Info: BodyMod er åben og vi leverer stadig dine bestillinger!

Efterbehandling af piercinger

Som udgangspunkt anbefaler vi her på BodyMod.dk Shop, altid at du følger din piercers råd mht. aftercare af din piercing. Ikke alle piercere bruger samme metode og da det er pierceren der stiller garantien for din piercing, er det også vigtigt at du følger piercerens råd.
Du kan naturligvis godt bruge vores råd som en guideline, hvis du bare gerne vil vide lidt mere om aftercare eller hvis du akut står og har brug for hjælp til en betændt piercing etc.

Vores aftercareguides er delt op i to guides, hvor det er placeringen af piercingen der adskiller de to. I den beskriver vi hvordan man giver sine orale piercinger, som f.eks. læbepiercing og tungepiercing den bedste behandling. I den anden guide skriver vi om aftercare af de almindelige hudpiercinger, som f.eks. navlepiercinger, brystpiercinger etc.
Vores guides er skrevet ud fra APP's vejledning omkring pleje af piercinger. APP er verdens største samling af professionelle piercere.

Vi har mere end én guide til dig

Som skrevet ovenfor, så er der forskel på om du skal rense en hudpiercing eller en piercing ved munden. Derfor er vores aftercareguides delt op i to sektioner.
Samtidig har vi også lavet en guide til hvordan du bør behandle piercingsmykker. Vi giver gratis 10 gode råd væk. Læs bl.a. om hvordan du kan kan få smykkerne til at se flotte og lækre ud i længere tid. Vidste du f.eks. at du med tandpasta kan opnå en rigtig flot overflade på dine piercingsmykker?

Sidst, men ikke mindst, har vi også en guide omhandlende stretching. Så er du ved at stretche eller overvejer du at starte på det, så får du også vores råd med på vejen.

Du får altså hele fire guides tilsendt og så kan du læse dem alle eller kun læse hvad du har brug for :)

Note: Ved at få vores guides tilsendt, tilmelder du dig samtidig vores nyhedsbrev, hvor vi i ny og næ udsender gode tilbud på piercingsmykker og grej til stretching. Du kan til hver en tid framelde dig dette nyhedsbrev igen.

 

61 kommentarer til “Efterbehandling af piercinger”

 • Nadja
  Nadja
  9. april 2013 kl. 15:07

  Hej med jer :-) jeg fik lavet en navlepiercing, så sent som igår aftes, ved 19 tiden. Og vil høre om det kan ske noget ved, at gå i solarie - såsom større risiko for at få betændelse i, eller noget i den dur. Jeg har ingen anelse om det, og derfor vil jeg hellere lige spørge for, at være på den sikre side.
  Kram fra Nadja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   11. april 2013 kl. 15:26

   Hej Nadja,

   Tak for dit spørgsmål.

   Når dit "sår" er så nyt og friskt vil du uden tvivl øge risikoen for en betændelse ved at gå i solarie. Generelt bør du undgå stærk sol eller solarie, på alle åbne sår eller nye piercinger. Den stærke sol er blandt andet med at kroppen udskiller megen sved, øger bakteriernes levevilkår og gør ar mere tydelige.
   Så for din egen skyld bør du vente med solarie indtil din navlepiercing er færdighelet, eller som et minimum indtil din krop har dannet en beskyttende hinde. Så vent gerne 3-4 uger, som et minimum.

   Held og lykke med din nye navlepiercing :)

   Svar
 • Maja
  Maja
  8. juni 2013 kl. 14:47

  Hej Bodymod!
  Jeg har en piercing i øre-kanten, og der er desværre betændelse i. Jeg renser min piercing hver dag, for nu er jeg godt træt af betændelse!
  Jeg havde ret godt styr på det, men så stødte jeg hovedet sammen med en af mine veninder, så det begyndte at bløde. Siden da har der været en slags bobbel rundt om piercingen, og jeg kan ikke rigtigt få den væk.

  Jeg vasker først mine hænder, derefter vasker jeg min piercing med noget sæbe, der hedder Lactacyd, derefter laver jeg noget iskotonisk saltvand, og til sidst renser jeg med lidt klorhexidin.


  Det har jeg gjord en gang om dagen i 2-3 uger, men jeg synes ikke rigtigt det hjælper - og især ikke efter jeg stødte hovedet sammen med min veninde. Det har gjord det meget værre.


  Håber I kan hjælpe mig :-)

  Maja.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. juni 2013 kl. 18:49

   Hej Maja,

   Den bobel du omtaler, kan godt være kommet efter dit sammenstød med din veninde. Den kan dog også fremkomme hvis man bruger et smykke der er for kort eller hvis materialet man er blevet piercet med ikke er i orden. Så du bør nok gå til din piercer for at få en ordentlig forklaring på problemet, da der er flere faktorer der kan spille ind.

   Mht. din rensning af piercingen, så prøv kun at bruge den milde sæbe og saltvandet. Hvis man er for omhyggelig med sin aftercare kan man nogle gange opnå den modsatte effekt.

