tilde
  Tilde
  11. maj 2013 kl. 11:26

  Hej Bodymod
  Jeg har fået en helix piercing tror jeg det hedder men altså fik den for 14 dage siden og den er meget øm, rød og dunker lidt. Men ikke særlig hævet har renset den meget godt med vand og sæbe
  Hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. maj 2013 kl. 19:17

   Hej Tilde,

   Tillykke med helixpiercingen.
   En helixpiercing går udelukkende igennem brusk og er dermed lang tid om at hele. Så det er meget vigtigt at du tager rensningen alvorligt. Følg den guide du har fået af din piercer meget nøje, så du har en at konsultere hvis det skulle gå helt galt.
   Vand og sæbe er ikke godt nok. Du skriver ikke noget om hvilken slags sæbe du bruger. Vi anbefaler en sæbe med lav PH-værdi. F.eks. en intimsæbe eller mild klorhexidin. Når den derefter er rengjort kan du give den noget Isotonisk Saltvand. Gentag denne procedure et par gange om dagen.

   Svar
 • Lena
  Lena
  20. maj 2013 kl. 15:48

  Jeg tænkte på om man kan få lavet en ny helix ved en piercer, i det samme hul hvor man fik det lavet ved guldsmeden? vil det efter heling give mindre ømhed og større mulighed for smykkevalg?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. maj 2013 kl. 17:27

   Hej Lena,

   Tak for dit spørgsmål.
   Du behøver ikke at få lavet et nyt hul, hvis du har et hul i forvejen. Du kan opsøge en professionel piercer og bede ham/hende om at stretche dit nuværende hul, så du kan bruge smykker på 1,2 mm. Derudover vil din helix hele hurtigere, da pierceren blot benytter en taper og ikke en nål.
   Vælger du den løsning, vil du kunne finde langt flere smykker end det lille udvalg du kan vælge mellem nu. 1,2 mm. er nemlig standarden for piercingsmykker til en helix.
   Held og lykke med din helix Lena.

   Svar
 • Marie B.
  Marie B.
  17. juni 2013 kl. 16:48

  Hej BodyMod
  Jeg fik lavet to helix i mit venstre øre i fredags. Og mit øre er hævet og rødt. Dette går jeg ud fra er normalt i starten. Det er nogle rimelig store ringe jeg har fået i, så de burde ikke klemme om øret. Har to huller i øreflippen hvor jeg aldrig har oplevet betændelse, så min krop plejer ikke at være meget følsom. Hvornår plejer rødmen og hævelsen at forgå/hvornår skal jeg blive bekymret?
  Og hvor mange gange må man max rense sin piercing om dagen?
  Marie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:46

   Hej Maria,
   Tillykke med dine nye piercinger.
   Du har helt ret i at øret kan hæve op og blive en smule rødt når man har fået lavet en ny piercing. Det er dog forskelligt fra person til person hvor lang tid der går inden hævelsen forsvinder, men bare rolig, følger du din piercers anvisning mht. efterbehandling, så gør du intet forkert og hævelsen burde snart forsvinde.
   Du skal passe på at du ikke renser for mange gange om dagen, hold dig til max to gange, en om morgenen og en om aftenen. Man kan nemlig godt rense for ofte og så gør man mere skade end gavn, så max to gange om dagen.

   Svar
 • Victoria
  Victoria
  18. juni 2013 kl. 22:06

  Hej

  Jeg har fået lavet to Helix piercinger i mit øre, for godt et halvt år siden. Der er konstant sådan en tyk gul klam form for væske ved hullerne og på smykkerne, plus at der også er to "runde bylder" eller hævelser, omkring hulene. Jeg fil en special sæbe, da jeg fik den lavet, men det virker ikke rigtig mod det der gule snask og de to runde bylder/hævelser omkring hullerne. Plus at når jeg prøver at rense det, bløder det også ud af hullerne. Jeg aner ikke om det er betændelse, eller hvad det er?

  Hilsen Victoria

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juni 2013 kl. 15:39

   Hej Victoria,

   Det lyder bestemt ikke rart. Det er vigtigt at du får gjort noget ved probelmet hurtigst muligt. Ellers risikere du at de to bylder bliver der permanent. Det er små væskeansamlinger der et meget almindeligt problem ved bruskpiercinger. Du skal gerne sørge for at få væsken drænet fra dem hurtigst muligt. Evt. opsøg en piercer for hjælp, hvis du ikke kan presse det ud.
   Derudover bør du skifte din renseteknik, efter som den ikke virker for dig. Du kan evt. få tilsendt vores gratis guide til hvordan du let og enkelt kan rense din piercing her.
   Vi håber du kan bruge svaret og ønsker dig held og lykke med dine helixpiercinger.

   Svar
 • Christina
  Christina
  25. juni 2013 kl. 22:10

  Hej!
  Jeg fik lavet en helix piercing, jeg fik skudt i hos guldsmeden, for omkring 1,5 måned siden, og jeg har lige skiftet den fra en almindelig ørestik til en ring, og der har været en slags lille "bobbel" på både for- og bagside, men nu er den på bagsiden vokset, så den har en diameter på omkring 4 mm.
  Hvad skal jeg gøre ved det? Jeg vil selvfølgelig helst ikke tage den ud, så ville høre, om der ikke er andre muligheder?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. juni 2013 kl. 22:42

   Hej Christina,

   De små bobler du har er væskeansamlinger. Dem skal du forsøge at få presset flade så hurtigt som muligt. Ellers risikere du at de bliver der permanent. Desværre er det en meget almindelig ting ved piercinger i områder med meget brusk - Specielt når de bliver lavet med pistol. I første omgang vil vi anbefale dig at du opsøger en professionel piercer og beder om hjælp der. Selvom det godt kan komme til at koste dig lidt. Derefter bør du lade din nye piercing få ro og passe godt på den med korrekt pleje. Dvs. at du skal holde dig fra at pille ved den, bruge saltvand ca. 2 gange om dagen og én gang om dagen bruge en PH-neutral sæbe.
   Kommer boblerne igen efter en piercer har presset dem ud for dig, bør du selv se om du kan presse dem væk igen. Husk at have helt rene fingre inden du går i gang og rens godt bagefter.

   Vi håber du kan bruge svaret og vi ønsker dig held og lykke med din piercing.

   Svar
 • Pia
  Pia
  3. juli 2013 kl. 12:09

  Hej

  Jeg fik lavet en helix i lørdags og har 7-9-13 ikke haft nogen problemer (rødmen var væk allerede efter et døgns tid og jeg skyller den 1-2 gange dagligt i enten rent vand eller isotonisk saltvand).

  Nu er den så småt begyndt at klø, hvilket så vidt jeg ved er et tegn på at den er begyndt at hele. Mit spørgsmål er nu om det ville være i orden at tage en anti-histamin, når kløen er værst (for at dæmpe kløen og mindske sandsynligheden for at komme til at klø igen) eller om det vil påvirke helingsprocessen?

  M.v.h.


  Pia

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. juli 2013 kl. 13:40

   Kære Pia,

   Der er pt. ingen dokumentation for at antihistamin vil virke imod din kløen i øret, pga. helingen. Der er dog heller ingen dokumentation for at det vil virke negativt.
   Derfor vil vi råde dig til kun at bruge antihistaminer mod din kløen ved din piercing, i samråd med din læge.
   Klør din piercing ufattelig meget, så hold øje med om du får udslæt og rødmen omkring piercingen også. Er det tilfældet bør du opsøge en piercer og få ham/hende til at tjekke smykket for nikkel.
   Vi håber du kan bruge svaret og at din læge har et bedre råd til dig.

   Svar
 • Nikoline
  Nikoline
  13. juli 2013 kl. 22:06

  Hejsa!
  Jeg fik en helix piercing i går (Jeg fik den skudt i)
  Hende der gjorde det sagde at der på ingen måde skulle røres ved piercingen.. Så derfor skulle den heller ikke renses da det ville irritere den og øret kunne hæve op..
  Jeg er meget skeptisk overfor det.. Den skal da renses ligesom alle andre piercinger skal den ikke?
  Tænker på at rense den med en vatpind dyppet i kogt vand med lidt salt i.. er det godt nok?
  Og når nu det er sommer.. må jeg så godt bade i havet med den?

  Mvh Nikoline :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. juli 2013 kl. 18:55

   Hej Nikoline,
   Guldsmeden eller hvem der nu har skudt den i, har ikke ret i sin påstand om at den ikke skal renses, for det skal den. Gør det evt. hver gang du er i bad, ved at fjerne evt. puds og skidt ved smykket og skub det derefter forsigtige frem og tilbage.
   Normalt skal en piercing renses to gange om dagen eller efter behov. En piercing der er skudt i skal man dog være meget mere opmærksom på, end en der er lavet på den "rigtige måde".
   Det er ikke nok at rense den med kogt vand hvor der er tilføjet almindeligt salt. Almindeligt bordsalt indeholder tilsætningsstoffer, så det må du endelig ikke bruges. Vores isotoniske saltvand kan varmt anbefales, da det kommer i en steril beholder.
   Mht. badning, så skal du holde dig fra det, indtil din piercing er helet. Der er utrolig mange bakterier i vandet, som kan forhindre en ordentlig heling af piercingen.

   Svar
 • Maja
  Maja
  15. juli 2013 kl. 22:04

  Hej:)
  Jeg kunne godt tænke mig at få lavet en forward helix, altså hvor den sidder i øreflippen lige over der hvor man får lavet rook, men jeg ved ikke hvilke piercing smykker der passer til denne piercing, kan I hjælpe mig? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. juli 2013 kl. 19:07

   Hej Maja,
   Generelt bruger man 1,2 mm. trådtykkelse ved alle ørepiercinger, heriblandt også forward helix. Industrials er dog ofte på 1,6 mm.
   Hvis du vil have en ring i, skal du enten gå efter en der er 8 eller 10 mm. 6 mm. kan godt gå hen og blive alt for lille.

   Svar
 • Louise
  Louise
  19. juli 2013 kl. 14:29

  Hej, jeg fik lavet en helix piercing for to dage siden, og jeg renser den både morgen og aften med klorhexidin, og indtil videre går det helt fint, og lige umiddelbart er der ikke gået betændelse i endnu. Men mit spørgsmål er, om der sker noget vis jeg går i solarie inden for de næste par dage? Vis ja, hvor længe skal jeg så vente? Og er det noget jeg kan gøre bedre ang. at rense den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juli 2013 kl. 15:56

   Hej Louise,
   Et solarie er, som en svømmehal, en bakteriebombe, så vent med at gå i solarie til din piercing er helet.
   Ang. rensning, så bør du følge din piercers anvisning på det punkt. Vi plejer dog at sige, at man skal rense en til to gange dagligt med en mild sæbe og derefter bruge isotonisk saltvand.

   Svar
 • Eva
  Eva
  20. juli 2013 kl. 18:19

  Hejsa!
  Jeg har lige fået lavet en helix med pistol, og vil gerne vide hvilke smykker jeg kan bruge når jeg engang må skifte den. Er det kun øreringe, eller er det piercinger med samme tykkelse som en navlepiercing? Og hvad gør jeg når jeg skal rense den? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juli 2013 kl. 15:59

   Hej Eva,
   Du kan ikke bruge almindelige piercingsmykker og slet ikke dem til navlen, da de er alt for tykke. Vi fra altid at få sin piercing lavt med pistol, da de for det første ikke er sterile og for det andet ødelægger de huden. Sidst men ikke mindst, så er det svært at få piercingsmykker til sin helix og man er derfor nødt til at bruge almindelige øreringe.
   Almindelige øreringe er 0,8 mm. - 1 mm. i diameter, hvilket stiften fra pistolen for det meste også er. Et almindeligt piercingsmykke er 1,2 mm. og er der for for tykt til dig. Du kan dog, hvis du vil op i en større tykkelse, bruge en taper, som du stikker igennem øret, for at udvide det.

   Svar
 • Patricia
  Patricia
  22. juli 2013 kl. 18:33

  Hej. Hvis jeg gerne vil have en helix piercing. Hvor lang tid skal jeg så vente med at gå i pool eller bade i havet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juli 2013 kl. 16:01

   Hej Patricia,
   Du skal vente til den er helet. Det er forskelligt fra person til person, så vi kan ikke give dig et endegyldigt svar. Men så længe den ikke er rød, øm, irriteret og der ikke er noget gulligt puds ved den, så er du på rette vej ;)

   Svar
 • Skift af smykke
  Skift af smykke
  2. august 2013 kl. 11:10

  Hej.

  Jeg fik lavet en helix for ca. 3 uger siden. Den er ikke hævet, rød mm. Må jeg skifte smykke?

