Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Bioplast i piercinger

Bioplast er et allergivenligt materiale, der primært benyttes til piercingsmykker. Bioplast benyttes specielt til piercinger i og omkring munden. Det bløde materiale er skånsomt mod tænderne og kan rettes til i længden.

Bioplast eller PTFE?

Bioplast er næsten identisk med PTFE. PTFE er dog et mere anerkendt materiale, da det er udviklet til brug i medicinalindustrien. Derudover er bioplast ikke som PTFE, godkendt til implantat brug.
Når det er sagt, skal det også nævnes at ingen pt. ved om bioplast kan godkendes til brug som implantatmateriale. Ingen har nogensinde forsøgt at få det godkendt. Grunden til det er simpel - Bioplast er lavet specielt til piercinger og PTFE er lavet til medicinalindustrien.

Du kan i øvrigt læse om alle de andre almindelige smykkematerialer til piercinger her.

Hvad der så er bedst at bruge er op til den enkelte person at beslutte. Vi har ved BodyMod.dk Shop ingen favorit. PTFE plejer dog at være mere konsekvent i materialets hårdhed. Bioplast skulle i teorien være hårdere, men vi oplever også ofte meget bløde versioner af bioplast.

Uanset hvor hårdt eller blødt materialet dog er, gør ingen forskel på om du bør vælge det ene frem for det andet. Det er nemlig altid rigeligt hårdt til at blive brugt som piercingsmykke. Samtidig er det dog også blødt nok til at skåne f.eks. tænderne.

Hvornår bruges Bioplast?

Bioplast bruges primært til labret piercingsmykker. Grunden er at materialet egner sig godt til at lave labretstaven med. Når en labret laves af bioplast skader den ikke tænderne eller tandkødet. Derudover kan man let afkorte længden af smykket ved hjælp af en saks.

 

Hvorfor Bioplast?

Bioplast har som sagt mange fordele, men der er flere endnu. Herunder kan du se dem listet kort og godt:

  • Indeholder ingen nikkel/Nikkelfri
  • Skader hverken tænder eller tandkød
  • Du kan selv afkorte smykkets længde
  • Bioplast kan bruges under en MR-Scanner
  • Smykket er non-stick og samler derfor ikke plak
  • Den glatte overflade gør smykket næsten vedligeholdelsesfrit
Skriv et svar