   Held og lykke med piercingen i hvert fald.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  6. juli 2013 kl. 21:07

  Jeg har lige fået lavet en anti-helix, som selvfølgelig skal passes og plejes.
  Jeg har fået at vide at jeg skal lave en saltvandsopløsning, hvilket er nemt at lave, selvom det tager tid at køle af.. Men det er bare svært at placere glasset på øret uden at det løber ved siden af og man bliver drivende våd :D
  Derfor tænkte jeg at det kunne være nemmere at benytte saltvandssprayen..
  Nu er mit dumme spørgsmål bare: Sprayer man det bare på, og lader sidde? Eller hvordan fungere det med sprayen? for når man bruger hj.lavet saltvandsopløsning skal det piercingen bades i det i 3-5 min :)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   12. juli 2013 kl. 14:02

   Hej Camilla,
   Undskyld den lange ventetid.
   Vores saltvandspray kan du med fordel lade sidde efter du har sprayet den på. Ved en hjemmelavet saltvandsopløsning er det en god idé at skylle efter med rent vand når man har badet piercingen i det.

   Svar
 • Anine
  Anine
  11. august 2013 kl. 16:56

  hej.
  jeg har fået lavet en navle piercing, her i tirsdags. jeg synes at den her igår eller noget begyndte at hæve lidt op, og blive ekstremt øm, den er også ret rød, og der er tit sådan en gil ring rundt om den lille ring i piercingen. jeg renser den både morgen og aften, men ved ikke om jeg gør det rigtigt eller forkert. jeg tror at der er gået betændelse i den, men ved ikke helt hvad jeg skal gøre, om jeg skal tage den ud, eller om der er noget andet man kan gøre?
  håber i kan hjælpe.
  Anine.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. august 2013 kl. 12:14

   Hej Anine,

   Det er meget normalt at man både er øm, hævet og rød efter man er piercet - Specielt i navlen da man piercer forholdvis meget hud. Så hvis din piercing ikke er "varm" bør du ikke være nervøs overfor en infektion. Men vi vil anbefale at du prøver at læse vores artikel om almindelige piercingproblemer her.
   Så kan du bedre finde ud af om du bare er ved at hele eller om der er tale om en egentlig infektion.
   Hvis du har en infektion, bør du tage din rensning og hygiejne endnu mere seriøst og hvis det ikke hjælper, bør du opsøge din piercer for at få yderlige råd.
   Du bør også få tilsendt vores gratis guide her på siden, så du er 100% med på hvordan din piercing skal renses.

   Vi ønsker dig held og lykke med den.

   Svar
 • Astrid
  Astrid
  5. september 2013 kl. 06:24

  Hej.
  Jeg fik i mandags lavet to huller i brusken i mit ene øre. Jeg har endnu ikke benyttet mig af saltvandsopløsning og heller ikke klorhexidin, da jeg hverken har betændelse eller sårvæske fra mine huller. Bør jeg rense hullerne alligevel?
  Jeg har fået nogle slag på specielt det ene hul og mit øre har derfor været varmt, hævet og dunkende. Hvor længe går der, før hævelsen typisk fortager sig? Da jeg fik lavet mine huller, som forøvrigt blev skudt i, fik jeg at vide, at jeg skulle dreje og skubbe til smykket, så smykket ikke gror fast. Skal jeg også det, nu hvor øret tydeligvis er ret irriteret? Derudover fik jeg også at vide, at jeg skulle vente 12 uger med at skifte smykke. Er det livsnødvendigt at vente så længe? Jeg håber, I kan hjælpe mig :-)
  Mvh Astrid

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. september 2013 kl. 12:43

   Hej Astrid,

   Du skal som udgangspunkt følge de anvisninger din "piercer" er kommet med. Dog har vi erfaret at guldsmede og andre folk uden nogen erfaring med piercingnåle, ikke altid giver korrekt information. Tit og ofte reklamerer de med, at pistolen der bruges til at skyde hullerne med er steril. Det er tryghed på falsk grundlag, da denne pistol ikke kan steriliseres. Allerede der bør man gå til en rigtig piercer, for at få sin piercing lavet.
   Med andre ord, så kan man ikke altid stole på de informationer man får hos guldsmeden. Hermed ikke sagt at de informationer du har fået, er forkerte.

   Brusk heler indefra og ud og da du har fået dem skudt i og ikke piercet, er din brusk blevet flækket og ikke udstukket, hvilket betyder en længere helingstid, da der er blevet gjort mere skade på brusken end nødvendigt.
   Er den blevet piercet i, plejer man at sige at man kan skifte smykke når den er helet, hvilket er efter ca. 3 - 4 måneder. Denne helingstid kan både af ovenstående årsager samt den årsag at du har fået nogle slag, være lidt længere. Så om 12 uger er nok, er svært at sige.

   Det du oplever som varmt, hævet og dunkende, kan være en del af helingsprocessen. Normalt ville vi, som skrevet ovenfor, anbefale dig at følge anvisningerne du fik, da du fik den lavet. Men da du ikke har fået at vide at du bør rense den to gange om dagen, virker det til at informationerne ikke har været tilstrækkelige. Så vask derfor dine piercinger to gange om dagen med en neutral sæbe og rens efter med en isotonisk saltvand eller en mild klorhexidin. Du kan med fordel dreje/skubbe smykkerne når du vasker dem, men gør det ikke mere end højst nødvendigt. Dvs. gå ikke og leg med smykkerne, med beskidte hænder uden grund. Det vil kun irritere hullerne og gøre helingstiden længere. Pas også på at du ikke er for ivrig med at rense dem, da det også kan gøre mere skade end gavn.

