Gør det ondt at få en piercing?

Det korte svar er ja, men hvor meget kan du faktisk selv bestemme. Læs denne artikel og find ud af hvorfor, hvordan og hvad du selv kan gøre.
Denne artikel er delt og i flere sektioner, så du let kan få klarhed om det gør ondt at få netop den piercing du drømmer om og hvad du selv kan gøre ved det, samt hvad du bør vide inden du booker tiden hos din piercer.

Det at få en piercing

Når du skal have lavet en piercing, så gør dig klart, at det er et hul du skal have lavet i kroppen. Da det ikke er der i forvejen, så vil det komme til at gøre ondt - Men du overlever, så bare rolig og det gør altid mindre ondt end du frygter.

Et godt ordsporg som også gælder ved piercinger er: Håb på det bedste og forbered dig på det værste. Hvis du læser videre i denne artikel så vil du lære hvordan du kan ende med det bedste og undgå det værste.

Smerten ved de forskellige piercinger

Når du skal have lavet en piercing, kan du lige så godt være klar over, at de alle gør ondt på forskellig vis. Når man kigger på smerten ved de forskellige piercinger. Her i artiklen vil du lære om de to måder vi her på BodyMod.dk Shop klassificerer piercingerne: Oralpiercinger og hudpiercinger.

Vi har også prøvet at give dig et tal fra 1 til 10. 10 er de mest smertefulde og alt data er indsamlet via interviews med personer der har fået lavet diverse piercinger. Men læg også mærke til at du ikke kommer til at støde på en eneste piercing som har fået hverken et 1 eller et 10'tal i smerte. Dvs. at du kan mærke dem alle, men ingen er så smertefulde at du falder død om. Så du kan roligt læse videre.

Vær også opmærksom på, at det er forskelligt fra person til person hvor ondt det gør at få lavet en piercing. Nogle kan knap nok mærke det hvorimod andre synes det gør forholdsvist ondt. Men hvis du kommer meget i tvivl, så prøv at stil følgende spørgsmål til en du kender der i forvejen har en piercing: Har du fortrudt din piercing fordi det gjorde ondt at få den lavet? Svaret er altid nej.

Hvor ondt gør det så?

Som skrevet herover, har vi ved hver piercing lavet en skala, som går fra 1 - 10. Tallet på skalaen har vi fundet ved at spørge forskellige piercede personer. De mest almindelige piercinger, som f.eks. tungepiercing, navlepiercing og læbepiercing, er mere valide end de mindre normale. Det er simpelthen fordi vi har kunnet spørge flere personer om hvor ondt det gør at få f.eks. en tungepiercing. Har vi spurgt 6 personer og tallene er henholdsvis 3, 2, 4, 3, 3 og 2 bliver regnestykket 3+2+4+3+3+2=17. 17/6=2,8, så er smerten 3 på skalaen der går fra 1 - 10. Ved enkelte piercinger har vi kun en enkelt vurdering at gå ud fra. Og da smerte er individuelt skal man ikke kigge for meget på tallet, men det er nu alligevel godt at bruge som en guideline.
Du finder en beskrivelse af langt de fleste piercing på vores piercingoversigt.

Skriv et svar