  Mvh. Anja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. august 2013 kl. 15:46

   Hej Anja,

   Det er lige lidt for kort tid. Du bør som minimum vente et par uger endnu, men vent gerne til der er gået 3-4 måneder fra den er lavet. Det giver dig de bedste vilkår for helingen.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Johanne
  Johanne
  11. september 2013 kl. 01:10

  Hey.
  Jeg har to helix piercinger i i højre øre, og der er gået lidt betændelse i. Det er ikke meget slemt. Bare en lille "bule" betændelse ved siden af den nederste ring og en endnu mindre ved siden af den øverste ring. Den er ikke specielt varm eller noget, bare øm. Jeg vil bare gerne være på den sikre side og høre om det går væk?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. september 2013 kl. 19:23

   Hey Johanne,

   Den lille bule er typisk en lille samling sårvæske under huden. Du skal så vidt muligt forsøge at presse disse buler ud og rense godt efter med et antiseptisk renseprodukt. Til det kan vi anbefale vores X-pression renseprodukter, som du kan få enten i form af vatpinde med rensevæsken eller i form af en alt i en rensespray.
   Får du ikke presset væsken ud, vil de forblive der permanent. Lykkes det ikke for dig, så opsøg din piercer for hjælp.
   Held og lykke med din helix.

   Svar
 • Katrine
  Katrine
  5. oktober 2013 kl. 13:32

  Hej :)
  Jeg fik lavet en høj ørepiercing for omkring 3 uger siden. Der har ikke været nogen problemer med den, indtil for et par dage siden. Mit øre er hævet, rødt og ømt og har gul betændelse. Jeg glemte til at starte med at rense mit nye hul og rørte ved øret uden at have vasket hænder - jeg ved derfor godt at jeg selv er skyld infiktionen... Jeg prøver så godt jeg kan at fjerne betændelsen, og rense mit øre 2 gange dagligt med khlorhexidin. Det dunker en del i mit øre, og når jeg bare strejfer det, er det meget smertefuldt.

  Synes det er så flot og vil helst undgå at tage øreringen ud!! Så vil høre, hvor lang tid det er normalt at have en infiktion? Hvornår skal jeg begynde at blive bekymret og evt. tage øreringen ud...

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2013 kl. 17:39

   Hej Katrine,
   Du må under ingen omstændigheder tage dit smykke ud, da der så vil være chance for at du lukker betændelsen inde. Sørg for at rens morgen og aften, som du allerede gør. Brug dog ikke en klorhexidin der er for skrap, da den kan ødelægge mere end den gør gavn.
   En infektion er ikke normalt, så der findes heller ikke en normal "infektionstid", som du efterspørger. Fortsætter infektionen bør du tage kontakt til en piercer der kan se på problemet og vejlede dig derefter.
   Du kan muligvis få lidt gavn af at læse om isotonisk saltvand.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Christina
  Christina
  18. oktober 2013 kl. 03:00

  Hejsa. Har fået lavet i pircing halvt oppe ad øret, og er rigtig glad for den :)
  Men nu her efter 4 måneder er der kommet en geleagtigt og halv cirkel bule eller noget rundt om hullet omme foran. Det bløder og skifter "skal". Altså geléen stivner, falder af og der kommer en ny. Min læge siger det er ok, menville lige høre jer af, da i jo er dygtige, om det er normalt???? Skal jeg tage piercingen ud? (PS. Der er ikke bætendelse i) håber i kan hjælpe da lægen ikke gør...

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. oktober 2013 kl. 16:53

   Hej Christina,

   Vi vil mene at din læge har ret. Ud fra hvad du beskriver bør du ikke være nervøs og du bør absolut ikke pille den ud. Hold blot lidt ekstra øje med den og rens den gerne en gang eller to om dagen med istonisk saltvand. Det fjerner din "skal" og så bør blødningen også fortage. Er det ikke slut om 7-14 dage, bør du opsøge din piercer. Det kan f.eks. tænkes at dit piercingsmykke er for stort og derfor får unødig mange slag og tryk. Derfor kan det måske være at din piercer vil anbefale dig at han/hun skifter smykket til et mindre.
   Men lad der gå lidt tid og så vurder den igen.

   Svar
 • Emma
  Emma
  26. oktober 2013 kl. 19:22

  Hej :)
  Jeg fik lavet en helix piercing i torsdags, hos en professionel piercer. Smykket er meget stort og voldsomt synes jeg, og jeg glæder mig derfor til at jeg kan skifte til et mindre, og mere diskret smykke.
  Jeg spurgte pierceren hvornår jeg kunne skifte, og han svarede at det ville jeg kunne efter ca 3 uger. Jeg skulle selv holde øje med hvornår der stoppede med at blive dannet sårvæske, og når det stoppede kunne jeg altså skifte smykke.
  På alle de internetsider (samt Bodymod.dk) jeg har kigget på, står der dog at jeg først må skifte efter 3-4 måneder.

  Jeg synes at der er stor forskel på 3 uger og 3-4 måneder, og jeg vil derfor høre hvad jeg skal lytte til? Må jeg skifte mit smykke om 3 uger som min piercer sagde, eller er det helt uacceptabelt?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. oktober 2013 kl. 12:16

   Hej Emma,

   Generelt er det altid en god idé at vente så lang tid med at skifte som overhovedet muligt. Derved giver man sin nye piercing forhold.
   Men når din piercer siger at du kan skifte den allerede efter tre uger, går jeg ud fra at han mener at du kan få den skiftet ved ham, så kort tid efter.
   En professionel piercer har nemlig mulighed for at lave et skift før, men det skal typisk være med hans egne smykker. Vil du selv lave skiftet, bør du vente til den er færdighelet (og hvis du ikke kan, så vent så længe som muligt).
   Valget er selvfølgelig dit og at vente til ens piercing er færdighelet vil vi altid mene er en fornuftig beslutning.
   Vi håber svaret kan bruge og vi ønsker dig held og lykke med din nye helix piercing.

   Svar
 • Lærke
  Lærke
  13. november 2013 kl. 19:24

  Når man får helix piercet i, kan man ikke bare få en normal sten/diamant i stedet for de der ringe og stave? Syntes ikke selv det er særlig pænt.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. november 2013 kl. 10:14

   Hej Lærke,

   Det kan du selvfølgelig. Det er op til den enkelte piercer og beslutte hvilket udvalg af smykker han/hun tilbyder. Hvis din piercer ikke kan tilbyde det du ønsker kan du blot gå til en anden. Held og lykke med den.

   Svar
 • Lærke
  Lærke
  14. november 2013 kl. 16:20

  Okay super. Gør det meget ondt? Er ret bange for at få en nål gennem mit ører med brusk. Hvor ondt gør det egentlig? Jeg syntes selv at det gjorde ondt at få øreringe i øreflipperne. Hvor land tid tager det ca: at få den lavet? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. november 2013 kl. 14:42

   Kort sagt, ja!
   Smerte er individuelt, så smerte kan ikke måles i tal, som f.eks. en længde kan. Der er flere faktorer der spiller ind, når man taler om smerte, bl.a. fysiske, psykiske og sociale faktorer - Af samme grund kan vi ikke give dig et eksakt svar. Tallet i den grønne boks er dog en lilel guideline, hvor vi har taget gennemsnittet fra 1 - 10 blandt flere der har fået en helix. Så der kan du måske hente lidt hjælp :)

   Svar
 • Marie
  Marie
  17. november 2013 kl. 18:46

  Jeg er 14, og vil længe gerne have en helix piercing. Er bare bange for at det gør mega nas.. Er det hurtigt overstået, eller hvad?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. november 2013 kl. 09:48

   Ja, det går forholdsvis stærkt, så smerten skal du ikke tænke så meget på.
   Vær dog obs på at langt de fleste piercere har en aldersgrænse for at blive pierciet.

   Svar
 • Maria
  Maria
  18. november 2013 kl. 09:42

  Hej, jeg har fået lavet en helix piercing halvt oppe af øret for to dage siden.. Det er rødt og hævet, og det gør lidt ondt. Jeg ville høre hvad jeg skal gøre ved det, om jeg skal gøre noget ved det eller om jeg skal lade det være..

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. november 2013 kl. 09:49

   Det er lige tidligt nok at slå alarm - Den er kun to dage gammel.
   Det du oplever kan sagtens være en del af helignsprocessen. Så slå koldt vand i blodet, følg din piercers anvisning mht. efterbehandling og se tiden an.

   Svar
 • Marie
  Marie
  18. november 2013 kl. 15:54

  Hvis man har sine forældres tilladelse, og tager sin mor eller far med, må man så ikke godt blive pierciet som 14 årig? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. november 2013 kl. 21:50

   Det kommer an på den enkelte piercer. Så tag fat i den picer der skal lave den og få det mest korrekte svar.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • maggie
  maggie
  19. november 2013 kl. 23:02

  hej bodymod. har fået en bule bag min helix piercing og er i tvivl om det er betændelse eller hvad det er.. bør jeg skære den af? har købt en skalpel. om ikke andet hvad kan jeg ellers gøre for jeg ikke får sådan en kæmpe bule?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. november 2013 kl. 15:57

   Hej Maggie,

   Du bør absolut ikke begynde at skære i dig selv med en skalpel. Du bør i stedet gå til din piercer og få ham til at fjerne den. Det kan gøres med et pres på det rigtige sted eller med noget specielt tape hvis din piercing ikke er særlig gammel.
   Så afsted til din piercer med dig og held og lykke med den.

   Svar
 • Julie
  Julie
  22. november 2013 kl. 00:03

  Hej! Jeg har for ca 2 måneder siden fået lavet en piercing øverst i øret, fik den lavet med nål. Rensede den som jeg skulle osv! Der er nu kommet betændelse i alligevel, og har været der i ca 2 uger! Renser den med klorxidein og mild sæbe ca 3 gange dagligt og det bliver ikke bedre! Jeg har nu fået en bobbel bag på øret! Døjede med det samme i flere måneder da jeg fik min næsepiercing nogle år tilbage! Ved ikke om min krop måske har svært ved at "accpeteret" piercinger.. Hvad skal jeg gøre? Har ik mulighed for at opsøge min piercer da jeg fik den lavet i København og selv bor på Jylland.. Er ret fortvivlet døjede med det længe i min næsepiercing også bobler.. Og vil gerne have den væk hurtigst muligt..

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   22. november 2013 kl. 18:19

   Hej Julie,
   Man kan sagtens rensen den efter piercerens anvisninger og så alligevel få betændelse. Det sker ofte når man piller ved den eller hvis der kommer snavs ind i piercingen.
   Pas på du ikke renser den for ofte. Prøv kun at rense morgen og aften eller efter behov. Renser man for ofte (og med en klorhexidin der er for skrap) kan det have den modsatte effekt. Dvs. helingstiden bliver længere end normalt.
   Så start med kun at rense to gange om dagen og prøv evt. med noget isotonisk saltvand i stedet for klorhexidinen.

   Svar
 • Lars Magnussen
  Lars Magnussen
  5. december 2013 kl. 20:38

  Hej Bodymod. :D
  jeg har lige fået lavet en helix idag ville høre hvor længe der går før jeg må lave endnu en og derefter igen? :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. december 2013 kl. 18:47

   Hej Lars,

   Normalt ville man få lavet alle på én gang, men for ikke at love dig guld og grønne skove, vil vi anbefale at du opsøger en piercer. Det er nemlig forskelligt fra piercer til piercer, hvad de har af erfaringer med at pierce flere gange lige efter hinanden. Det må næsten være det bedste råd vi kan give dig herfra.
   Held og lykke med dem.

   Svar
 • Tanja
  Tanja
  13. december 2013 kl. 23:44

  Hej!
  Jeg overvejer rigtigt meget at få lavet en Helix Piercing... meeeen... jeg er utrolig følsom omkring mit øre, grundet en meget dårlig oplevelse, med en helix piercing, som blev skudt i. Den holdte aldrig op med at gøre ondt, trods jeg havde den 11 måneder, men jeg ville ikke tage den ud. Nu har jeg så taget den ud, for der var kommet en kraftig infektion i, som havde udviklet sig til koldbrand. Jeg ville rigtigt gerne have den igen, men jeg ved ikke om jeg tør :/
  Mit øre er stadig under behandling, for infektionen, men ville jo så selvfølge vente til det var ovre.
  - er der meget forskel på smerten fra en pistol og piercer ?
  - Ville mit øre kunne holde til det?
  - Har du evt andre ting jeg burde vide, eller nogle gode råd ?
  Mvh Tanja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. december 2013 kl. 13:23

   Hej Tanja,

   Du bør som du selv siger helt klart vente til din behandling er over og det lyder bestemt ikke som et rart forløb du har været igennem.
   Heldigvis gør en helixpiercing ikke særlig ondt. Faktisk er det en af de mindst smertefulde piercinger at få lavet. Så du bør ikke være nervøs for det.
   Ud over det er der faktisk ikke meget du skal vide, da du af din piercer får alt oplyst inden du bliver piercet. Så hør godt efter.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Sascha
  Sascha
  28. december 2013 kl. 14:15

  Hej BodyMod.
  - Jeg skal have lavet en høj ørepiercing (en helix?), jeg er dog meget nervøs for at få den lavet, for er bange for at jeg får en infektion og mit øre bliver "misformet" permanent! Hvor stor er risikoen ca. for dette^. Og når jeg så engang får taget mig sammen til at få det gjort, kan man så rense piercingen for meget? Eller er det bedst "kun" at rense to gange dagligt? (morgen og aften)?