   Held og lykke med dem.

   Svar
 • ..
  ..
  6. oktober 2013 kl. 00:35

  Hej.
  Jeg fik lavet en næsepiercing for nylig, men tog den ud da jeg ikke kunne lide placeringen, og den sad også meget stramt ind til huden. Der er betændelse i den nu og min næse er hævet. Hvad skal jeg gøre for at gro hullet ud igen?
  Håber at høre fra jer.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   8. oktober 2013 kl. 17:43

   Hej,
   Normalt anbefaler vi ikke at man tager et smykke ud af en betændt piercing, da man kan lukke en betændelse inde i kroppen. Jeg ved dog ikke om betændelsen er opstået før eller efter du tog smykket ud, så jeg vil anbefale dig at opsøge den piercer der har lavet piercingen, så du kan få en ordentlig vejledning omkring problemet.

   Svar
 • Trine
  Trine
  14. oktober 2013 kl. 06:51

  Hej bodymod.
  jeg fik lavet navle piercing onsdag de 2oktober.
  det fik rigtig fint men så begyndte den og hæve og blive meget øm så fik i stav i der var længere i plast fordi min piercer ikke havde ogen der var længere i titanium.
  nu har jeg så haft problemer med den her i weekenden hvor den er meget rød og klør og væsker.
  jeg har badet den to gange dagligt i isotonisk saltvand og sørger for at spritte mine hænder af inden jeg rør ved min piercing.
  men den bliver ved med at være ulækker :(
  min piercer siger den bliver irreteret over jeg sover på maven og prøver så vidt muligt at undgå det. men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre ved den længere. jeg bader den fortsat i isotonisk saltvand og smøre med det olie jeg har fået og går i løst tøj så intet strammer på den men syntes ikke det hjælper :( har i et råd?

  mvh Trine

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. oktober 2013 kl. 16:59

   Hej Trine,
   Du gør som sådan intet forkert. Du plejer den som du skal. Det kan måske være du er "for ivrig"? Med andre ord, så skal du passe på at du ikke renser den for ofte. Det kan tit have den modsatte effekt, hvis den renses oftere end anbefalet.
   Så vores råd er at du fortsætter med at rense med isotonisk saltvand og samtidig kun renser den morgen og aften eller efter behov. Husk på, at en navlepiercing er placeret et sted med meget bevægelse, så helingstiden er ofte længere for denne piercing end mange andre piercinger - og din piercing er jo ikke særlig gammel, så det er lige tidligt nok at "gå i panik".
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Freja
  Freja
  2. december 2013 kl. 16:07

  Hej Bodymod
  Min navle piercing, er ca. 3 år gammel, og desværre volder den mig problemer nu.
  Den er rød tør og er begyndt at gøre ondt, og den er begyndt at "vende" sig til den ene side.
  Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det, jeg renser den for "snask" og tør hud, bruger også klorhexidin og har forsøgt enkelte gange med kogt saltvand.
  hvis i ved noget om det har jeg også en piercing øverst i mit ene øre og den er hele tiden øm og der kommer små bylder bag på. Den bliver også renset med klorhexidin og har sat en ring i i stedet for en sten, da jeg var bange for det var fordi den ikke havde plads nok.
  Øreringen er også en gammel piercing.
  begge smykker er ægte (Titanium (navle) og 8k guld (øre)).
  Mange Hilsner Freja

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. december 2013 kl. 12:24

   Hej Freja,

   Hvis din piercing er begyndt at dreje sig til den ene side, eller er begyndt at hænge lidt i skindet, kan det være et tegn på at kroppen prøver på at skubbe den ud. Det sker desværre nogle gange.
   Mht. din tørre og røde hud, så kan det muligvis være fordi du bruger en klorhexidin der er for stærk. Er klorhexidinen for stærk, vil den gøre mere skade end gavn. Jeg ved ikke om det snask du omtaler, blot er "snask", altså skidt eller om det er betændelse. Hvis piercingen er helet og ikke betændt, bør du som sådan ikke bruge klorhexidin - Rens den blot når du er i bad. Du kan evt. prøve at bruge emuolie eller vores Jojobaolie.
   Mht. dit øre, så kan det sagtens være materialet der gør at du slå ud. Jo renere guldet er, jo mindre problemer er der. 8kt guld indeholder "kun" 33,3% ren guld. Dvs. der er 66,6% andre tilsætningsstoffer i smykket, for at stabilisere det. Jo mere guld der er i smykket, jo blødere bliver det, så derfor tilføjer man andre materialer, for at gøre dem med hårdføre. De andre materialer kender du dog ikke og dermed ved du ikke om smykket indeholder nikkel eller andre skadelige stoffer. (Nikkel kan der dog kontrolleres for ved at gå på apoteket og købe et kit dertil).
   Der findes dog et rigtig godt og rigtig billigt trick til at komme bylder til livs - Det er en lille rund beskyttelsesplade af silikone, som ikke fylder særlig meget. Du kan læse meget mere om den her og samtidig se før- og efterbilleder af piercinger med bylder, som er forsvundet med hjælp fra denne lille plade. https://www.nopullpiercing.com/about-us.

