Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Læbepiercing

Piercinginformation

Helingstid: 3 - 4 måneder
Trådtykkelse: 1,2 mm.
Længde: 8 mm.
Smerte (1 - 10): 2

En læbepiercing en piercing der sidder i læbeområdet. En læbepiercing dækker over andre piercinger, som du kan læse mere om herunder.
Men ens for dem alle er altså at de sidder i læbeområdet.

En læbepiercing bliver lavet med en nål og smykket du får sat i måler 1,2 mm. i tykkelsen. De fleste piercere sætter et begyndersmykke i, som er lidt længere end normalt, så læben har lidt plads at bevæge sig på, hvis den skulle hæve op.
Er piercingen først helet op, kan der isættes et andet smykke, som passer læben lidt bedre. Langt de fleste plejer at bruge et smykke der måler 1,2 mm. i tykkelsen og 8 mm. i længden. Der er selvfølgelig nogle der har tykkere eller tyndere læber, så der kan man passende vælge et smykke der måler 6 mm. eller 10 mm. i længden.
Nogle bliver også piercet med en lidt tykkere nål, der vil et smykke med en tykkelse på 1,6 mm. ofte passe i.

Men som sagt, langt de fleste bruger en tykkelse på 1,2 mm. og en længde på 8 mm. (Med mindre man får sat en ring i).

Du kan læse mere om de forskellige piercinger her

Piercingerne i læbeområdet har forskellige navne. Kært barn har mange navne og de forskellige piercinger bliver dermed tit forvekslet med hinanden.
De mest almindelige læbepiercinger kan du læse mere om her:

Men også piercinger som angelbite, spiderbite, snakebite etc. er meget populære.

Hvilke smykker kan anvendes i en læbepiercing?

Det mest almindelige smykke at anvende i sin læbepiercing er en labret. En labret er en lige stav med en (for det meste) kugle i fronten og en plade i den anden ende, som forhindrer smykket i at hoppe ud af hullet.
Du kan naturligvis også anvende en almindelig kuglering eller en hestesko.
Læs mere om disse smykker her:

 

Da smykket sidder i læben, vil en del af smykket være i forbindelse med din mund. Vi kan derfor anbefale dig at bruge smykker, som er lavet af plast, i form af PTFE eller akryl. Plast er længe ikke så hårdt et materiale som f.eks. kirurgisk stål eller titanium og det skåner derfor både tænder og tandkød mod eventuelle slag.
En del oplever også at smykket nager i tandkødet. Eller at tandkødet bliver rødt og irriteret. Til at bekæmpe denne irritation, har vi en beskyttelsesplade, som sættes på labretten. Den kan selv sættes på og fjernes igen efter irritationen er forsvundet.

43 kommentarer til “Læbepiercing”

 • Julie
  Julie
  4. maj 2013 kl. 08:53

  Hej.
  Jeg fik lavet en læbe piercing for 2 dage siden. Jeg ved godt det er normalt at læben er hævet, men jeg er bare bange for at ringen er for lille, da den sidder og presser på. Skal jeg bare give det et par dage og se om hævelsen falder, eller skal der skiftes til en større ring?
  Mvh julie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. maj 2013 kl. 19:19

   Hej Julie,

   Tak for dit spørgsmål.
   Din piercer skulle gerne have sat en ring i, der er stor nok til at din læbe kan hæve. Hvis din hævelse er så voldsom at ringen nu klemmer sig fast og den har været sådan i mere end 24 timer, så vil vi anbefale at du opsøger din piercer. Han/hun vil eventuelt kunne hjælpe dig med at få en større ring i, hvis det altså er nødvendigt. Du bør dog ikke vente i mere end 24 timer, da hvis den sidder for stramt, da det kan give flere problemer hen af vejen.
   Spørg hellere din piercer en gang for meget end en gang for lidt.

   Held og lykke med din nye læbepiercing. Vi håber du bliver glad for den.

   Svar
 • Natascha
  Natascha
  16. juni 2013 kl. 11:46

  Hej.
  Jeg fik lavet en piercing i læben i fredags, og nu kan jeg næsten ikke snakke fordi min læbe er så stor. Pladen bag på er på en måde inde i huden, og den gør utrolig ondt. Skal jeg tagen den ud eller hvad kan jeg gøre??