  På forhånd tak for hjælpen :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. december 2013 kl. 16:34

   Hej Sascha,
   Du skal ikke være bange for at få den lavet. Det vil gøre en smule ondt i et splitsekund, men glæden ved at bære den bagefter opvejer smerten mange gange.
   Mht. rensning, så skal du følge din piercers anvisninger, da det er pierceren der stiller garantien. Man kan godt rense den for grundigt - Man fjerner simpelthen de nygenererede hudceller kroppen laver og derved får kroppen ikke mulighed for at hele hullet ordentligt.
   Holder du dig fra smykket og kun rører det under rensning, skal du ikke være nervøs for betændelse etc. Hold også hårprodukter etc. fra den i helingsperioden.

   Svar
 • Stephanie
  Stephanie
  28. december 2013 kl. 23:39

  Hej med jer.

  Jeg har fået lavet en helix piercing for to-tre uger siden og i starten var jeg nok ikke lige god nok til at rense den og pillede ved den uden at vaske hænder. Jeg har endda også renset den med alm. bordsalt(!!!) min piercing bløder nu efter jeg er begyndt at rense den "rigtigt" og jeg kan se i glasset at snavsen fra piercingen kommer væk. Er det helt normalt at den bløder? Jeg har fået presset bulen så der kom væske ud af men den bløder efterfølgende?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. december 2013 kl. 01:28

   Hej Stephanie,

   Det er meget normalt at der kan komme lidt "snask" ud osv. når man renser piercingen i starten. Din piercing er langt fra at være færdighelet så det vil vare ved lidt endnu. Så ingen grund til panik.
   Forsæt blot med at rense den korrekt og så bør det gå i sig selv igen.
   Held og lykke med din helix.

   Svar
 • Lykke
  Lykke
  12. januar 2014 kl. 02:48

  Hej BodyMod
  Jeg har en stor betændelses byld ved min helix. Jeg har fået den lavet for 7 måneder siden ved en guldsmed, dvs. den er skudt i. Der kommer blod og betændelse ud, samt noget klart væske. HVAD SKAL JEG GØRE?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:30

   Hej Lykke,

   Du bør begynde at behandle den som den var ny. Dvs. med en PH-neutral sæbe og isotonisk saltvand. Se hvordan du gør i vores gratis renseguide her.
   Tager det hele til og begynder at gøre ondt, bør du opsøge en læge. Men det bør ikke være nødvendigt.

   Held og lykke med din helix.

   Svar
 • Jeanette
  Jeanette
  14. januar 2014 kl. 00:42

  Hej!
  Jeg har fået lavet en helix for godt to måneder siden ved en professionel! Jeg fik dog skudt min i! Gælder det samme så hvis det var ved en guldsmed?
  Vh. Jeanette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:49

   Hej Jeanette,

   Vi har desværre lidt svært ved at forstå hvad du mener med dit spørgsmål. Det er ALTID dumt at få skudt en piercing i. ALTID!
   Så om personen kalder sig en professionel piercer eller om han er en guldsmed er underordnet.

   Vi håber det var svaret du søgte. Ellers skal du være meget velkommen til at skrive ind igen.

   Svar
 • Carina
  Carina
  14. januar 2014 kl. 10:28

  Hej
  I juni fik jeg lavet en helixpiercing, som så rigtig fin ud. I oktober begyndte jeg at få betændelse i den, fordi der begyndte at være noget gult snask, en smule varm og øm. Men aldrig hævet. Jeg begyndte derfor at rense den med sæbe hver morgen og saltvand om aftenen, og jeg har forsøgt så vidt muligt ikke at sove på siden, så piercingen ikke blev trykket - og har gjort det indtil nu. Der er dog kommet to 'buler' omkring min piercing - både foran og bagved. Bulen foran sidder omkring hullet, og den bagved sidder i siden af hullet. Der er også stadig en smule betændelse i, tror jeg. Mit spørgsmål er: Forsvinder bulerne? Jeg kan læse i nogle af de forrige svar, at der kan være en chance for, at de bliver permanente, hvis ikke man får gjort noget ved det. Mine buler har været der i et par måneder - er det så for sent at gøre noget ved det?

  Tusind tak for din hjælp!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:51

   Hej Carina,

   Det er aldrig forsent at forsøge at få dem væk. Forsøg at presse dem og "bad" dem derefter i isotonisk saltvand. Gør det 1-2 gange om dagen i ca. en uge og se om det hjælper. Hvis der ingen fremskrift er, kan du prøve at opsøge en piercer og se om han/hun kan fjerne dem for dig.
   Held og lykke med dem.

   Svar
 • Baily
  Baily
  17. januar 2014 kl. 23:52

  Hej!
  Jeg fik skudt en helix piercing i, og havde den 11 måneder, men den helede aldrig, og der kom infektion i... Æv! Men det har været meget slemt og hårdt for mit øre, og det var ikke en særlig god oplevelse :3
  Efter 4 måneder, er jeg stadig ved at behandle mit øre, og prøve at genopbygge arvævet, som især ikke har haft god af pistolen...
  Men kan mit øre holde til endnu et hul (normal ørering) eller måske en ny helix, eller er det for risikablet??
  Er det mit øre som ikke har kunne tåle det?
  Har i nogle gode råd, med hensyn til genopbyggelse af arvæv ?
  For man et ar eller noget, vil man tager den ud, hvis den bliver piercet i ?
  Og jeg har en bule bag på mit øre.. Kan det være brusk? Eller hvad er det?
  Håber i kan hjælpe :))

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. januar 2014 kl. 12:47

   Hej Baily,

   Som udgangspunkt vil vi anbefale at du piller din piercing ud, hvis der ikke er betændelse i den.
   Derudover bør du opsøge en piercer, som kan tage et nærmere kig på dit øre. For som udgangspunkt bør der ikke vær nogen problemer i at få den genpiercet, hvis du opsøger en professionel piercer som ikke bruger en pistol.

   Vi håber svaret kan bruges, for der er desværre ikke mere vi kan oplyse når vi ikke kan se dit øre for os. Vi ønsker dig alt held og lykke med det.

   Svar
 • Liv
  Liv
  20. januar 2014 kl. 19:52

  Hej,
  Jeg fik lavet en helix-piercing i venstre øre, for lidt over et måned siden.. Min piercer fortalte mig at jeg ikke skulle rense den overhovedet, så det har jeg ikke gjort. Den har været lidt øm konstant, men nu et måned efter, er der kommet en lidt gullig bule bag øret og den er blevet meget øm. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu, da jeg ikke har gjort andet end at følge piercerens anvisninger.. Jeg er ny i alt det her omkring piercinger, så jeg håber du kan hjælpe mig? Liv :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. januar 2014 kl. 10:38

   Hej Liv,

   Din piercer må være af den "gamle skole" hvor man mente at man ikke skulle gøre noget ved en piercing for at den heler. I teorien er det også rigtigt, men i praksis er det næsten umuligt.
   Vi har derfor lavet en gratis guide du kan få til sendt ved at følge linket her. Guiden fortæller dig hvordan du skal behandling din piercing og du skal blot starte som din piercing var helt ny. Så vil du hurtigt få bugt med problemerne.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Line
  Line
  8. februar 2014 kl. 19:50

  Hej.
  Jeg har længe overvejet at få lavet en helix piercing. Men jeg er bare rigtig bange for at den ikke heler, jeg får betændelse, og at jeg får de der slags "bobler" bag øret.. Hvor stor risiko er der for det, hvis jeg nu sørger for at rense den rigtigt og følge piercerens guide? Og kan man få en ring skudt i med det samme? Og sidste spørgsmål. Hvor lang tid går der før den heler? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. februar 2014 kl. 10:11

   Hej Line,
   Der er ikke noget at være bange for, så længe du følger din piercers (og ikke guldsmeds) anvisning mht. efterbehandling. En piercing skal laves med nål og ikke med pistol - Specielt nu når du er bange for at der skal gå betændelse i den.
   Plejer du den efter din piercers anvisning, vil den være ca. 3 - 4 måneder om at hele og du undgår også boblen. Husk at holde den fri for hårprodukter etc. i helingsperioden

   Svar
 • Emilie
  Emilie
  10. februar 2014 kl. 19:02

  Hej.
  Jeg overvejere en Helix prercing.
  Men hvad side skal den sidde i? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. februar 2014 kl. 19:25

   Hej Emilie,
   Det er helt op til dig selv. Der er ingen "forkert" side :)

   Svar
 • Stine
  Stine
  16. februar 2014 kl. 18:46

  Hej.
  Jeg har fået lavet en helix piercing for tre måneder siden ca. og idag prøvede jeg at skifte til en ring. Det gjorde ondt og det begyndte at bløde, ig jeg har også opdaget, at jeg har fået en slags bobbel bagpå. Hvordan skal jeg dræne den? Jeg er virkelig nervøs for det.

  Hilsen Stine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. februar 2014 kl. 14:39

   Hej Stine,
   Rens den som du har fået at vide ved pierceren da du fik den lavet, det er det bedste råd :)

   Svar
 • Eliza
  Eliza
  17. februar 2014 kl. 18:15

  Hej.
  Jeg har lige fået en helix piercing i min højre øre idag. Pierceren sagde at jeg skulle vente med at skifte til om 6 uger, men jeg kan se at du har skrevet der helingstiden på en helix piercing er 2-4 måneder.. Skal jeg vente eller må jeg godt skifte den for første gang om 6 uger? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. februar 2014 kl. 14:36

   Du skal som udgangspunkt lytte til din piercer og din egen krop. Man kan ikke sætte alle mennesker i samme bås, så de 3 - 4 måneder er baseret på et gennemsnit blandt flere personer. I sidste ende kommer det an på hvordan man passer og plejer sin piercing.
   Er din piercing rød og betændt efter 6 uger skal du naturligvis ikke skifte.

   Svar
 • Amanda
  Amanda
  18. februar 2014 kl. 10:55

  Hej!

  Jeg har fået lavet en dobbelt helix og vil gerne høre hvor lang tid, jeg fortsat skal rense piercingerne. Jeg har fået et papir af min piercer, hvor der står hvordan jeg skal rense den, men ikke i hvor lang tid.

  Jeg gætter på at det er individuelt, hvornår man kan stoppe - men hvor lang tid skal man ca gøre det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. februar 2014 kl. 14:29

   Hej Amanda,
   Du skal, kort sagt, rense indtil den er helet - hvor lang tid det er, er som du selv siger, individuelt. Men typisk 3 - 4 måneder.

   Svar
 • Josefine
  Josefine
  25. februar 2014 kl. 17:42

  Hej.
  Jeg fik lavet dobbelt helix for omkring 4 måneder siden, og her i fredags skiftede jeg til en ring begge stedet. Jeg gik ind til en anden piercer da jeg ellers have fået dem lavet i Australien, og hun sagde den øverste var lavet forkert, så at den ikke har fået fat i selve brusken der er i øret, og derfor siger hun at det kan være at der sker et eller andet øret så at hullet lukker sammen og piercing vil falde ud, og derfor vil jeg få et grimt ar. Jeg ved ikke helt om det passer da jeg jo har haft den i ca 4 måneder uden der er sket noget, men ville høre om i ville sige jeg skulle tage den ud og få den lavet igen, eller om jeg skal lade den være som den er nu. Der er ikke nogen form for betændelse i.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. marts 2014 kl. 14:09

   Hej Josefine,

   Vi vil anbefale at du øpsøger en tredje piercer og får en vurdering der. Hvis den er den samme som den anden piercer, bør du lytte til rådet. For har din australske piercer hun ramt hud og ikke brusk, er det korrekt at den vil kunne gro ud. Vi har dog aldrig før hørt om noget der skulle være piercet så forkert, men det er bedre rette op på en fejl nu end senere.
   Så afsted til en ny piercer med dig og held og lykke med din helix piercing.