   Svar
 • Anette
  Anette
  8. december 2013 kl. 21:43

  Hej min datter på 9 år fik huller i ørene for 4 måneder siden og hun har desværre døjet med betændelse i ørene nogen gange og vi har holdt øret rent i den første tid efter hun fik huller i ørene, vi renser ørene med brintoilte hver morgen og aften.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   10. december 2013 kl. 12:21

   Hej Anette,

   Vi vil anbefale at du får tilsendt vores gratis renseguide til piercinger, som du kan få tilsendt ved at indskrive din email i boksen ovenfor. I denne guiden kan du læse at du bør skifte til at rense med enten isotonisk saltavand og en ph-neutral sæbe eller benytte en alt i en piercingrensespray.
   For benytter du brintoverilte, så vil helingenstiden blive utrolig lang, da det er meget hårdt for huden - Specielt på et barn. Så der skal knapt så stærke midler til :)
   Rådene vi kommer med i guiden og her, er i øvrigt alle sammensat af de råd som gives af APP, verden største organisation for professionelle piercere. Så det er råd der virker og er sikre at benytte.
   Bliver der dog meget ømhed, vil vi anbefale at du tager dit barn med til lægen. Lægen vil kunne udskrive en recept på præparater som har en meget hurtig virkning.
   Vi ønsker dig held og lykke med det.

   Svar
 • Cathrine
  Cathrine
  9. december 2013 kl. 17:24

  Hej BodyMod

  Jeg er en 17 årig pige som fik lavet min navlepiercing den 14. oktober 2013.

  Den har ikke voldt mig problemer, før nu:
  Den er ekstremt hævet og øm. Der er et stort område, som ikke er om låsen eller selve bunden men det hud der er imellem, som er helt hårdt, tykt og rimelig ømt.
  Der kommer rigtig rigtig meget væske ud, som jeg desværre tror er betændelse, og ikke kun sårvæske.

  Hvordan skal jeg pleje den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. december 2013 kl. 18:30

   Hej Cathrine,

   Da du mistænker din piercing for at være betændt og tidligere har kontaktet os, vil vi nu anbefale dig at opsøge din piercer for et nærmere eftersyn. Det er den eneste måde hvorpå du kan få vished om der er betændelse i din piercing. Samtidig bør du få din piercer til at give dig klare og skriftlige instruktioner på hvordan du bør rense den. Kan eller vil han/hun ikke give dig dette på skrift, kan du altid få tilsendt vores gratis renseguide til piercinger her.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • stine
  stine
  18. december 2013 kl. 23:02

  Hejsa!

  Jeg fik lavet min helix piercing her for ca en uge siden. Jeg fik den skudt i - og ja, jeg ved godt at det er utrolig dumt, og jeg fortryder også nu :(
  Men det gik egenligt fint til at starte med, lidt øm og det som nu ellers er normalt. De fortalte mig, at jeg skulle rense den to gange om dagen, og det har jeg gjort, men nu her idag er den blevet utrolig øm og den ''dunker'' ligesom lidt, men det er ikke fordi den er virkelig varm? Jeg er bange for om der er gået infektion i den, ved I om der er det? Og hvad skal jeg gøre hvis der er? Jeg har downloadet jeres renseguide, men vil gerne have et mere konkret svar

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   19. december 2013 kl. 13:01

   Hej Stine,

   Normalt når der er tale om betændelse siger man som regel at der skal være tale om fire forhold: Det skal være ømt, varmt, rødt og hævet. Så om din piercing er betændt er svært for os at svare på, ja faktisk talt umuligt. Men hvis du har mistanke om det, vil vi anbefale at du opsøger din læge. Da du har fået den skudt i, skal du ikke forvente at din "piercer" kan hjælpe dig med meget og derfor bør du gå direkte til lægen. Hvis der er betændelse i piercingen, vil lægen hurtigt kunne udskrive dig noget til at bekæmpe det med.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig alt held og lykke med din piercing.

   Svar
 • Dicte
  Dicte
  28. december 2013 kl. 09:51

  Hej!
  Jeg har fået lavet en navlepiercing for ét år siden (den er lavet omvendt. Så den sidder ''under'' navlen, i stedet for at den sidder i den øverste del af navlen), men jeg bøvler med at den bliver øm og at der er betændelse i .. Jeg overvejer at tage den helt ud, men det har jeg hørt man IKKE skal. :(
  Jeg renser den i saltvand og sæbe uden parfume når jeg er i bad. Hvad skal jeg gøre? Kan det evt. være at jeg skal skifte den til en ny? Den jeg har i nu, er den jeg fik i for et år siden. Har dig haft den skiftet siden, men det har den bare blevet irriteret af og betændt, så jeg skiftede tilbage - så skal der en ny i? (håber jeg ikke, for den er øm!)
  Håber i kan hjælpe! :-)

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   30. december 2013 kl. 01:32

   Hej Dicte,

   At du stadig bøvler med din piercing kan meget vel skyldes at din piercing ikke er ordentlig helet endnu. Navlepiercinger tager notorisk lang tid om at hele og plus et år er ikke uhørt.
   Vi vil anbefale at du prøve at køre hårdt på i to måneder, hvor du lader din navlepiercing få så meget ro som overhoved muligt, renser den to gange dagligt med isotonisk saltvand og en PH-neutral sæbe (ikke kun en parfumefri). Deruover kan du overveje at få skiftet til et fleksibelt smykke, som ikke kan sidde så let fast i tøj osv. for at give den mere ro.

