Brugernavn Kodeord

Opret gratis bruger | Glemt kodeord

Billeder

Religiøs

Religiøs billeder

Pinups

Pinups billeder

Stjerner

Stjerner billeder

Ondskab

Ondskab billeder

Dyr

Dyr billeder

Skrift

Skrift billeder

Blomster

Blomster billeder

Coverups

Coverups billeder

Vikinger

Vikinger billeder

Stjernetegn

Stjernetegn billeder

Biomechanic

Biomechanic billeder

Diverse

Diverse billeder

Japansk

Japansk billeder

New School

New School billeder

Old School

Old School billeder

Portrætter

Portrætter billeder

Nordisk

Nordisk billeder

Tribal

Tribal billeder

Alternativ

Alternativ billeder


Tatovering

Det at tatovere har længe været et kendt fænomen. Man har fundet tatoveringer på gamle mumier, som efter flere tusinde år er blevet gravet op af jorden. Det har dog bare aldrig været så populært at lade sig tatovere, som det er den dag i dag.
Men hvorfor lod man sig tatovere og hvorfor gør man det stadig den dag i dag? Før i tiden troede man at en tatovering havde en magisk kraft, som kunne holde ånder og onde sjæle væk. Sådan er det langt fra i dag. I dag får man lavet tatoveringer af helt andre grunde. Det kan f.eks. være en mindetatovering, en symbolks tatovering eller blot en tatovering for kunstens skyld. En mindetatovering kan f.eks. være til ære for en afdød i form af et hjerte, den afdødes fødsels- og dødsdato eller endda den afdødes portræt. Nogle vælger også en symbolsk tatovering, som ofte er et motiv som symboliserer noget man har gået igennem. Det kunne f.eks. være at man har vundet over en sygdom eller at man starter på en frisk. Der findes forskellige motiver og stilarter, som hver i sær betyder noget forskelligt. F.eks. flyder en død fisk altid med strømmen, så at få tatoveret en Koi der svømmer mod strømmen symboliserer styrke. Et andet motiv, som ofte bliver brugt, er fuglen Føniks, som skal symbolisere "en frisk start". Nogle vælger også at få en tatovering for kunstens skyld, som intet har med hverken symbolik eller mindetatoveringer at gøre, men som udelukkende bliver lavet fordi det er pænt.

Hvad er tatovering?

Ordet tatovering (tattoo på engelsk) stammer fra ordet tatau og består i sin enkelthed i at placere farvepigmenter i huden.
Før gjorde man det ved at skære hul i huden og derefter gnide aske i såret. Forsvandt tatovering gentog man processen. Man kan også få den håndstukket med en nål. Den mest populære metode er dog at få tatoveringen lavet med en elektrisk maskine.
Et menneske "skifter ham", på samme måde som en slange gør det og man kan så undre sig over at ens tatovering ikke forsvinder med tiden. Det har noget at gøre med hvor dybt tatoveringen bliver lagt og størrelsen på farvernes molekyler. Molekylerne er nemlig så store at de ikke bliver udskildt fra kroppen. Molekylerne kan dog under opvarmning ødeløgges og dermed blive mindre. Det er denne process der bliver udført når en tatovering fjernes med laserbehandling. Molekylerne bliver simpelthen skudt i mindre stykker, så kroppen kan skille sig af med dem. Nogle molekyler kræver mere varme end andre og derfor er også nogle farver sværere at fjerne end andre.