   Svar
 • Laura
  Laura
  5. marts 2014 kl. 15:09

  Hej :-)
  Jeg fik skudt en helixpiercing i for en uge siden. Det gik fint i starten, men nu svier den rigtig meget og er øm og er lidt hævet, SKAL man tage den ud? Eller kan man få betændelsen væk ved at holde smerten ud, rense med saltvand og intimsæbe?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2014 kl. 17:30

   Hej Laura,
   Nej, du skal ikke tage den ud, du skal blot rense den. Rens den to gange om dagen med isotonisk saltvand eller en mild klorhexidin eller efter behov. Rør ellers ikke ved den, med mindre den skal renses.

   Svar
 • Celina
  Celina
  10. marts 2014 kl. 13:28

  Hej Bodymod,

  Jeg fik for to uger (på tirsdag) skudt min nu nummer to helix i hos den samme guldsmed som med første gang, den første helix havde jeg ingen problemer med, men i fredags begyndte den nyeste så at dunke lidt om aftenen. da jeg vågner lørdag morgen dunker den endnu mere og er hævet ret meget, men vælger at ignorer det og forsøger så lidt som muligt at pille i den. Men i går, om søndagen var det helt umuligt for mig at dreje den, og den mindste berøring giver voldsomme smerter og ømhed. Jeg begyndte derfor at rense med et produkt der hedder "One Drop Only" da jeg ikke har fået besked på noget andet fra guldsmeden, udover jeg først måtte skifte den om 12 uger, det vil sige om 10 på tirsdag..
  Mit spørgsmål er så bare nu, om hvad jeg skal gøre? Mit ører er så hævet at jeg ikke har mulighed for at kunne trykke øreringen ud af via. låsen, og her i morges kom der lidt gulligt/hvidt snask ud foran på øret, ved helixen, men dunken er der ikke længere, og øret er ikke så rødt som de forrige dage.. Er det blot betændelse eller noget der kan være slemmere?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. marts 2014 kl. 18:12

   Hej Celina,
   Først og fremmest bør du stoppe med at gå til guldsmeden - De ved kort sagt ikek hvad de laver.
   Men der er kun en ting at gøre og det er at rense den, indtil betændelsen er væk.
   Vi kender ikke til det renseprodukt du bruger, men vi kan varmt anbefale isotonisk saltvand - Du kan lave det selv eller det kan købes færdiglavet.
   Du kan læse mere omkring efterbehandling af piercinger her - Jeg tror du vil være godt rustet til at bekæmpe infektionen, hvis du også læser kommentarerne dertil.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Celina
  Celina
  12. marts 2014 kl. 18:47

  Hej Bodymod,
  Tak for jeres svar! Jeg bestilte i foregårs jeres isotoniske saltvand, og fik det selvfølgelig i går, takket været en hurtig levering. Det skal I have ros for :-).

  Rødmen og betændelsen er nu faldet, og min helix er ikke længere øm, men hævelsen mangler stadigvæk at aftage.
  I jeres guide til at rense diverse piercinger, står der at man kan bruge intim sæbe én gang om dagen og efterfølgende saltvandet to gange om dagen, og derefter trappe længere ned.
  Mit problem er nu bare at jeg ikke lige helt ved hvordan jeg får sæben ind i min renserutine? Hvordan kan det bedst benyttes med en helix som er hævet? Jeg har ellers renset det betændelse der kom ud væk og skyllet øret uden sæben, inden jeg påførte saltvands sprayen på begge sider af den.

  Derudover har jeg lagt mærke til at på kanten af mit øre, lige ud for låsen af min helix, at der er kommet en bule-lignede form? Den er ikke voldsom stor eller synlig som sådan, men kan mærke den når jeg stryger min finger over ørekanten. Jeg tror det enten stadigvæk kan være en smule betændelse der gemmer sig, samt hævelse, eller om det kunne være noget brusk der er blevet skubbet til siden? Er det noget jeg skal være obs på, eller se om det forsvinder med tiden jeg stadig behandler min helix?.

  Mvh Celina

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:23

   Hej igen Celina,

   Du skal bruge din sæbe til at skylle skidstet væk fra øret. Så inden du skal bruge dit saltvand, så smør øret ind med sæben og skyld så efter med rent vand. Sæben kan bedre fjerne sårvæske end vand og derudover bekæmper det også de bakterier der måtte være. Når du har skyllet efter med rent vand og alt sæbe er væk, så kan du bruge din saltvandspray igen.

   Du skal være OBS på den lille bule. Er den der stadig, bør du opsøge din piercer og få ham hende til at vurdere om den vil være der permanent eller om du kan dræne den. Du kan dræne den hvis det er betændelsesvæske, som du gør ved at være ekstra omhyggelig med at vaske den og bruge saltvandet omhyggeligt. Når du har vasket øret, så tryk hårdt på bulen, som om du ville klemme den ud. Påfør derefter isotonisk saltvand og lade det sidde i et stykke tid og skyld så væk igen. Gentag dette 1-2 gange om dagen i et par uger, hvorefter den bør aftage.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  16. marts 2014 kl. 13:46

  Hej. Jeg fik lavet en helix piercing i Onsdags. Jeg fik den skudt i hos en guld-sølv smed. De sagde jeg skulle dreje den rundt og det har jeg så gjordt. Der var ikke nogle problemer de første to dage. Men den tredje dag begyndte mit øre at hæve og blive rødt! Det gør smadre ondt og det dunker nærmest. Jeg renser den 2 gange om dagen med klorhexedin som jeg har fået afvide jeg skulle, men det hjælper ikke? Er det normalt den hæver så meget(det er rigtig stort) hjælp! ;)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 11:14

   Hej Camilla,
   Gå aldrig til en guldsmed for at få lavet huller - Udstyret er ikke sterilt og udstyret gør mere skade en gavn, hvilket også er tilfældet ved dig. Men sket er sket og du må få det bedste ud af det.
   En klorhexidin kan godt være for skrap, så først skal du finde ud af hvilken klorhexidin du har. Vi anbefaler en klorhexidin på 0,2% (eller lavere) eller vores alt-i-en piercing aftercare. Alternativt kan du lave dig en saltvandsopløsning, som du anvender to gange dagligt eller efter behov - Så skal infektionen nok forsvinde.
   Held og lykke med behandlingen :)

   Svar
 • Susan
  Susan
  17. marts 2014 kl. 13:19

  Hej.
  Jeg fik lavet en helix piercing hos en guldsmed sidste lørdag, altså den 8/3. Jeg har siden, jeg fik den lavet, renset den to gange om dagen med intimsæbe, og det har gået helt fint med den den første uge, hvor den slet ikke har været hævet, men siden i lørdags har den været hævet og ret øm, dog ikke voldsomt meget. Jeg kunne bare godt tænke mig at vide, om det er normalt, at den "opfører" sig på den måde? :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. marts 2014 kl. 15:50

   Hej Susan,
   Se venligst kommentaren lige over din.

   Svar
 • Carla
  Carla
  30. marts 2014 kl. 06:38

  Hejsa! Jeg har her for næsten 2 uger siden fået lavet 2 helix piercinger, og er utrolig bange for at der skulle komme infektion. Har op til flere veninder som har haft så mange problemer med den her slags piercing! Mit øre er stadig meget ømt og rødt, til tider også varmt. Der er næsten hele tiden det her hvide "crust", som ja sidder på smykket (smykket er en ring, af hvilket metal ved jeg ikke!) Og min piercer sagde at jeg ikke måtte rører eller roterer smykket overhovdet, men det har jeg simpelthen ikke kunne lade være med... Er der kommet infektion? Jeg renser den 3 gange om dagen, men ved at rører den er utrolig dumt. Her til aften da jeg rensede den flød de hvide væske ud og boblede helt? Jeg kunne ligesom høre væsken komme ud. Tak på forhånd:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:31

   Helixpiercinger kan være længere tid om at hele, da de er lavet i ren brusk, så du skal også være mere omhyggelig omkring din pasning og plejning af dem. Hvis din piercer har bedt dig lade være med at røre og dreje dem (med mindre det er nødvendigt), bør du også lade være. Det vil sætte unødig pres på helingstiden og dermed gøre helingen mere besværlig.
   Pas også på at du ikke renser dem for ofte - Det kan til tider have den modsatte effekt. Vi anbefaler dig at rense dem morgen og aften og ellers lade være med at rør dem yderligere

   Svar
 • Liv
  Liv
  9. april 2014 kl. 00:11

  Hej bodymod..
  Jeg fik lavet en piercing øverst oppe i venstre øre, for et halvt år siden.. Jeg fik af vide af min piercer at jeg ikke skulle rense den, så det gjorde jeg ikke.. Sen var konstant øm og nogle måneder efter jeg havde fået den lavet, kom der sådan en bule lige ved siden af piercinger bagpå øret.. Bulen var lidt gul i toppen. Vi prikkede hul på den og fik væsken ud.. Så skrev jeg herind, hvor jeg fik af vide at jeg skulle begynde at rense den, hvilket jeg så har gjordt lige siden.. Bulen begyndte at gå væk og det så på et tidspunkt rigtig fint ud, men den var stadigvæk øm.. Nu et måned efter er der pludselig kommet en ny betændt bule.. Jeg har brugt samme fremgangsmåde, men den gider ikke rigtig at gå væk + at der nu er lidt Hvidt rundt om piercinger foran, som om at betændelsen nu er inde i øret.. Den er stadig øm.. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.. Jeg er rigtig glad for den og vil gerne beholde den, orker bare ikke hvis den skal blive ved med at være øm og blive betændt.. Håber i kan hjælpe mig!
  Mvh Liv

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. april 2014 kl. 18:10

   Hej Liv,
   Der er ikke rigtig andet at gøre end at blive ved med at rense den.
   Men en bule kommer ikke uden grund - Du må finde ud af hvad årsagen til bulen er. Det kan f.eks. være dårlig hygiejne, en stav der er for kort eller materialet du ikke kan tåle.

   Svar
 • Ninna
  Ninna
  18. april 2014 kl. 21:46

  Hej ☺️
  Jeg har for 2 og en halv måned siden fået lavet en helix. Fik den skudt i ved en guldsmed (troede ærlig talt ikke at man piercede dem i, men jeg blev klogere)
  Nå men hun sagde at jeg skulle rense den med vand og sæbe to gange om dagen. Det fik jeg så gjort de første to dage hvorefter det ligesom gik lidt i glemmebogen. Jeg kan pille noget gult tørt "snask" ud fra den (det hænger ligesom bag låsen og bag stenen) men så i går opdagede jeg en lille mini bule ved siden af stenen. Jeg kom til at kradse lidt ved den, og så blødte den! Hvad skal jeg gøre? Er det betændelse? HJÆLP

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. april 2014 kl. 16:31

   Hej Ninna,

   Vi vil anbefale at du får tilsendt vores gratis renseguide til piercinger. Følg den, som om du netop havde fået din piercing lavet og giv gerne din bule ekstra meget saltvand og pres på den fra tid til anden. Så bør den forsvinde. Men du skal stoppe med at pille i den, da det hurtigt kan udvikle sig til en infektion, hvorefter det bliver langt mere kompliceret at få den til at hele ordentligt. Buler er meget almindelig når man har fået skudt en piercing i og det lyder til i dit tilfælde at være sårvæske som samler sig under huden og ikke kan komme ud. Det gullige snak skal du ikke være nervøs for. Du skal bare huske at rense det væk som beskrevet i guiden.
   Så få tilsendt guiden og kom i gang med at rense den korrekt.
   Held og lykke med din helix og vi håber svaret kan bruges :)

   Svar
 • Kira
  Kira
  20. april 2014 kl. 02:37

  Hejsa.
  Jeg fik lavet en helix for ca. 20 dage siden. Jeg fik den skudt i hos en guldsmed og jeg fik at vide at jeg måtte skifte den efter 4 uger. Jeg har læst jeres svar, på en anden piges spørgsmål omkring sin helix, hvor i sagde, man plejer at sige, at man skal vente 3-4 måneder med at skrifte den... vil det så sige det er dumt af mig at skifte den efter 4 uger, som jeg fik fortalt? Bortset fra det så har jeg ikke haft problemer med min helix og kan sagtens sove på den nu efter 2 uger, så jeg prøvede at tage den ud for at skifte den.. men så begyndte det at bløde og nu har jeg en stor bule bag på mit øre. Jeg ville ikke have mit hul til at gro sammen, så jeg fik øreringen i igen, men bulen er der jo stadig? Hvad er det for en bule? Er der noget jeg skal gøre for at få den væk, eller går den væk af sig selv?
  Håber i kan hjælpe mig.
  Kira

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. april 2014 kl. 16:49

   Hej Kira,

   Jeg har flyttet dit spørgsmål til kategorien her for helix piercinger. Her kan du blandt de mange spørgsmål, også læse at en del andre har spurgt ind til buler. Prøv at læs svarene der :)
   Lad også dit smykke sidde i nu. Lad være med at tage det ud igen før det er færdighelet, da du bare risikere at rive op i såret og så tager det endnu længere tid om at hele.
   Jeg håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din piercing :)

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  20. april 2014 kl. 16:27

  Hej Bodymod,

  jeg overvejer at få lavet en helix piercing, men har hørt (da jeg var lille) at piercinger i brusk kan forårsage det der på engelsk hedder "Cauliflower ear". Er derfor meget i tvivl. Har tænkt mig at få den lavet med nål hos en piercer hvis det er, men da jeg kun har de "normale" huller i ørerflipperne, som blev lavet hos en guldsmed, er jeg også i tvivl, da jeg ikke har prøvet det før, og er usikker på smerteniveauet og forskellen fra at få den skudt i. Desuden er jeg usikker på om det overhovedet vil klæde mig, selvom det er flot til alle dem jeg kender - kan man hvis det er aktuelt, få sin helix til at hele helt, eller er hullet permanent?