   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med din piercing.

   Svar
 • Louise
  Louise
  29. december 2013 kl. 18:58

  Hej
  Jeg fik lavet en piercing i mit ørebrusk for ca. 2 måneder siden. Jeg har ingen problemer haft med den. Jeg rensede den godt den første måned. Jeg stoppede med at rense den efter den første måned og og nu har den i to dage blevet meget underlig. Mit øre er rødt, hævet og varmt og der hvor piercingen sidder er der opstået en rund slags bobbel på den ene side af øret, der er hævet op. Er der gået infektion i den?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   31. december 2013 kl. 12:53

   Hej Louise,
   Hvis den er rød, varm og hævet kan det vær et tegn på betændelse ja. Rens den som du gjorde i starten og bliv ved indtil irritationen forsvinder igen.
   Boblen er meget kendt ved ørepiercinger og kommer ofte ved at bruge et for kort smykke. Men er dit øre hævet vil det også lægge mere pres på, da smykket "bliver mindre". Under heling skal øret have luft og ro, så et længere smykke kan være en løsning her.

   Svar
 • Elise
  Elise
  14. januar 2014 kl. 14:22

  Hej. Fik lavet navlepiercing igår. Og pierceren sagde jeg skulle bruge klorhexidin til at rense med. Men mon veninde siger at jeg skal bruge sæbespåner. Og igår efter at havd taget plasteret af blødte det igennem min trøje og nu er jeg lidt bange for jeg måske skulle have haft dækket det mere med plaster?
  Er det noget jeg skal undgå eller gøre for ikke at få betændelse?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. januar 2014 kl. 14:55

   Hej Elise,
   Lad være med at høre på din veninde, hold dig til hvad din piercer har fortalt dig. Holder du dig til din piercer anvisninger, vil du ikke få betændelse. Ikke at din veninde ikke har ret i sin påstand, men det er trodsalt ikke hende der stilelr garantien for navlepiercingen - Det er din piercer.
   Skulle uheldet ske at der opstår betændelse, så rens den to gange dagligt med enten klorhexidin eller isotonisk saltvand og lad den ellers få ro. Ikke noget med stramt tøj eller akrobatiske bevægelser :) - Det er også noget i den stil din piercer har anbefalet dig.
   Held og lykke med den.

   Svar
 • Hannah
  Hannah
  22. februar 2014 kl. 02:14

  Hej BodyMod.
  Jeg har fået lavet en piercing i starten af januar. Den sidder i "ørekanten", sådan midt på øret. Det gik egentlig fint i starten, gav den ro og det hele, og det gjorde mindre og mindre ondt med tiden. Indtil der så var gået de anbefalede 6 uger, og jeg prøvede at skifte den til en ring. Jeg glemte vist det med at vaske hænder inden...
  Det blødte lidt, gjorde ret ondt og sådan, så jeg besluttede mig for, at sætte den gamle ørestikker i igen. Det er begyndt at gøre mere ondt, den er blevet øm og irriteret igen. Siden da, har jeg fået en lille bobbel oven i hullet. Jeg er bange for, at jeg er ved at få et blomkålsøre, men kan det bare være betændelse? Og hvad kan jeg gøre ved disse ting, hvordan får jeg det væk?
  Jeg har nogle normale saltvandsøjendråber, kan de bruges som isotonisk saltvand?
  Håber I kan hjælpe!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. marts 2014 kl. 14:03

   Hej Hannah,

   Vi vil anbefale at du starter med at opsøge din piercer. Han hun vil hurtigt kunne vurdere hvor slemt det står til. Alternativt kan din læge, hvis du har fået lavet din ørepiercing med en pistol hos en guldsmed. For det er langt fra sikkert at der er meget galt, men den lille bobbel du har, bør du forsøge at få væk hurtigst muligt.
   Vi vil ikke anbefale øjendråber som isotonisk saltvand, da de højst sansynligt indholder diverse konserveringsmidler osv. som vi ikke kender til. Lav i stedet dit eget eller køb noget færdigblandet og begynd så at dræne dit øre dagligt. Det bør hjælpe på boblen, men som sagt vil det være en rigtig god idé for dig at opsøge din piercer.

   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med din piercing.

   Svar
 • Maria
  Maria
  3. april 2014 kl. 15:09

  Hej BodyMod.

  Jeg har haft min navlepiercing i 3-4 måneder nu, og den har det ikke så godt.. Jeg renser den stort set hver dag med jeres isotoniske saltvand, og nogle gange laver jeg mit eget som så er lunkent når jeg holder det for min navle i et glas. Den er stadig øm efter så mange måneder, og den er betændt. Mine piercer siger at jeg bare skal rense den i lunkent saltvand hver dag, men jeg synes ikke rigtig det virker - hvad anbefaler i jeg kan gøre?
  Håber i kan hjælpe mig.

  Maria

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. april 2014 kl. 17:58

   Hej Maria,

   Vi anbefaler dig at gøre som din piercer også siger. Det er desværre det eneste rigtige.

   Svar
 • Maria
  Maria
  8. maj 2014 kl. 17:37

  Hej BodyMod.

