Belægning på piercingsmykker

Piercingsmykker der er lavet af stål, kan i længden være en smule kedelige at se på, da de bare har den grå metalfarve.
Der findes dog guldbelagte piercingsmykker, så den grå farve hurtig skifter udseende til en trendy piercing.

Et smykke kan være belagt med bladguld eller de kan være ionbelagt, hvilket betyder at man varmer guldet op og påfører dampene derfra. De kan have forskellige farver alt efter hvilket tilsætningsmaterialer der er proppet i guldet.

Det er ikke kun stål der kan være belagt. Også akryl kan man give en belægning, for at give det et anderledes udseende. Akryl er ofte ensfarvet eller gennemsigtigt, men ofte lægger man en tynd hinde over akrylen. Det er for det meste akrylkugler der bliver overfladebehandlet på denne måde. Ved alle piercingsmykker der er lavet af akryl, som er belagt, skal man forvente at belægningen forsvinder. Specielt ved tungepiercinger, hvor man har det med at slå kuglerne mod tænderne, bide i dem og ogsætte dem for diverse fødevarer.

Falder belægningen af?

Kort sagt, ja! En belægning vil med tiden falde af. Det kan simpelthen ikke undgås, da f.eks. en tungepiercing dagligt bliver udsat for spyt, mad, drikkelse og nogle gange røg og alkohol. Så forvent at en belægning vil forsvinde. Dette sker nogle gange ved nye smykker efter kun få dages brug. En anden grund til at en belægning falder af en tungepiercing, er slag og stød mod tænderne.

En navlepiercing bliver f.eks. ikke udsat for det samme som en tungepiercing, men der samler sig en del skidt i navlen. Ligeledes kan sved, klor- og saltvand samt daglige slitage gøre en ende på belægningen.

Hvornår kan belagte smykker bruges?

Belagte piercingsmykker kan bruges i alle piercinger, så længe din piercing er helet 100%. Befinder du dig stadig i helingsperioden, må du under ingen omstændigheder bruge belagte smykker, da sårvæske kan opløse belægningen og dermed optage belægningen i kroppen.
Er din piercing færdighelet, kan du bruge belagte piercingsmykker, da dit piercinghul har dannet en ny hinde og dermed ikke frigiver sårvæske.

Bruges der rigtig guld i guldbelagte piercingsmykker?

Ved guldbelagte piercingsmykker giver det sig selv at det kun er den yderste del der er belagt med guld. Vores produkter her på shoppen er belagt med et tyndt fint lag bladguld, som er minimum 14 karat. Belægningen er rigtig tynd og koster ikke alverden, da et enkelt gram guld kan bankes ud til 1m2. Så der er altså rigeligt med bladguld i et enkelt gram guld.
Belægningen kan fra producenten have forskellige farver, da der ofte bliver tilføjet andre materialer, for at få belægningen til at blive mere slidstærk.
Forvent dog at belægningen vil falde af med tiden - Det er svært at sige hvor hurtigt det vil falde af, da det kommer an på hvad du udsætter smykket for.

Er belagte piercingsmykker og zirkon guld det samme?

Nej, det er ikke det samme. Zirkon guld bliver udsat for et syrebad, hvor overfladen på smykket skifter farve. Ved guldbelagte piercingsmykker bliver der lagt et lag bladguld ovenpå piercingsmykket.
Hvis du står og skal vælge mellem disse to materialer, så gå efter zirkon guld, da dette kan anvendes i en helt ny piercing. Ligeledes er den mere slidstærk end en guldbelægning.
Zirkon guld er dog noget dyrere end guldbelagte piercingsmykker.

Yderligere information om belægninger

I ovenstående afsnit ses belægninger som en fuldstændig belægning af hele smykket eller af kuglerne. Der kan dog også være delvise belægninger på f.eks. piercingkugler. Vi har bl.a. modeller hvor der er printet motiver på kuglerne - Disse print skal også ses som en belægning.

Skriv et svar