  Mvh. Sarah

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   21. april 2014 kl. 17:00

   Hej Sarah,

   På dansk kaldes det vist et blomkålsøre det er bestemt ikke noget du skal være nervøs for. Det er ofte resultatet af ren dumhed. For passer og plejer du din piercing som du får anvist af din professionelle piercer, ja så kommer du ikke til at opleve dette. Mht. smerteforskellen, ja så skal du heller ikke være nervøs for den. For samlet set er smerten ved en helixpiercing lavet hos en piercer, langt lavere end hvis den er lavet med pistol. Selve prikket gør lidt mere ondt, men ikke betydeligt. Men hele helingsperioden er langt mindre smertefuld hvis den er lavet med en professionel piercingnål, end hvis den er lavet med pistol. Derudover er chancen for at få betændelse osv. også mindre. Så vi vil helt klart anbefale dig at gå til en rigtig piercer. Du kan evt. læse gennem de mange spørgsmål her på siden og se at problemerne typisk kun opstår hos dem som har fået piercingen lavet med pistol.
   Du kan også roligt pille en helix ud igen. Det er ikke sikkert at hullet lukket sig helt igen, men hullet er så lille at det ikke er noget man vil se i dagligdagen. Husk på at hullet laves inde i folden, så det er jo også lidt skjult i forvejen. Men piller du den hurtigt ud igen, er der en god chance for at det vil lukke sig helt.

   Vi håber svarene kan bruges og ønsker dig held og lykke med din fremtidige piercing.

   Svar
 • Gulli
  Gulli
  1. juni 2014 kl. 19:49

  Hej Bodymod!
  Nu er det ved at være godt 4 måneder siden, jeg fik min helix skudt i. Og ja, jeg fortryder rigtig meget at jeg fik den skudt i, men sket er sket.
  Jeg har fået en rød bule bag ved min helix. Den er meget øm. Jeg har så bestilt jeres isotoniske saltvand og en af jeres helixpiercinger (da jeg bare har brugt en almindelig ørering). Jeg vil så spørge jer; hvordan skal jeg rense min helix for at min bule går væk?
  Jeg har prøvet at få tilsendt jeres guide flere gange, men jeg får bare aldrig mailen.
  Tak på forhånd.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. juni 2014 kl. 17:28

   Du skal rense den to gange om dagen med den isotoniske saltvand. Det skulle gerne tage bulen. Gør det ikke det, kan du evt. prøve med en af vores beskyttelsesplader, som placeres mellem øre og kugle, på den side hvor bulen sidder.
   Mht. guiden, så skal du være velkommen til enten at sende os en mail på info@bodymod.dk, så sender vi den gerne til dig.

   Svar
 • Fatiha
  Fatiha
  1. juni 2014 kl. 22:58

  Hej.
  Jeg fik lavet min helix inde hos The Old Barber Shop også kendt som Tattoo Salonen. Jeg har haft den i over en måned. Til start var der intet i vejen med den, men nu har jeg to buller, foran øret og bag ved, der bliver ved med at ryge væske ud og hvis nogen kommer til, at røre den så begynder den med at bløde. Jeg har været inde i forretningen, hvor jeg blev bedt om at rense det med saltvand, hvilket jeg har prøvet og der sker intet og jeg har også prøvet med klor hexidin. Det er et kæmpe problem for mig og for mine omgivelser er det måske ikke det lækreste syn. - hvad kan jeg gøre, som jeg ikke har forsøgt??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. juni 2014 kl. 17:26

   Hej Fatiha,
   Du kan som sådan ikke gøre mere mht. behandling af piercingen. Saltvand to gange om dagen er også hvad vi vil anbefale dig. Jeg vil næsten gætte på at materialet er titanium, som langt de fleste piercere bruger. Det er også det bedste. Men undersøg evt. om materialet skulle være et andet. Er det det, så få skiftet til titanium. Det kan også være at staven er for kort. Er den det, så skift til en der er lidt længere.

   Svar
 • Kamilla
  Kamilla
  12. juni 2014 kl. 04:36

  Hej :)
  Jeg fik lavet min piercing for 6 år siden hos en guldsmed, og jeg har haft problemer med den i perioder. Jeg har før haft en byld som jeg bare rensede grundigt og så var den væk efter en månedstid. Nu har jeg igen en byld bag på øret, og det har jeg haft i 10 måneder. Renser den med saltvand som i anbefaler, men det hjælper ikke rigtigt. Den er øm, meget hævet og bløder. Bylden sidder bag på øret og så bløder det fra noget "blødt" hud under hullet foran. Hvad skal jeg gøre? Kan ikke presse bylden, der kommer intet ud. Er det så for sent at søge en piecer som kan få bylden væk eller måske penicillin? Vil gerne have bylden og smerten væk, men at tage den ud ser jeg nærmest som den sidste udvej selvom jeg helst vil have den i, så den dækker lidt for bylden. Hilsen Kamilla

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juni 2014 kl. 11:08

   Hej Kamilla,
   Vi har gode erfaringer med at komme en beskyttelsesplade mellem kuglen og bylden. Det kunne måske være en mulighed inden man skiller sig af med piercingen.
   Hvis du scroller lidt ned på denne side, kan du se eksempler på bylder der forsvinder ved brug af beskyttelsespladen.

   Svar
 • Laura
  Laura
  13. juni 2014 kl. 15:18

  Hej bodymod! Jeg har to gange fået lavet en helixpiercing. Første gang var for nogle år siden, der fik jeg den skudt i. Mit øre hævede helt op, så gik udfra at der var gået betændelse i, så jeg tog den ud (dengang vidste jeg ikke at man ikke må tage dem ud, når der er betændelse i). Så fik jeg den lavet for et halvt år siden, men der blev mit øre også ved med at være helt vildt hævet. Min mor tvang mig til at tage den ud, men nu, nogle måneder efter jeg tog den ud, kan man mærke en slags "klump" inde i mit øre. Ved I hvad det kan være?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. juni 2014 kl. 12:24

   Hej Laura,
   Det er med stor sandsynlig noget arvæv du kan mærke. Det er noget man ofte ser, specielt når man har fået den skudt i.

   Svar
 • Anita
  Anita
  17. juni 2014 kl. 11:53

  Hej:-)
  Jeg overvejer at lade min datter få huller i ørene. Vi ville gerne gøre det nu, men skal snart ud og rejse hvor der skal bades i pool hver dag. Er det en dårlig ide med nye huller i ørene inden en badeferie?
  Hilsen Anita

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. juni 2014 kl. 12:20

   Hej Anita,
   Ja, det er en meget dårlig idé, da poolområder generelt er en stor bakteribombe.
   Husk også at gå til en ordentlig piercer og ikke til den lokale guldsmed, da arbejdet er mere sterilt og bedre udført ved en piercer.

   Svar
 • Jonas
  Jonas
  18. juni 2014 kl. 22:02

  Hej
  Jeg fik for lidt over 2 måneder siden lavet en piercing i mit ørebrusk. Jeg rensede den efter anvisningerne og det gik faktisk rigtig godt. Efter 1,5 måneder skiftede jeg den ud til en ring af kirugisk stål. Den var ret øm efter jeg skiftede den ud, men det gik hurtigt væk. Nu er den begyndt at blive meget øm igen, mit øre er en smule hævet og rødt. Jeg renser piercingen hver dag, men der er ikke rigtig nogen forbedring. Hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. juni 2014 kl. 11:04

   Hej Jonas,
   Der er ikke andet at gøre end at blive ved med at rense den og samtidig give den ro. Rens den to gange dagligt med en mild klorhexidin eller isotonisk saltvand, så skulle der gerne ske forbedringer. Hold dig ellers fra den, med mindre du skal rense den. Vent også med at lave et evt. smykkeskift indtil den er fuldstændig helet.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Janne
  Janne
  21. juni 2014 kl. 16:36

  Hej
  Jeg har fået lavet en helix for noget tid siden, og kunne nu også godt tænke mig en tragus piercing. Jeg hører meget musik, og ville lige høre hvad der så ville være bedst at bruge, det man tager ud over ørene, som helixen kommer i berøring med, eller den man tager inde i øret, som tragus'en kommer i berøring med :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   23. juni 2014 kl. 15:53

   Pest eller kolera - Det kommer helt an på hvad du selv synes virker bedst til dine ører. Nogen kan bedst med in-ears og andre bedst med dem der slutter tæt om ørerne.
   Det kan dog være en fordel at anvende en labret i sin tragus, hvis man vælger in-ears, da pladen på en tragus fylder langt mindre end f.eks. en kugle.

   Svar
 • Ninna
  Ninna
  22. juni 2014 kl. 16:35

  Hej Bodymod
  I februar fik jeg skudt en helix i og havde lidt problemer med den i starten. Efter jeg skiftede til en af jeres smykker og brugte den isotoniske saltvand er det blevet meget bedre! Men da jeg så i dag vil skifte den opdager jeg en gul bule ved siden af stenen (foran på øret) jeg pressede på den og der kom blod og væske ud. Nu er der en slags "fold" af krympet hud omkring mit hul. Hvad skal jeg gøre? Overvejer rigtig meget at lade den gro sammen og få PIERCET en ny i, men jeg er bare SÅ glad for den.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 17:57

   Hej Ninna,

   Vi vil anbefale at du fortsætter med at bruge din istoniske saltvand og bliver ved med at dræne din lille fold. Så bør den langsomt gå i sig selv igen. Held og lykke med den og det er da dejligt at høre at du også kan mærke at vores isotoniske saltvand virker.

   Svar
 • Janne
  Janne
  23. juni 2014 kl. 22:52

  Jeg vil gerne have min helix til at gro sammen (har haft den i 4 måneder). Har I nogle gode råd til hvordan jeg bedst muligt får den fil at gro pænt sammen? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. juni 2014 kl. 11:49

   Hej igen Janne,
   Hvis den skal gro pænt sammen anbefaler vi dig at bruge en olie eller en anden væske, som er rig på E-Vitaminer. E-vitamin mindsker dannelsen af ar.
   Vores Jojobaolie indeholder bl.a. E-vitamin og er et utroligt godt produkt til at mindske dannelsen af ar.

   Svar
 • Ninna
  Ninna
  27. juni 2014 kl. 23:15

  Hej Bodymod
  Først tusind tak fordi i svarer så hurtigt og fornuftigt, og tak for jeres fine produkter og smykker!
  Jeg ville bare vide, om man kan få lavet en helix samme sted som man har haft en før?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 18:29

   Hej Ninna,

   Det kan man som regel godt. Men der er enkelte som ikke kan og derfor er det ikke kan du kan blive garanteret. Men selv hvis du ikke kan, kan du altid få den flyttet bare et par millimeter.

   Svar
 • Nikoline
  Nikoline
  2. juli 2014 kl. 01:04

  Hej :-)
  Jeg fik min helix skudt i, idag, men overvejer at ta' den ud efter jeg har læst dette. Det bekymre mig faktisk ret så meget. Men kan jeg lade den sidde i et stykke tid, eller ville det være bedst at ta' den ud nu, få den helet og få den lavet igen hos en piercer om et års tid eller der omkring??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. juli 2014 kl. 14:07

   Hej Nikoline,

   Hvis du ingen problemer oplever med den, så behold den. Hvis du oplever problemer med den, så få hurtigt aflivet problemerne og så pil den derefter ud. Det er nemlig meget forskelligt fra person til person, om man får problemer eller ej. Mange gør desværre. Men hvis du ingne problemer har eller får, så er der ingen grund til at tage den ud.

