Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Akryl

Akryl, også kaldet PMMA eller plexiglas, bliver mere og mere populært i piercingsmykker, da det har mange gode fordele, i forhold til f.eks. kirurgisk stål, som længe har været det foretrukne materiale. Det er et plastmateriale og dermed også et eftergiveligt materiale. Akrylstave kan bukkes, bøjes og bues til en vis grad og fås i længder, som man selv kan afkorte, så det passer til ens navlepiercing, tungepiercing og læbepiercing.

Mange anvendelsesmuligheder

Akryl bliver brugt til utroligt mange ting. Vi har f.eks. tapers til stretching i forskellige former og farver, som er lavet af akryl. Til netop stretching er akryl et godt materiale, hvis man vælger at gå rundt med en taper som smykke, da vægten er utrolig lav i forhold til metal. Også smykker til navlepiercinger, tungepiercinger og læbepiercinger bliver lavet af akryl og bæres med stor glæde igen pga. vægten. Til gengæld kan man ved navlepiercinger ikke få de fedeste designs, da der sjældent er vedhæng på smykker af akryl. Ved tungepiercinger og læbepiercinger er det dog anbefalelsesværdigt at bruge akryl eller endnu bedre, PTFE, da det skåner tænderne ved slag. Der kan også bruges akrylkugler på en tungepiercingstav, som er lavet af metal. Disse løse akrylkugler kan købes her og er at foretrække frem for metalkugler. Metalkugler smadrer dine tænder og dine tænder smadrer akrylkuglerne.

Ulemper

Da akryl er et porøst materiale, i forhold til stål, har det lettere ved at gå i stykker. Skruer du f.eks. en akrylkugle på en metalstav og vil du være sikker på den ikke falder af, har man tendens til at skrue kuglen så godt fast, at man skruer staven gennem kuglen. Med andre ord, så flækker kuglen på tværs. Akryl kan heller ikke tåle alkohol og kan dermed ikke desinficeres. Bliver materialet udsat for alkohol, bliver overfladen mat og dernæst vil den krakelere. Man kan heller ikke autoklavere akryl, da materialet ikke tåler temperaturer over 80 grader celsius i længere tid, så det kan ikke bruges i en nylavet piercing. I en piercing der er helet, kan det dog med fordel bruges, da der ikke findes nikkel i det. En anden grund til at akryl ikke skal bruges i en nylavet piercing, er fordi materialet absorberer kropsvæsker. Så hold dig fra akryl i din nye piercing.

Akryl og allergi

Lider du af nikkelallergi, så skal du bare klø på og købe dig et akrylsmykke til din helede piercing. Det er et allergivenligt materiale, når det kommer til nikkelallergi.

BodyMod.dk anbefaler

Til helende piercinger anbefaler vi som sagt ikke akrylsmykker. Der skal du holde dig til det smykke du fik i hos pierceren. Læs evt. mere om hvilke materialer du kan bruge her: Titanium, Blackline, Zirkon guld, PTFE, Bioplast

4 kommentarer til “Akryl”

 • Anne
  Anne
  31. marts 2014 kl. 11:57

  Hej.

  Jeg vil gerne i gang med at stretche mine ører. Vil gerne bruge spiraler men er bekymret for om jeg må bruge dem lavet af akryl da jeg er gravid?

  Mvh Anne

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. april 2014 kl. 11:12

   Hej Anne,

   Generelt er akryl et sikkert materiale at bruge og vi kender ikke til nogen forskningsresultater som siger, at det skulle være farligt, at være i kontakt med akryl under graviditet.
   Men det vi ved er, at graviditet tager hårdt på kroppen og ens helbred generelt. Derfor vil vi anbefale at du ligger dit stretchingprojekt på hylden for nu. Stretching kan hurtigt gå galt og du kan ende med en infektion, hvis du bare får en lille rift. Normalt kan små infektioner hurtigt behandles og beregnes ikke som farlige. Men skulle det gå galt, så er det nok ikke ligefrem en penicillinkur du ønsker når du er gravid, eller i det hele taget bare tage kampen op med en infektion.
   Så selvom det kan virke meget sikkert, vil vi anbefale at du blot nyder at være gravid og venter med dit stretchingprojekt.
   Men ønsker du alligevel at gå videre med projektet, så hold det til den første 1/4 del af din graviditet og vær meget omhyggelig med hygiejnen. Konsulter også din læge for at være sikker på, at dit immunforsvar er klar og så du ved hvad du er oppe imod hvis noget skulle gå galt.

   Vi håber svaret kan bruges og vi ønsker dig alt held og lykke med både graviditeten og dit stretchingprojekt.

   Svar
 • katrine
  katrine
  14. februar 2015 kl. 23:43

  Må man godt stretche med akryl når man skal gå en størrelse op? :)
  altså fx når man begynder, må det så godt være med akryl eller opfattes stretch ikke som en "helet piercing" :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   17. februar 2015 kl. 13:09

   Akryl kan sagtens bruges.
   Når der refereres til en helet piercing, refereres der til et hul der ikke længere er ømt og som ikke længere væsker. Altså et hul der er helet.

   Svar
Skriv et svar