Buet stav

Smykkemål

Trådtykkelse: Varierende
Længde: Varierende

Buet stav

En buet stav er lige som en lige stav, et meget almindeligt piercingsmykke. De buede stave kan bruges mange steder på kroppen og det er svært at se hvordan vi skulle kunne undvære dem.

Der er dog én ting mange misforstår når det kommer til at vælge en buet stav - Det er længden.
En buet stav skal nemlig måles tværs over selve buen i fugleflugt og ikke langs staven, som mange tror.
Man måler altså over en lige linje, fra stavens start (minus gevind) til stavens slutning (minus gevind).
I Danmark og det meste af Europa måler vi i millimeter og i USA og England måles der i inches/tommer.

Hvad er en buet stav

Ja det siger næsten sig selv, men for en god ordens skyld gennemgår vi det alligevel.
En buet stav er en buet version af den lige stav. Det er en piercingstav med gevind i begge ender, hvor den midterste del (selve staven) er designet til at gå under huden.

En buet stav er mere end blot helt sølvfarvede stave med en kugle i hver ende. Det er f.eks. også det smykke der essentielt bruges i f.eks. en navlepiercing. Specielt til navlepiercinger findes de i et hav af designs.
Når de buede stave bliver lavet i mere specielle designs, er det dog ikke altid at der er et gevind i begge ender.
En buet stav er altså ret simpel, men den har et hav af anvendelsesmuligheder.

Buet stav til piercinger

De buede stave kan bruges mange steder. Faktisk har det altid været utrolig populært at benytte en buet stav, men ikke pga. de praktiske fordele - Mere fordi de fleste materialer i naturen er buet.
Det siger næsten sig selv, at det for et par tusind år siden var svært at fremskaffe en buet stav i kirurgisk stål, med en trådtykkelse på 1,6 mm. og gevind i begge ender. Der brugte man horn, ben, træ og sten.

I dag bruges en buet stav i mange forskellige piercinger. Et lille udpluk af dem, kan du se herunder. Husk dog, at det for mange er en individuel smagssag, om man ønsker at bruge en lige eller buet stav. Alternativt kan man bruge en ring, hestesko eller andet. Så det at man kan bruge en buet stav, er ikke ensbetydende med at man nødvendigvis skal bruge en.

 

Hvilke størrelser

Når man køber en buet stav, skal man være meget opmærksom på størrelsen. Der findes et utal af størrelser og det er forskelligt både fra person til person, men også alt efter placering, hvilke størrelser man skal bruge.

Til øjenbyrnspiercinger, bruges der som regel altid 1,2 mm. trådtykkelse og en længde på 8 mm.
Ved navlepiercinger er det noget anderledes og der bruges en trådtykkelse på 1,6 mm. og en længde på 10 mm.

Så ser du, det er ikke ligegyldigt hvor din stav placeres. Der findes nemlig også meget store piercingsmykker, som har mål på helt op til 8 mm. i trådtykkelsen og 19 mm. i længden. Disse bruges dog primært til intimpiercinger, som man har stretchet.

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse du skal bruge, kan du f.eks. se vores oversigt over de forskellige piercinger. Der vil du kunne se om der findes et standardmål til din type piercing. Du kan også forhøre dig hos din piercer, hvor du vil kunne få det mest præcise svar, til din anatomi.

Skriv et svar