   Svar
 • Mie
  Mie
  9. juli 2014 kl. 01:52

  Hej,
  Jeg fik for 7 måneder siden lavet en helix hos en piercer og der har ikke været problemer. Så lavede jeg et smykkeskift her i sidste uge til en kuglering af større diameter og først var den øm, men tænkte det bare var grundet at øret skulle vænne sig til den nye størrelse. Men nu er der kommet en lille bule bagpå og den er øm og varm. Jeg tænker det er betændelse, men når jeg trykker på den kommer der ikke noget ud.
  Det er min første piercing så har ingen erfaring mht. Rensning og sådan.
  Hjælp?
  Tak :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. juli 2014 kl. 17:41

   Hej Mie,

   Vi vil anbefale at du omgående tager til din piercer og får ham/hende til at hjælpe dig af med bulen du har fået. For gør du det ikke hurtigt, vil du risikere at den bliver permanent. I og med at den er kommet lige efter et smykkeskifte som din piercer har lavet, tyder noget på at du har fået en rift da smykket blev sat i. Så afsted til pierceren med dig.

   Held og lykke med den :)

   Svar
 • henriette holm
  henriette holm
  12. august 2014 kl. 20:22

  hej jeg fik for 5 månede siden lavet en pircing i øret nu vil jeg gerne skifte den ud men kan ikke få den ud der er ingen betændelse hvad gør jeg

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. august 2014 kl. 22:31

   Hvis du ikke selv kan få smykket ud, kan du tage til en piercer. En piercer har værktøj til opgaven og gør det for et symbolsk beløb eller måske endda gratis.

   Svar
 • Rikke
  Rikke
  22. august 2014 kl. 01:49

  Hej.
  Jeg har fået en piercing øverst i øret (tror det hedder helix) for tre dage siden og umiddelbart ser den fin ud. Jeg synes bare at mit øre er lidt hævet (den øverste del af øret) og det er stadig lidt rødt. Er det normalt? Og hvor længe vil det være hævet og stadig være ømt?
  På forhånd tak for svar.
  Hilsen Rikke

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2014 kl. 17:34

   Hej Rikke.
   Det er jo altid en individuel sag da vi alle er indrettet forskelligt men den typiske helingstid for en helixpiercing, er 3-4 måneder. Din piercing kan derfor også være øm i temmelig lang tid.

   Svar
 • Alberte
  Alberte
  24. august 2014 kl. 21:12

  Hej:)
  Jeg vil gerne have lavet en helix piercing, men har hørt at det bliver et lidt større hul hvis den bliver piercet, er det muligt at man kan få det i samme tykkelse som normale øreringe? Er det mest normalt at få en i venstre eller højre øre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2014 kl. 17:43

   Hej Alberte.
   Det er helt korrekt at hullet som regel bliver større når det laves med nål. Alternativt kan du vælge at få hullet skudt i ligesom man gør med øreringe, så vil hullet også passe til normale øreringe i størrelsen. Om man får det lavet i højre eller venstre øre er vist kun en smagssag.

   Svar
 • Line
  Line
  2. september 2014 kl. 21:09

  Hej!
  Jeg fik for 3 uger siden piercet to helix'er lige ved siden af hinanden. Jeg har 5 øreflips piercinger, og sammen laver disse 7 piercinger en ''kæde''. Jeg har dog opdaget at én af mine helix'er er lavet lidt for yderligt, så ''kæden'' er skæv. Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over, og jeg overvejer nu at pille den ud og få piercet den lidt længere inde. Kan dette godt lade sig gøre? Hvis ja, hvor længe efter jeg har taget min den ud, kan jeg få piercet en ny i ? :)
  Tak på forhånd!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. september 2014 kl. 12:45

   Hej Line,
   Du bør opsøge en piercer, som kan tage et nærmere kig på dine piercinger, for at se hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan.

   Svar
 • Melanie
  Melanie
  13. september 2014 kl. 18:44

  Hej
  For 2 uger siden fik jeg lavet min helix med pistol hos en piercer.
  Jeg vil gerne høre om der så er forskel på hvornår det er klogest at skifte den? Umiddelbart ser den fin ud den kan let renses og drejes og jeg kan sagtens røre den uden at det gør ondt (jeg kan dog mærke at den er der :P)
  Og så ville jeg gerne vide om det så er klogt også a få double som jeg har haft før, u hvor min helix ikke er helet :)
  Tak på forhånd!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. september 2014 kl. 18:18

   Hej Melanie,

   Vi vil anbefale at du venter til din piercing er færdighelet. Laves en piercing nål er denne helingstid typisk omkring 3-4 måneder. Har du fået den lavet med pistol, vil vi anbefale at du venter lidt længere. Hvad du mener med en double er vi lidt i tvivl om, men lad evt. din piercer vurdere dette. Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Elisabeth
  Elisabeth
  16. september 2014 kl. 14:17

  Hejsa. Eg fik for ca. 4 måneder skudt en helix piercing i. I går skiftede jeg den til en hesteskos ørering fra jeres hjemmeside og der er nu kommet en lille bule bag på øret ved hullet. Der kommer intet ud og den er ikke gul. Hvad er det og hvordan får jeg den væk?tak på forhånd -Elisabeth

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:41

   Hej Elisabeth,

   Sådan en lille boble er typisk en lille betændelsesansamling. De fjernes oftest lettest med tetræolie. Hos mange opstår de helt ud af den blå luft og typisk fordi at kroppen ikke kan slippe af med væsken. Tetræolie kan dog hjælpe med at dræne den lille boble, så den forsvinder igen.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med at få fjernet den lille boble.

   Svar
 • Ninna
  Ninna
  1. oktober 2014 kl. 01:05

  Har for lidt over en måned siden fået piercet mim helix. Det er gået rigtig godt, den har ikke været øm osv. Men så for omkring en uge siden begyndte den at blive øm og jeg opdagede en rød øm bule bag min helix. Hvad skal jeg gøre? Jeg bruger jeres saltvandsspray hver dag.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:52

   Hej Ninna,
   Rødme og hævelse opstår ofte pga. manglende rensning eller pga. forkert smykke/forkete mål på smykket. Ved forkerte mål eller ved et materiale man ikke kan tåle, kan der opstår en lille bule/knop på øret.
   Vores tetræolie genial til at dehydrere disse knopper og mindske røde/hævelse.

   Svar
 • Anne
  Anne
  7. oktober 2014 kl. 21:10

  Jeg fik lavet tre helix piercinger for to uger siden og der har ikke været nogle problemer med dem. Hvor lang tid skal man rense dem ca?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2014 kl. 17:26

   Hej Anne,
   Når du bliver piercet, får du fra din piercer en vejledning omkring hvordan og hvor længe du skal behandle den. Du bør derfor holde dig til den info du har fået fra din piercer.
   Har du ikke fået nogen info, siger man som hovedregel at man skal rense morgen og aften eller efter behov, indtil den ikke længere er øm, hævet rød eller irriteret.
   Specielt helixpiercinger (og andre piercinger der sidder i brusk) er lidt længere tid om at hele end andre piercinger, så gik dem lidt ekstra opmærksomhed når du renser dem, det bliver du glad for i sidste ende.
   Jeg håber du kan bruge svaret :)

   Svar
 • Camille
  Camille
  13. oktober 2014 kl. 14:53

  Hej bodymod
  Jeg har længe gået med overvejelserne om at få lavet en helix piercing, og er også forstået med at den skal laves ved en rigtig piercer hvor nål tykkelsen er 1,2mm. også er mit spørgsmål, kan man godt tage en normal lille ørering med og få sat den i efter at hullet er blevet lavet? Jeg er nemlig ikke så gammel endnu og vil helst at undgå at det skal se forvoldsomt ud med sådan nogle smykker man normal bruger til en helix:)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. oktober 2014 kl. 16:06

   Hej Camille,
   Nej, du kan ikke tage almindelige ørestikker med, da tykkelsen på dem ofte er 0,8 mm. Hullet vil derfor trække sig sammen om smykket og så kan du senere hen ikke bruge de andre smykker på 1,2 mm. Men din piercer har med garanti nogle flotte og diskrete smykker på 1,2 mm. som du får i.

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  13. oktober 2014 kl. 18:40

  Hej:)
  Når man for lavet en helix, hvilket smykke for man sat i og hvor tyk er det? Og kan man godt sætte et smykke i som er tyndere en det gamle når det er helet eller vil det se grimt ud?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. oktober 2014 kl. 16:07

   Hej Sofie,
   Hvis man bliver piercet med en nål, vil smykket der bliver sat i være 1,2 mm. tykt. Når hullet er helet kan du godt sætte et tyndere smykke i. Du skal bare passe på at hullet ikke trækker sig sammen når du bruger et tyndere smykke.

   Svar
 • Emma
  Emma
  6. november 2014 kl. 18:44

  Hej! Jeg fik lavet min helix-piercing ved en guldsmed for ca. 6 måneder siden. Den blev sjovt nok skudt i..
  Jeg har dog problemer med at ligge på den side hvor piercingen sidder, da det gør afsindigt ondt! Hvad kan jeg gøre udover at rense den med klorhexidin.. Jeg har mange gange overvejet om det var det værd pga. smerten, men synes bare at den er så flot så vil helst finde en løsning.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. november 2014 kl. 18:09

   Hej Emma,

   Prøv at skifte renseteknik. Klorhexidin er kun effektivt i starten, så du vil nok opleve en drastisk forbedring hvis du skifte. Vi har lavet en guide til hvordan, som du kan få tilsendt gratis via linket her.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din helix piercing.

   Svar
 • Mette
  Mette
  22. november 2014 kl. 17:04

  Hej, jeg har 6 uger siden fået dn Helix piercing og det er gået godt. Jeg bader kun ikke øret saltvand et par gange om ugen nu, men der er ligesom lidt tørt snask omkring ringen, hvad er det? Jeg kan stadig ikke ligge med øret på hovedpuden og sove - er det normalt efter 6 uger? Der er ikke betændelse og den er kun øm, når jeg "trykker på ringen. Jeg har fået den piercet hos Old Barbershop men de er slet ikke til at komme i kontakt med på hverken FB, mail eller telefon. Jeg er super ærgerlig over at have fået den lavet hos dem! Mvh Mette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:40

   Hej Mette,
   En helix piercing kan godt være meget tør i lang tid efter den er blevet laget. Det kan noget Jojoba-olie dog ændre på. Så vi vil anbefale dig at du prøver at kombinere dine saltvandsbehandlinger med olien, som kan give ekstra fugt til området.

   Svar
 • Maria
  Maria
  2. december 2014 kl. 21:21

  Hej BodyMod.dk!
  Jeg fik lavet en Helix piercing for to måneder siden. Jeg har renset den to gange dagligt (med intim sæbe og nogle gange med saltvand). Området omkring piercingen er lidt rødt, men det er ikke specielt hævet eller gør ondt (kun når den sidder fast i håret eller, hvis jeg ligger på den når jeg sover). Der kommer heller ikke nogen form for væske ud, men øret kan godt være lidt varmt en gang i mellem. Det er mest rødmen der bekymrer mig lidt, fordi jeg ved ikke om det er tegn på betændelse eller om det er helt almindeligt, da den stadig er under heling.
  Mvh. Maria :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. december 2014 kl. 10:10

   Hej Maria,

   Det er meget almindeligt at en helix piercing er rød og øm i lang tid efter den er lavet. Specielt hvis den af og til bliver irriteret af at du sover på den eller at den hænger fast i hår eller andet.
   Vi vil anbefale at du prøver at supplere din intimsæbe og saltvand med noget emuolie til piercinger. Det giver ekstra fugt til området og hjælper med helingen. Det bør mindske din rødme og få den til at hele hurtigere.
   Vi håber svaret kan bruges og at du får en hurtigere heling.

   Svar
 • Louise
  Louise
  23. december 2014 kl. 01:00

  Hej! :-)
  Jeg fik lavet en helix piercing for snart 3 måneder siden. Der har ikke været tegn på betændelse indtil videre. Men i dag har jeg opdaget en lille slags blære ved hullet. Den er hverken øm eller gul, og der kommer intet ud af den. Altså hvis jeg ikke havde set den i dag, havde jeg måske aldrig set den. Så jeg mærker den slet ikke. Er det noget der skal bekymre mig? Eller er det en almindelig del af helingsprocessen?
  Nogle siger det kan skyldes, at smykket er for kort, men det er min ikke.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 11:48

   Hej Louise,
   Det er noget vi ofte ser. Du kan med fordel bruge tetræolie på den, det dræner den for væske. Suppler gerne op med en beskyttelsesplade også.