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. juni 2013 kl. 11:30

   Hej Natascha,
   Nylavede piercinger vil altid være en smule hævet i starten, men det skal ikke være så slemt at selve smykket graver sig ind i læben. Du bør tage til din piercer og få vedkommende til at kigge på det - Det kan være at der bare skal en lidt længere stav til.
   Mange har dog problemer med at bagpladen graver sig ind i læben, uanset hvor langt et smykke de bruger. Til at modvirke dette, har vi nogle små beskyttelsesplader, som sættes på enden af staven, så de ikke kan grave sig ind i læben. Men tag lige kontakt til din piercer først, for at få et par øjne til at kigge på den.

   Svar
 • nanna
  nanna
  18. august 2013 kl. 20:33

  hvad hedder det når man har to piercinger lige ved siden af hinanden i læben?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. august 2013 kl. 18:06

   Hej Nanna.

   Du tænker vist på et spiderbite. Du kan læse mere om spiderbite her.
   Vi håber svaret kan bruges.

   Svar
 • Helle
  Helle
  29. august 2013 kl. 12:18

  Hej. Jeg vil meget gerne have lavet en piercing op gennem læben, kan du sige mig om det gøre mere ondt end at få lavet en navlepiercing?? :D

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   29. august 2013 kl. 17:36

   Hej Helle,

   Smerte er individuelt, så desværre ikke.

   Svar
 • june
  june
  9. september 2013 kl. 03:09

  Hej mit navn er june jeg har for nylig fået lavet en piercing i midten af underlæben, jeg renser den to til tre gange dagligt med noget jeg blev anbefalet af pierceren, men det korte af det lange er at jeg ville høre hvor lang tid der går før hævelsen og ømheden går væk, og om det er normalt at jeg ikke kan mærke min underlæbe selvom der kun er gået tre dage ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. september 2013 kl. 18:26

   Hej June,
   Dit spørgsmål er svært at svare på, da det er individuelt hvordan man reagerer på en piercing. Men din piercing burde efter tre dage ikke være hævet mere. Så hvis den er meget hævet og meget øm, kan der muligvis være tale om en betændelse, husk bare på, at de samme symptomer kommer ved den naturlig inflammationsproces. Vi forstår dog ikke hvordan din læbe kan være øm, når du samtidig siger du ikke kan mærke den?
   Umiddelbart vil vi råde dig til at tage til din piercer, så han eller hun kan tage et kig på den.

   Svar
 • Louise
  Louise
  29. september 2013 kl. 22:59

  Hej :)
  Jeg fik lavet en labret piercing for to dage siden :) den har været "normal" øm, men ikke rød. Den er så begyndt at blive rød omkring smykket - er det normalt? Jeg har fået noget nøddeolie, som jeg skal påføre piercingen 1 gang dagligt, og Fik at vide jeg skulle skylle munden i mildt mundskyl hver gang jeg havde spist.
  Vil saltvand hjælpe med helingen?
  Samtidig vil jeg også gerne høre, om man kan have "opstartsproblemer" med hensyn til tandkødet? Piercingen gnaver nemlig i mit tandkød, men som sagt har jeg kun haft den i to dage. :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. oktober 2013 kl. 18:40

   Hej Louise.

   Din læbepiercing er forsat meget ny, så der kan ske mange sjove ting med den i starten. Hvis den stadig er meget rød og hævet efter en uge, så tag et smut forbi din piercer. Det kan tænkes at der er noget ved smykket som irritere din piercing. For hvis dit piercingsmykke gnaver i tandkødet, kan det tænkes at det er derfor du oplever den rødme du beskriver.
   Så hvis din piercing forsat "gnaver" eller er rød efter en uges tid, så smut forbi din piercer og få ham/hende til at kigge på den.

   Held og lykke med din læbepiercing

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  14. november 2013 kl. 22:42

  Hej :)
  Jeg har nu haft min piercing i læben i over 2 måneder, og har lige for et par dage siden skiftet til en ring. Men ringen er begyndt at gnave og gøre ondt...Hvad skal jeg gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. november 2013 kl. 14:43

   Hej Sofie,
   Kan det være ringen der er for lille? I så fald, bør du gå en størrelse op.
   Informationerne du kommer med, er lidt sparsomme, så det er svært at hjælpe. Hvilket materiale er din ring lavet af, hvad er målene etc.?

