Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Bridge piercing

Piercinginformation

Helingstid: 3 - 12 måneder
Trådtykkelse: 1,6 mm.
Længde: Varierende
Smerte (1 - 10): 2

Bridge Piercing

En bridge piercing bliver lavet øverst på næseryggen mellem øjnene. Den bliver også kaldt Earl eller Erl. Navnet Erl kommer fra manden der har opfundet denne piercing, Erl Van Aken. Senere hen har den så fået det mere passende navn, bridge, som refererer til broen mellem øjnene. Bridge piercingen laves for det meste vandret med en lige stav. Den kan dog også laves lodret, så kaldes den en vertical bridge piercing.
Piercingen er en surface piercing. Og som med alle andre surface piercinger er denne også svær at få til at hele ordentligt op. Det er derfor meget vigtigt at du giver piercingen ro og ikke piller ved den mere end hvad godt er.

Hvordan laves en bridge piercing?

Piercingen laves som alle andre piercinger. Du bliver i samråd med pierceren enig om den skal være lodret eller vandret. Laves den vandret er det utroligt vigtigt at prikkerne der indikerer hvor der skal stikkes er lige over for hinanden. Er de bare det mindste ude af vater, vil det tydeligt kunne ses når smykket kommer i. Specielt hvis det er et længere piercingsmykke.
Når først prikkerne er placeret, kommer tangen på og hullet laves. Det går rigtig stærkt og næsten ikke ondt. Prøv evt. selv at tage fat i huden hvor den skal sidde og pres til - Der er ikke særlig meget at mærke i det område.

Som sagt er dette en surface piercing og den har dermed svært ved at hele. Ikke nok med det, så er der også meget bevægelse i området, så den har også rigtig let ved at gro ud. Det skal du være meget opmærksom på, for hvis den får lov til at gro hele vejen ud, vil det efterlade et grimt ar. Så kan du se at den er på vej ud, bør du gøre dig selv den tjeneste, selv at tage den ud.

Hvilke smykker kan bruges?

Når du får den lavet, vil den blive lavet med en lige stav. Er den først helet op, kan du skifte til et andet smykke. De fleste vælger dog at beholde den lige stav i. Andre vælger dog at skifte til en buet stav eller en almindelig kuglering eller endeløs ring. Vælger man en ring, vil en D-formet ring være et rigtig godt valg, da den lige side så kan sidde i huden.

Kan man blive blind?

Så skal du i hvert fald pierces gennem øjet, for du bliver naturligvis ikke blind af en piercing gennem huden på næseryggen. Nogle rygter siger også at en infektion i piercingen kan sprede sig til hjernen. Det er naturligvis heller ikke sandt.

2 kommentarer til “Bridge piercing”

 • simone
  simone
  2. juni 2014 kl. 23:47

  Hej jeg har fået lavet en bridge/Earl Piercings, men jeg var der nød til at tage den ud pågående af meget betændelse. Jeg vil gerne have den tilbage, skal jeg vente til hullet er groet sammen og kan jeg få den lavet igen bare med hullerne længe fra hinanden fordi jeg synes hullerne sad for tætte på hinanden?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   3. juni 2014 kl. 12:43

   Hej Simone,
   Du kan sagtens få den lavet igen. Mht. placering af den nye kommer det lidt an på hvordan den gamle var placeret. Du vil få den bedste rådgivning, hvis du opsøger den piercer der skal lave den.

   Svar
Skriv et svar