   Svar
 • Melanie
  Melanie
  2. januar 2015 kl. 23:27

  Fik lavet min helix for lidt over 4 mdr siden hos en professionel piercer -med pistol. Jeg har haft problemer med den to gange hvor jeg har haft den der lille knub som vidst hedder "keloid" på engelsk. Det blødte men det gjorde ikke ondt eller noget.. Tror i så simpelthen bare at det er pistolers skyld? :)
  En anden ting er at da jeg lige havde fået den købte jeg hjertesmykket som i sælger ville det være en god ide at skifte min helix til den da blodet kredser sig omkring kuglen på min labret? Og hvordan gør jeg?
  Tak på forhånd :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 13:23

   Hej Melanie,

   Det kan sagtens være pistolen som har gjort dette. For har pistolen en stiftform frem for en kanyleform, så giver det et enormt tryk på øret. Det er i hvert fald en klassisk grund til at sådanne problemer opstår.
   Prøv at behandle din knub med noget tetræolie. Det bør kunne dræne din knub, hvis den ikke allerede har sat sig for godt.
   Vi vil oftest altid anbefale at man beholder sig startsmykke i, indtil ens piercing er færdighelet. Det er vigtigt at du ikke tager dit smykke ud og i konstant, da dette irriterer din piercing mere end det gavner. Så hold smykket i og rens omkring det. En labret er et super startsmykke, så hvis blot det er langt nok, er det klart lettere for dig at rense end så mange andre. Så behold den i og hold din piercing i ro.

   Svar
 • Josephine Mansing-Barfod
  Josephine Mansing-Barfod
  7. januar 2015 kl. 18:16

  Hej!

  Jeg fik i august 2014, lavet en helix piercing. Jeg rensede den som jeg havde fået besked på men der blev ved men at danne sig betændelse (det er hvad jeg tror) der begyndte at komme en bule oven på piercingen. Jeg skiftede derfor mit saltvand ud med klorhexidin, jeg havde dog stadig bulen. Min læge rådede mig til at tage den ud, hvilket jeg har gjort i dag. Mit hul ser bare slet ikke betændt ud, dog har jeg stadig bulen. Kommer jeg aldrig af med denne bule? OG jeg ville jo gerne have en helix, men betyder dette at denne proces vil ske hver gang jeg får en piercing ?

  mvh Josephine :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. januar 2015 kl. 14:39

   Hej Josephine,

   Når man først en gang har fået sådan en bule, vil det være let at få den igen. Fik du den skudt i, er der større sandsynlighed for at du får sådan en, end havde du fået den piercet i med en kanyle. Så hvis du vil prøve igen, vil vi anbefale at du får den lavet med en kanyle og giver din piercer besked om dine tidligere udfordringer. Til at behandle buler ved piercinger, har mange rigtig god succes med at behandle dem med tetræolie. Læs mere om hvorfor her. Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med det.

   Svar
 • Susanne
  Susanne
  11. januar 2015 kl. 16:39

  Hej.
  Jeg fik i starten af oktober skudt min helix i af min piercer. Alt gik efter bogen, og i december spurgte jeg om, om jeg kunne få skiftet til et rigtig piercingsmykke, hvilket de i butikken mente var fint. Da staven på dette smykke var tykkere end det der blev skudt i, blev det nye mast igennem, hvilket gjorde pænt nas. Og siden har det været ømt og væsker. Desuden er der kommet en blød bule på hver side af øret, hvilket jeg bestemt ikke er interesseret i. Er det ud med smykket, eller hvad gør jeg?
  Men Susanne

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2015 kl. 10:59

   Hej Susanne,

   Det er desværre en klassisk fejl vi hører om hele tiden. Mange tror at man let kan mase et større smykke igennem et lille hul, når det bare sidder oppe i den tynde brusk. Det kan som du selv siger, gøre pænt nas og medføre mange problemer.
   Vi vil anbefale at du går ned i størrelse igen og begynder at behandle dine buler med tetræolie. Gør du ikke noget ved de buler hurtigt, vil de let kunne blive permanente.
   Du bliver nød til at gå ned i størrelse for at kunne din piercing plads til at hele og komme af med væsken. Bulerne opstår ofte, fordi at væsken ikke kan komme ud af øret pga. det alt for tykke smykke.
   Dette må være vores bedste anbefaling pt.
   Den næste anbefaling må være at du skifter piercer, omgående!
   Find dig en som ikke gør brug af pistoler. For det er simpelthen dovenskab og bør ikke finde sted hos en som kalder sig for professionel. Find en som har et godt ry og bruger rene engangskanyler. Så er du godt på vej. Pierceren må genre have erfaring med stretching, da det nok vil være lettest for dig at stille og rolig få stretchet din piercing, frem for at få et smykke mast i. Alternativt kan den laves helt om, med en ca. 1,4 mm. kanyle. Det vil give plads til at isætte et standard 1,2 mm. smykke og samtidig vil du kunne komme af med betændelses-væsken. Men det betyder som sagt et helt nyt prik.

   Svar
 • Anna
  Anna
  13. januar 2015 kl. 00:06

  Hej BodyMod!
  Jeg fik her i sidste uge lavet en helix piercing. Den er selvfølgelig øm, men det er blevet lidt bedre. Her til aftes opdagede jeg at mit øre var en smule blåt, som om jeg have et utydeligt blåt mærke, - ikke omkring piercings hullet, men lidt længere ind mod øret.
  Det er jeg selvfølgelig lidt bange for. Er det normalt? og hvad skal jeg gøre ved det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2015 kl. 10:52

   Hej Anna,

   Det er ikke noget du skal være bekymret for i første omgang. Blot hold øje med det. Er det ikke væk efter en uges tid, så tag evt. forbi din læge. Men umiddelbart lyder det blot til at dit øre reagere efter det som det har været udsat for.
   Så pt. skal du ikke gøre andet end at holde øje og fortsætte med at behandle din nye piercing som du fik besked på hos din piercer. Held og lykke med den :)

   Svar
 • Christine
  Christine
  13. januar 2015 kl. 12:35

  Hej, jeg fik lavet en piercing i ørebrusken her i fredags. Renser den, som jeg har fået besked på, men den er nu rigtig øm ved berøring og lidt hævet deromkring, hvor piercingen er placeret. har aldrig før haft problemer med betændelse og hygiejnen. har altid været meget omhyggelig mht. rensningen.
  Er det normalt at være lidt øm og småhævet, når piercingen er så ny?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2015 kl. 10:50

   Hej Christine,

   Det er meget almindeligt at en helix er øm i temmelig lang tid efter at den er lavet. Specielt hvis den er blevet skudt i. Så hold nallerne fra den og fortsæt med at rense den som du skal :) Så skal det nok blive godt når den engang er færdighelet.
   Men husk, at jo mere du piller ved den, jo mere ondt gør det og jo længere tid tager det for den at hele. Så hold fingrene i ro og giv din piercing fred til at hele.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Michelle
  Michelle
  14. januar 2015 kl. 23:19

  Hej!
  Jeg fik min piercing for en uge siden. Der har slet ikke været nogle problemer men nu er den rød og hævet - men en smule betændelse i.
  Jeg renser øret med det man får med fra smykke forhandleren.
  Det gør bare så ondt, kommer det til at gå hurtigt over - eller går der meget lang tid?
  Hilsen en pige som er meget glad for sin piercing men meget bekymret

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2015 kl. 10:48

   Hej Michelle,

   Når du skriver smykkeforhandler, så går vi ud fra at der er tale om en guldsmed, som har skudt din piercing i. Er det forkert beklager vi.
   Men når man får skudt en piercing i, vælger man det ofte fordi det er let og det ikke gør særligt ondt. Problemet er bare at det kan gøre meget ondt, i lang tid efter. Netop som du oplever det nu. Så det er desværre normalt og det bedste du kan gøre er blot at fortsætte med at behandle den som du skal.
   Nu ved vi desværre ikke hvad det er du har fået til at behandle den med, men vi har lavet en komplet renseguide til piercinger som du kan finde via linket her. Du kan få den tilsendt gratis og så vil vi da anbefale at du følger denne. Så bør du relativt hurtigt kunne slippe af med smerten og igen fokusere på at få din piercing helet færdig.
   Hvis den dog stadig gør ondt efter endnu en uge, bør du opsøge din læge. Det gælder uanset hvordan du renser den. Mere end to uger bør det ikke gøre ondt, men det er acceptabelt hvis den blot er lidt øm.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med den.

   Svar
 • Thea
  Thea
  17. januar 2015 kl. 18:01

  Hej.

  Jeg har fået skudt en helix piercing i, det er lidt tid siden.
  Jeg prøvede og skifte til en ring, men det gjorde alt for ondt så jeg har en almindelig ørering i. Burde jeg tage den ud, lade hullet gro sammen og så få den lavet hos en piercer, har også hørt og læst at de er tykkere der.
  Hvad burde jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. januar 2015 kl. 15:01

   Hej Thea,
   Ja, hvis man får den skudt i, er det ofte med en tyndere trådtykkelse end hos en piercer. Det giver selvfølgelig problemer hvis man vil skifte til et andet smykke, som i dit tilfælde.
   Men du kan enten vælge at tage den ud og få den lavet på ny hos en piercer eller du kan bruge en taper til at stretche hullet en smule op. Den sidste metode med taperen er den billigste. Da du fik den skudt i, var tykkelsen enten 0,8 mm. eller 1,0 mm. Taperen jeg har linket til, er 1,2 mm., hvilket er det mest almindelige til helixsmykker. Så det er jo faktisk kun under en halv millimeter der skal stretches.

   Svar
 • Liza
  Liza
  6. februar 2015 kl. 23:55

  Hej!

  Jeg har haft min piercing i over et år, og ud af det blå blev mit øre ømt, rødt, varmt og hævet og nu er der kommet en bule bag på, som ikke kan drænes for noget væske, men stadig virker som en væskeansamling. Skal jeg prøve med teatree olie?

  Mvh Liza

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. februar 2015 kl. 13:23

   Hej Liza,
   Vi har rigtig gode erfaringer med tetræolie, så et er absolut en mulighed. Kombiner det evt. sammen med en beskyttelsesplade, så er du rigtig godt på vej.

   Svar
 • Josephine
  Josephine
  3. marts 2015 kl. 19:24

  Hej
  Jeg fik skudt en helix i mit øre i går, og jeg fik skudt en almindelig ørering i, med en meget bred sten foran. Den sten irriterede min hudfold oppe ved brusket så meget at jeg følte at det nærmest gnavede hul, og man kunne ligefrem se på huden at det blev strukket på grund af den brede sten. Jeg valgte så (dum som jeg var) at tage øreringen forsigtigt ud, for at sætte en i - velogmærket en med en lidt tyndere stav, men uden en sten foran som ville irritere. Problemet er bare at jeg ikke kan få den igennem hullet.
  Kan det virkelig nå at gro sammen på under 2 minutter?
  Hvad gør jeg nu?
  Mvh. Josephine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2015 kl. 13:06

   Hej Josephine,
   Nej, hullet kan ikke gro sammen på to minutter i øret, men derfor kan det godt være svært at få et nyt smykke i et frisk hul. Hvis du ikke har fået smykket i, er hullet nok helet nu og der er ikke nogen anden udvej end at blive genpiercet.
   Få den ikke lavet med en pistol, den der har lavet den har jo tilsyneladende ikke haft nok styr på situationen - Gå til en rigtig piercer, resultatet bliver så meget bedre.

   Svar
 • Antonie b.
  Antonie b.
  6. marts 2015 kl. 22:25

  Jeg fik for 4 dage siden skudt en helix i og lige siden har det gjort meget ondt nærmest dunket. Mit øre er også en smule rødt? Jeg har 3 "normale" huller nederst i øreflippen, dem har der aldrig været noget med. Men problemet er at jeg er lidt nervøs fordi det gør rigtig ondt.
  Jeg håber meget at i kan hjælpe;)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 12:21

   Hej Antonie,

   Hvis din dunken endnu ikke har lagt sig, bør du gå til lægen. Lægen vil kunne udskrive dig noget mod betændelsen du har fået. Det er et klassisk problem når man vælger at få skudt sin piercing i og ikke gør som anbefalet, nemlig at få den lavet med kanyle. Så der er som sådan ikke noget du skal være nervøs for, men du skal blot sørge for at få betændelsen væk. Og smerten lige efter at den er blevet piercet er helt normal efter at den er skudt i. Det skyleds måden som nålen er udformet i pistolen.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med at få smerten væk så hurtigt som overhovedet muligt.