   Svar
 • sofie
  sofie
  15. november 2013 kl. 19:12

  Målene er 8 mm, og den sidder også ret tæt, så det er nok det er der problemet...jeg ved ikke materialet er lavet af, men det var min piercer der har sat den i, og den er helt steril, så det er nok størrelsen. Tusind tak for hjælpen

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. november 2013 kl. 20:09

   Det kan selvfølgelig også bare være din læbe der er lidt irriteret efter smykkeskiftet, så hvis det ikke bliver bedre, så må du prøve en 10 mm. ring (de laves desværre ikke på 9 mm.), selvom de ringe vi ofte sælger til læbepiercinger er 8 mm. Det kommer naturligvis an på hvor kraftige/fyldige ens læber er. Mange kan også godt lide at ringen sidder tæt på læben, men det skal jo heller ikke være så den gnaver og gør ondt.

   Svar
 • maria
  maria
  14. januar 2014 kl. 21:42

  hej bodymod
  jeg har piercinger i læben..
  hvis jeg nu en dag ville blive træt af dem og vil tage dem ud, uden at få alt for synlige ar.
  hvad kunne du så anbefale som gør det mindst muligt at se arret ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:45

   Hej Maria,
   Der er altid en risiko for at få synlige ar/huller når man tager et smykke ud. Derfor skal man også være indforstået med det, inden man lader sig pierce.
   Ofte ser vi at smykker der er for korte, danner en fordybning på ydersiden af læben (Og indersiden af for den sags skyld), så brug evt. et smykke, som ikke vil lide under pladsmangel i læben - Alternativt er en ring en løsning.
   Du kan med fordel bruge en olie som indeholder E-vitaminer, der kan afhjælpe mod store synlige ar.

   Svar
 • Sascha sjasmina
  Sascha sjasmina
  26. januar 2014 kl. 20:21

  Jeg har fået lavet en labret piercing, og da den begyndte at hele kløede den og blev meget rød. Så jeg prøvede lidt af hvert og det hjalp ikke, så ville jeg tage noget vaseline læbepromade på mine læber og opdagede så det hjalp med at dæmpe kløen og hævelsen faldt! Mirakel kur

  Svar
 • Sofia
  Sofia
  9. februar 2014 kl. 19:27

  Hey
  jeg vil gene have en læbepiercing i den ene side, men jeg kan ikke finde ud af hvad den hedde, har i nogen ide hvad den hedder!? og hvordan er det med arene, når man ikke vil have den mere!? hvor gammel skal man være for at får et lavet!?
  håber i kan hjælpe

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. februar 2014 kl. 10:00

   Hej Sofia,
   Det må være en madonna piercing du gerne vil have lavet.
   Ar kan forekommet og forvent at de vil komme - Du skal se en piercing som en permanent ændring af kroppen, så du skal gøre op med dig selv om du kan leve med de synlige ar det kan give.
   Det er op til pierceren at sætte en aldersgrænse, da der ingen lovgivning er på området. Ofte skal man være 15 for at blive piercet. Er man under kræver det at man medbringer en forælder. Men som sagt er det op til den enkelte piercer, så tag fat i den piercer der skal lave den.
   Held og lykke med den :)

   Svar
 • Preben
  Preben
  26. februar 2014 kl. 22:32

  Hej bodymod
  Jeg går og overvejer at få en ring i underlæben. Jeg har dog et arbejde i ambulancetjenesten, der kræver at den skal ud på mine 12 timers vagter ca 3 gange om ugen. Er der nogle ringe som er forholdsvis nemme at tage i og ud?
  Ved godt der vil være en risiko for at det vil gro sammen, men jeg må jo krydse fingre og håber på at jeg vil tage lidt længere tid om at hele :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   27. februar 2014 kl. 12:47

   Hej Preben,
   Det nemmeste tror jeg umiddelbart vil være en ring med en fast kugle, som denne model: Ring med fast kugle. Der skal du ikke tænke på at kuglen bliver væk, da den sidder fast i den ene ende af ringen. Ringen kan dog godt blive "sløj" af at blive åbnet og lukket konstant. Alternativt kan du vælge en almindelig kuglering - Du skal bare ikek gå efter en endeløs ring, da enderne på disse smykker er noget skarpere end de runde ender på kugleringene. Kugleringene laver dermed "mindre skade" i selve hullet.
   Men som du selv er inde på, så er det ikke smart at tage den ud i helingsperioden. Hvad med en labret der er forholdsvis neutral i helingsperioden - Er det måske en mulighed? https://bodymod.dk/push-in-labret-piercingskjuler/.