  Jeg overvejer meget kraftigt at tage min navlepiercing ud, da den ikke sidder tilbage i særlig meget ud... Er der noget jeg skal gøre når jeg tager den ud? skal jeg rense min navle dagligt når jeg har taget den ud, eller noget i den stil?

  Maria

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   9. maj 2014 kl. 13:59

   Hej Maria.
   Du kan godt bare tage din navlepiercing ud og lade den gro sammen igen, uden at skulle rense den hver dag. Du kan dog med stor fordel bruge vores Jojobaolie som blødgørender derfor muligvis vil mindske ardannelsen samt få helingsprocessen til at gå hurtigere.

   Svar
 • Simone
  Simone
  19. juli 2014 kl. 21:02

  Hej.
  Jeg har fået lavet en piercing øverst i mit øre i onsdags, ved proffecionel piercer i Kbh. Fik at vide jeg skulle rense det to gange om dagen i saltvand hvilket jeg også gør, men har haft ulidelig ondt i øret, det er rødt, hævet og så dunker det helt vildt, til tider bløder/ løber der væske fra det. har måtte tage en panodil pga af smerte. er det almindeligt, og hvor lang tid vil det fortsætte?
  Hilsen Simone.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   4. august 2014 kl. 11:57

   Hej Simone,
   Vi vil anbefale dig at tage kontakt til pierceren - Der får du det bedste svar.

   Svar
 • Camilla
  Camilla
  26. august 2014 kl. 10:49

  Hej BodyMod,
  Jeg har for en måned siden fået lavet en piercing øverts i øret i brusken. Det gik godt i starten, rensede den og det virkede til den var helet fint. Men her for nogld dage siden, begyndte den at blive lidt øm igen. Jeg opdagede så, at der var kommet en bule bag på øret hvor piercingen var. Den er rund og lidt øm, så har derfor taget piercingen ud. Jeg renser nu øret hverdag, men mit spørgsmål går på, om bulen går væk igen eller i hvert fald bliver mindre?
  Camilla

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   2. september 2014 kl. 17:49

   Hej Camilla,
   Vi anbefaler aldrig at man tager sit smykke ud, hvis man tror der er betændelse i sin piercing. Man kan risikere at lukke betændelsen inde i selve hullet og det kan være ret så smertefuldt. Vi anbefaler at man lader smykket sidde i og så renser efter de retningslinjer man fik hos pierceren, indtil betlndelsen er væk.
   Samtidig har vi også rigtig god erfaring med vores beskyttelsesplader af silikone, som placeres mellem staven og øret, for at mindske presset på bulen.
   Men ovenstående kan du ikke bruge til noget nu du har taget den ud, så du må se tiden an.

   Svar
 • Anika:)
  Anika:)
  4. november 2014 kl. 21:07

  Hej bodymod.
  Jeg har fået lavet en navlepircing her for en måneds tid siden og tænkte på hvornår man må skifte den til en anden og hvordan skal den renses efter og hvilken længde jeg skal vælge?
  Hilsen Anika

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. november 2014 kl. 11:56

   Hej Anika,

   Vi vil anbefale dig at vente til efter 6. måned. Når der er gået seks måneder fra du fik den lavt, kan du vurder om den er færdighelet. Hvis den er, kan du der skifte. Derefter skal den ikke renses på nogen speciel måde. De fleste renser den bare når de alligevel er i bad med en gang intimsæbe. Men du skal selvfølgelig være opmærksom på at den har det godt.
   Længden du skal vælge er typisk 10 mm. hvis du er blevet piercet med standardmål. Hvis du ikke har fået besked om andet fra din piercer, bør det være det mål du skal gå efter.
   Vi håber svarene kan bruges og ønsker dig held og lykke med din navlepiercing.

   Svar
 • Ida
  Ida
  6. november 2014 kl. 09:55

  Hej bodymod.
  Jeg har en piercing i tracus, og jeg fik den lavet omkring juni. Synes dog er den er øm, og man kan se at der er betændelse i den, der sidder sådan en slags bobbel rundt om den, og jeg ved ikke helt hvordan jeg kan få den væk, jeg renser den så tit jeg kan men det ser ikke ud til at det hjælper. Jeg har prøvet hvor jeg kom til at røre ved den, og at det så begyndte at bløde ret meget.
  håber i kan hjælpe mig.
  Hilsen Ida

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   24. november 2014 kl. 18:07

   Hej Ida,

   Det er et meget klassisk problem, det med din bobbel. Prøv med noget tetræolie til piercinger. Læs hvordan det skal bruges via linket.
   Det bør kunne hjælpe dig med at få bugt med din bobbel og så snart denne er væk, vil resten af din heling kunne forventes at gå meget hurtigere.
   Vi håber svaret kan bruges og ønsker dig held og lykke med din tragus piercing.