   Svar
 • Camila
  Camila
  8. marts 2015 kl. 01:55

  Jeg vil også gerne lige spørge om - Skal smykket være lavet af noget bestemt? eller er det lige meget om det er noget ægte eller falsk?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. april 2015 kl. 16:05

   Hej Camilla,
   Se, det er jo lidt af et spørgsmål, for det kommer jo an på hvordan du definerer ægte eller falsk. Er smykket lavet af PTFE, er det lavet af ægte plastik. Vi forstår dog godt hvad du mener og du bør holde dig fra smykker der indeholder nikkel. Gå efter smykker af titanium, hvis du lider af nikkelallergi.

   Svar
 • Camila
  Camila
  21. marts 2015 kl. 15:15

  Hej.

  Jeg fik skudt min helix i for snart et år siden. Da der så var gået omkring 12 uger tror jeg det var, så skiftede jeg den ud med en ring jeg havde købt i glitter som de sagde var ægte. Jeg ved ikke om det skete før eller efter jeg skiftede den, men der er kommet sådan en lille bule tæt på min helix. Kan jeg gøre noget for at den forsvinder? eller er der ikke noget at gøre ved det?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 12:10

   Hej Camila,
   Bulerne er ofte væskesamlinger, som kan fjernes ved at dehydrere dem. Tetræolie er en antiseptisk olie, som er i stand til at udtørre huden og dermed dehydrere bulerne for væske.

   Svar
 • Jacqueline
  Jacqueline
  25. marts 2015 kl. 15:21

  Hej :-)
  Jeg har også fået skudt en helix picering i mit øre og har nu fået en slags brusk klump, som ikke vil gå væk.
  Kan en piercer få den til at gå væk?

  MVH.
  Jacqueline

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 11:27

   Hej Jacqueline,
   En piercer kan muligvis godt få den til at gå væk, men der er også noget du selv kan gøre. Du bruge tetræolie, som vil gøre klumpen mindre og i bedste tilfælde, fjerne den helt

   Svar
 • Christina
  Christina
  27. marts 2015 kl. 18:17

  Hej Bodymod
  Jeg fik skudt en helix piercing i i december måned 2014. Og har haft mange problemer siden. Jeg har en bule både foran og bagpå piercingen, og jeg har en tynd kirurgisk stål ring. Det er rimelig ømt. Og jeg renser med intimsæbe. Er der mere jeg kan gøre?
  Mvh Christina

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 11:33

   Hej Christina,
   Skift gerne din ring til et smykke af titanium. Gerne en labret, som ikke er for kort. Brug samtidig tetræolie til at smøre på bulerne foran og bagpå og suppler evt. op med beskyttelsesplader.

   Svar
 • Dorthe
  Dorthe
  1. maj 2015 kl. 21:36

  Hej BodyMod
  Jeg har for 4 dage siden fået skudt en helix piercing i mit øre, den har været lidt øm men ikke noget vildt. I dag er toppen af mit øre dog blevet ret ømt, lidt rød og varmt, på trods af at jeg har renset den med saltvand to gange om dagen. Jeg syntes det ser ud som at smykket er for kort, da der er ikke rigtig noget plads mellem lås og øre, kan dette være synderen?
  Mvh Dorthe

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. maj 2015 kl. 11:28

   Hej Dorthe,
   Det kan sagtens være smykket der er for kort, det kan også være materialet, som smykket er lavet af. Jeg vil næsten anbefale dig at tage til en rigtig piercer for at få et mere kvalificeret svar.

   Svar
 • Astrid
  Astrid
  27. juni 2015 kl. 12:07

  Jeg overvejer at få et helix hul i øret, men jeg er i tvivl om hvilket materiale jeg vil have, så jeg tænkte på om man evt. kunne "skifte" piercingen i løbet af helingstiden. Derudover tænkte jeg også på om man kunne få piercingen i rosa guld eller bronze
  Mvh Astrid

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. juni 2015 kl. 16:57

   Hej Astrid,
   Dit startsmykke bør være lavet af titanium, men når den er helet, kan du jo skifte til hvad du ønsker.
   Det anbefales ikke at man skifter mit i en helingsperiode - Vent til den er 100% helet.

   Svar
 • Tilde
  Tilde
  27. juni 2015 kl. 19:44

  Hej bodymod,

  jeg fik for et par dage siden skudt min Helix piercing i og læste herinde at jeres smykker var 02 mm for store.
  I har ikke nogen smykker som kunne passe en hvor piercingen er blevt skudt i, Eller kunne det ske at jeg kunne passe en der var 02 mm for stor?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. juni 2015 kl. 17:03

   Hej Tilde,
   Ja, det er desværre en af ulemperne ved at få dem skudt i. Du kan dog godt passe nogle af vores smykker - Hvis du f.eks. går til ørepiercing-kategorien her, ser du alle vores smykker, som kan bruges til helix og som har en trådtykkelse på 0,8 mm.
   Jeg vil ikke anbefale dig at anvende et smykke, som er tykkere end det hul du har fået lavet.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  11. juli 2015 kl. 21:56

  Hej jeg fik for 1 dag siden lavet en Helix og om en uge skal jeg på lejr og så ville jeg spørge om det er okay at man bader i havet flere gange om dagen i en hel uge når man har en Helix der heler??? Eller om man skal undgå at bade i havet?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   13. juli 2015 kl. 11:33

   Hej Camilla,
   Du bør holde dig fra at bade i havet og pools for den sags skyld også, så længe din piercing ikke er helet.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  12. august 2015 kl. 23:31

  Hej Bodymod. Jeg fik skudt min helix i med en pistol for otte uger siden. For to uger siden skiftede jeg til en lille ring fordi jeg havde fået en bule der konstant trykkede på låsen. Efter ca. En uges tid skifte jeg så tilbage igen, fordi jeg ikke ville have at hullet skulle være for lille og fordi bulen var blevet mindrere - og nu har jeg så taget den der starter ørering ud. Nu jeg så den her bule der er fyldt med blod, skal jeg trykke det ud eller hvad?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   28. august 2015 kl. 15:28

   Hej Camilla,

   Du bør prøve at dræne den så vidt som muligt. I perioden hvor den bløder kan du bruge Isotonisk saltvand og når blødningen er stoppet, så prøv med noget tetræolie. Det plejer at kunne tage de fleste "friske" buler.
   Vi krydser fingre og ønsker dig held og lykke med at få den væk.

   Svar
 • Rebecca Kvonh
  Rebecca Kvonh
  28. august 2015 kl. 22:00

  Hej, jeg skal have piercet en helix piercing, her i næste weekend og jeg vil høre hvor lang tid der skal gå, før jeg må skifte den første ring med et andet smykke? :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. august 2015 kl. 15:46

   Hej Rebecca,

   Vi anbefaler ikke smykkeskift i helignsperioden, med mindre dette er nødvendigt og udføres af din piercer. Dvs. 3-4 måneder.

   Svar
 • Lula
  Lula
  7. september 2015 kl. 19:33

  Min veninde lavede en helix piercing på for få dage siden og satte en ret dårlig ørering i. Dagen efter prøvede jeg at skifte den, men fordi der ikke var noget i hullet var den bagerste del vokset lidt sammen, så jeg måtte putte den gamle i igen. Hvornår må jeg prøve at skifte den igen? Den jeg har i nu er nemlig virkelig dårlig..

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   16. september 2015 kl. 11:39

   Hej Lula,
   Du kan skifte den når den er helet. Alternativt kan du tage til en piercer og få sat et ordenligt smykke i og efterfølgende rense den to gange om dagen.

   Svar
 • Rikke
  Rikke
  11. november 2015 kl. 12:13

  Jeg fik skudt min helix i for cirka 1,5 uge siden hos en guldsmed. I dag tog jeg den ud - hvilket jeg egentlig godt ved er dumt - og rensede hullet og øreringen. Har sat den i igen, og nu dunker mit øre og er hævet. Det er også blevet lidt rødt. Hvad kan jeg gøre ved det? Har jeg lige garanteret mig selv en gang betændelse?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. november 2015 kl. 13:29

   Du kan ikke gøre noget, skaden er jo sket :) Men du kan starte med at rense den to gange om dagen og ellers holde nallerne fra den med mindre den skal renses. Lad også være med at tage smykket ud indtil evt. betændelse er væk og piercingen er 100% helet.
   I fremtiden vil jeg anbefale dig at få dine piercinger lavet med en nål og ikke med pistol, da piercinger der bliver skudt i, generelt har større chancer for at give kompliaktioner.

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  23. februar 2016 kl. 23:57

  Hej, jeg ved ikke, om I stadig svarer herinde, da de fleste spørgsmål blev stillet i 2013 :)
  Jeg fik for ca. 3 dage siden lavet to helix piercinger, og de er stadig ret ømme. Øret er meget rødt, og er en smule hævet op. Vil bare høre, om det er "farligt", om jeg evt. kan risikere blomkålsøre, eller om det er "normalt"?
  Hilsen Sarah (håber I svarer :))

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. februar 2016 kl. 16:57

   Hej Sarah,
   Naturligvis svarer vi :)
   Så længe du passer og plejer dine piercinger, som din piercer har fortalt dig, så skal du ikke være bekymret for noget som helst. Det er helt normalt at ens piercinger er ømme og en smule hævet, når de er så nye som dine er. Giv dem fred og ro - Rør kun ved dem når de skal renses, så heler de hurtigst.

   Svar
 • Karoline
  Karoline
  6. marts 2016 kl. 14:21

  Hej.
  Jeg ønsker at få lavet en helix piercing, men ved ikke hvor jeg skal få det lavet. Har I et sted I kan anbefale, der har 100 procent styr på alt overstående information, da jeg ønsker den bedst mulige oplevelse? (Jeg bor i København)
  Hilsen Karoline :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. marts 2016 kl. 15:37

   Hej Karoline,
   Uanset hvor i landet man kommer fra, anbefaler vi næsten altid Copenhagen Body Extremes som stedet man går hen for at blive piercet. De er top professionelle derinde.

   Svar
 • Maria
  Maria
  26. marts 2016 kl. 16:58

  Hej! :)
  For 2 måneder siden fik jeg lavet en helix piercing. Der har ingen problemer været, indtil her for nogle dage siden, hvor jeg opdagede en lille bobbel bag på på låsen. Jeg renser det hver dag med benzalkonium klorid, som jeg fik med da jeg fik den lavet. Så mit spørgsmål er, om der er noget jeg kan gøre udover det, da jeg ikke rigtig føler nogen forskel. Har hørt at benzalkonium klorid ikke er så godt, men fik det med og har brugt det til mine 5 andre problemfrie piercinger også.

  Maria :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. april 2016 kl. 11:38

   Hej Maria,

   Benzalkonium Klorid er efter vores overbevisning alt for stærkt. Vi anbefaler altid en PH-neutral sæbe og isotonisk saltvand. Mht. din bule, bør du læse lidt mere om tetræolie. Det vil kunne hjælpe dig med denne.

   Svar
 • Emilie
  Emilie
  26. marts 2016 kl. 22:29

  Hej.
  Jeg var så dum at få skudt min helix piercing i for 5 dage siden hos en guldsmed. Jeg har renset morgen og aften med en væske guldsmeden gav mig, og har sovet på den anden side. Jeg er rød omkring piercingen og den føles varm. Den gør også ondt hvis jeg rører ved den. Er der betændelse i? Og hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. april 2016 kl. 11:35

   Hej Emilie,

   Det kunne meget godt tyde på at du er ved at udvikle lidt betændelse. Så vær ekstra opmærksom på den over de næste par dage. Hold den fri for alt der hedder make-up og hårprodukter og undgå at pille ved den. Rens den kun når du har helt rene fingre og rens gerne med f.eks. tetræolie der er meget effektiv imod slemme betændelser.

   Svar
 • Sandra
  Sandra
  11. april 2016 kl. 22:07

  Hej jeg har for ca 2 måneder siden fået lavet en helix med pistol. den har længe været øm og der dannede sig en bobbel efter noget tid foran, så skiftede jeg til en stav med kugle, og fik prikkede hul på boblen og renset med saltvand, hvilket virkede, men så nu her en uge efter er der kommet en form for bobbel bag på, og jeg har derfor taget min piercing ud for at rense den, men ligger så mærke til at det nærmest er noget kød/ brusk der stikker ud, så jeg tager ikke piercinger ud. Ved i hvad der kan have gået galt ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. april 2016 kl. 11:17

   Hej Sandra,

   Det tyder på at dit arvæv er ved at blive skubbet ud og de bobler du oplever kan meget vel være en del af årsagen hertil. Vi vil anbefale at du hurtigt kommer i gang med at behandle med tetræolie og forhåbentlig vil det hjælpe mod udposningerne.
   Læs mere om tetræolie via linket og vi ønsker dig alt held og lykke med det.

   Svar
Skriv et svar