   Svar
 • Maja
  Maja
  19. marts 2014 kl. 00:23

  Hej Bodymod, jeg har en piercing ca en halv cm under læben. Den lille plade på indersiden, har gjordt så jeg har mistet lidt af min hud ved den ene tand, hvad kan jeg gøre for at jeg ikk mister mere hud ved tanden. Og hvor lang tid kan jeg have den ude, før den gror sammen?? Mvh Maja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. marts 2014 kl. 10:20

   Hej Maja,
   Der er flere ting man kan gøre. du kan bl.a. prøve at skifte smykke. Du skriver intet om hvilket materiale dit nuværende smykke er lavet af, men hvis det er lavet af metal, så prøv at skift over til et smykke af PTFE. Vores labret af PTFE med forskellige farver sten buler endda lidt ud på bagpladen, så den ikke skader tandkødet så meget.
   Samtidig kan det også være smykket der er for langt. Normalt er en labret 8 mm. lang, men mange er glade for at bruge en på 6 mm.
   Hvor lang tid du kan have den ude før det gror sammen tør jeg ikke svare på, da det er forskelligt. Men vi har set eksempler på huller der er lukket indenfor en times tid.

   Svar
 • sofie
  sofie
  22. marts 2014 kl. 21:08

  Hej.
  Jeg vil høre hvor lang tid man kan have sin piercing ude, uden at hullet gror sammen? Jeg må nemlig ikke have den på på job...

  Mvh Sofie

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   25. marts 2014 kl. 16:01

   Hej Sofie,
   Det er forskelligt. Vi har set personer hvor hullet gror sammen på et par timer og vi har set personer der ikke kan få hullet til at gro sammen.

   Svar
 • Mick Grome Jensen
  Mick Grome Jensen
  1. april 2014 kl. 00:44

  Hej.
  Hvis jeg får en læbepiercing (Snakebid) og derefter fortryder, kan den så godt gro sammen igen ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:04

   Hej Mick,
   Det er svært at svare på, da alle kroppe reagerer forskelligt. Ved nogle gror det fint sammen og ved andre ikke. Tit og ofte kan man også tydeligt se, at vedkommende har gået med piercinger (uanset om de er groet sammen eller ej).
   Man kan dog med fordel bruge endeløse ringe i stedet for labrets, da kuglerne på labrets har det med at blive "presset" ind i læben og dermed skabe en lille fordybning - En fordybning som mange har svært ved at komme af med igen. Det sker ikke med endeløse ringe

   Svar
 • Kira
  Kira
  17. april 2014 kl. 21:05

  Hej jeg er 13 år, og jeg vil rigtig gerne have en Piercing i læben og i næsen, men jeg må ikke for min mor forståeligt nok. Men hvor gammel skal man være for at få en Piercing? Kh Kira

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   18. april 2014 kl. 11:52

   Hej Kira,

   Som udgangspunkt er der ingen lov som siger hvor gammel man skal være for at man må få en piercing. I teorien må man få en piercing lige så tidligt som man ønsker det.
   Men de fleste piercere følger nogle interne regler, som siger at man skal være 15 år gammel for almindelige piercinger, med mindre man har en forældres tilladelse.
   Ved piercinger i brystet eller intimt, skal man typisk være 18 år.
   Så det er op til dig og din mor at beslutte hvornår du kan få en piercing lavet, hvis du ikke ønsker at trosse hende når du fylder 15 og bliver piercet lavet alligevel.

   Svar
 • Victoria
  Victoria
  8. maj 2014 kl. 18:14

  Jeg fik min læbepiercing lavet for 2 uger siden, men er træt af start piercingen, og vil gerne skifte den til en federe en jeg har. Jeg synes selv at min piercing ser færdig healet ud, uden betændelse osv..
  Men er min læbe nu klar til at jeg skifter piercingen?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. maj 2014 kl. 14:02

   Hej Victoria.
   Det er altid en individuel vurdering hvornår man er klar til at skifte sit start-smykke ud. Men hvis din piercing hverken er rød, øm eller hævet så burde du godt kunne skifte til et andet smykke. Du skal blot være varsom med ikke at komme til at lave rifter og ligende, når du udskifter smykket.