   Svar
 • Annette
  Annette
  16. november 2014 kl. 22:36

  Hej
  Jeg har for fem måneder siden fået lavet huld nr.2 i begge øreflipper og jeg har holdt dem i ro og rent hele tiden og har gjort som de sagde ved piercer men alligevel er der komme problemer i begge to og der har dannet sig ligesom en knold i begge øre som er ømme der kommer også lidt flydende ud . nu gider jeg ikke mere og vil tage dem ud. vil de knolde forsvinde med tiden ?. jeg fik lavet en piercing øverst oppe det ene i øret i brusken for 8 måneder siden og den gav også problemer så den måtte jeg opgive da den var blev skudt i.
  jeg kunne godt tænke mig at have den piercing oppe i øret brusken igen da jeg var meget glad for den men ved snart ikke om jeg tør.
  Annette

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:25

   Hej Anette,

   Vi vil anbefale at du prøver at efterbehandle med tetræolie. Det er godt til at dræne de bobler med. Det er uanset om du vælger at tage dem ud eller ej. Men prøv at evt. at give tetræolien en chance, før du piller dem ud. Det kan jo være du fortryder når de små bobler forsvinder.
   Vi håber svaret kan bruges og vi ønsker dig held og lykke med dine piercinger.

   Svar
 • Anne-Mette
  Anne-Mette
  18. november 2014 kl. 23:01

  Hej
  Jeg har haft min navlepiercing i omkring 5 måneder nu, men når jeg tager piercingen ud for at rense den så er området der hvor hullet er helt hårdt, er det normalt.
  Hvis ikke hvad skal jeg så gøre?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   1. december 2014 kl. 17:27

   Hej Anne-Mette,

   Det er ganske normalt. Men vi vil anbefale at du stopper med at tage din piercing ud når du renser den. Rens i stedet for med smykket i. Det har den langt bedre af og hårdheden bør med tiden forsvinde.
   Vi håber svaret kan bruges :)

   Svar
 • Lotte
  Lotte
  11. april 2015 kl. 11:58

  Hej !
  Jeg fik lavet en navlepiecing i tirsdags, den så fin ud både tirsdag og onsdag samt torsdag, men fredag og idag (lørdag) er den begyndt at hæve en smule og blive en smule lyserød ved stangen - man kan næsten ikke se stangen, og derfor kan jeg heller ikke "vippe" med den særligt meget. jeg har også fået små knopper rundt om den. Jeg har renset den to gange om dagen lige siden jeg fik den & synes ikke den ser betændt ud. Hvad kan det så være? Eller er der overhovedet noget galt ?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   14. april 2015 kl. 12:01

   Hej Lotte,
   Jeg håber at din navlepiercing ser bedre ud nu end i lørdags, for umiddelbart var den måske bare en smule irriteret. Fortsæt med at rense den efter de informationer du har fået af pierceren. Bliver det dog værre, så opsæg den piercer der har lavet den.

   Svar
 • Clara
  Clara
  14. april 2015 kl. 21:03

  Hej!
  Jeg fik to ekstra piercinger i øreflippen i lørdags, sådan at jeg nu har tre. Begge er piercet i og de er lavet samtidigt. De er lidt ømme hvilket vel er helt normalt den første tid. De har været røde og varme de sidste 2 dage så jeg har renset med saltvand, intimsæbe og klorhexidin. Efter jeg har renset er det som om at de lidt gror fast og der sidder lidt størknet betændelse omkring ringen. Er det normalt og i så flad skal jeg så køre/dreje ringen lidt rundt eller er det en del af helingsproxesden at de sådan sætter sig lidt først omkring ringen? Udover det, hvordan ved jeg at min klorhexidin ikke er for stærk?
  Tak på forhånd!

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   15. april 2015 kl. 15:51

   Hej Clara,
   Det er måske lige i overkanten både at bruge klorhexidin og saltvand. Renser du for meget, har det den modsatte effekt, da du dermed fjerner de nygenerede celler, som kroppen danner. Så hold dig til hvad din piercer har fortalt dig mht. efterbehandling. De forskellige piercere har forskellige måder at efterbehandle piercinger på, så jeg vil anbefale dig at holde dig til hvad din piercer har fortalt dig mht. at dreje ringen samt hvilken type klorhexidin du skal bruge.

   Svar
 • Anne
  Anne
  19. juli 2015 kl. 02:46

  Hej!

  Jeg vil bare gerne lige vide, hvor mange gange om dagen man skal rense sin piercing? Jeg snakker om alle slags piercinger.

  Jeg har altid renset mine piercinger to gange dagligt - morgen og aften, som næsten alle piercerer anbefaler.

  Jeg har så en bekendt, der siger, at jeg gør det helt forkert. Hun siger, at man kun skal gøre det én gang om dagen, hvilket jeg har lidt svært ved at tro på.

  Er der et bestemt antal gange om dagen, man skal rense sin(e) piercing(er)?

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   20. juli 2015 kl. 10:44

   Hej Anne,
   En god tommelfingerregel er to gange om dagen - Morgen og aften. Eller efter behov. Men der er ikke nogen der kommer efter dig hvis du ikke gør det to gange om dagen :)

   Svar
 • Anne
  Anne
  26. september 2015 kl. 17:38

  Hej,

  Jeg har en industrial piercing, hvor der er gået betændelse i det nederste hul. Jeg har haft den i et par måneder efterhånden, og var ikke så god til at få den renset i starten.

  Nu renser jeg 2 gange dagligt med klorhexidin, men der er kommet en stor bule på den ene side. Jeg så, at i anbefalede at bruge tetræolie til at dræne denne slags "buler", men hvordan påføres den?