   Svar
 • Sofie
  Sofie
  14. oktober 2014 kl. 11:53

  Hej
  har fået lavet en de der pircinger der er i gennem læben (2 kugler)
  Mit spørgsmål er den er lavet med PTFE stav, tror jeg det hedder, kan man godt bare skifte kuglerne og lade staven sidde, og hvor kan man købe farverige kugler til billige penge og et gevind på 1.2 mm :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. oktober 2014 kl. 16:10

   Hej Sofie,
   Hvis dit nuværende smykke er af plastik og med skruegevind, så kan du sagtens købe en løs piercingkugle og sætte den på, så længe du vælger en trådtykkelse der stemmer overens med det smykke du har i forvejen - Altså 1,2 mm.

   Svar
 • Julie
  Julie
  26. januar 2015 kl. 22:54

  Hej.

  Jeg fik for tre år siden lavet en labret piercing i venstre side(stav) og 1,5 år senere tog jeg den ud, fordi selve låsen inde i munden, havde gravet sig lidt ind i læben. Ikke så den sad fast i huden, men havde lavet sådan en runding inde i munden.
  Var bekymret for det blev værre og derfor tog jeg den ud.
  Er dog begyndt at savne min piercing og har gået og tænkt lidt på at få den lavet igen, men så er jeg nervøs for om det samme sker og i så fald, kan man gøre noget ved det, hvis det sker?
  Kan jeg få lavet den samme sted som den forrige?
  Og mht. tænderne, er det bedre at have en lås/piercing ud af plastik? (Det ved jeg ikke om findes?)

  mvh. Julie.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. marts 2015 kl. 13:15

   Hej Julie,
   Undskyld det sene svar, vi har lidt travlt for tiden.
   Problemet med at smykkerne graver sig ind i huden er et velkendt problem. Der findes dog en god og rigtig billig løsning, som hedder en besykttelsesplade. Pladen sættes på staven, så den sidder mellem læben og bagenden på smykket - På den måde vil smykket ikke grave sig ind i huden.
   Og ja, du kan med fordel skifte dit metalsmykke ud med et smykke af plastik, det vil dine tænder blive glade for. Du kan her se alle vores læbepiercinger af plastik.
   Om du kan få den lavet samme sted som den forrige er ikke til at sige, der kræver det at du tager til din piercer, for at få et visuelt blik på situationen.
   Held og lykke med projektet :)

   Svar
 • Maiken
  Maiken
  22. februar 2015 kl. 21:53

  Hej. Jeg fik d. 29 december en læbepiercing. Der er nu kommet en lille bule nedenunder den, som ikke forsvinder. Har prøvet at prikke hul, hvor efter det bløder og lidt væske kommer ud, men den forsvinder ikke helt.
  Jeg er ikke i en position til at kunne komme forbi min piercer, hvad skal jeg gøre? Skal den renses med noget bestemt?
  MVH

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. marts 2015 kl. 12:15

   Hej Maiken,

   Det er et meget klassisk at man kan få sådan en lille bule. Den kan man afhjælpe med f.eks. tetræolie og en beskyttelsesplade. Prøv og se om de to produkter ikke vil kunne hjælpe dig af med den lille bule. Vær obs på, at du bør få den fjernet hurtigst muligt. For lader du den bare blive i håb om at den forsvinder af sig selv, risikere du let at den forbliver der permanent.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med din piercing.

   Svar
 • caroline
  caroline
  30. marts 2015 kl. 01:53

  Hej. Jeg ville gerne vide hvor gammel man skal være for at få en piercing i læben

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 11:46

   Hej Caroline,
   Det kommer an på hvor din piercer har sat aldersgrænsen, så prøv at tage kontakt til din piercer. Grænsen ligger nok omkring 15 år uden forælder.

   Svar
 • Mette
  Mette
  3. marts 2016 kl. 22:18

  Hej bodymod..
  Jeg fik lavet en piercing i læben for ca 2 måneder siden nu men skulle tage den ud da jeg skulle operes og nu er den groet sammen tror jeg kan ikke få piercingen igennem kan det være rigtigt ?

  Mvh

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. marts 2016 kl. 10:14

   Hej Mette,
   Det er lidt forskelligt hvor hurtig kroppen er til at lukke hullerne. Ved helt nye piercinger, hvor kroppen endnu ikke har dannet en ny hud i hullet, går der ikke lang tid før et hul gror sammen.
   Og lige præcis i mundregionen, heler man utroligt hurtigt. Tænk bare på hvis du bider dig i tungen, så går der ikke mange timer før det ikke gør ondt mere og hullet er lukket.
   Så dit hul kan desværre godt være groet sammen - Du må afsted til pierceren igen :)

   Svar
Skriv et svar