  Hilsen Anne

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. oktober 2015 kl. 12:03

   Hej Anne,
   Det kan påføres direkte fra flasken. Alternativt kan du komme en dråbe eller to på en vatpind, som du efterfølgende smører på bulen.

   Svar
 • Sarah
  Sarah
  30. september 2015 kl. 23:03

  Hej Bodymod,

  Jeg fik i går lavet en næsepiercing af en prof. med nål, rent og sterilt miljø osv. men dog i udlandet så der var en mindre sprogbarriere, og jeg fik at vide, at jeg to gange dagligt skal rense med saltvand. Der blev ikke nævnt noget om havsalt, men jeg har nu tænkt mig her til aften at bruge havsalt. Jeg allerede har renset to gange med almindeligt salt, men kan se på nettet at det nok er en dårlig idé. Jeg har ikke tidligere renset med vand efterfølgende, hvilket jeg også kan forstå er en god idé.
  Som sagt er det stadig en meget ny piercing, men er det normalt at den på andendagen stadig bløder lidt?

  Endnu et spørgsmål; det smykke jeg har fået i er en næseskrue, hvor enden er af metal, men stykket der er indvendig er af (formoder jeg) silikone, hvilket ikke er ubehageligt eller noget. Jeg har undersøgt næsepiercinger en del inden jeg valgte at få den lavet, og har efterfølgende søgt på nettet, men har ikke fundet oplysninger om et sådant smykke? Jeg stoler 100% på min piercer som er meget erfaren, men jeg kan stadig ikke lade være med at være lidt bekymret, da jeg normalt ser disse næsepiercinger af kirurgisk stål..
  Så bør jeg være bekymret, eller skal jeg bare rense og lade den hele?

  Mvh. Sarah

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   7. oktober 2015 kl. 12:14

   Hej Sarah,
   Havsalt er helt fint at bruge, så længe du ikke selv har været nede i den lokale havn for at hente det :) Og det er helt korrekt at rense to gange om dagen. Rens ikke oftere, med mindre det er nødvendigt. Du kan med fordel skylle efter med rent vand, som du selv er inde på, hvis du selv laver din saltvand. Køber du en færdigblandet opløsning er det ikke nødvendigt at skylle efter.
   Umiddelbart vil jeg skyde materialet til at være PTFE (som dette, bare uden metalhoved: Næseskrue af PTFE i flere farver), som er lidt mere stiv i strukturen end silikone. PTFE er et ganske fint valg til nye piercinger, da det ikke indeholder nikkel, så det kan du være helt tryg ved.
   Så alt i alt, skal du bare fortsætte som du hele tiden har gjort.

   Svar
   • Sarah
    Sarah
    7. oktober 2015 kl. 20:52

    Tusind tak!

    Svar
 • Louise
  Louise
  26. oktober 2015 kl. 09:54

  Hej Bodymod!
  Jeg fik for lidt over et år siden lavet en nipplepiercing, og har stadig problemer med den. Den har været fin i perioder, men nu har den længe været betændt på trods af at jeg renser den næsten hver dag med saltvand (som jeg selv blander) - hvad vil I foreslå mig at gøre? Jeg er ved at være meget træt af bøvlet og overvejer at tage den helt ud, men har også hørt at det ikke er godt at gøre da det kan lukke betændelsen inde..
  Venlig Hilsen
  Louise

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   6. november 2015 kl. 16:57

   Hej Louise,
   En brystpiercing kan være meget svær at få til at hele, også selvom man gør alt hvad man skal ifølge "bogen". Men en mulighed som de fleste ofte overser, er et smykkeskifte. Nu ved jeg ikke hvad du bruger af smykke nu, men bruger du f.eks. en ring, kan det måske være godt for dig at prøve med en buet stav af PTFE. Specielt smykker af blød PTFE kan være super at bruge når man forsøger at få sine besværlige piercinger til at hele. Prøv evt. at konsultere din piercer herom eller tag kontakt til vores kundeservice for hjælp til at vælge det rette smykke.
   Husk dog på, at det bestemt ikke er ualmindeligt at en brystpiercing tager så lang tid om at hele.

   Svar
 • Mia
  Mia
  27. januar 2016 kl. 14:34

  Hej BodyMod,

  Jeg fik laver alm. huller i ørene hos en piercer for 4 dage siden, samtidig med en veninde og alt er fint. MEN nu siger hun man skal dreje staven så den ikke sætter sig fast, hvorimod jeg bestemt mener han sagde at vi IKKE skulle dreje dem, blot vaske med Vivag morgen og aften og sørge for at fjerne lymfe hvis det opstår.

  Skal de skubbes gennem hullet og drejes ved rens, eller er det nok at holde øret og smykket rent rundt om hullet? Det er jo ikke rart at dreje/skubbe til den.

  Svar
  • BodyMod.dk Shop
   BodyMod.dk Shop
   5. februar 2016 kl. 11:02

   Hej Mia,
   Der sker ikke noget ved at dreje smykket når du alligevel renser det (Gør du det når du er i bad, vil du ofte opløse snavs etc. rundt om hullet, hvorved det bliver lettere at dreje/skubbe den). Men gør det ikke uden grund, når det ikke er nødvendigt. Gør du det alligevel, kan du tilføre bakterier og øge helingstiden.

   Svar
Skriv et svar